Ела при нас с кълбо и кука - плетаческият клуб е тука!

• 256 494
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна, морето и сините вълни!
ами пончо на детето , ама около врата се почва с малко бримки и нещо не става дори на обръч ....не ми харесва да го плета от две части и да ги шия....
Започни като начало на 3 или 5 куки,същия номер на който ще плетеш надолу.В процеса на работа като се увеличават бримките ще дойде момент в който ще можеш да минеш да работиш на обръч,защото няма да можеш да събереш бримките на 3 куку или 5 зависи как работиш.

# 241
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Ох и на мен ми изтекоха очичките по тия терлички.

firebird опитах се да намеря обяснението на едни розови терлички със шапка, ама....уви не го открих в албума. Случайно някаква идея или насока за започване...виждам че е плетено на квадрати и примерно със шапката бих могла и да се справя, ама терличките.....трудна работа. Момичета хайде да ги разгадаем, че направо се влюбих в тях....

# 242

http://velina.mylivepage.com/image/804/11360_219096320_fa5d87612a.jpg newsm17
която мама ми оплете такива терлички черпя един сладолед

# 243
Tържествено ви обещавам че ще ви дам модел на два вида симпатични терлички на нашенски разбираем език. Като ги оплетете ако им схванете идеята можете да си правите вариации.

# 244
# 245
Мисля, че със сладолед само няма да минеш. Laughing

# 246
Рачето, подозирах, че са плетени от конец, но не се сетих, че с карфици. Май по-добре да купиш очила на майчето, което оплете тези миниатюри.
Коте, аз най-често плета на 3 мм кука. Нямам система, по която да определям. Питам продавачката.

Отдавна не съм се появявала тук и виждам, че имаме много нови попълнения. Приятно ми е да се запознаем, мили момичета.

# 247
ох,направо ги признавам за големи майсторки тези плетачки на терлички с карфици...

а иначе имам идея как се плетат бебешките терлички ,аз съм плела по подобен начин мильо...
заинтригувах се и ще пробвам,мисля,че ще се получи... Simple Smile схемите са добри,а и нагледно е показано - за терличето в жълто
първо се изплита основата /стъпалото/ и после се плете нагоре

# 248

http://velina.mylivepage.com/image/804/11360_219096320_fa5d87612a.jpg newsm17
която мама ми оплете такива терлички черпя един сладолед

речето, стой си при кукленските къщи и не всявай смут с тия изтънчени модели Joy
Направо утрепа рибата!

# 249
                Момичета,моля за помощ.Чета ви отдавна ,плета много ,но до сега не съм писала.Освен веднъж.Пуснете линкче за детско пончо.Предпочитам на две игли или обръч.Не ,че не плета на кука,но такова иска детенце.Трябва ми по точно КАК се наддава или свива за да се получи формата.Плетката не ме притеснява,ако трябва ще си я измисля.Само начина за получаване на формата.
                Ей,ама и аз как го обясних,дано ме разберете. Embarassed  bouquet

# 250
  • Анкх-Морпорк
Ох и на мен ми изтекоха очичките по тия терлички.

firebird опитах се да намеря обяснението на едни розови терлички със шапка, ама....уви не го открих в албума. Случайно някаква идея или насока за започване...виждам че е плетено на квадрати и примерно със шапката бих могла и да се справя, ама терличките.....трудна работа. Момичета хайде да ги разгадаем, че направо се влюбих в тях....

Тези ли са?
http://picasaweb.google.com/angelica.ojeda/MediasYZapatitos/phot … 90047601130238274

Плетат се на мотивчета, мотивчетата са квадратни и са лесни, на шапката се виждат добре.
Аз го виждам така: Почва се с 6-7 бримки синджир, на следващия ред - 3 високи пълнежа, 3 бр. синджир, 3 високи пълнежа и така 4 пъти. Следващ ред - върху трите високи се плетат 7 високи, както първите и последните два са от синджира. Това е мотива, и между мотивите са плетени по един ред нисък пълнеж, с който са захванати.
На терлиците се плете първо "подметката", отред има един мотив по диагонал, отстрани 2 прави, май има и един мотив отзад, зависи колко е голямо терличето, и отгоре са изплетени няколко реда висок пълнеж, и са направени дупчици за връзките.
Гледай как са направени другите терлици, да добиеш представа.

