Ела при нас с кълбо и кука - плетаческият клуб е тука!

• 256 537
  • 303
  •   1
Отговори
# 165

цветът   е наситено червен но не се вижда  Blush

# 166
Айля, много стилна! каква е плетката?Аз бих сложила плетената дръжка  Wink

а онези красиви чанти от последния линк са натъпкани с хартия, за да стоят така.

наистина, какви книги имаме ние за плетене? Освен Плетене for dummies, аз имам една много стара - Модерно ръчно плетиво. А за други не съм чувала.

# 167
# 168
valkata78,много ми допадна и на мен комплектчето,особено пелената и терличките...има ли си обяснение на плетката?

Айля, и според мен плетена дръжка ще  е по- добре... Peace

наистина, какви книги имаме ние за плетене? Освен Плетене for dummies, аз имам една много стара - Модерно ръчно плетиво. А за други не съм чувала.

и аз я имам тази Плетене for dummies ама нещо не ме кефи,както се казва...повечето обяснения някак си са ми много блудкави,да не говорим,че никакви модели няма в нея...
а за тази Модерно ръчно плетиво,щом казваш,че е стара,предполагам,че не е и толкова модерно вече показаното в нея... Wink

# 169
tyli, моделите наистина са смешни, но има изключително добра теоретична част с видове плетки на 1,2 и дълга/афганска/ куки. Не само основните плетки, а и разни фантазета. също как се оформят разни джобове, яки и ръкави и пр. Цветенца и мотиви. детските модели всъщност са все още актуални - например класическите терличета, за които говорим. Или одеялца, спални торби и шапки. За съжаление има печатни грешки, разместени коли и липсващи страници моето издание, а също снимките са некачествени, и въпреки това ми е от голяма помощ.
чудя се дали да не си изпринтя един куп добри идеи от нета и да синаправя сама сборник. Ама много цветен принтер ще замине  Wink

и аз не си купих Плетене for dummies.

Айля, на тази плетена дръжка ако й сложиш металните халки, ще ти хареса ли?

# 170
Цитат
Айля, на тази плетена дръжка ако й сложиш металните халки, ще ти хареса ли?

Ще пробвам  Peace

# 171
 Айля много е готина чантичката, ама и според мен плетената дръжка ще и пасва повече (с халките от другата може би). Плетката и цветето са страшни.

tuly наистина този размер е за съвсем малко бебе (за моето става). За съжаление нямам представа колко стават големи дечицата след няколко месеца за да преценя с колко трябва да са по-големи терлиците. Да кажем ако с 10 бр. се увеличи стъпалцето, много ли ще е? Иначе примерно ако с 10 бр. увеличаваме можеш да оставиш в средата за фронта на терличето 15 бр., а останалите да разпределиш от двете страни за свиване, а също и малко повече да останат за общата широчина.
Плетката на това пуловерче дето valkata78 показа, а също и пеленката я виждам като 2 л, 2 оп., на другия ред обратно ("оризова" плетка му казвам аз).

За завършването на биенцето: като нанижа всичките бримки плета 3 реда лицево (лицевите бримки от вътрешната страна), след това 1 ред опаково и пак 3 реда лицеви. Опаковия ред маркира средата, където бието се прегъва на две. Зашива се с игла и дългичък конец, от лицевата страна между бримките, ама без снимка как да го обясня не знам. Ще трябва да снимам сигурно другия път като правя, освен ако някой друг не се включи с описание на упражнението.

# 172
  • гр. Симитли
Привет на всички, има много хубави неща на 1 кука. Аз също плета когато имам време.

# 173
  • Варна, морето и сините вълни!
Айля, моля те преведи ми тази схема на чантата  Embarassed Embarassed

Аз да покажа моите неща.
Чанта за едно момиченце,шапка пак за таз девойка, но има и за щерка ми тоз път такава Mr. Green Mr. Green. И чантата която подарих на майка ми.
Сега се опитвам да сътвояря за мен чанта, но нещо все не ми харесва....дано си плетна нещо че от края на другия месец съм ученичка, а нямам чанта и тетрадка Mr. Green

# 174
http://img217.imageshack.us/img217/9463/untitled1ff5.gif
Tака по-добре се вижда нали   bouquet
Цитат
Айля много е готина чантичката, ама и според мен плетената дръжка ще и пасва повече (с халките от другата може би). Плетката и цветето са страшни.

пеперуда е Grinning

# 175
 Здравейте,
    Snejana_G  много благодаря за схемата ще я пробвам веднага щом се прибера  Laughing  bouquet

# 176
  • Варна, морето и сините вълни!
http://img217.imageshack.us/img217/9463/untitled1ff5.gif
Tака по-добре се вижда нали   bouquet
Айля много е готина чантичката, ама и според мен плетената дръжка ще и пасва повече (с халките от другата може би).
Хм най сетне кьоравите ми очички видяха Mr. Green Mr. Green Мерси   bouquet

# 177
  • Габрово
Аз като ви слушам излиза, че съвсем нямам представа за размера на новородените щом терличките на Снежана ми се сториха като за голямо бебе и аз изплетох по-малки, които има вероятност да не станат на бебка, та следващия път пак по нейната схема ще карам за по-сигурно Wink

Mimito, най ми хареса шапката и чантата, която е за теб, но аз бих я направила в друг цвят, не в бял...

За снимката, която пуснах с пелената въобще не знам ни плетката каква е нито схема е имало-понеже някой ме питаше.

# 178
особено чантата за Мимината майка ми допадна.

# 179
Айля , искам да попитам за пончото ти  , много ми хареса , но бих искала да си оплета такова с обло деколте , а не бод . Ако може някой да ми обясни как да го постигна ще бъда благодарна.. предполагам че наддавките би трябвало да се правят по на рядко .. но дали е така .....

Общи условия

Активация на акаунт