Ела при нас с кълбо и кука - плетаческият клуб е тука!

• 256 622
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
пак за терличетата - не ми е съвсем ясно,но ще пробвам идеите на smile smile и galiv , но има ли значение кой от двата начина ще избера и ако да - какво  newsm78

а какво значи На получените 42 бр. плетем 10 реда  Embarassed...10 реда лицева плетка или... newsm78

# 136
Идеята на това намятане е да се получи удобно стъпалце на терличето. За това се започва на по-малко бримки и на нечетните редове се наддава (намята). Зашиването се прави от долу. За най-лесно можеш да започнеш направо на 42 бр., но разбира се ефекта не е така добър, а за новородено е добре дрешката да пасва идеално, да не "шупти". Ще се опитам да намеря снимка за по-пригледно.

5 ред: 3 бр., нам., 13 бр., нам., 6 бр., нам., 13 бр., нам., 3 бр. (3+13+6+13+3+4 наметки = 42 бр.)

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1871305 - тези тук са готовите.

10-те реда аз ги плетох жартиерна плетка (т.е само опаково и от двете страни).

smile smile плетох пуловерче без ръкави с такова закопчаване на раменцето. Схемата на изплитане е много проста, а дрешката стои добре. Ако е това и те интересува ще я напиша.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 10:07 от Snejana_G

# 137
Благодаря Laughing с удоволствие ще пробвам схемата ако ми я дадеш. Изплетох терличките по твоята схема( само с жартиерна плетка) и много ми допаднаха. С нетърпение очаквам схемата на елечето. Спомням си, че вуйна ми много го харесваше, защото не се обличаше през главата на бебето, а само през едната му ръчичка и и беше много удобно.

# 138
  • Габрово
Искам го и аз това елече тогава Grinning
Хайде няма ли някой да се похвали с готова продукция вече. Аз плета два грамадански пуловера наведнъж за мен и корема, но в близкия месец едва ли ще са готови Sad

# 139
 tuly  не мисля, че е чак от такова голямо значение кой от двата начина ще избереш, но ако ти се занимава можеш да ги пробваш и двата и да видиш кой щте ти хареса повече. Аз мисля, че при начина на galiv ще получиш две дупчици една над друга, а при моя двете дупчици се падат по диагонал. Аз цялото терличе го оплетох с жартиерна плетка - от двете страни се плете опаково. Ако още нещо не ти се получава питай, когато имам време ще ти отговоря с удоволствие. Чао

# 140
  • в баира
smile smile плетох пуловерче без ръкави с такова закопчаване на раменцето. Схемата на изплитане е много проста, а дрешката стои добре. Ако е това и те интересува ще я напиша.

И аз ще чакам схемата.

# 141
готинко онлайн магаzине . На Restposten (менюто в дясно)  могат да се намерят доста намалени неща
http://www.buttinette.de/eshop/index.php

# 142
  • Габрово
въпроса ми е за бие каква плетка е за предпочитане и първия ред от вътрешната или външната страна е по-добре да го почна? На мен ми се получиха едни дупчици между жилетката и бието не знам защо newsm78
Валка аз биетата обикновено ги плета отделно и след това ги зашивам,като последния ред не го събирам,а го нанизвам на конец и зашивам самите бримки една до друга .Получава се все едно опаков ред.Дано да го обясних добре.Така не се получават дупки.

Ами аз за твоя начин за пръв път чувам и на финала това със зашиването на бримките не го разбрах много newsm78 Вчера пробвах да направя бие като с една кука си вадех по една бримка и изплетох един ред нисък пълнеж и ми хареса резултата, но не знам ако изплета няколко реда как ще е... тепърва още варианти ще импровизирам Flutter

# 143
valkata78 аз завършвам биетата както обикновено се завършва плетка,но съм виждала едно завършване-накрая както са нанизани бримките,по специален начин се завършва с игла.Бях веждала това показано или в някакъв сайт или в някоя от книгите,които съм теглила.Ако някой не се сети за какво говоря ще опитам да го намеря.

Намерих нещо,като се увеличат снимчиците по-добре се вижда.
http://webposidelki.ru/Vs3.htm

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 20:23 от vanyia

# 144
благодаря за обясненията... Heart Eyes
Отивам да плета Peace

# 145
  • Варна, морето и сините вълни!
Момичета, имам нужда от помощ. Не мога да направя тази плетка , това е описанието а аз пак не мога да се оправя с този руски.
А това тук пак не мога да го оправя - в общи линии е да редувам стълбче с наметка с бисок пълнеж.Но не се получава красивичко...

# 146
Мимито, чантата е в прост нисък пълнеж,  в кръг. Третия ти линк за къде се отнася?

# 147

Хайде и аз да подосаждам с тъпи въпроси малко Wink
Започнах да правя бие за пръв път- извадих си бримки и всичко както си му е реда, обаче нещо не стана много красиво та въпроса ми е за бие каква плетка е за предпочитане и първия ред от вътрешната или външната страна е по-добре да го почна? На мен ми се получиха едни дупчици между жилетката и бието не знам защо newsm78
valvata при мен също се получиха дупчици като си плетох бието на блузката, но после ми казаха като плета да оформям деколтето да не завършвам бримките, а вместо това да ги прехвърлям на конец (аз пробвах с обръч)  и накрая всички се плетат заедно на един ред  като се започва с желаната плетка за бието. Така не остава ръб, който се получава при изваждането на нови бримки при започването на бието. Имам изплетени (от друг)дрешки по този начин и нямат дупчици, но аз като го пробвах пак ми се получиха по-малко, но все пак ги имаше. Така и не схванах, къде ми беше грешката newsm78 Не обясних май много ясно, но се надявам да си разбрала нещо  все  пак. А пък с една кука можеш да украсиш плетката по различни начини например 1 бр. нисък пълнеж, 2-3 бр.синджир, 1 бр. нисък пълнеж в съседната дупка и т. н.  Успех за мен най-приятно е когато експериментирам с нещо различно.

# 148
  • София
valkata рис.2 от горния линк е начина,за който бях писала по-горе.Дано да го разбереш,защото аз съм много зле в обясненията с думи EmbarassedИ чакаме да покажеш творението като го завършиш.

# 149

Общи условия

Активация на акаунт