# 251
                Момичета,моля за помощ.Чета ви отдавна ,плета много ,но до сега не съм писала.Освен веднъж.Пуснете линкче за детско пончо.Предпочитам на две игли или обръч.Не ,че не плета на кука,но такова иска детенце.Трябва ми по точно КАК се наддава или свива за да се получи формата.Плетката не ме притеснява,ако трябва ще си я измисля.Само начина за получаване на формата.
                Ей,ама и аз как го обясних,дано ме разберете. Embarassed  bouquet

Ето тук има тема за пончото, може да ти свърши работа.

# 252
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе

Да, да, точно тези....ух голяма красота...ще се помъча да видим какво ще излезе. Иначе довечера ще ви снимам една чанта дето направих преди месец и ще ви се похваля Simple Smile

# 253
Ето терличките
Започват се от горната част на 44бр.
Плете се 2р. лицева плетка, 10р. релефна плетка (по долу ще дам описание на плетката), 1р. дупчици (*1 св.,1 нам.*) и от към опаковата страна един ред опаково.Изплитат се 16 бр.налице,бърху следващите 12 бр се плете езиче от 24 реда релефна плетка и 1р. нзлице.По височината на езичето се изваждат от лявата страна 12 бр и се изплитат налице, а след това останалите бримки на лявата игла.
В следващия ред от дясната страна на езичето се изваждат 12 бр. Върху 68бр от към лицевата страна се изплитат 4р. наопаки и 3р. на лице и 3р. наопаки.Стъпалцето се оформя като се изплитат 39бр.40-тата и 41-вата се изплитат заедно, плетивото се обръща,12тата бримка от следващия ред се изплита заедно с първата бримка от лявата игла, пак се обръща и т.н , докато на двете игли останат по 6 бримкикоито се зашиват със средните 12 бримки на стъпалцето.Ушива се и заден шев.

Релефна плетка

Броят на бримките трябва да е четно число +2 за двата края по 1 бр.
1 ви ред -  *1оп.,1 прехвърлена бримка с водене на конеца отпред*
2ри ред - *1л,1оп*
3ти ред - налице
4ти ред - наопаки

други терлици

котешки зъби -
1ви и 3ти ред - налице
2ри и 4ти ред - наопаки
5ти ред -*1 св. 1 наметка*
6ти и 8ми ред наопаки
7ми ред - налице

На допълнителна игла се изваждат от опаковата страна на плетивото бримките от първия лицев реди се изплитат заедно :1бр. от допълнителнат аигла с 1 бр. от основната игла. Така се получавт котешките зъби

Терличките се започват от стъпалото на 38 бр. в жартиерена плетка.През ред в двата края и в средата се наддава както следва:1 над.,18бр.,1надд.,2бр.(среда),1 надд.18 бр., 1 надд. Наддавките се повтарят още 4 пъти докато се получат 58бр.След това се прави бордюр котешки зъби.След това се плетат 10 р английски ластик.Бърху 18 бр в средата отново се плетат котешки зъби.Конецът се къса и се плете жартиерена плетка върху средните 10 бр., като последната бримка на всеки ред се изплита заедно с първата бримка на лявата игла.След 12-я ред върху всички бр. се плетат дупчици -*1 св. 1 наметка*,1р наопаки8р ластик.Терличето се завършва с котешки зъби.
Зашиват се бримка с бримка стъпалцето и задния шев.

# 254
  • Габрово
Mimito, това схема за кои точно терлички е, че не разбрах newsm78
Ако може дай и фото за да избера на кои да се пробвам...

Общи условия

Активация на акаунт