на Априлските Деца честит да бъде Празника!

• 9 216
  • 274
  •   1
Отговори
# 90
Наде завършвам право в югозападния университет в Благоевград,остават ми два и надявам се да ги взема зимата за да мога на пролет да съм на държавни,много четене ме чака още но по голямата част мина.Трудничко ми е да чета с децата,даже бях миналата седмица на 2 изпита чакам резултати/надявам се положителни/.А ти какво ще завършваш? smile3529

# 91
  • София
Ние бяхме насам-натам, но за съжаление, вече ще трябва да сме си софиянци  Sad Хубавото е, че поне за местна среща може да се класираме, де!  Peace

Честито момиченце на Мамчето! Да ти е жива и здрава и много да ви радва!  stork-girl

Честито и на всички рожденници, именници, християнчета и планинарчета!!!
  Tada

Болничките да оздравяват бързо, а ясленчетата да не се дават на гадните бацили!  Hug

Нуни, Валката беше така, както описваш Яничка и от мазилото за гъбички само се разнесоха гадните обриви. После се оказа, че са стафилококи и с едно лилаво мазило мина всичко за 1 ден. Заведи я пак при докито, или при друг лекар!  Peace

Черепахова, аз пък си мисля, че подхода ти е много добър, щом си успяла да й привлечеш интереса към някакви неща. Моят муньо единствено се кефи на счупени ел. уреди; всякакви игри и играчки са му абсолютно безинтересни.

На Вальо белезите на коленете му се пооправиха вече, ама все пак не ги беше разбивал сериозно повече от месец. Вече пада много по-малко, но пък за сметка на това, се бие с другите деца и физиономията му е цялата насинена и надрана.

Ние за ясла не можахме да се класираме тая есен, че в нашата взимат само деца над 2г и то само септември, та чак догодина  Close  Иначе аз имам страхотни спомени от яслата и градината, всъщност спомням си само, че не харесвах съботите и неделите, з-то не се ходеше на градина. А имам и наблюдения, че се отразява доста добре на децата, особено на по-палавите.  Mr. Green

Количката при нас е абсолютно задължителна, иначе разстояние, което се взима за 10 мин. на нас ни отнема по 1.5-2 часа. А пък и най-близкият парк ни е на близо час от къщи, та с тея големи разстояние е абсурд без количка. А така ми е писнало вече да я бутам...
И аз се надявам, че ще можем да дърпаме шейнички тази зима!  Grinning А от каква ли възраст ще могат да се учат да карат ски?  newsm78

# 92
Аз да използвам края на петата страница да се разпиша още веднъж. Първите 5 страници винаги много бързо свършват, а докато изпишете следващите 10 за мен минава цяла вечност.

Миси, дъската за рисуване и мен ми беше хрумнала. Обаче браузвайки да разглеждам варианти попаднах на някакви килимчета с водни маркери. И се запалих. Но в БГ естествено няма и чакам да ми донесат от чужбинско.

Иленка, кавалерът на кръщенето е едно Русенско детенце. Да не ти е рода Wink

Ние често излизаме без количка, върви в правилната посока...Обаче другата й страст са камъните и постоянно се спира да събира. И много често прибягвам до носене, щото не съм от най-търпеливите.

За личния ни яслено-градински опит - ходила съм на ясла от 1 г и 1м. - спомени никакви. После градина - първите ми спомени, как рева и ритам другарките. Нямам спомени, какво не ми е харесвало. Всяка сутрин директорката ме посрещаше, защото само тя може да ме изджагърта от ръцете на майка ми. Водили са ме на психиатър. Заключението - "детето си е нормално, сменете му групата". Смениха я... от тогава спомени имам и все хубави. 
Лек и приятен ден на всички Heart Eyes

# 93
  • София
Здравейте мили мами на пораснали дечица!
Моята отпуска свърши и отново съм на работа, така че вече ще мога да се включвам по-редовно.
Благодаря за милите пожелания, които сте ми отправили за рожденния ден!!!
От мен честито на всички рожденници, именници и християнчета!!! Да са живи и здрави!

И днес имам повод да почерпя, тъй като моята любима мама има рожден ден!

