Килограмите се трупат, ЯНУАРЧЕТО расте, приятелите питат - момченце ли ще е?

• 14 360
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен, минавам на бързо да пожелая бързо оздравяване на всички настинали и боледуващи майчета и дечица. Пазете се, че времето съвсем е превъртяло- топло-студено....  newsm78
лек ден!

# 91
Здравейте мадами,
Аз още си ходя с хремата, но съм сравнително по-добре, поне дишам малко по-леко. Много да се пазите, че е страшно неприятно.
Дано всички малки и големи болни вече да са на фаза оздравяване.
Микки- относно килограмите и кърменето- тук мога да поспоря. Аз лично качих 4 кг за първите 2-3 месеца. Както вече казах, не съм се тъпкала, аз по принцип съм и злояда. Наблягах на качествена храна и много ядки особено: лешници, бадеми и орехи, които увеличават притока на кърма, както и качествата и, но същевременно са и много калорични. Освен това са и богати на антиоксиданти, които са много полезни за зимни бебчета. Считам, че наддаването на килограми е сторого индивидуално, а колкото то упражнения за коремните мускули особено през първия месец след раждането съм скептично настроена, но ми се иска да чуя и мнението на нашата спорти мама kloie.
При всяко едно физическо натоварване се горят калории, които иначе бебчето би получило. Хич не ми пука, че ще си стоя дебела още 5 месеца- бебчето да ми е здраво и да не е гладно:)) Аз си падам по качествените работи, като ще е кърма да е богата:))
Добро настроение, весела седмица и да се пазите много:))

# 92
Ваня, мерси, и това ще пробвам Hug

Incandescent, аз мед още не съм давала и поне още година няма да дам, заради спорите на ботулиновия токсин които съдържа.За това сега прибягвам до химия Rolling Eyes
Но като порастне със сигурност ще го церя с мед Simple Smile

Който каза, че големите гърди са проблемни-прав е.Аз съм горда притежателка на такива Confused и ми създадоха доста проблеми предният път.Не с кърменето точно, а още докато бях в 7ми месец, откриха ми фиброаденом, който трябваше да махна.Изчаках Пресил да стане на 6 месеца и тогава ме оперираха, иначе имах кърма за целият китайски народ и имах намерение да кърмя до откат, а и нямах никакви проблеми със запушени канали, със засукването още в първият ден в болницата, с нищо.Тежко понесох насилственото отбиване Confused

Алекс, дано скоро се оправи Мони Praynig

За кг при кърмене, отдавам го евентуално отново на хормоните, както през бременността.
Аз не напълнях, но не можах да отслабна Sad

# 93
  • Пловдив
Филип@, и какъв е бил точно проблемът, че не си кърмила Пресил докогато искаш?
Този въпрос ме вълнува, защото аз имам фиброаденом на гърдата, открит ми е отдавна, но не съм се оперирала ...
Сега като забременях, питах лекарката и тя ми каза, че евентуално мога да имам проблеми с кърменето  Sad , а може и да нямам  (на което много се надявам)  Praynig
Защо е трябвало така скоро да ти махат фиброаденома, при положение, че си имала кърма??

# 94
Здравейте,  някоя от вас знае ли дали по време на бременността може да се яде мед? Embarassed

# 95
  • Пловдив
Здравейте,  някоя от вас знае ли дали по време на бременността може да се яде мед? Embarassed

Laughing Незнам дали може, но точно в този момент се тъпча мощно с орехи и мед  Blush

Като бяхме малки, баща ми не ни пускаше да тръгнем сутрин на училище без да сме изяли по една лъжица мед.
И двете със сестра ми почти не сме боледували.
  bowuu

# 96
И аз така си мисля, но ми е прокраднаха някакви съмнения Rolling Eyes

# 97
  • В полите на Пирин планина
Филип@ аз изобщо не зацепих, че Преско още няма 2 години. На моя син започнах да му давам мед от около 2.5 години.

# 98
Здравейте, Joy  bouquet
Ще Ви прочета тия дни...толкова много сте изписали:)))
Искам да споделя и да попитам нещо:
Как се справих със запека:купувам по 1-2 кг грозде през 2-3 дена,отделям зърната от чепките,леко с пасатора разбърквам колкото да не са цели зърната и прецеждам с парче воал(такова имам,но и тензух и каквото имате под ръка ще стане).Ако се опитате в машина за сок да я направите тази процедура се смилат и семките на гроздето и се променя и вкуса,и разхлабващите способности.Пия по една чаша сутрин,обед и вечер(първо на гладно започнах ама всякак върши работа).Дано Ви свърши работа и на вас:))))

Как да се предпазя от разширени вени? Виждам вече как вените ми набъбват и леко изпъкват подкожните (горе над гърдите,по ръцете и по краката).Ще се радвам на съвети,които са помогнали на някои от вас. newsm78 Laughing

# 99
И аз качих една снимка на коремчето:)

# 100
Здравейте, аз много не пиша тези дни, защото все не ми остава време.
Отново съм на работа  със нови задачи .
Надявам се тези дни вече да успея да отида на 4D ехограф и да споделя какво съм видяла и какво са ми казала, като се моля всичко да е наред и да чуя само хубави неща . Praynig
Пожелавам Ви лека вечер от мен . Hug
На всички, който са болнички им пожелавам скорошно оздравяване  Peace

# 101
ЗДРАВЕЙ ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО ХОДИМ ЗАЕДНО НА УЧИЛИЩЕ
НЕЗНАМ КАДЕ ТОЧНО СЕ НАМИРА,НО МОЖЕ ДА СЕ УГОВОРИМ НЯКАДЕ И ТАКА.

