Килограмите се трупат, ЯНУАРЧЕТО расте, приятелите питат - момченце ли ще е?

• 14 363
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Привет и от мен.Уж по цял ден съм вкъщи ама все не остава време да се разпиша в новата ни жирафска темичка Mr. GreenПоздравления за оформлението-както винаги невероятно е.
Момичета от Варна,какво ще кажете да идем на училището заедно:
Варна
13. 09. 2007 г. – 09.30 ч. в ресторант Гозила (бул. “Мария Луиза” 37 А) – Д-р Милка Жижанова – Милушева, диетолог, експерт в списание “9 месеца”, ще представи темата “Хранене при бременната и кърмачката при алергични проблеми.”

Ще е повод и да се видим.Който е съгласен,да казва. Hug  bouquet
Незнам при вас как е,но нашето бебче,чуе ли музика започва да ритка,а днес явно му хареса и автобуса Heart Eyesне спря да рита и аз ходих ухилена през цялото време.ЕЕЕ толкова е хубаво да усетиш бебока Heart Eyes

# 76
Здравейте и от мен. Доста дъгла седмица се очертава  Sad . А и това време доста депресарско ми действа. Май съм и в сатурнова дупка преди рождения ми ден. А и за капак вчера сутринта се събудих с херпес на устните. Доста си поплаках, че и бебчо ще страда от този вирус, но няма как, не мога да го контролирам, за съжаление.

Иначе днес сутринта бях на ЖК. С бебо всичко е наред. Подскача си и е доста жизнен.

Е това е засега от мен....Доскоро!

# 77
Здравейте!

Добре завърнали се на Zimna prikazka и Incandescent! Hug

тара5, аз давам в момента Бронховаксом, за сега ефект не мога да знам дали има, тепърва ще си проличи.
Имам и едни капки-Есберитокс, имуностимулиращи, ще давам и от тях зимата.
Иначе Пресил от днес е на АБ Cry

# 78
  • В полите на Пирин планина
Филип@ жалко, че Пресил се е влошил и трябва да пие АБ. Дано му подейства бързо и ефективно. Миналата зима, като пуснах моя сина на детска градина много боледуваше, чак издивях в един момент. Започнах да му давам по една чаена лъжичка пчелен мед всеки ден и имаше положителен ефект - започна да боледува по-малко. И тази зима мисля да действам така.

# 79
  • до една звездичка
Един малко тъп въпрос... Embarassed, обаче да си го задам, все пак hahaha
Чета, че споменавате за това, че докато кърми, майката наддава килограми...
На какво се дължи това newsm78 - малко ми е странно, а и като не съм "минала от там"... Laughing

# 80
Филип@ Есберитокса е добър имуностимулиращ препарат,но защо не пробващ с Isoprinosine ето поввечко инфо:http://www.ewopharma.bg/index.php?page=itemid&id=3
Меда също е решение,стига да няма някаква алергия към него. Peace

# 81
  • Карлово
По зададените въпроси за кърменето. Нямат никакво значение гърдите. Аз също съм с доооооста малки, ама ей на-скоро ще отбележа две години безпроблемно кърмене.  Дори се предполага, че по-проблемни са големите, защото новороденото трудно обхваща цялата ареола и по-бързо се уморява.
И за кг не е вярно. Няма никаква връзка между храненето на майката и количеството кърма. Повече течности трябва да се приемат. Това са остарели легенди, че кърмачката трябва да се тъпче до пръсване. От наблюденията ми в кърмаческия, на повечето майки кърменето дори им действа отслабващо.
Филипа, жалко за Преско, дано бързо оздравее! Hug
Алекс, пускам в отделен постинг упражненията за прибиране на матката, за да можеш да ги сложиш като линк на първа страница. Така де, няма да пиша напразно Mr. Green

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 13:24 от микки

# 82
  • Карлово
Ето и упражненията, след като родих дойде някаква акушерка и тя ми ги показа. Трябва да се минали 24 часа от раждането /по естествен път, за секцио-не знам/ Правят се в леглото. Много са елементарни и ненатоварващи. Всяко се изпълвяна по 5 пъти.
1.Легнало положение, по гръб. Ръцете са долепени до тялото. Повдигане ръцете нагоре до положение перпендикулярно на тялото.
2. Легнало положение, по гръб. Ръцете са долепени до тялото. Сгъване на краката, като се стремиш да достигнеш с коллената гърдите.
3. Легнало положение, по гръб. Ръцете са поставени на земята с длани, обърнати надолу, перпендикулярно на тялото. Сгъват се краката в колената.  Накланяш краката, без да се отлепят ходилата от земята, наляво и надясно, като целта е с колене да се докосне земята.
4. От легнало положение и свити в коленете крака се повдига таза.
Дано съм обяснила добре.

# 83
  • Варна
Филипа, и Мони е на антибиотик, всъщност беше предишните 3 дни. Днес ще я водя на лекар да видим какво е положението.
Мед с лимон дадохме за първи път онзи ден, но не можах да разбера имаше ли ефект..
Почвам да работя, да използвам докато Мони спи, че предиобеда нямаше как..
Варненки, кой щеше да ходи при Балев тази седмица? Аз се записах на 3Д при д-р Цветкова за другата събота. И аз се чудя на акъла си, щото знам че е глезотийка, ама какво да направя  Embarassed Мъжът ми не остана много очарован  Rolling Eyes
Ваня, аз засега няма да идвам на тези лекции, нали съм вързана вкъщи на компютъра. Ще видим по-нататък, като си предам работата..

# 84
За гърдите няма никава връзка кърменето с големината. И аз съм с достааа оскъдни размери, ама ела да ме видиш каква млекоцентрала бях #Crazy Имах храна за моето и за още две бебета  Joy Joy Joy

# 85
  • София
Плевен е далече.....ще се ориентирам към някоя софийска майка като Шушони , че ако моите пак са стиснати да си водя и бебчето на дохранване. Laughing Всъщност това като цяло не е лоша идея  newsm78, не мислите ли???? По-рано имаше банка за майчина кърма, сега дали я има още?????
микки ще идвам при теб на уроци по кърмене. Laughing

# 86
  • София
Здравейте и от мен   bouquet.
Минавам само да кажа, че се завърнах от отпуск (приключихме ремонта успешно, остава само да дойдат да ни сложат щорите и дори успяхме да отидем за няколко дни на планина) и сега отивам да чета темичките (че доста съм изпуснала  Blush).

И да кажа и аз - казаха на ФМ, че нашето човече е Мъж. Алекс, моля за един син щъркел  Hug

До скоро, като прочета ще пиша пак   bouquet.

# 87
  • Карлово
Дама, има я още банката, но няма много донори. Нямаш проблем за уроците Laughing

Ето ви снимки от сватбата, мен ме няма Embarassed нали все снимам. Но като получа от официалния фотограф, ще ви се покажа.
http://community.webshots.com/album/560629920lBVxHX?vhost=community

# 88

[/quote]
ЗДРАВЕЙ ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО ХОДИМ ЗАЕДНО НА УЧИЛИЩЕ
НЕЗНАМ КАДЕ ТОЧНО СЕ НАМИРА,НО МОЖЕ ДА СЕ УГОВОРИМ НЯКАДЕ И ТАКА.

[/quote]

Здрасти. Кога започва това училище? Аз днес бях на ЖК и казаха,че няма проблем да ми дадат болнични, и тогава ще ми остане да ходя само на лекции и практика.  Разбрах, че е във вторник, но не знам от колко часа. Аз сам свободна след 17. А на теб къде ти е по-удобно - на Плиска или в МОЛ-а?

# 89
  • В полите на Пирин планина
микки на мен и друг път ми е правило впечатление, че още се кърмите с щерка ти. Браво  Peace И аз ще се допитвам до тебе за кърменето, живи и здрави, че предишния път се тормозех 6 месеца с една помпа и се предадох безславно.

Общи условия

Активация на акаунт