През отпуската пообиколихме страната - ходимхме във Велинград, Варна и Тетевен. Тони така свикна да бъде постоянно с нас, че вече трети ден, като тръгвам на работа мрънка. Голям проблем имамхме с детегледечката - старата не иска повече да го гледа, а до 10 не можах да намеря нова, сега една приятелка, бременна в 7м го гледа и ми помага много.
Радостното е, че от 24 имам две кандидатки и сега се чудя коя да избера - едната е позната на кака ми, тоест гарантира се за нея, но трябва да идва в Младост от Овча купел, а другата ме намери по обява, но пък е в блока срещу нас. И сега се чудя???
Имам и едно въпросче: Водихте ли децата на очен лекар? Оказва се че Тони има някакъв проблем (криви очите), и днес сме на преглед. Според личната лекарка, това било нормално и се оправяло до 2г, но доста според една очна лекарка, дори сме били закъснели??? Коя е права незнам, но ако не сте обърнали внимание заведете децата за успокоение.
Това за сега - по-късно пак ще се включа.

# 94
ЧЕСТИТО КРЪЩЕНЕ НА СОНЯ! Heart Eyes

Честит рожден ден на майката на Скарлетbouquet

Бубка, мен защо ме отсвирваш от среща в Пловдив!?  newsm78 Но до края на седмицата няма пак, да сме натам.

Игри - не играем никакви и не я занимавам. Играят с брат й, или й изсипвам играчки и да се оправя. Само аз ли съм така!? Embarassed

Моят личен опит сочи, че МОМЧЕ се гледа по-лесно. Peace

Количка зимата няма да ползваме. Живот и здраве, тя ще е на ясла, аз на работа, така че и разходките в късиязимен ден ще са сведени до минимум и то с кола.

Майчинство - ясла - много точно сте го обяснили. Двете са несъвместими, но контрол явно няма. Когато тръгнеш на работа преди 2 г. ти се полага 50% от майчинството, когато
- детето не е дадено за осиновяване,
- не се отглежда в детско заведение на пълна държавна издръжка /т.е. дом за деца, изоставени от родителите си, а НЕ ясла или градина/,
- не се отглежда от безработен по програма за подпомагане на майчинството,
- майката не е прехвърлила майчинството си надруг - баба, дядо, татко.

# 95
Привет и от нас Hug
Скарлет ние ходихме на очен лекар, точно със същата диагноза (кривогледство) и се оказа, че няма нищо такова, просто нослето му е несиметрично и от едната страна пада по-голяма сянка и изглежда сякаш очичките са леко криви, но реално всичко е наред. Така че няма място за притеснение. Незнам при коя очна сте ходили, но горещо ти препоръчвам тази от 3-та градска - много е внимателна и добър специалист. Лошото е че винаги има много хора и се чака.

# 96
  • Варна
Добро утро!
Не знам вашите деца с какво играят, но моят е запленен от компютъра. Само ме дебне да го включа и веднага се мята стола  Mr. Green. Не мога и филми да гледам, много се ядосва, иска да си играе той !
Сега пак мрънка, уф...що е такъв ревльо newsm78
Добре, че се оформи като поспаланко. Ляга в 21.30 и спи до 8 часа, аз дремя още един час докато той си играе тихичко до мен.
Буди се по веднъж на вечер, за да го вземем при нас. Все по-често спи по цяла нощ.
От играчките са му интересни буталките и светещите-пеещи, последните ме побъркват. Баща му ги сънува ooooh!. Носи ги да ги пускаме, има и препочитания. Иначе основното занимание е да се троши всичко. Трудно е да си хареса нещо и да се занимава самичък...
В магазин без количка...не си позволявам този лукс, няма да мога да платя щетите.
Пак полудяхме, почна се..хвърля всичко по земята и чупи!!

# 97
  • Русе
Черепахче, не бих се учудила ако кавалерът на Симонка се окаже някой 5-ти братовчед (като Пресил) Laughing. Не знам дали ми се е сторил познат или просто много сладък...до бонбонката. Heart Eyes
Моят личен опит сочи, че МОМЧЕ се гледа по-лесно.

