на Априлските Деца честит да бъде Празника!

• 9 268
  • 274
  •   1
Отговори
# 165
Леска, има, таман две.Ама без тях ми е по-спокойно, вчера извиках едната на обед, а другата вечерта за даването на лекарствата, че са много и Пресил буйства.
Еми, пишман станах, те толкова се разстроват той като заплаче, че се чудя кого по-напред да утешавам.Питат ме укорително все колко още сиропа има, че да не разплакваме толкова детето Rolling Eyes
Сама ми е трудно, но спокойно.

# 166
Иленка, много си мила!   bouquet Браво на наборката! Хайде дай и ти някоя снимка, деее! И не е ли време за смяна на аватара!? Стига го хока туй момче, я как мило гледа! Heart Eyes

Скарлет, много е готин Тони. Представих си го с очила - супер ще е и ще се оправи - бъди уверена! Hug

Безумните ни такси за ДГ ги "преболедувах" миналата година по това време, когато ги увеличиха драстично.
Rolling Eyes Имаше местни протести и пр., но това е.

# 167
Нямам друго обяснение засега.

# 168
 Popcorn

Ако имате време за губене: Wink

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=172336

# 169
Енви, страхотни снимки  bouquet Peace Hug

# 170
Снимките, а и моделите са чудесни   bouquet

# 171

Големи сте сладурииииии  Heart Eyes

Фил,аз също ти се възхищавам ,не е истина колко търпение,притеснения и здрави нерви изисква всичко това с което си се загърбила!
Дано Пресил,мнооого бързо оздравее! Hug Hug Hug

# 172
Лека нощ и сладки сънища на всички  newsm46

# 173
Дея, благодаря!
Наистина се надявам да оздравее и това да е било просто една лоша случайност, а не практика занапред Confused

Не съм такъв модел за възхита, до сега чатках с едно мноого старо гадже Blush
Нападнаха ме спомени и чувство за вина Confused
За известно време излязох от амплоато на майка-на-Пресил Grinning

# 174
Филипка, не се тормози! За нищо не си виновна, това си е човещинка и нищо нередно не си направила  Wink

# 175

М/у другото директорката каза, че се очаквало, да се приеме и яслите, като ДГ, да почиват по 1 м. през лятото #2gunfire, т.к. госпожите не можели иначе, да си ползват големите отпуски. Shocked

Хм, че те хубаво ще си ползват големите отпуски, а на нас дали ще ни отпуснат по-големи отпуски да си гледаме децата докато те почиват newsm78 ... ЕЙ това не мога да го разбера ...  #Crazy
Да, ама преподаватели/учители имат право на по-голяма отпуска по закон, предвит тежестта на работата. И те трябва да почиват. Даже ако питате мен трябва да ги пращат на санаториуми поне веднъж на 2 години... Grinning

# 176

М/у другото директорката каза, че се очаквало, да се приеме и яслите, като ДГ, да почиват по 1 м. през лятото #2gunfire, т.к. госпожите не можели иначе, да си ползват големите отпуски. Shocked

Хм, че те хубаво ще си ползват големите отпуски, а на нас дали ще ни отпуснат по-големи отпуски да си гледаме децата докато те почиват newsm78 ... ЕЙ това не мога да го разбера ...  #Crazy
Да, ама преподаватели/учители имат право на по-голяма отпуска по закон, предвит тежестта на работата. И те трябва да почиват. Даже ако питате мен трябва да ги пращат на санаториуми поне веднъж на 2 години... Grinning
Ами аз не съм против това, че имат големи отпуски, а против затварянето на яслата, ами ако няма на кой да си оставиш детето да го гледа какво правиш newsm78

# 177
Деси, с татито вземате стъпаловидно отпуски, т.е. семейството не е по едно и също време в отпуск и не ходи заедно на почивка, или го даваш на дежурна градина. Confused

Аги, съгласна съм, но нека поетапно си ползват отпуските или временно наемат допълнително персонал, както правят при боледуване на учител, но да не затварят ДГ.
Crossing Arms

# 178
Фил, дано бързо се оправи Пресил и ти е по-леко, че не си представям хем търбухеч, хем дете, пък и болно.. Crazy А бабите са си шашкави, и нашите реагират понякога супер детишарски и ми става я смешно, я се ядосвам...

Енви, каква ви е таксата за ДГ?

Я моля за съвет, че нещо май съм позабравила.
Малката ни племенница вече е на 2 седмици и май я мъчат колики Shocked Поне родителите й така мислят. Вчера ги заварвам около спалнята, а тя лежи на едно одеялце и реве, а те вече нещо между  Tired и  Sad  Питат кога ще подействат капките, а й бяха дали преди половин час  Wink. Питам я Ани да не е гладна, че цока биба и като я гушна търси нещо за ядене, а тя милата "Е, преди час и половина е яла!"
Казах й, че докато бебето не мине 3 кг трябва да се храни на поискване, ако трябва и на 1 час, а тя ми каза , че нямала кърма за на 1 час кърмене. Нали колко по-често й дава, толкова повече кърма ще има?
Какво да я посъветвам? Правилно е да я кърми по-често сега, нали? Понеже тя цока и заспива, изглежда се уморява.
Малко се притеснявам, че предвид умората и "истината какво е да си имаш бебе", ще се започне с едно оправдаване, ама нямам кърма, ама тя е недохранена очевидно, ама не ми стига млякото и ще се огъне /понеже и без това не е типичен образ за всеотдайна мама/ и ще й даде АМ, а бебето беше с коремни проблеми до преди 10 дни!!!
Лекарят и сестрата се дотътрили, пък й казали да го кърми веднъж в 1 .оо и после в 3.оо да давала подсладена вода /за борба с жълтеницата/  #Cussing out Аз побеснявам, защото бебето се роди 2 950, смъкна 300 гр! и сега сигурно няма още първоначалното тегло, не сигурно, ами още не го е върнала! А онези режим да й правели!!! #Crazy А нали си представяте колко е сладко да ти кажат "О, нямаш кърма, спирай я, давай АМ и бабата да почне да храни всеотдайно бебето, докато редиш пасианси пред компа... Crossing Arms

За затварянето на ДГ не е редно естествено! Имах предвид, че учителките изкукуригват на по 40, не е напразно, трябва да почиват много повече.
А иначе може да се наема от бюрото по труда временно персонал, защо не?

Аз съм харесала градината към Ит. лицей, която не работи 2 месеца! Заедно с училището върви... какво ще правя не е ясно ако Тони го приемат там да ходи.

# 179
Таксите и на яслата и на ДГ са ни едни и същи 50+10 лв.

Съвети не давам, когато не ми ги искат, т.к. всеки си има своите виждания. Иначе много правилно разсъждаваш! Аз лично бих кърмила на поискване дори ако трябва и на 30 мин. и без никаква вода.

Общи условия

Активация на акаунт