Ела при нас с кълбо и кука - плетаческият клуб е тука!

• 256 492
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Оооо благодаря ви момичета...толкова "разкошотии". Сега най-трудното...да избера и да почна....Simple Smile отново благодаря, като направя нещо ще го постна Simple Smile

# 226
Здравейте, днес започнах да пиша обяснението за чорапите на 5 куки, но стана много объркано и го изтрих. След работа почвам един чорап и като го изплета ще дам точна схема. Съжалявам за забавянето, но записките ми по въпроса са писани преди години и са схематични. А пък скоро не сам плела, защото баба все ми праща по нещо ново. 

# 227
# 228
Здравейте, днес започнах да пиша обяснението за чорапите на 5 куки, но стана много объркано и го изтрих. След работа почвам един чорап и като го изплета ще дам точна схема. Съжалявам за забавянето, но записките ми по въпроса са писани преди години и са схематични. А пък скоро не сам плела, защото баба все ми праща по нещо ново. 

а за кои чорапи говориш,за класическите ли или за тези http://www.flickr.com/photos/tiennieknits/628412336/in/set-72157600290072627/

# 229
Питане към плетящите на една кука. Как подбирате номера на куката спрямо преждата? Има ли правила? Най-често какъв номер/мм/ ползвате?

# 230
един лаишки въпрос искам да задам - как се плете в кръг, винаги ли трябва да е не повече от 2 куки когато са малко бримките и ..... за вида на плетката.. примерно искам да е лицева , плета само лицево - така ли ...

# 231
  • София
как се плете в кръг, винаги ли трябва да е не повече от 2 куки когато са малко бримките и ..... за вида на плетката.. примерно искам да е лицева , плета само лицево - така ли ...
Аз бих ти препоръчала да използваш обръч ако се хващат бримките или 4 еднакви игли(големи) ако са повече бримки.А ти какво искаш да плетеш в кръг?

# 232
  • Анкх-Морпорк
Един линк с хубави бебешки терлици и хубави обяснения:

http://picasaweb.google.com/angelica.ojeda/MediasYZapatitos

# 233
За класическите . А тези са наистина страхотни и ми се струват лесни за плетене, но не съм сигурна дали мога да ги почна като гледам само от снимката. Пък и са започнати от пръстите, а на мен все още ми е малко трудно това. Но ме заинтригуваха и може да попитам за съвет една позната. Ако някой ден успея да ги разгадая ще пиша Grinning

# 234
  • Варна, морето и сините вълни!
Аз искам да попитам нещо видях едно чанте много интересно, но е плетено някак под ъгъл. Представляваше V-oбразни ивици шити една за друга. Много ефектна и адски проста чанта. Та ако някой ми подскаже как да осъществя това ще съм доволен  bouquet

# 235
  • Габрово
Оле, изтекоха ми очите по тези бебешки терлички, ама ще чакам наготово ако някой изплете някой от моделите да пусне схемичка, че обясненията и схемите там са ми непонятни, но като гледам повечето се плетат на една кука, което значително ще ме затрудни Rolling Eyes

# 236
Един линк с хубави бебешки терлици и хубави обяснения:

http://picasaweb.google.com/angelica.ojeda/MediasYZapatitos

Много са красиви Simple Smile
мисля за подарък на 2 мои приятлеки Simple Smile които скоро през ден родиха момченца Simple Smile

bouquet

# 237
  • София
Страхотни са терличките.Ще се пробвам да изплета някой модел,но ще намаже някое момиченце,че моделите за момиченца по ми допаднаха.Но и момчешките като обувчици много ми харесаха и сигурно и тях ще изплета.

# 238
как се плете в кръг, винаги ли трябва да е не повече от 2 куки когато са малко бримките и ..... за вида на плетката.. примерно искам да е лицева , плета само лицево - така ли ...
Аз бих ти препоръчала да използваш обръч ако се хващат бримките или 4 еднакви игли(големи) ако са повече бримки.А ти какво искаш да плетеш в кръг?
ами пончо на детето , ама около врата се почва с малко бримки и нещо не става дори на обръч ....не ми харесва да го плета от две части и да ги шия....

# 239
jasmina76 , склонна ли на 4 игли да го започнеш? Може ако позволява модела отдолу нагоре да го плегеш.

Общи условия

Активация на акаунт