Историята с отвлечената Маделин

• 84 445
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря, skygirl !   bouquet
Но все пак никъде не срещнах какво казва по въпроса таксиметровият шофьор - носила ли е дете, как се е държало то, или е мъкнела чувал?
Таксиджията е бил неин познат, нали? Какво са си говорили, какво обяснение е дала тя за това каква работа има да ходи там... Ей-такива неща се губят. И оттук идват въпросите.
А относно епителните клетки по въжето, то беше въже за пране, нали? По нашето въже има само мои епителни клетки, бих била много учудена, ако са намерят нечии други...  Mr. Green

# 316
Сезал беше въжето, до колкото помня.

# 317
А Недялко Йорданов в качеството си на какъв прави разследване?   newsm78

Прави разследването за всички нас, забележи.

# 318
Само Скайгърл ли следи играта? И не само според Недялко. И в полицейският доклад е записано така. Балона си гърми на първо четене.

Е, то лесно се вика "не е тя, не е горката Даниела", но досега нищо в обратния смисъл не излезе наяве.
Ако съм невинна дори на досъдебното производство да  призная /след много бой/, че съм убила някого, то пред съда ще отреча всичко.
Присъда въз основа само на самопризнание не се постановява.
Всичко казано от обвиняемия на ДП няма обвързваща сила за съда.
Стига сте търсили под вола теле.
Истината е просто нещо.
В историята за Терзийска няма конспирации, пъклени замисли и др. такива .... само един болен мозък на нещастна майка.

# 319
Никой не казва, че е невинна. За всяко убийство се прави възстановка. Ако си призная, че съм убил Кенеди, ще ме осъдят ли? 13 минути. Смях.

# 320
Е, то лесно се вика "не е тя, не е горката Даниела", но досега нищо в обратния смисъл не излезе наяве.
.....
В историята за Терзийска няма конспирации, пъклени замисли и др. такива .... само един болен мозък на нещастна майка.

Виж, колкото и да ми е трудно да повярвам, че една майка би посегнала на детето си, не го отхвърлям. И бих повярвала, ако нямаше толкова много противоречия, толкова много премълчани и замазани неща, че...
Нормално е хората да не могат да повярват и да подозират какво ли не... Ето, пресният случай с изхвърленото в тоалетната дете. Също трудно за вярване, но все пак се прие от обществото.
За разлика от случая с Даниела. И си мисля, че точно реакцията на таксиметровите шофьори паникьоса властта и я принуди да предприеме неадекватни решения, които после се помъчиха да прикрият. И това е, което опорочи разследването. Жалко! Надявам се да не прикриват нещо друго, освен собствената си некадърност!  Praynig
А за случая Белнейски изобщо не ми се подхваща, че като се сетя как повишиха некадърника...  Sick

ПП И нещо друго се питам - ако психично-болен човек, с доказана диагноза, с която близките му са запознати и под наблюдението на лекуващ специалист, извърши някакво престъпление, въпросните близки и лекарят не носят ли някаква, макар и морална отговорност? Едните може да не са следили дали си пие редовно хапчетата, другият може да е назначил неподходяща терапия... Тяхната отговорност като вменяеми къде е?

# 321

ПП И нещо друго се питам - ако психично-болен човек, с доказана диагноза, с която близките му са запознати и под наблюдението на лекуващ специалист, извърши някакво престъпление, въпросните близки и лекарят не носят ли някаква, макар и морална отговорност? Едните може да не са следили дали си пие редовно хапчетата, другият може да е назначил неподходяща терапия... Тяхната отговорност като вменяеми къде е?
Почти никаква, пак от личен опит, сигурно ще стана досадна вече, че за трети път давам примера с моята квартирантка, ама точно близките и не искаха и да знаят, че изпада отново в продължителни тъмни периоди. А лекарят-той какво, предписал е медикамент, който действа, но при редовно вземане.
Впрочем, дори по време на кризи, тя явно не си губеше съвсем разсъдъка, щото когато звънеше точно нарочно пратен лекар-се криеше и не отваряше. ooooh!

# 322
Секви луди има. Няма спор.
Аре сега ми обяснете за 13-те минути.

# 323

Аре сега ми обяснете за 13-те минути.

Не мога да обясня, но ще те попитам нещо: Представи си, че си таксиметров шофьор. Качваш твоя позната. Която, освен, че е позната, но е и жена на твой колега. Ще й вземеш ли пари? И, ако ги вземеш, ще й чукнеш ли сметката на касовия апарат?  Thinking
У наше село никога не правят така. Съмнявам се в София да са по-съвестни...

# 324
Има касов бон, който е доказателство по делото баце. Не философствай толкова. Факти. Играй.

# 325
ами да пофилософствам  newsm78

майката е циклофреник (ако не ме лъже паметта), по въжето, с което е удушено детето има нейни отпечатъци, а по нейните ръце следи от сезал

не е ли това основно доказателство?

бележката от такси-то и твърдението на майка й са лесни за подправяне косвени доказателства

не съм следовател или нещо, просто си мисля на "глас"  Thinking

# 326
А защо е отишла у майка си?  newsm78

# 327
по въжето, с което е удушено детето има нейни отпечатъци, а по нейните ръце следи от сезал

Ъъъ, някой виждал ли е сезал? Как се свалят отпечатъци и то успешно от сезал, а не може да се вземе ДНК проба от изнасилени момичета?  #Crazy
Следите по ръцете й виждал ли ги е някой друг, освен полицаите? Снимки, които да са показани в съда? Доказателство, че евентуални резки са точно от сезал, а не от дръжките на пазарска торбичка например?
Естествено, остава като "неопровержимо" доказателство намирането на въпросния сезал и торбата в кошчето на другия ден...

# 328
И един лаишки въпрос...Циклофренията прави ли човека опасен за околните?
Имах колега,страдащ от това заболяване,който дори беше на шефска позиция.Единственият забележим за околните признак беше,че както е много мил с теб,след два часа може да те овика,но никога не е проявявал агресия...

# 329
Единственият забележим за околните признак беше,че както е много мил с теб,след два часа може да те овика,но никога не е проявявал агресия...

Е, то това всички шефове го правят и то без да са никакви циклофреници!  Wink Mr. Green  Peace

Общи условия

Активация на акаунт