Ела при нас с кълбо и кука - плетаческият клуб е тука!

• 256 621
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна, морето и сините вълни!
Мимито, чантата е в прост нисък пълнеж,  в кръг. Третия ти линк за къде се отнася?
Тити, мерси! Много ме е срам но руския ми е голяма дупка Embarassed Embarassed
Третия линк е за таз чанта

# 151
Мимито, мързи ме да го пробвам, но звучи логично - в първия ред плетеш 1 нисък пълнеж, 1 стълбче с наметка. В обратния ред същото, но шахматно - където е било нисък пълнеж, изплиташ стълбче с наметка; където е било стълбче с наметка, изплиташ нисък пълнеж. Предполагам, че за по-голям контраст стълбчето може да е с две наметки, пробвай.

# 152
  • Варна, морето и сините вълни!
Тити  Hug Heart Eyes Отивам да мятам куката

# 153
# 154
  • в баира
По някаква случайност и аз днес разглеждах плетени чанти в руски форум.

http://forum.knitting-info.ru/index.php?showtopic=741 - тук повечето си имат схеми

# 155
най-сетне съм почти към края на моята плетаческа мъка - още 2 реда и завършвам първото бебешко терличе,обаче се усетих,че незнам как става това Embarassed
как се завършва и как да зашия после Rolling Eyes

Фифундрела,страхотен сайт...А като се изплете чантата какво да се пришие от вътре ,за да изглежда по-обемна,а не сплескана...т.е. да има вид като на картинката

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 08:39 от tuly

# 156
а и намират ли се някъде тези дръжки за чанти newsm78

много ми е интересно как тук няма такива книги за плетене с всичките му обяснения /че гледам в сайта снимките са от някаква книга /

# 157
Аз си оплетох една чантичка на една кука , но като се прибера ще пусна снимка  Hug

а за дръжка ползвах от кожена чанта ...
иначе си оплетох и от цвета на чантата , но накрая реших дръжката да е от кожа  Thinking мен ми харесва... но ще ви я покажа и вие да си кажите мнението  Party

# 158
tuly аз завършвам с игла, но не мога да го обясня с думи как се прави. Ако някъде по книжките го мернеш в картинки ще схванеш как става, защото иначе е много лесно. Ако не ти се рови за това, най простото е: изплиташ първите 2 бр. заедно, получената една бр. я прехвърляш на иглата при другите бримки и я изплиташ заедно със следващата и така докато свършат бримките. Въпроса е да се направи хлабаво, за да може после да влиза крачето. Зашиването е в задната страна на терличето и на стъпалцето.

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4029845

Това е пуловерчето. Размер 0-3 м. Игли за плетене № 2,5.

Съкращения:
бр. - бримка
л. - лицева
оп. - опакова
р. - реда
Започва се със 66 бр.
Плетат се 8 р. ластик 2 л., 2 оп.
След това се изплитат 40 р. лицево.
Изплита се отново ластик от 2 л. 2 оп. - 10 реда.
Наддава се от двете страни на плетивото по 14 бр.
Върху получените 94 бр. (66 + 28) се плетат още 9 р. от ластика 2 л., 2 оп.
На следващия ред (от опаковата страна трябва да се пада) се правят свивки като се изплитат бримките 2 по 2 заедно. Двете оп. бр. се свиват опаково, лицевите лицево.
На лицевия ред ластичната плетка вече е 1 оп. бр. 1 л. бр. С нея се изплитат 7 р.
Следващия ред (пак е от опакова страна) отново се свиват бримки като се изплитат 2 по 2 заедно.
Лицевия ред (последен) получените бримки се изплитат лицево.

Гръб и предничка се плетат еднакво.

След като са готови и двете всички бримки около вратлето се нанизват заедно и се плетат няколко реда бие. На харесваната от вас височина бието се завършва.

Аз зашивам едното раменце, а на другото слагам 2 копчета за по-лесно обличане. Зашивам и от двете страни - долния ластик и редовете с лицева плетка. На горе остават отворите за ръчичките.

Виждала съм и варианта да се изплете бие от едната страна и да се закопчава и там с копченца (още по-лесно за новородено).

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 10:45 от Snejana_G

# 159
# 160
благодаря за обяснението,ще пробвам...сега пък установих,че май това терличе ще е малко за бебето - нова молба - бихте ли ми казали как да направя точния размер - как да преценя колко бримки и как да ги разпределя после Embarassed Станах досадна с тези елементарни въпроси,но не ми се сърдете...нали съм начинаеща,а и искам бързо да схвана,за да мога скоро да плета и други неща Hug

не виждам снимката на пуловерчето Rolling Eyes

# 161
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=71621&photo=21

Дано да е това. Ако и сега не съм се справила, пуловерчето е в аблума ми, а линк към него има на първа страница.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 14:09 от Snejana_G

# 162
Снежи, пак не се вижда, а съм мноооого любопитна и аз  Blush

# 163
  • Габрово
Snejana_G, видях го пуловерчето и точно снощи се загледах по едно почти същото в един албум и се чудех как ли се плете и сега схемичката ти ми идва дюшич Flutter
Кажи моля те и твоя начин за правене на биетата защото на снимката ми изглежда супер бието.

Ето пуловерчето, което аз харесах- има минимална разлика само в модела...
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3832294

# 164
Лелеее, ама как ги плетете тия работки  Grinning  Аз имам доооста да се уча, докато постигна такива красотички   Blush  
Аз не мога да си намеря прежда с цвета, на който държа. Явно трябва да си измисля друга комбинация  Crossing Arms  
От понеделник пращам децата на детска и ми е едно такова притесненооо, човърка ме в стомахчето  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт