Хайде мами от Бургас, да вземем да помогнем 4 ....

• 18 870
  • 332
  •   1
Отговори
# 255
транспорт до кошарица мога да осигуря, при това с пикап за по голяма вместимост на багажа.

# 256
транспорт до кошарица мога да осигуря, при това с пикап за по голяма вместимост на багажа.

Браво! Остава само да разберем наистина какви са тези домове за колко големи деца! Последния път като пътувахме с Люси тя ми каза че там има домове за деца с увреждания! Явно като с.Могилено! И който ще ходи трябва и да се подготви психически за гледката!

Ако дрехите са за стари хора/такива размери и модели/, тук в Бургас също има дом за стари хора, с който също може да коренспондираме! Само трябва да изнамерим телефони!

Що се отнася за Бата тя и Люси на 1ва стр-ца е написала, че са имали предостатъчно дрехи!Но все пак провери, Диде!

# 257
Бре, какво става тук, нямаше ме три дена и темичката останала на втора страница, да не би и вас да ви е обхванала есенната депресия

# 258
Ами нали и аз си тръгнах по-рано, та чакам някой да докладва за Коледното тържество до къде се е стигнало в Средец
Колкото за Искра и Кошарица - кой щеше да звъни  newsm78
аз утре заминавам за София, но четвъртък съм на линия  Peace

# 259
положението в Бата със старите дрехи е, че някакъв местен бизнесмен им носил цели микробуси с дрехи и за момента нямат нужда от дрехи, НО перманентно имат нужда от обувки

# 260
bubi4ko  да попитам за какви точно обувки става въпрос /нови или стари/ и какви номера  newsm78

# 261
микробуса предизборен ли е  Mr. Green

sisa g, приемат и нови и втора употреба обувки - от 35 номер нагоре, има две момиченца нисички - те се наместиха в маратонките на сина ми, останалите са с по-големи номера.

Люси къде се изгуби ?  newsm78

# 262
Ми ок ще се поразтърся какво ще намеря ,естествено ще гледам да са запазени за да може да ги носят милите  Hug ище следя да видя кога ще се носят

# 263
  • По света и У нас
Хайде и аз малко да се включа, че напоследък нещо доста работа и други ангажименти ми се насъбраха  Mr. Green , не че не мисля постоянно и за форума  Wink

След тържеството имах доста задачки, но почнах да качвам снимки от вчера във фотоалбумчето което създаде sneji20 /паролата предполагам я знаете  Wink/ ... надявам се днес-утре да успея всички да кача  Peace

Сега накратко  Wink, вчера успях да говоря с Домакинката в Средец, а днес с Директорката .... ВСИЧКИ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЛАГОДАРНИ ЗА ТЪРЖЕСТВОТО И ЖЕСТА, КОЙТО СМЕ НАПРАВИЛИ КЪМ ДЕЦАТА! Свидетелството за дарение е подготвено  Peace, планирам може би следващата седмица да намина към Дома, за да го взема, да им занеса малко снимки и да поговорим по подробно за плановете, които имаме:
- Коледното тържество - Директорката ни поздравява за инициативата   bouquet, предполага че все пак около празника ще имат доста посещения ...
* за празника с Дядо Коледа - ОК  Hug ... само за инфо, по-всяка вероятност ще имат поне още един такъв празник, защото сега Дома се води към Общината и от там традиционно, последните 3-4 години им организират такива тържества ....
* Конкретно писма до Дядо Мраз децата пишат в началото на Декември, не знам дали ще имаме достатъчно време да се организираме да им купим подаръци  newsm78, но може да опитаме, - стига да имаме налични достатъчно брой мами-ентусиасти да направят подарък  Peace
* за почерпката ... тъй като обикновено около празниците, доста неща им носят .... помоли най-много да добавим по едно сокче или пастичка към всеки подарък  Peace
* присетих се тогава дали нещо друго не бихме могли да донесем на децата, което да е играчка /може би по-голяма/, но да им е полезно  Peace - каза, че почти непрекъснато имат нужда от конструктури за деца от 3-7 год ... тъй като доста често се чупят  .... Така че това също е вариант, например заедно с някаква по интересна коледна украса /виж за това не се сетих да питам  Thinking, но май казаха, че имат изкуствени коледни елхи за всяка група  newsm78/
* относно деня - решението остава на нас, като я предупредих, че ще ни е по-удобно през уикенда - каза няма проблем стига по-рано да я предупредим  Peace /в тази връзка какво ще кажете за 15-16ти декември  newsm78/
Хайде сега нека всеки да сподели как мислите, че можем да се организираме /организираме празника  newsm78

По-късно, пак ще се опитам да се включа . Grinning , относно обувките за Бата ... мога да се включа с няколко чифта за най-големите дечица. Обувките ще са мъжки, втора употреба, сравнително запазени  Peace - надявам се, че ще им свършат работа  Peace
Относоно Искра и Кошарица, може утре да опитам да се свържа  Thinking

# 264
здр. как мога да разгледам снимките от ражд.ден. от кой да взема паролата.
мислите ли че децата имат нужда от някаква техника- телевизор, касетофон, или дивиди. може да им подарим вместо да даваме 200 лв за дядо коледа при положение че ще отиде от читалището им. ние може да отидем и да занесем малка почерпка и примерно малко телевизорче или видео или нещо подобно. ако им занесем касетофон аз лично ще им подаря дискове с детски песнички.
аааааааа и естествено ще се включа със парички .

