Да кажем дружно "Добър час" на нашите деца във първи клас /5/

• 32 084
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Бързам да попитам - преди старта на учебната година трябва да се постави ваксина. При положение, че тя е предвидена на 7год възраст, а детето още не я е навършило - задължително ли е да се направи сега?
Някъде тук, в темата друга майка беше пояснила, че ваксината се поставя най-рано три месеца преди навършване на 7 г. Синът ми също ще започне учебната година без поставени ваксини, от което съдя, че не е задължително  Peace

Аааа, писали сме отговорите едновременно Simple Smile))

# 121
Личната лекарка ме хвърли в тъча  #Crazy Каза, че сега ще и сложат две ваксини - в ръчичка и краче, а след месец и манту. Какви са тези 2 ваксини? Shocked Извинявам се за невежеството  Embarassed

# 122
  • София
Освен мантуто се правят полиомиелита и дифтерия и тетанус  Peace Май е честа практика последните две да се правят заедно, явно не е проблем.

# 123
  • Варна
А бе то препоръчително и задължително, ама на такъв мой въпрос към педито, ми каза: "Ааа, давай да ги слагаме сега, че да не отсъства после детето от училище. Пък то е за календарната година, не се гледа по месеци." Така че вече ХаПцОлЮтно не Нам... ooooh! Двете ваксини на Светлин ги сложиха началото на август (роден е на 15 дек.) Crossing Arms

Льо петит Магар, бяхя невероятни битки, прерастващи във война, съпроводени с ексцесии и кански писъци. Боднаха го У двете ръце. Едва го удържах, след 2 дни на първата ръчичка (т.е. тази на която първо сложиха ваксина) се поду, зачерви, но не обичайното кръгче от 50 ст., а под ваксинираното място до лакътя. Стана на червени и бели петна и аз като се шашнах да не е направил някаква алергична реакция. Вдигна Т. Ужас. Отшумя с мноооооого риванолови компреси и разните му Панадоли и Нурофени... Sick Една доФторка каза, че може от насилствената инервенция да се е засегнала подкостницата-тъкан, която се е възпалила. Та и антибиотик пи детето. Беше гадно.
Мантуто вчера ходи с татка си да го боднат. Серия №2, откъм емоции. А имах и неблагоразумието да го заведа сутринта в 8.30 и на зъболекар. Нещо не ни е седмица...

Друга тема. Пантофи? За мен е необичайно глупаво и безмислено. Предлагам до 4 клас да са с пантофи, 5-8 с цвички, до 11-по терлички... Crossing Arms

dara, в някои училища първолаците са по точно описанияначин в отделен корпус до основната сграда. С цел да нямат достъп до по-големите. Ама чак пък да се завръщаме в детската градина... Трябваше по-така да им се озъбиш. Rolling Eyes #Cussing out

# 124
Направи ми впечатление, че навсякъде наблегнаха на МОЛИВИТЕ. Thinking
Писане в те драките ще става само с черен молив.
Рисуването е желателно също само с цветни моливи. Флумастрите тук не се уважават... Thinking

Същото положение е и при нас.
За сега казаха, че няма да рисуват  с бои, та търчането по книжарниците за неразливна чаша ми отпада. Laughing
Дара , при това положение бих възприела донякъде идеята за пантофи.НО!Само донякъде.
Смятам, че децата трябва да направят разлика с детската градина по всеки възможен начин.А ако ходят с пантофи някак се размива разликата между училище и детска градина.

Вейдърице, в Бургас ги гледах  тези кутии за сандвичи на Уикс и Уич.Имаше и на Дисни с разни принцеси и Снежанки.
Бяха по 7-8  лева.Аз не купих, защото  изобщо не съобразих, че ще трябва.Макар ,че щерката няма да ходи на занималня, следователно не се налага да си носи обяд, но пък в голямото междучасие почти сигурно ще й си наложи да хапне нещо, тъй като не мога да я накарам сутринта преди училище да  яде. Rolling EyesАко не намериш у ваше село такава кутия свирни ми, ще ти купя и ще ти пратя.

Стрелче, по-горе обясних.
Моята дъщеря е родена  през декември и вчера при посещението на джипито тя ми каза че:

Ходихме при джипито за ваксините.На 18-ти ще правим манту, ако е отрицателно, тогава няколко дни по-късно ще направим и ваксините.Джипито ми  обясни, че от ХЕИ  имали изискване ваксините да се слагат  горе-долу  около датата на раждане или не по-рано от три месеца преди това.Налагали и глоби на лекарите, ако не спазят тези изисквания. Rolling Eyes

Днес обаче ходих до училището, за да предупредя ,че няма да е с направени ваксини като започнат ,поради гореописаната причина.Учителката се смути.Ако трябва ще ходя и при медицинската сестра, за да се разберем.
Но тук според мен се получава противоречие.Хем да имат направени ваксини, хем пък, за да им ги сложат да имат навършени 7 години.

# 125
Личната лекарка ме хвърли в тъча  #Crazy Каза, че сега ще и сложат две ваксини - в ръчичка и краче, а след месец и манту. Какви са тези 2 ваксини? Shocked Извинявам се за невежеството  Embarassed
[/qu

За това говорим по-долу!
Две са-да,на веднъж!Не се притеснявай! Ние ги сложихме!

А за пантофи в училище! А бе я не им се слагай на акъла,пускай си детенцето както трябва да е и въобще-прищевки!

# 126
Стрелче, добре дошла тук:)

и на Теди й сложиха двете ваксини наведнъж, няма страшно:)

# 127
  • някъде ... тук ...
Морска жено, по принцип при ДифТет (ДифТетКок-а) е възможно да се появи подуване и температура. Аз нали си имам и едно дребно, та от бебешките боцкания си го знам. След прибирането в нас за всеки случай му сложих компрес от риванол и спирт. Т не е вдигал. При вас може и от терора да е станало, знам ли newsm78

Радо днес е на зъболекар, ама нямам проблеми с ходенето му там. Много си я обича Зъболекар Жана (той така и казва). Трудното е да удържа малкия докато брат му е на стола ooooh!

# 128
Ние м/у другото винаги вдигаме температура,но лекарят каза,че тия били нови нямало странични ефекти,а и от майки така чух!
Та този път наистина и при нас няма температура,вече 24 часа и повече минават от както му ги поставиха!

# 129
Благодаря ви, момичета!  bouquet

Направо ме е срам да кажа, че един химикал още не съм взела. Вчера бяхме в МЕТРО да купуваме боя, че и ремонта още не сме направили, и понеже имах само час на разположение преди родителската среща - се отказах да купувам помагала, планирам всичко да е накуп.
Ще се радвам да споделите и за някои добре зарадени книжарници, защото ще имам нужда от консултация за някои неща с продавачка. Confused
От МЕТРО взех на детето маратонки за 18 лв (дали ще издържат месец  newsm78 - ще търся по-качествени, но да има за всеки случай), ватиран анурак за 17лв и грейка - също за 17лв. Търся есенно яке. Rolling Eyes

Моля ви, не ме бийте заради купа с въпроси.  Embarassed Embarassed Embarassed
Срам ме е, ама във вас ми е надеждата! Heart Eyes Hug
Ако мога с нещо на някого да съм полезна - насреща съм  Hug

# 130
Задължителен ли е прегледа при зъболекар? Rolling Eyes
Само не ми казвайте, че е, защото вече ще  изкукуригам.

# 131
  • Варна
*Ели*, знам за типичните подувания и зачервявания и температури. То нашето си беше баш от натиска. Peace То не седя на 1 място, че ме и нарита от хвъргания...

На зъболекаря вчера му казва: "И по-полекичка... По-полекичка казах!" Ох, с това "казах"...

strelche®, само питай!!!  Hug

Кампари, не е, душко! Споко, не кукуригай-само може да кудкудякаш лекичко... Hug

# 132
Стрелче, то и аз до оня ден нищо не бях купила. Та купих някви дрехи. Една тетрадка няма още. Ама ще вземем де. Няма страшно. Пък и не е задължително всичко да купиш сега. После ще купуваме постепенно всичко, няма страшно.

# 133
Сега ще поспамя малко, ама много ми се иска да ви кажа, че всички в тази тема ви обичам.

newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 134
 beer beer beer beer

е наздраве в тоя случай. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт