на Априлските Деца честит да бъде Празника!

• 9 264
  • 274
  •   2
Отговори
# 180
Съвети не давам, когато не ми ги искат, т.к. всеки си има своите виждания. Иначе много правилно разсъждаваш! Аз лично бих кърмила на поискване дори ако трябва и на 30 мин. и без никаква вода.

Подкрепям. Но това не е за всеки, ако няма помощ е адски трудно и понякога трябва да си голям инат. Аз изкукуригах края на първия месец, че през деня, като са всички на работа нямаше кой чаша вода да ми донесе (нали се кърмехме целодневно)...
Иначе бебетата с малко тегло се уморяват много лесно при сукане (и жълтеницата спомага за това), заспиват, не си дояждат, оттам кърмата намалява, още повече ако се спазва режим, бебето става още по-сънливо и суче още по-малко и най-накрая се оказва, че не само не е качило, ами е спаднало на тегло, майката е с недостатъчно или спряла кърма и за да оцелее детето, трябва да се почне с АМ. Надявам се да успееш да убедиш приятелката си да кърми не по-често, а много по-често, защото детето трябва да почне да наддава, за да се справя по-добре със сукането и действително да се засища при хранене. В момента е много вероятно то да пуска гърда или да заспива от умора, а всъчност да си е останало гладно.

# 181
Говорих с бабата на Тони - зълвата вчера в 22.00 е дала АМ. Мисля, че няма какво да се обсъжда. Ние сме се обзаложили и без това, аз така печеля, ...т.е. не печеля, защото всички бяхме на мнение, че няма да кърми. А и все пак ми се иискаше да е кърмено бебето - грижа ме е за него! Confused
Много се ядосах и се накарах на бабата, ама тя жената какво е виновна - за нея дъщерята е по-важна и я защитава. По-добре пак да пасувам, за да не излезна лошата. Naughty

Тони разля едно шише абсолютно целенасочено в/у ламината и си го отнесе - ПМС ме е хванало, трябва да пия някакъв валериан, ама нямам...

# 182
Погледни от другата страна - по-добре на АМ и да знаят, че се е нахранила, отколкото да е кърмена и недохранена.

# 183
Юл4е, естествено, права си! Hug Само където бебето имаше проблем с прочистването на коремчето, сондата бе само началото, после 3бр АБ и системи... И сега ако се запече от АМ какво ще правят...

# 184
Момичета, видях тази тема и ми стана много мъчно за детенцето. Събират се пари спешно!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=222629.0

# 185
Деси, с татито вземате стъпаловидно отпуски, т.е. семейството не е по едно и също време в отпуск и не ходи заедно на почивка, или го даваш на дежурна градина. Confused
Е да, ама си е гадно, че ние за какво работим цяла година, ако не можем заедно да отидем на една лятна почивка ...
А за дежурните ясли съм на твоето мнение, че никак не е приятно за един месец да свиква с нова обстановка .... но както и да е де ... варианти сигурно ще се намерят, но определно това си е недостатък, ако яслата почива цял месец ...

# 186
Еее, не мога да ви насмогна значи, голяма активност сте му дръпнали 2 дни Mr. Green

Гледах снимки и аз като всички други се възхищавах на прекрасните дечица.

Джинджър, сетих се да те питам нещо като сме заобсъждали количките. Ти с каква си? От тези дето са една до друга седалките или една зад друга? Аз не съм се отклазала от двойна и все още я умувам, ама да чуя и твоето мнение.

# 187
Здравейте,

Аги, правилно раzсъждаваШ. И на мен ми беШе криво 4е двете ми най блиzки приятелки, които родиха преz май и юли т.г., не кърмят въпреки голямото йм желание.......едната се откаzа оЩе на 3тия ден след иzписването, другата поне се цедеШе няколко седмици. Какво да правиШ, и от мен не искаха помоЩ, сами си вzеха реШението и аz ги подкрепям, нали zа това сме приятели  Wink

Нуни, много е тъжно наистина, и аz го видях в4ера  Sad  Днес превеждам пари направо на дарителската сметка на болницата.  Дано се събират тия пари, хем не е някоя утопи4но голяма сума  Praynig

Фил, какво му има на Пресил?  Sad  Дано да оzдравява много, много бърzо  Praynig  ГуШ от нас  Hug  Hug  Hug

Хайде аz да раzкажа малко как сме я карали. ОбЩо вzето добре сме иzкарали отпуската, но парадоксалното е, 4е хем си по4ивахме, хем бяхме винаги супер иzморени и лягахме с кокоШките  Crazy  Пътуването мина мн добре на отиване, на връЩане оба4е беШе борба в самолета, но стискахме zъби, къде да идем  Laughing  Във Варна Милена откаzа всякакви пюрета, и zелен4укови, и месни, и плодови. Само млека и тестени иzделия (милинки, рог4ета и тем подобни) консумираШе  Crazy  Спането беШе ок, като иzклю4им няколко поредни ноЩи, преz които се събуждаШе и трудно се успокояваШе  newsm78  Но най странното е, 4е Щом като се прибрахме тук, веднага си въzвърна стария режим  Shocked 
На плаж ходихме само един път, голям срам  Embarassed  Оба4е в морската бяхме дежурни  Laughing  Супер си е там, Милена може да ти4а на воля. Тя обожава да върви и върви от Пантеона до главния вход пред ФК, това са 2км някъде  Whistling  Не търпи да ходи zа ръка, обидно й е, държи сама да се справя. Тя по принцип предпо4ита вси4ко да прави сама, не ми дава и да й помогна когато не успява да прави неЩо, сърди се.
В таzи връzка трябва да кажа, 4е ве4е е zапо4нал бебеШкия пубертет  Sad  ТръШка се непрекъснато....много силен характер има. СноЩи например имахме голяма драма. Ве4еряхме, дадох й съЩото което ядох и аz, но в нейна 4иния и я храних с лъжи4ката. Първо вси4ко беШе то4но, после тя откаzа да яде от нейната 4иния, искаШе от моета (ниЩо, 4е имаШе съЩото). Добре, направихме така. После оба4е искаШе да се храни сама. Пробвахме, не се полу4и и й отнех лъжицата  (беШе ориz, трудн zа на4ало).....и тогава се тръШна, не можеШе и място да си намери, ужас. 15 минути продължи цирка  Rolling Eyes  Много търпение трябва, все си викам 4е е период, 4е е нормално  Whistling
Та искам да ви попитам, децата ви нау4иха ли се ве4е да се хранят сами? Как успяхте с въzможно малко Щети?

Гледам, 4е сте говорили и zа игри/игра4ки, много ми е полеzно и на мен  Peace  Милена мн оби4а да си играе с куклата, дава й биберона, купихме и едно легло и я слага да спи и тн. Обожава книги и в БГ купихме една дуzина, има 4удесни книги zа деца на таzи въzраст, ако искате Ще пиШа и кои то4но купихме. Конструктор (Лего Дупло) по4ва да й е интересен но оЩе не реди ниЩо. Пада си по рисуването и аz като Ян4ето Ще й купя такава постелка с воден молив. СъЩо така Ще й купим утре на ФиШер Прайс една къЩа с кукли/фигурки, zа деца над годинка е и смятам, 4е може да й харесва. Имаме и един дървен пъzъл но оЩе и е труден. Сортера и кунуса (така ли се каzваШе?) продължават да са й интересни. И аz като енви я оставям доста на самотек  Embarassed  4есто си мисля 4е е прекалено много и гледам поне веднъж на ден да отделя поне 30 минути zа някаква zанимавка. Тя много оби4а да се гонят с баЩа й, кви4и от кеф  Crazy  Това е в обЩи линии.

Време е zа обяд, лек ден   bouquet

# 188
Джинджър, сетих се да те питам нещо като сме заобсъждали количките. Ти с каква си? От тези дето са една до друга седалките или една зад друга? Аз не съм се отклазала от двойна и все още я умувам, ама да чуя и твоето мнение.

За вариант Кидди Борд мислила ли си?  newsm78

# 189
  • Варна
Как се справяте с нежеланието за спане, имам в предвид на обяд? Подлудявам почти всеки ден. Ей го сега, реве и прави магарии, защото му се спи, а не иска да се предаде. Преди беше лесно, бам един биберон в устата и готово.
Днес ми се наложи да пия Ескапеле, стана малък гаф снощи Crazy Сега ми се повръща и хормоните пак се разбушуваха. За първи път се докарваме така, хич не е приятно.
А сега и малкото допринася за "неразположението" ми.
Чаена, хич не се ядосвай. Нали помниш аз как се бях разбесняла?! Снахите не поемат и не им увират главите. В крайна сметка детето си е тяхно. Племенника ми (1.9г) се налива до припадък с безалхолно и така поне от 9м...Някои хора просто първо мислят за себе си. И на мен ми предложиха да дохранвам с АМ, но аз отказах, верно че Ники беше на 4м. Направих всичко възможно и го кърмих. Гледай си детето и се разтоварвай във форума  Mr. Green

# 190
Еее, не мога да ви насмогна значи, голяма активност сте му дръпнали 2 дни Mr. Green

Гледах снимки и аз като всички други се възхищавах на прекрасните дечица.

Ами да ти кажа аз съм с количка на бертони една до друга седалките.и за близнаци мисля чее по удобния вариант.Количките тип влакче според мен и много други хора са предназначени за по-голямо и по-малко дете,защото от задното място не се вижда така добре,а и за да няма борба за първенство.Но смятам че влакчето е много атрактивна количка особено ако не са ти близнаци,а мисля че на теб за това ти трябва,хем ще си возиш и двечките,хем като едното е от пред другото от зад имат някаква самостоятелност имам предвид няма толкова лесно по голямото да закача по малкото според мен.А и може малкото отзад да си лежи докато другото отпред е седнало и си гледка.Такова е моето мнение пък ти си преценяй. pregnant 1stroller

# 191
  • София
Красе, щом му се спи, не се ли опитваш да го приспиваш ти - лежиш с него или пееш. Соня си заспива сама следобед, но понякога като е превъзбудена или нещо друго и помагам да заспи.

Напоследък и Соня много държи да се храни сама. От 2-3 дена сядаме да яде с 2 лъжици-една за мен и една за нея. Когато яденето е по-гъстно/например любимия й кус-кус/ може да го яде и сама. разбира се пада от лъжицата и става адски бавно, но все пак се справя.Днес на обяд омаза всичко с пилешка супа, но няма как....

Също [i]не дава ръка като ходи по улицата[/i]. Опитвам се да й обяснявам, че е опасно, но или не ме разбира или се прави.

Сега на кръщането кръстницата й, й подари една играчка на Fisher Price, която е от една тяхна серия играчки "Little people". Много сладко са изработени играчките и са подходящи за възрастта им. Голяма игра пада в момента с тази играчка.
Иначе напоследък й купувам само книжки, защото това й е най-интересно. Също и всичко друго из къщата, но не и играчките й.

И последно да кажа, че купих имуно-стимулиращия сироп, за който Ванчето беше пуснала линка. Следобяда ще го почваме.

# 192
Краси, пробвала ли си да му пуснеш нещо да гледа по телевизията или да показвате в книжката нещо и така просто да легне и да се успокои, пък тогава по-лесно ще заспи  newsm78 поне при Стенли е така  Peace
Момичета, много ми става мъчно като видя поредния зов за помощ, но мое мнение е, че е много по-лесно и достъпно, когато е с SMS -и, защото ето аз сега искам да помогна, но нямам възможност да отида до банката, а и така много повече хора биха се включили  Thinking Просто коментирам  Tired

# 193
Tatjana и моите на последък все искът да ядът сами,аз понякога им разрешавам като внимавам много да не изцапат но дори и да го направят какво от това ще почистя щом имат желание и се забавляват.Например слагам в чинийки пред тях нарязана на парченца диня и те с малки пласмасови вилички си боцкат и ядът,или изсипвам кроки в купички и сами си взимат след като 100 пъти сме повторили по едно,и те знаят по едно да взимат.Обедната супа или манджа искат с лъжиците сами  къде в устите къде извън сипват там. eatИначе пък много се грижат за мен някои ако ги почерпи взимат и първо носят на мен да си хапна,или един на друг и тогава на себе си.
Краси и на мен ми беше омръзнало с това приспиване,но от като станаха на 1 годинка горе долу взех на обед да ги слагам в леглата ,легна на спалнята и започвам да пея,те беснеят въртят се пищят и накрая лягат усмиряват се слушат и заспиват.Сега вече си знаят на об
ед и вечер си ги слагам пея и те заспиват много бързо и лесно.Пробвай така аз откакто ги научих се родих,и да реве от начало не му обръщай внимание ти си пей а той сам ще се примири. rotfImao

# 194
Между другото ако искате да ни видите, ето адреса на нашето албумче:  :photo:javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=155227');

Общи условия

Активация на акаунт