[/quote]

Здрасти. Кога започва това училище? Аз днес бях на ЖК и казаха,че няма проблем да ми дадат болнични, и тогава ще ми остане да ходя само на лекции и практика.  Разбрах, че е във вторник, но не знам от колко часа. Аз сам свободна след 17. А на теб къде ти е по-удобно - на Плиска или в МОЛ-а?
[/quote]
ЗДРАВЕИ И ОТ МЕН
АЗ ЖИВЕЯ В БОРОВО И НЕ СЪМ МНОГО НАЯСНО С КАКЪВ ТРАНСПОРТ ЩЕ СЕ ПРИДВИЖВАМ.МИСЛЯ ЧЕ 204 СПИРА НА ПЛИСКА.И ТОВА МАИ МЕ УСТРОИВА ПОВЕЧЕ.А НА ТЕБ КАДЕ ТИ Е УДОБНО.ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА РЕЗБЕРА КОГА ЗАПОЧВА И ЩЕ ПИША

# 102
ханна, много е индивидулно.
Когато си го напипах в 7ми месец бременна имах и болка, та се уплаших адски.
отидох на доктор тук в Русе и той ми постави диагноза фиброаденом.Каза ми:"Момиче, яж, пий, носи си новите дрехи и като родиш ела."
Да, ама аз като родих и докато се освестя, минаха 2 месеца, през това време усещах че това нещо расте, боли и мислите и ръката ми бяха все там.
наканих се и отидох пак при същият, гледа ме на ехо и каза, че се съмнява за злокачествен тумор Confused
Още на следващият ден бях във варна, тук докторите според мен не са на нужното ниво, та там доцента ми каза, че е фиброаденом и мога да си кърмя докато имам кърма.Ама той явно си е мислил, че аз искам още месец-два, та като ме извика на 6-я месец на преглед каза, че повече не може да се отлага, щото расте и трябва да се махне.
Оказа се, че в тоз фиброаденом се е събирала кърма като конденз.мляко, колкото повече съм кърмила, толкова по-голямо е щяло да става.
Та така, само 6 месеца имах късмета да кърмя, заканих се че следващият път ще го правя, за да наваксам и заради Преското Simple Smile
Пожелавам ти на теб да не ти създава проблеми и да си кърмиш, щом имаш желание.
Но е хубаво тези образувания да се махат, когато има сгоден момент.

Incandescent, и аз тогава мисля да го почна с медната атака Grinning

Отивам да си оправям педикюра Flutter

# 103
  И аз му давам мед..по-скоро го тъпча с мед,когато мога Rolling EyesА жен-шена го пие  судоволствие,и го взимам от аптеката,а може и от билков магазин-кутията е червена с черно-златисти надписи..на китайски преобладаващ Mr. Green

# 104
Здравейте.
Относно Бронховаксом - аз го давам на дъщеря ми трета година вече, много, ама много съм доволна. Който тръгне към Канада и пита какво да ми донесе, все  това си поръчвам  Simple Smile. Много важно е за него половин час след приема сутрин да не се дава нищо на детето, ама нищо, дори глътка вода /изключвам тази, с която поглъща лекарството/, защото иначе действието отива на кино, прекъсва се цикъла и цялата работа отива напразно.

А пък за кърменето -  аз кърмих първия път до 6-тия месец, а малката като стана на 7 почна да яде всичко - от мусака до каквото се сетите. Тогава прецених, че вече е напълно излишно да кърмя и с малко хапчета и определен режим на изцеждане спрях кърмата. Не е за подценяване и факта, че тя на 2 месеца имаше 2 зъба, на 4 м - 4 зъба, на 6 м - 6 зъба и на 1 г - 8. Та със зъбите не е гот, особено като детето е малко и не си преценява силата.

А що се отнася до мен, почнаха яко киселини, опитвам се да се сложа на диета, т.е. да сведа храненията до определени часове, защото събота и неделя не ми спря устата да мели и това не ми харесва. И най-важното е, че утре съм на видеозон и се надявам най-вече да разгадаем пъзела с пола. Стискайте палци, а аз естествено прилежно ще си напиша отчета като се прибера.

Чао засега и успешен ден.

Общи условия

Активация на акаунт