ПрАзНиЧнАтА тема Е тОва - СеПтЕмВрИйЧе сТаВа на една!

• 17 133
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро!
Много сме заредени след вчера мацки и тези малки срещички са невероятни!Още вчера качих снимките, а сега и няколко клипчета на чушковците от вчера:

http://www.vbox7.com/play:8f682b37
http://www.vbox7.com/play:7f6ac671
http://www.vbox7.com/play:ed5822cf
Много сладки са нашите вече далеч не бебета - малки момиченца и момченца!Рая се е превърнала в невероятно шармантна млада дама,очите на Мария на Стефи са истинки галактики,а за кавалерите нямам думи - галантния Спаси,който определено оценява по достоинство мацките,Хриси с тази омайваща усмивка,Бобо,от когото лъха толкова заряд!А неговия батко пък ни изнесе цял рецитал и всички разбрахме защо е щастлива Щастливка Heart Eyes
 Истински се надявам да са си приятелчета след години,когато по срещите вече няма да ги водим ние!
Е,засега ще броим синките и за вчера определено Мия водеше в тази област хаха..

Честит рожден ден на Рая ,Криси , Здравко , Ники !Растете здрави и щастливи,винаги усмихнати и пълни с изненади!А за мамите този празник нека винаги е най-топлият и най-милият!  bouquet
Целувки от нас и отиваме да дивеем навън!

# 211
Честито на всички рожденници и на всички ученици!!!
Мами кажете какво се прави на този прощъпулник защото ние си имаме ходещи крачета!
Утре ни е рождениа ден и се чудя дали да не го направим  заедно с прощъпулника!
Ще сме в един ресторант и незнам дали ще стане там! Дайте подробности за това събитие че съм се видяла в чудо вече!!!  #Crazy

# 212
veenii, влизам само да ти кажа за прощъпулника. По-късно ще се включа по-подробно.
Слагаш някаква малка масичка (табуретка също може), върху която подреждаш различни предмети символизиращи различни професии (книга, химикал, пари, ножица, черпак, мишка за комп и всичко каквото се сетиш). На земята се постила чаршаф. Търкулваш питката по него и детенце тръгва след нея. Стига до масичката с предметите и си избира нещо. Според поверието, това ще е бъдещата професия на детето. После всчки от гостите чупят по парче от питата и започват да тичат.

# 213
Здравейте и от нас!
Най-накрая в София! Децата вчера едвам издържаха пътуването. Лошото е, че ги връщаме болнички от морето-първо Ивето имаше хрема и подкашляше, от вчера и Алекс. Милия, така му тече нослето, и кашля, цяла нощ мрънка от лека темп. А ние сме в трескава подготовка за кръщенето му утре. Знам, че и Стенли и Румчо ще станат християнчета утре, ще има ли и други, които ще ги кръщават утре?
Сега ще излизаме по задачки и няма как да ви чета, но по-късно обещавам да наваксам! Освен това  Алекс постоянно ми е в ръцете, като е малко кисел и не мога да свърша нищо, надявам се следобяд като спят да се включа.
Забравих да се похваля: Не знам дали се води за прохождане, но той вече прави по много самостоятелни крачки, предпочита обаче още да пълзи, за да стигне донякъде!
Чао засега! Hug

# 214
Вени,да ти добавя и аз по темата -Доколкото знам се черпят и тичащи в двора дечица - символично:)
И да ти добавя нещо от руските традиции,което аз си присвоих понеже ми хареса като идея - преди да се търкулне питата пред детето майката реже  във въздуха с ножица няколко пъти пред детето,за да пререже всички препядствия в живота му.
Съветвам те да си го направиш не на рождения ден, а да си спретнете малък семеен празник друг ден,за да ви е още по-хубаво..Пък и бебо няма да е толкова разсеен от всичко случващо се на самия ден ден и ще съсредоточи енергията си в избора на предмет от масичката.
Цвети,честитки и за вашите самостоятелни крачки!Никакви спънки в живота на тези прекрасни малки прощъпулковци!

# 215
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МАЛКИ СЛАДУРИ И МАМИ, КОИТО ПРОПУСНАХМЕ! ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Постригах Хари за първи път. Направо не мога да повярвам как се промени: НОВА ПРИЧЕСКА

Тортите на Хари са от виенски сладкарници Лъки. Аз лично се чудя всеки път по 3 часа коя да избера. Феноменални са!

Фибичка, твоята принцеса и Хари могат да си направят надиграване- Хари (за мое щастие) танцува само на популярни поп парчета. Ако са бързи става, хваща се за някоя мебел и започва да друса дупе с присвиване в колената по време на цялата песен и от време на време приглася. Ако е бавна сяда на пода и започва да се клати ритмично напред и назад като се повдига и снишава. Тези номера са от около 2 месеца, но все забравям да го снимам. Последната му страст от 2-3 седмици е Barry White.

За привързаността-да, присъщо е за периода. Хари е като лепенка. На всеки 15-20 минути идва при мен и протяга ръце, за да го гушна. След двете морета, беше драма и рев около седмица. Просто си свикваше да е по 24 часа с нас и да е обграден с внимание и когато се приберем, категорично отказваше с много рев да си стои в стаята или сам в леглото.

Нощно будене
-Хари промрънква 2-3 пъти нощно време. Давам чай и слагам биба за 3 секунди и заспиваме отново. Сутрин се събужда към 8.30-9.00. Не плаче от глад, но като си види купичката направо пощурява.

АМ и кърмене- отбих го преди около седмица без проблем. Той си се отби сам от дневните кърмения още в момента, в който го захраних и бяха останали само сутрешното и вечерното. Но тъй като кърмата ми силно намаля, а и Хари се кърмеше колкото да заспи-цоква 5-6 пъти, с педи се разбрахме, че вкарвам АМ, защото си трябва 200-250 мл. сутрин и вечер. Започнах с Аптамил- рев, драма, дърпане. Купих НАН1-пак дърпане. Започнах да му го давам след като заспи- в просъница го изпива цялото. От 2-3 дни вече си пие преди лягане и му хареса. Когато свърши НАН-а, реших да дам отново Аптамил (за да не го хвърлям), но пак се дърпа. Категорично не му харесва, затова вече го слагам сутрин в попарата.

Зъби-имаме 6. Последният изби вчера, след 2 дни Т-39,2. Предишната вечер беше кошмарна-цяла нощ плачеше и се гърчеше толкова жално и толкова силно сякаш света свършва. Дишаше забързано и тежко, мачкаше ушите, бъркаше в устата .... Явно ние караме зъбите драматично. Добре, че е за по 2-3 дни.

Диляна, моите съболезнования за майка ти. Мир на праха й!

# 216
  • София
Честито ти християнче и една годинка и един ден, мамо Капи! Да те радва все така порастналата вече Теди!

Мами, прекрасно сте си прекарали вчера в Борисовата градина. Аз бях си набелязала деня да ходя по задачи - да избирам плочки. Оказа се че магазинът отдавна вече не е там, но поне понакупих някакви дрешки за бебка, вкл. и чорапки с кожа отдолу. Ако някой търси такива, взех ги от магазин "Бебелан" до Плиска, полски са, но най-малкият номер е 19-20, което за краченцето на нашата мома е тъкмо идеално.  Simple Smile  А и като гледам веселбата в пясъчника, нашата чистница щеше да наблюдава отстрани.

Но следващата среща няма да пропусна, тъй като ще е за последно. Почвам работа след две седмици и край.

Мария направи две самостоятелни крачки оня ден и съм в очакване на истинското прохождане.

Фибичка, и на мен страшно ми харесва това балканско парче. Като го чух за пръв път преди години не можех да му се наслушам. Хем е тъжно, хем е ведро.

Лулова, много е готин Хари с новата прическа!

# 217
Само да кажа на diman, за буркан4етата - казаха ми, 4е продават на Женския пазар и буркан4ета, и капа4ки. Много добри отзиви 4ух за държавната кухня, и ние ще взимаме от понеделник, пък да видим, ще споделя впе4атления. За релактирането - може да се полу4и при положение, 4е се изцеждаш през времето, в което няма да кърмиш. Ако си вземеш помпа  и се цедиш, мисля 4е ще успееш. Аз пък се замислям за отбиване, ама май няма да  ни се полу4и лесно, а и много кърма имам.

# 218
  Здравейте момичета, ние вече релаксирахме след прекрасния Рожден ден на Лаци , който се състоя на една страхотна поляна горе, горе "на върха", казвам така, защото заведението се казва "На върха" в Горна баня с полянка, люлки и катерушки.. също и много приятно и слънчево време. Имахме близки приятели на кости , но зъ съжаление децата бяха средно над 10 годишна възраст, но какво да се прави... имаше и един малчуган на 1 мес.. хехе , но и той не ставаше за игра, така че Лаци главно се радваше на вниманието на баби и дядовци , ...е и на децата, но по- помалко. Стана много хубаво, аз съм много доволна, наистина готино, макар и не толкова детско парти Flutter Лаци получи много подаръци, дрешки и мноооого играчки. Аз се радвам на играчките, защото ние не му купуваме много и си меслех, че милия няма с какво да си играе..НО вече не е така! Сега се спъвам в двойно повече глупости по пода хихих Joy Партито приключи с духането на страхотна оригинална свещ, която е като събрано цвете, пали се по средата, листата се отварят , като на всякако листо има по една малка свещичка , а по средата избухва от онези огньове , също и самата свещ пее Happy Birthday.. много гот, Лаци гледа ето така  Shocked Естествено тортата беше тази, която аз направих сутринта и на всички много им хареса. За съжаление едно детенце си игра с камерата и не остана батерия за тората и една приятелка снима с нейния фотоапарат, така че снимка на торта и свещта или по късно, или без нея....
Ето и малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=173211&view=1&photo=1
Хайде аз ще вървя
Бон есперанс, много си активна..... момичета снимките и клипчетата са супер, другия път да ни вземете и нас хиххих

# 219
Здравейте мацки!

В това хубаво време сме по цял ден навън и честно казано никак не ми остава време за писане, но пък редовно ви чета.

dennis, радвам се, че харесваш Иги, тази снимка й е една от любимите ми. А пък Арен на мен отдавна ми е любимец, въпреки, че се познаваме само задочно.

fibi4ka,   браво за театралната активност. Обожавам театъра, затова ме е срам да кажа откога не съм ходила. Последната постановка, която гледах е "Контрабасът" по пиеса на Патрик Зюскинд (мой много любим писател, сигурно всички знаете "Парфюмът").

Tsvetyroussimova, моля те изпрати ми детайли на лични, за да ти пусна паричките за партито със запис. Ще присъствам 100 %.
За болните дечковци, какво да ти кажа, да оздравяват бързо, а боледуването след или по време на море си е направо класика, важи и за възрастните.

Момичета вчерашната Ви среща е била много весела. Благородно завиждам. Но скоро ще се запознаем.

Lulova, Хари ще бъде голям хубавец като порасне от сега си личи.

mama meggie, страхотно парти за рождения ден. И при нас беше май с по-големи деца, но пък Иги на тях им се радва много.

Най-накрая и аз качих малко снимки от нашия РД ето тук http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=21348&AlbumId=103235
а ето и Иги на плажа http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=21348&AlbumId=103275
Diman, аз събирам бурканчета по трудния начин - купувам пюрета. Капачки продават по пазарите, там където се продава мед, ядки.

За нас, какво да ви кажа - Иглика ходи почти самостоятелно, държи се само за върха на пръста ми, но се страхува да се пусне сама. Много е предпазлива и без опора на никъде не тръгва. Аз лично скоро не я виждам да се пусне. Има ли и други дечица като нас? Виждам, че повечето сте проходили вече.

А относно танцуването - любимо занимание ни е и на двете като сме у дома. Сега й пускам Madonna "Jump", мое любимо парче, което определено провокира към подскачане и двете друсаме дупета на него.

От три дни я записах на държавната кухня в Младост и съм много доволна. Храната мирише добре и е вкусна. И най-важното, че тя я яде с охота. А колко много време ми спестява нямам думи. Вчера вечерта готвих три часа за събота и неделя, тъй като тогава няма кухня, а колко други неща можех да свърша.

Трябва да бягам, целувки от нас и честито на всички рожденници и християнчета.

Hug Heart Eyes доскоро

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 14:55 от Анонимен

# 220
Сладурки, здравейте! Grinning
Напоследък съм много заета и едва успявам да се включа. А и понеже си имам разни неприятности и умората яко ме е натиснала, се притеснявам да не ви досаждам с моите неволи. Confused Въпреки всичко, не губя кураж (изключая малкото моменти, в които това се случва). И продължавам да се усмихвам. Животът е борба, а аз определено не мисля да губя битката. Wink
Предварително се извинявам, че все още не съм разгледала снимките ви. Но ще го направя, винаги ми доставя удоволствие. Grinning
Първо, искам да честитя празниците от вчера на Vergin и Doni na Moni. Grinning Ех, прекрасни поводи!
Vergin, Честит рожден ден, пиле шаренко! Желая ти сърце преизпълнено със щастие, любов, която да те грее и късмет, който никога не те напуска!

Честита годишнина на Doni na Moni! Радвайте се на любовта си, бъдете много щастливи.

Честито християнче на mamaKapi! Живо и здраво да ти е детенцето!  bouquet
carrigan, добре дошла отново! Hug Честито ходещи крачета на сладкото момче. Grinning И ние имаме същия проблем с Веси. Никога не пада на дупето, а направо на глава. Shocked Може би, защото никога не е лазила, знам ли...
tzvety, много се радвам отново да те "зърна". Hug Алекс, ако питаш мен, направо си ходи. Взимай да спретнеш един прощъпулник. Grinning И бързо да оздравяват сладурите!
Сигурно пропускам много от вас, но напоследък все бързам, всичко върша едва ли не в движение... Crazy Извинявайте, за което. Вие си знаете, че ви обичам всички! Hug

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 20:36 от mari_anka

# 221
Здравейте и от нас!!!
Честито на празнуващите днес!!! Simple Smile

Диман - и аз смятам, че може да запазиш кърмата си, щом не искаш да отбиваш, за една седмица, ако през това време се изцеждаш. Най-вероятно иначе гърдите ти ще се препълват и ще те болят. Поне при мен беше така.

Щастливка - да така е!

Бон Есперанс - страхотни са филмчетата и играещите бебковци!

Мари_anka - защо се тича като се отчупят парчетата от питката при прощъпулника?

# 222
Desssy, тичането на прощъпулника е един вид символика, ако мога така да се изразя. За да тича детето като нас.

# 223
Марианка - Аха. Мерси!

# 224
Върнах се назад, прочетох ви отново. Разгледах снимките на всички! Прекрасни сте, красиви дечица, хубави рожденни дни. Grinning
marys, честита годишнина от сватбата (със закъснение, но от сърце). Желая ви много семейно щастие и къща пълна с дечица!

Общи условия

Активация на акаунт