на Априлските Деца честит да бъде Празника!

• 9 352
  • 274
  •   1
Отговори
# 240
За първи ясленски празник имайте предвид, че може да сте в такава ясла, като на Петър, където родители като гости не посрещаха - само с деца беше.  Shocked А първият му РД в яслата протече освен с рожденника и с още... едно дете - родителите си бяха изпокрили децата у дома през февруари. А ние с баща му така се вълнувахме - торта и пр. После госпожите много ни уважаваха, т.к. голямо ядене на торта ще да е било. Mr. Green

Винаги можете да прекъснете ходенето на ясла, щом нещо на вас или на детето не ви харесва или ако няма да издържите емоционално!
  Rolling Eyes

# 241
  • София
Енви, това за празника в кръга на майтапа го казвам, сега ми е в акъла само първия ден на яслата. Ще ходя в "Нашите деца" да се мотивирам защо исках да го пускам на ясла   Mr. Green

Иначе, в Сандански изкарахме много разтоварващо освен, че ядяхме като за световно  Crazy Чувствах се като на санаториум за психично болни - ранно ставане, хубава разходка, чист въздух, питателна храна, никаква телевизия и вестници въобще голямо СПОКОЙСТВИЕ. Мнооого чист град този Сандански, то бива, бива ама едно боклуче няма!  Thinking Аз бях нарамила един сак дрехи пък то Стаско нямаше с какво да се изцапа.

# 242
  • София
Наминавам само да викажа, че тоя вирус много гаден се оказа - нищо не яде, супер е изтощен и пак вдигна температура, а така се надявах, че се оправя вече! И дриска пак - какво като не е ял - незнам! Sick

# 243
  • София
Ето снимки от почивката ни в Сандански  Heart Eyes

Вени, какво му даваш за дрисъка? Аз давах Хидрасек и мой съвет - вземи Хидратин Алфа, прахче за водичката, за да не се обезводни.

# 244
Благодаря Ви мамета за експресните отговори. Хм, Thinking значи педагогическото захранване си е ново и екзотично занимание за майки експериментаторки. Пояснявам:накратко -То е за изключително кърмени бебета и идеята е на мама храната да е здравословна и на малки дози да се запознава мъничето с различни храни, като мама и бебе ядат едно и също, после мама кърми и така снабдява малкото човече с необходимите ферменти за разграждането на тази храна.После количествата постепенно се увеличават, до заместване на 1 хранене и т.н. По този начин бебо не папа пасирана храна във бурканчета, нито каши. Ох какво ли Ви занимавам, като сладките2006 Априлчета вече папат сигурно мешна скара Grinning, ама кой знае, може би някои от сладурите вече искат да стават каки и батковци, та може да послужи туй инфо някъде в близко или по-неблизко бъдеще.
Хайде  със здраве!

# 245
  • Варна
neci, наистина лапа скара, бабите се погрижиха вече #Cussing out В проходилката го сложих на 7 месеца и си отдъхнах! Проходи още на 10 и половина месеца. Е, тогава луднах  Mr. Green
Количката ми и на брат ми е била от онези големите отдолу с метална мрежа и много висока. Така, че е имало къде да се возя. Но като цяло все съм била вързана на каишка щото съм била много "послушна" като сина си Mr. Green В същност мама казва, че той е много по-палав Sunglasses.
Данче, хайде де  Hug Хубави снимки!
Ние със Сминс като ги пуснем нашите беладжии ще си пийнем по едно кафе, нали ще са заедно в една ясла Heart Eyes

# 246
ОООО Данчетози твоя Стаси голям сладур,същия като майка си.  love001

# 247
neci, има, има кандидат батковци Wink
Благодаря за полезната информация, ще ми е от полза Grinning

# 248
Аааа, Краска, помня ги онези едновремешните колички. Наистина отдолу имаха доста място.

Данче, снимките ви са супер. И тоз Сандански, мнооого чист бе!

# 249
  • София
Искам да ви се оплача и да ви посъветвам да не използвате пешеходни пътеки! Онзи ден пресичам с количката на пешеходна пътека. Срещу нас с бясна скорост летеше кола, която едва успя да спре и да не ни прегази. Шофьорът след като спря, вместо да се извини, започна да ми крещи къде съм изкочила и да ме обижда. Аз загубих ума и дума, обясних че изкачам на пешеходна пътека,т.е. място където се очаква да изкачат хора. Нахалството му стигна до заплахи, че ще излезе от колата и ще ме пребие! Аз от паника не се сетих да му запиша номера на колата, но нищо. Сега незнам къде да пиша, за да се оплача.
Мъжът ми учеше в Бремен и аз известно време прекарах там. Представям си германец пресичащ със самочувствие на пешеходна пътека. Давам му 2 часа преди да стане поредната жертва на пътя.
Сега избягвам пътеките и търся светофар!

Извинете, ако съм ви натоварила, но аз втори ден не мога да се съвзема. След случая плаках сигурно 3 часа и така ме заболя глава, че не можах да прочета какво сте писали. Сега ще наваксам.

Лека вечер на всички!

# 250
  • София
Айде поздрави и от нас с Емко след 3 месечна изолация в дълбоката морска провинция  Simple Smile
Днес благополучно се завърнахме в София и сега вместо да си оправям багажа се зарових в нета. 3 месеца без Интернет - направо си бях за оплакване. Но за сметка на това изкарах страхотно лято с много положителни и не толкова положителни емоции.
Емо стана по-контактен и по-уверен в действията си. Ако остане утре време ще метна снимки да видите колко е пораснало моето юначе.
Емо след рождения си ден спря да качва на килограми - все още е 15кг, но за сметка на това е дръпнал доста на височина. Със зъбките имахме голям проблем - рев, температура и зачервяване на дупето, но резултатът е 16 броя зъби (два от кътниците са все още наполовина излезли, но важното е, че избиха).
Видях, че сте обсъждали пътуванията с кола - Емо си има столче и свикна да пътува вързан. Дори като влезе сам в колата сам си се изкатерва в столчето (а веднъж удари и рев, че не тръгваме веднага). На дълъг път се запасявам със солети и дребни играчки и го залисвам.
През тези 3 месеца се опитах да го отбия от нощно кърмене и след 7 дена рев спря да ме търси, но само 3 дни след това се разболя и след цял ден повръщане и 2 дни дрискани педиатърът ме посъветва да върна кърменето, за да не се налага да минава на системи. Не ми бяха необходими много кандърми и си възстановихме кърмаческите денонощни контакти. Като се пооправи успях да спра дневните кърмения, но преди сън все още ме търси и реве с крокодилски сълзи, ако не му дам да суче - голям е тарикат. Сутрин, ако се събуди наспан не ме търси, но ако не е на кеф реве докато не си получи любимата "манджа". Имали и други кърмелинки освен мен и Смини?

Яслата все още е на дневен ред, но засега мисля да наема човек да го погледа няколко месеца в нас и след Нова година, живот и здраве, ще го правя ученик.
Ренка, на твоята рекетьорка се постарай да и стъжниш ежедневието - тя е като плевел и е редно да се изкорени навреме.  #Cussing out

Рамама, за съжаление идиотите по пътищата са много  #2gunfire  Да не ти казвам днес колко пъти се налагаше да употребявам #Cussing out #Cussing out #Cussing out заради откачени шофьори.

Много  Hug на болничките и специално на Мати. Бързо да оздравяват и да радват мама и тате с нови постижения.
На Лора и другите ученици и учители пожелавам успешна учебна година!

Като стана дума за учители, моята свекърва най-сетне реши да се пенсионира и ме заплаши, че ще дойде в София поне за месец да ми гледала детето, а аз да си търся работа (защо да я търся след като я имам не разбрах). О, Боже какво ме чака? newsm78

# 251
Добро утро!

раче, добре сте се завърнали!  bouquet

# 252
  • София
Раче, добре се завънали!

Ние сме горе-долу, пък ще видим!

# 253
Добро утро на цялата Априлска банда  Hug
Раче, добре дошла   bouquet много липсваш, чакаме снимки на Емчо.
Данче, поне ти ми хареса идеята за общото кафе на майчетата, които са дали децата на ясла  Mr. Green Ми като си признаваш грешката, че дълго не си пила с нас.................що не каза едно "наздраве" снощи бе  Naughty
За Сандански и на мен ми направи впечатление именно това миналата седмица като ходихме  Tired направо им завидях, а тук на всяко излизане нови дрехи и после не можеш да ги познаеш какъв цвят са  ooooh!
Рамама, много е кофти това положение, но и на мен ми се случва доста често! Най-гадния пример е, когато един  човек спира и ми дава път, но стигайки до средата виждам, че от другата страна един така лети, че като наби спирачки само се извлачи по пешеходната пътека и като я подмина само ми вдига рамене и гледа тъпо  #2gunfire #Cussing out
Днес ще ходим наразходка в зоологическата градина  Wink

# 254
  • Русе
Добро утро дружина!
Раче, айде бе - големи шумкари се извъдихте с Емо! Hug Имаш много за разказване и показване  Wink. Ние тук само чухме за патилата със свещичките! На въпроса ти, има и други кърмачки освен Смин(за Цвети се сещам, сигурно и Мецанка, ама да си кажат те)...

Рамама, уви, това е положението в БГ  Sad (в София и Варна е направо страшно!). Аз тук наблюдавам, че русенските шофьори са почнали да се поевропейчват  Thinking - все повече дават път, особено като ме видят с количка...Обаче, ако преценя че друга кола лети в съседната лента и не мина, виждам как почват да се нервят, и сигурно пак отнасям псувни, че съм патка заспала... ooooh!

А, и в нашата ясла не пускат родители на тържествата, и добре че е така, щото и аз ще цивря... Blush

Общи условия

Активация на акаунт