енви, те твоите са сбъркани нещо... Wink

И аз не играя много с Диди - ама, и тя си има батко за тези дейности. Sunglasses

Скарлет, честито на майчето ти!  bouquet Още дълги години да ви радва и да ви помага!
За очните проблеми да ти кажа какво знам (нали ходехме цяла година заради окото на Диди) - покрай основния проблем, също се оказа, че тя си криви едното око - по-точно, едното око не отива докрай към външния ъгъл. Отделно при Диляна се получава и зрителна измама за леко кривогледсво заради нейната "монголска гънка"(назнайно от кого наследена) newsm78. Очната каза, че тогава (1г.) е рано да се говори за кривогледство и ще се разбере със сигурност докъм 2г. (т.е. нашата очна е на мнението на вашата лична  Peace). Аз имам 2ма братовчеди с коригирано кривогледство (и двамата ги оперираха след 2г.).

# 98
Преди време бях питала за очния лекар, ама никой не ми отговори Crossing Arms Значи към 2 годинки трябва да ги заведем, а?

Сега пък ни казаха, че на Яна дупето може да не е атакувано от гъби, а да е само подсечено, защото започна да се лющи кожата и уж да позавяхва. Ще я мажем с крема на Хип против подсичане....... Confused

За игрите - оставям я сама да се занимава, енви - изсипвам играчките и да прави каквото иска Wink. Гледам я, че се заиграва, а най интересното е, че вече си играе с Барби Laughing Моето хубаво барби, дето така си го пазя и харесвам е с откъсната глава, но по цял ден е в ръцете й, облича й роклята, реши й косата, къпе я с й вика Бааааа. Като голямо момиченце е Heart Eyes

Скарлет, здраве за майка ти  желая bouquet

Искате ли в отделна тема да обсъждаме срещата?

# 99
Нуни, отдавна чета одисеята с шушето на малката сладурка.
И понеже имахме същата, чух хиляда мнения - то не бяха гъби, подсичания, коки, стафилококи... ooooh!
Накрая една лекарка ми забрани да я мажа с каквото и да било и каза да правим бани със смрадлика.
На втората баня, нямаше помен от зачервено, болки и ревове.
Нищо не ти пречи да опиташ. Peace

# 100
Сабина, Вяра е станала истинска кукла!!! Heart Eyes

# 101
Сабина, Вяра е станала истинска кукла!!! Heart Eyes
Ахъм...нищо мое няма в нея!  Mr. Green

# 102
...Играят с брат й, или й изсипвам играчки и да се оправя. Само аз ли съм така!? Embarassed

Мне, и ние сме така  Embarassed Играчките на пода и - да се спасява поединично. Достатъчно е дето съм му като сянка навън. Младен си играе с него вечер.

Аз също смятам ,че момче не се гледа трудно  Mr. Green Каквото и да ви пиша за дивотиите на Иво, смятам ,че той е много лесно за гледане дете. Примери много - не знам какво е безсънна нощ, не знам какво е болест, не знам какво е злоядство, общо взето е доста сговорчив, не реве, не мрънка и е винаги много усмихнат. Сега ще видим второто диваненце какви рогца ще покаже.

# 103
Сабина, Вяра наистина е страхотна!  bouquet

# 104
  • София
Благодаря за поздравите!
Деси - точно при нея отиваме д-р Русева.
Енви - моето мнение за гледане на деца е точно противоположното, като гледам моите приятелки и всички други които имат момичета колко им е по-лесно, те си седят на пейките, а малките дами се въртят около тях, а за мен няма и 5м такова спокойствие, все трябва да тичам след него, въобще не се обраща като го викам, все гледа някоя пакост да направи. На морето за 3 сек не е застанал мирен да си играе в пясъка или нещо подобно, играчки не го интересуват, единствено го интересува да ходи на някъде. На плажа имаше едно момиченце с 15 дни по-малко и не се отдели от майка си и баща си, направо им завидях. Може и да си е до дете, а не до момиче-момче. Тони е щур като мен на неговите години, баба и дядо са ми разпрявели как навсякъде са били наслагали райбери, защото като излеза и нямам откриване, да не говоря че главата съм си я чупила два пъти, но пък после съм била добро и послушно дете, та ако и Тони е така, съм готова да изтърпя още една луда година.
Съби: Не е вярно, че Вяра не прилича на теб, има огромна прилика с теб като беше малка.

Общи условия

Активация на акаунт