# 265
Може ли и на мен една парола, плийс!  Praynig Искам да разгледам снимките от партито. Peace

# 266
не знам вие как мислите, но аз нещо почнах да се разубеждавам да празнуваме въобще коледа там, щом толкова гости им ходят по коледа, а и от общината им организират. Люси, а те изпълняват ли им писмата до Дядо Коледа? щото ако се окаже, че дядо Коледа от общината им изпълнява и писмата, то тогава направо безсмислено става ние да ходим и по-добре да насочим усилията си за нещо друго. а ако дядо Коледа от обищината не изпълнява писмата и въобще никой друг, то тогава можем да им ги изпълнем ние и просто да ги дадеме на този дядо от общината да ги раздаде. мисля че не е необходимо и друг дядо коледа да идва специално със нашите подаръци, просто можем да използваме тоя на общината, на дали някой ще има нещо против, а спестените парички от дядо Коледа, който няма да наемем да отидат за нещо друго полезно.

# 267
Аз също подкрепям, че няма смисъл от Дядо Коледа два пъти. Ще развалим предкрасната илюзия на децата за добрия белобрад старец. И моя син като беше малък ми задаваше въпроси от сорта - нали Дядо Коледа е един, защо и в градината и в къщи и по други места пристига. Като поотрасна му правеше впечатление вече, че и самия той е различен а не един и същ дядо да обикаля навсякъде...
Наистина ако ще има Дядо Коледа, можем само Снежанка да добавим или джудже и съотвенто най-важното подаръците  Mr. Green Почерпка също, в каталога на Захаро има и красиви коледни торти .
А какво става ноемврийски и декемврийски РД ще има ли  newsm78 Ако има имаме значи и други огранизации преди Дядо Коледа и трябва да се задействаме  Hug

# 268
  • По света и У нас
Охх все още не съм качила всички снимки   Blush , но поне пратих паролите на viva31 и Tanya .... някой друг да не е полуцчил паролите и разгледал вече снимките  newsm78, да си признае, за да пращаме  Hug

Като цяло планирам към края на следващата седмица, четвъртък или петък да отскоча до Средец, някъде около обяд, така ще имам възможност да поговоря повече с Директорката, някой друг желаещ да дойде  Grinning Ето и някои от нещата, които мисля, че би било полезно да обсъдим предварително с нея /аз и по телефона и дадох малко материал за размисъл  Grinning
- Коледното тържество: има ли смисъл да организираме от наша страна, щом ще им организират така или иначе? за подаръците също  newsm78 имат ли нужда от Коледна/Новогодишна украса /до колкото разбрах имат изкуствени игри и играчки за елха, осигурени за всяка група  Peace/ Ще имат ли нужда да им осигурим някаква почерпка  newsm78 Иначе относно конструктурите, за които вече писах - съгласни ли сте да им вземем, примерно по 1-2 на група  :thinking:
- Следващото тържество за рожденниците /Ноември, Декември/ - кога, евентуално колко деца ... и дали ще има възможност да се проведе Декември, може би преди Коледа  newsm78
- Какво ще кажете и за евентуалната идея да им се поукрасим малко помещенията /особено спалните, виждат ми се малко стерилни и неуютни  newsm78Thinking, т.е. да купим някакви картинки, фигурки или нещо от типа на фризовите ленти  newsm78 виждала съм подобни красоти по бебешките магазини  Grinning
- viva31 и твоите идеи са чудесни   bouquet, но доколкото разбра касетофон със CD имат във всяка група  Thinking, но не пречи аз пак да питам  Peace
- Присетих се и за още нещо, с което бихме могли да им бъдем полезни .... бихме могли да се опитаме да помогнем конкретно на някои от дечицата със заболяване в Дома, стига да има нужда /имам предвид да организираме евентуално заплатим консултация или изследване при специалисти, да осигурим очила, лекарства ..... разбира се съобразено с възможностите ни  Peace/ За тези неща, разбрах че трябва на място да се говори с медицинската сестра  Peace
Някакви други идеи с какво бихме могли да бъдем полезни и да помогнем  newsm78

# 269
  • Бургас
Последните  предложения много ми допадат - за украсата и за децата с проблеми , и също идеята за телевизор  ако нямат и имаме възможност да вземем.

За какви конструктори става въпрос ?

Общи условия

Активация на акаунт