Наистина ли ЗК не поема изследванията за ясла и детска градина?

• 2 917
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Такса за децата в лабораториите НЯМА, поне по закон! Naughty

# 16
   Е и аз да се включа ,като споделя какво ми обясни личната .
Нали всяка година се полагат профилактични прегледи ,та ми дава за това направление .Само паразитите не влизали и за тях, пише че имала някакви оплаквания.Хем тя доволна ,хем аз не плащам.
 Иначе конкретно безплатни изследвания за  прием в ясли  и градини няма.
 По този начин пуснах и двете си деца без да плащам.

# 17
Има такса за всички с изключение на децата от домовете. Това не се води потребителска такса, от която са освободени децата до 18г.
Изследванията за детска ясла влизат в пакета дейности, извършвани от ДжиПи-то, т.е. са безплатни. Включват изследване за чревни паразити, кръв, урина и Васерман за родителите, който обаче е безплатен само за бременни.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 12:51 от МамиБлю

# 18
  • СОФИЯ, по празниците в Разлог
По някаква наредба при отсъствие от детското заведение повече от 2 месеца е необходимо да се направи изследване за чревни паразити, за да приемат детето. Ние искахме направление, но педито каза че не се поемат вече от касата. В столичното
ХЕИ платихме 8 лв. за изследването. В провинцията за същото нещо става с направление.

# 19
Има такса за всички с изключение на децата от домовете. Това не се води потребителска такса, от която са освободени децата до 18г.
Изследванията за детска ясла влизат в пакета дейности, извършвани от ДжиПи-то, т.е. са безплатни. Включват изследване за чревни паразити, кръв, урина и Васерман за родителите, който обаче е безплатен само за бременни.

Вчера на сина ми му правиха изследвания на кръвта и от лабораторията казаха, че за деца не се плаща.

# 20
При нас пък, винаги за изследване за кръв на детето ни вземат 2 лв такса от лабораторията  newsm78

# 21
Аз нищо не съм плащала, освен, че купих 2 пластмасови контейнерчета от аптеката за изследванията.  newsm78

# 22
до колкото знам здравната каса поема изследванията но ЕДНОКРАТНО - т.е. един път годишно.ако е отсъствало повече детето преди и вече си правила тези изследвания - се плаща, ама чак толкоз много пари... изумен съм...

Цитат
Аз нищо не съм плащала, освен, че купих 2 пластмасови контейнерчета от аптеката за изследванията
Цитат

на нас ЖП-то ни даде и шишенцата и едно стъкълце с лепенка за глисти май беше... без пари...

# 23

Вчера на сина ми му правиха изследвания на кръвта и от лабораторията казаха, че за деца не се плаща.
Във Варна винаги взимат такса 2 лв.-на деца,на инвалиди 1 група-на всички.Веднъж един инвалидизиран човек възропта -стана на опашката пред касата в лабораторията.Обясниха му ,че се взимала такса от всички!!!Такъв бил правилникът на лабораторията.Учудих се ,но какво да се прави-плащаме си.

# 24
Поемат се изследванията.
Когато ние ги правихме си платих само моят васерман.Всичко на детето си беше безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт