Обратното броене наближава - до НОЕМВРИ мъничко остава

• 11 315
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
Jutoo,то в Сф всичко има,ама тука неее Joy,ами чак веднага не се прибира корема доколкото знам newsm78(и тва май ще подлежи на обсъждане-на кой кога ще му се прибере корема Mr. Green)

# 271
  • София
Jutoo,то в Сф всичко има,ама тука неее Joy,ами чак веднага не се прибира корема доколкото знам newsm78(и тва май ще подлежи на обсъждане-на кой кога ще му се прибере корема Mr. Green)
За корема всъщност си права, моя много бързо се прибра и сигурно затова така си мисля, а тези които са секцио сигурно наистина ще им трябват по-дъблоки гащи, но пък и ако си вземеш по-плитки бикини пак е вариант  Simple Smile
В това гадно време май бързо-бързо ще почнем нова темичка  Laughing

# 272
Дес, 35 седмица е супер Grinning Не се тревожете въобще. Браво на нея, че е удържала до тук!!! Прати й специално поздрави и подкрепа от мен! Аз ще съм щастлива ако стигна до 34 седмица /аз ще съм щастлива до 33 да изкарам всъщност/. 35 седмица ако ти почне раждане тук не го спират, защото се раждат напълно здрави и развити бебета, явно и в БГ е така. Така че  Peace
Мдаа права си.Само че бебето отговаря на размери за 29 седмици защото аномалията на матката която откриха не позволява да расте повече бебето.Абе дано да е здраво и развито макар и мъничко.Всъщност докторката беше много доволна от прегледа и се надяваме всичко да е наред.И също малко бремни с тази диагноза износват бебето до това положение ,а тя успя и това също е голямо постижение.

После ще се включа по другите въпроси,че маймуната стана в 6:30 и сега дреме на люлката тук Mr. Green

# 273
  • София
Ама точно се засилих да пиша по темата за дълбоките гащи.  Laughing
Наистина зависи кой как ще ражда. Ако е секцио гащите трябва да могат да ти стигат до под мишницата  Laughing Без майтап. Иначе ластика се изтъркулва и застава баш под корема. За мамите раждащи нормално най е важно да не са прашки  Laughing

Ох, няма нищо по-хубаво от това да седиш прд комп-а да четеш и да ядеш  Hug След малко привършвам с хапването и пак отлитам с железния кон

# 274
Дано Дес  влезе скоро да види,че напредваме и да помисли за новата темичка Wink Мене днеска пък такова обикаляне ме чака и все отлагам момента на излизането,ама май няма как...
Момичета не ме отчайвайте с тоя корем де...и сега като съм секцио и няма прибиране тоя корем така ли? Cry

# 275
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile

Ама че гадно времето днеска - а и ние нещо не спахме много тази нощ, защото много валеше и духаше и се будехме много пъти.

Дес, стискам палци на сестричка, въпреки че всичко ще е наред, ще видиш. Аз съм оптимист по принцип, защото знам че е много важна нагласата на човек към тези неща Simple Smile

Аз мисля в събота да ходя на оглед с майка ми (че таткото ще е наработа) из магазините. Обаче съм харесала едно космонавтче от каталога на Mothercare, ама не знам колко парички ще излезне ако си го поръчам да ми го докарат в магазина...И това трябва да видя..

А момичета - за Инфакола - колко опаковки предвиждате да купувате? На мен майка ми ми донесе 3 опаковки, но сега ще идват познати от Англия и се чуда дали да им поръчам още. А една позната ми каза, че е излязло ново лекарство против колики - пак английско, което било несравнимо по - добро от Инфакол и други и се чуда дали да не поръчам и него...

Аз имам и друг въпрос към раждалите майчета - какви са тези компреси за пъпчета, лепенки за пъпчета? Т.е. аз съм ги виждала, ама знаете ли кое има смисъл да се купува и кое не? Има ли такова нещо което се слага на пъпчето да го пази от мокрене при къпане? И кога пада пъпчето?

Хубав ден за сега Simple Smile  и пак ще пиша

# 276
  • Хасково
Здравейте момичета!!!
Нямам време да ви изчета, затова и не мога да се включа по някоя тема, дето обсъждате Sad Влизам само да ви споделя че днес бях в болницата, в която мисля да раждам (тук няма голям избор - държавното АГ и една частна клиника, където ходих)
Та останах очарована. Всичко ще ми струва 400лв. Laughing, ако раждането е нормално и ще си нося само джапанки и лични принадлежности. Докторите и акушерката, която ме посрещна бяха твърде мили. Имаше и две новородени бебета Laughing, влезнах и в родилната зала и въобще съм доволна Party
Айде чао и доскоро  bouquet Пазете се!!!

# 277
  • София
m_face , аз за инфакола бях писала по-преди, ама ме мързи пак да описвам.
Иначе, за пъпчето нищо не купувай още. От болницата или педиатъра ще ти кажат какво да вземеш. На моят юнак пъпчето падна още там (преди 10-тия ден) и не се наложи да купувам никакви лепенки. Педиатъра преценява с какъв спирт ще е нужна промивка (90 или 75 градуса) и каква пудричка да слагаш (антибиотична). Когато пъпчето падне започва леко да сълзи и бебока се пази, докато спре сълзенето. В смисъл, къпе се под чешмата, не във ваничката. После се промива със спирта и се напудря.
За което, всъщност да ви кажа, че е много полезно да си купите стерилни марлички от аптеката. От памука остават власинки и не  едобре. А ще трябва и всяка сутрин да се "измиват" очичките на бебока със марличка и преварена водичка. Същото важи и за личицето през деня (но там може и с памук)

# 278
  • София
Ох, голяма съм шматка...и още по-важното е, започвайте с разпитите за педиатър за бебока. Аз закъснях и влязох по-рано в болница, та взех първият открит лекар, който можеше да дойде у нас. Не съжалявам, де, много точно попадение е, ама се ядосвах тогава.
След, като ви изпишат лекаря трябва да дойде у вас, да прегледа бебока и да ви даде основни напъствия при гледането. Лично аз не знаех къде с енамирам и какво да го правя, докато не дойде педиатърката и ме успокои и обясни. То са един куп неща, за които сега не се замисляте- температура в стаята, шапчица да има ли, кога и как се къпе, кога да го изведете навън, как да се храни..абе...лудница е. И е важно лекаря да е на разположение денонощно на въпросите ви. Звъняла съм й в 0,1,2часа през ноща...

Та, това е..оглеждайте се и за педиатър, покрай лекар за раждането.

# 279
  • Варна
Леле - какви  съвети давате не знам дали ще ги запомня всичките , а си струва. Трябва да почна да ги събирам нейде и направо книжка да си издам. то и затова питах преди време за добра книга за отглеждането на бебето - но тия неща дали ще ги има там.... Добре че мама е "веща в занаята"  Mr. Green и тя ще ми е опората, но гледам че и форума върши страхотна работа.

а за педиатъра - колко време преди термина е добре да се отиде при него? Аз съм си харесала вече но не знам кога да ида да говоря с нея - и имам около 2,5 месеца до термина?

# 280
  • София
Diana_T , това за педиатрите и аз си го мислех скоро.
и кое е важно също да се гледа-да живее наблизо /те длъжни ли са да идват у дома  първите месеци или само при изписването/ или основно да ти го препоръча някой.
моят личен лекар е и педиатър и телефонът му е непрекъснато изключен, когато не е на смяна  Cry.
това, ако ставаше въпрос за бебе /а на мен винаги ще ми е спешно, доколкото се познавам  Embarassed/, направо ще ме побърка.

# 281
  • София
Diana_T е абсолютно права за педиатъра. Не е необходимо непременно да се ходи до него, но е хубаво да сте се чули по телефона, защото той трябва да посети вкъщи бебето веднага след изписването. Аз имам много добър педиатър в "Младост", така че ако някой живее там и му трябва - насреща съм.

Иначе се чудя защо предпочитате да изписвате бебешки дрехи от сайтове, а не ги купувате от магазините. Навсякъде има страхотни неща и от опит знам, че са трайни. Лично аз почти нищо няма да купувам за бебето, защото всичко е запазено от Ивето, така че явно качеството е било добро. Ще се огранича само с няколко нови бодита и комплект за изписване като начало. И без това на Погачата ще ми подарят още 100 неща. Mr. Green

# 282
Здравейте момичета от доста време не съм писала но тези дни ме гони една нерва и направо съм нетърпима.Гледам че почти всички сте добре.При нас нещата горе долу са нормални само където днес едни идиоти ми вдигнаха нервите.Преди малко ми звъняха от банката във която си изплащах телефона и ми изръсиха че имам да давам 60 лева при положение че съм попълнила молба и съм си внесла цялата сума още май месец било станало объркване не били изчислили вярно и някакви такива обяснения направо Twisted Evil.Иначе гледам доста сте писали за имената всички са много хубави аз нашия  човек ще го кръстим Димитър ако няма изненади а ако е момиче Катя аз май бях писала за това в по задните теми. Дес стискам палци на сестра ти но мисля че всичко ще е наред.

# 283
  • София
О, записването при него става и по-натам, при първото посещение в поликлиниката...някъде към 20-тия ден беше. Иска се акт за раждане, който се издава доста по-натам.  Важното е да знаете кой е, той да е предупреден и като ви изпишат да го откриете да дойде.

Ами за мен водещото беше телефона...да е 24ч на разположение. Голяма съм паника. После гледах да е препоръчан (тази лекарка я прати моят лекар, не е съвсем случайна), да не тъпче с лекарства. В началото няма значение, но после (към 6м) започват и да боледуват- уши, гърло и т.н. Та, това гледах. Захранването и кърменето не са ми били приоритет в търсенето... Тези две неща, но не са малко..особено трудно е да се намери лекар, който да ти вдигне по всяко време. Confused А при първо бебе на жена-паника, като мен това е равносилно на истерия Blush

# 284
Здравейте и от мен!
Дес, имате стиснати палци всичко да мине нормално, бебенцето да се роди живо и здраво и бързо да се адаптира!
Моля се и за всички с контракции /не че аз нямам  Joy/ и с други проблеми!
Valenciq, не съм питала аз, но ги видях го списъците за болницата. В една друга тема бях аотправила питане за необходимите неща. Но всеки казва нещо различно. Другата седмица ще ходя да говоря и с доктора за раждането и него ще разпитам, надявам се на най-точна информация от първоизточника.  Laughing
За лекциите - някъде гледах програмата за октомври на 9 месеца, ама нищо не ми се стори чак толкова интересно  Embarassed Дали пък не е била за септември  newsm78 Както и да е, ако се навия и имам време да отида някой път, то ще е само за разнообразие и да се запозная с някоя бъдеща мама.
Jutoo, какво сакче или раничка? Аз се чудя голяма пътна чанта ще ми събере ли нещата  Joy
tsetseto , мерси за сайта. Ще го прегледам и аз и ако правите поръчка ще се включа сигурно. Не за Инфакол /от него са ми купили 3 шишенца/, но сигурно все ще намеря какво друго да си харесам  Crazy
m_face, сега ни хвърли в оркестъра с това новото лекарство против колики  Crazy
Компреси за пъпчето не са ми били необходими. Като падна само го подсушавах с чист спирт. Май за кратко и някакво прахче слагах, ама може и да бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт