Тайната на перфектната кожа.

• 202 865
  • 831
  •   1
Отговори
# 300
Аз имам доста проблемна кожа,но съм забелязъла,че ми става хубава като пия много вода,спя повече и много добра хигиена+медицинска козметика Peace
кожата ни е най-големия орган и огледало на вътрешното здраве.

# 301
Далеч съм от вманиачаване, но за съжаление ми се е паднала капризна кожа, с която през повечето време си играем на "укротяването на опърничавата"  Simple Smile

Прави ми следните номера :
- чувствителна е и реагира на слънце (слънчева алергия), някои медикаменти (там сме на метода проба - грешка  #Cussing out ), вятър и студ
 - реагира на моментното състояние на организма ми - и как иначе - целият срес ми се изписва на лицето, или както най - добре го каза  един дерматолог - маймунясвам  Joy  , за съжаление определението му беше много точно и буквално ...
- тънка е, лесно се разранява, но пък и белезите ми по-бързо зарастват (или поне така ми се струва, може да си въобразявам)

Удържам я под контрол с помощта на :

- почистващ гел на  Bioderma от серията Sebium - при редовна употреба няма равен срещу черни точки, свива поричките, не го заменям просто
- гомажче на  Bioderma от серията за дехидратирана кожа - веднъж - два пъти седмично - достатъчно меко е за чувствителни кожи, но ексфолира доста добре
- кремче  - и тук ще паднете от смях - на Рефан, от серията Кралица роза  Crazy Наклепала съм какво ли не на лицето си - Авен, Ла Рош, Юсерин, Виши, Ексфолиак... и нито един от тях не ми действа толкова добре, единствено Hydrance Optimale Legere на Avene се доближава. Кремчето е с конкрет от роза и масла, попива до невидимост, омекотява и матира, без да създава филм върху кожата. Въобще най- голямата ми козметична изненада тази година  Peace
- околоочен пак на Bioderma  от серията Sensibio - леко е и хидратира добре, но не си спазва обещанията за фините линии и май трябва да бъде сменено с нещо по-активно в тази насока, за което бих се радвала на вашите предложения   bouquet

Ползвам тези продукти от доста време, но те са си поддръжка на кожата единствено отвън. Това, което при мен направи голямата разлика, след като минах през какви ли не хранителни добавки (напр. Ексфолиак дневните и нощни капсули, Дермабион, въобще какво ли не са ми изписвали дерматолози) беше най-обикновената бирена мая, в комбинация с едни билки Пурим. Нищо не се е отразявало толкова благотворно върху състоянието на кожата ми и не мога да си простя, че не съм изпровала маята по-рано, ами се мъчих толкова време  #Cussing out 

Извинявам се, ако съм ви отчегчила с дългия си пост и ще се радвам, ако нещо толкова просто и достъпно като бирена мая помогне и на други, на мен ми беше препоръчано също от приятелка на майка ми, на която съм безкрайно благодарна   bouquet  bouquet  bouquet

ЕДИТ:

П.С. И като съм почнала с излиянията :  Joy - следя темата отдавна и по въпроса за нощните кремове - мисля, че след една определена възраст (25 + например) биха били съюзници в превенция на бръчки примерно или запазване еластичността на кожата, и дотогава смятам да се въздържа от употребата им (Е, малко ми остава де - 1-2 годинки Simple Smile )

За ексфолиране на тялото ползвам ръкавиците от сезал на Агива, за мен те са решението срещу подкожните косъмчета при депилация, забравила съм какво са  Crazy Имат и за лице варианти, ама вече ми идват силнички, преди и тях ползвах.

За едновременно подхранване и почистване правя правя маска с масло от карите (ши) - хем омекотява, хем действа като маслена баня и почиства порите. Предполагам, че няма проблем да се прави и с всякакви други масла, според индивидуалните изисквания на кожата   Peace

Само за почистване и не редовно ползвам бяла хума, както и маската с каолин и камфор на Талодерма, когато успея да  я намеря по аптеките.

Термална (на Авен) и обикновена розова вода - редувам ги, и двете ми действат добре, но не искам кожата ми да привиква твърде много и затова ту едната, ту другата.

Не ползвам никакви лосиони за тяло и автобронзанти, открих, че кожата ми се чувства и изглежда чудесно без тях,  Party само слънцезащитен крем (СПФ 50, какво да се прави) заради алергията.

Спирам дотук, преди (с право) да са ме бан-нали за многословие  Embarassed

Поздрави на всички  Hug

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 00:13 от Myriad Canaan

# 302
Myriad Canaan , това беше първият полезен и интересен пост, който прочетох до сега в тая тема  Hug Само да попитам, ръкавицата на Агива с какво се използвам, в смисъл, какво се нанася на нея, или нищо? Аз ползвам ексфолианти за тяло, но те не успяват да ме отърват от подкожните гадове  Close И още, бирената мая само при проблемна кожа ли се използва, или по начало за хубава кожа?   bouquet

# 303
Myriad Canaan , това беше първият полезен и интересен пост, който прочетох до сега в тая тема  Hug Само да попитам, ръкавицата на Агива с какво се използвам, в смисъл, какво се нанася на нея, или нищо? Аз ползвам ексфолианти за тяло, но те не успяват да ме отърват от подкожните гадове  Close И още, бирената мая само при проблемна кожа ли се използва, или по начало за хубава кожа?   bouquet

LEI      Hug   bouquet

Бързам да отговоря : ръкавиците на Агива могат да се ползват за сух масаж на кожата (за сваляне на повърхностния слой мъртви клетки и подобряване на кръвообращението и най вече - антицелулитно  Peace). Аз обаче съм с чувствителна кожа и ги ползвам като основен метод за ексфолиране на цялото тяло, затова си правя масаж с тях под душа (кратък ежедневно и по-дълъг като се отдам на неделно  спа - мързелуване Embarassed ). Невероятен ефект съм имала при масаж с гъба с едра плетка (има няколко вида текстури) с масажно масло - аз лично имам слабост към тези на Greenland, заради свежия аромат, ммммм. Crazy 

При намокряне сезалът, от който са изработени, омеква, което ги прави удачни за ежедневна употреба. Едиствено трябва да се следи да се изплакват добре и да се държат на проветриво, за да изсъхват добре.  Аз лично сменям моята за тяло  на няколко седмици. Отначало се насочих към тези гъби точно защото и аз имах проблем с подкожните косъмчета при депилация (ползвам основно депилатор, кола маска - инцидентно) , а ексфолиращите душ - гелове някак си ми идваха слаби в това отношение. Бих казала, че ежедневната им употреба ми реши проблема, а  тонусът на кожата като цяло се подобрява. Спирам дотук, защото вече почвам да звуча твърде хвалебствено и не бих искала по някакъв начин да наруша правилата на форума - новак съм тук  Embarassed

Относно бирената мая - беше ми препоръчана от приятелка на майка ми , след като след силния стрес покрай държавните изпити лицето ми беше станало неузнаваемо. След като обиколих сума дерматолози, минах на преглед през гинеколог, правих хормонални изследвания, дори зъбен статус и преглед на синусите, се установи, че няма никаква физиологична причина за състоянието на кожата ми, но все пак то беше на лице. Изписаха ми доста силен (и скъп) антибиотик - Азатрил - правих интензивни процедури с Дарсонвал, редовно почистване при козметичката в клиниката, в която се лекувах (във Варна) - резултатът беше депресиращ, не исках да се покажа от вкъщи. Изписвали са ми или съм пробвала кажи - речи всичко, което сме обсъждали и в темите на форума - Диакнеал на Авен, Тийн Дерм на ИСИС, Зинерит... вкъщи беше като малка аптека). Родителите ми и те се видяха в чудо и бяха готови да направят всичко , за да се оправя (обмисляли сме дори и хирургическо изрязване на образувалите се подкожни джобове - мисля, че във ВМА го извършват).

Ох, впуснах се в такова подробно описание на цялата си трагедия, а може би просто трябваше да кажа, че бях в патова ситуация - ходих по лекари - уж нищо ми нямаше, а нищо не помагаше. И тук, на бял кон  Grinning идва една приятелка на майка ми, чиято дъщеря е имала сходен проблем с кожата и ми предложи да пробвам с бирена мая, на принцина "толкова неща си пробвала, ако не помогне, няма и да навреди". Спрях антибиотикът и пия маята по-малко от месец, резултатът е възстановяване почти на 100% на кожата ми, ако прогресът продължи със същото темпо, дай Боже скоро да забравя за последните месеци на шок и ужас. На всичките си познати съм споделила на какво се дължи видимото подобрение на състоянието ми, като се върна във Варна планирам лично посещение на "лекуващата ме"  дерматоложка, ей така, да й се похваля  Wink

В заключение - аз прибегнах до маята заради неволите си, но в състава сия тя има (цитирам опаковката) : Вит. А, Вит.С, Вит.Е, Вит. В1, В2, В6, В12, фолиева киселина, пантотенова киселина, холин, фосфор, каций, магнезий, цинк, калий, манган и желязо.А., и ниацин (каквото и да е това  Heart Eyes ). Поради това съм склонна да вярвам, че дори човек да няма някакви сериозно проблеми като моите, подобен "коктейл" би се отразил благотворно Peace (Уточнявам, че не съм медик и не претендирам за задълбочени познания в тази област). И предупреждавам за един страничен ефект - откакто пия мая апетитът ми е като на Ламята Спаска  Joy

Приключвам с поредния дълъг пост, споделяйки моето "откритие" за бързо заличаване на белези (особено червеничките) - серията Cicalfateна  Avene (лосион и крем с цинков и меден сулфат, ако не греша). Мисля, че всеки с бяла кожа, на която личи всяка точица, ще го оцени  Peace

Поздрав на всички, които се стремим към красотата, с нещо наистина прекрасно:   bouquet

http://www.youtube.com/watch?v=nKDkXOOHG34

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 11:07 от Myriad Canaan

# 304
За ексфолиране на тялото ползвам ръкавиците от сезал на Агива, за мен те са решението срещу подкожните косъмчета при депилация, забравила съм какво са  Crazy Имат и за лице варианти, ама вече ми идват силнички, преди и тях ползвах.

Myriad Canaan  bouquet, за ръкавица от такъв тип материал ли става въпрос? Blush

# 305
kiora , редовно и с интерес чета постовете Ви в Красива мама   bouquet

Ох, докато намеря кабела за фотоапарата - обискирах помещението  Crazy

[img=http://img404.imageshack.us/img404/7680/picturekt8.th.jpg]

Това е моята ( вече изтормозена Embarassed ) ръкавичка  - от най-едрата плетка е, аз  лично съм виждала 3 размера (условно казано). Сега се сещам, че такива гъби съм купувала и с производител фирма Vandini. Мисля, че на  показаната от Вас снимка плетката е по-фина и свободна. Едрите плетки изглеждат малко груби, но в действителност, особено ако са комбинирани с масажно масло, са доста приятни    Peace

ЕДИТ: позволих си малък "козметичен" едит на поста си, че в бързината явно всяка втора дума  ми е "доста"  Blush

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 12:56 от Myriad Canaan

# 306
kiora , редовно и с интерес чета постовете Ви в Красива мама   bouquet

Ох, докато намеря кабела за фотоапарата - цяла епопея  Crazy

[img=http://img404.imageshack.us/img404/7680/picturekt8.th.jpg]

Това е моята ( вече изтормозена) ръкавичка  Embarassed - от най-едрата плетка е, аз  лично съм виждала 3 размера (условно казано). Сега се сещам, че такива гъби съм купувала и с производител фирма Vandini. Мисля, че на  показаната от Вас снимка плетката е доста по-фина и свободна. Едрите плетки изглеждат доста груби, но в действителност, особено ако са комбинирани с масажно масло, са доста приятни    Peace

Благодаря Hug, и на мен ми е интересно да чета твоите постове ( ако може, да скъсим дистанцията Wink и да си говорим на ти  bouquet )
Да Thinking, по-едра е плетката на твоята ръкавичка, моята е на Naturals от един body комплект - само я подмятам Blush насам натам и все не влиза в употреба Mr. Green Ще пробвам първо с нея да видим ще има ли резултат за подкожните косъмчета ( голям проблем Sick са ми ), пък, ако не стане - ще взимам на Агива. Още веднъж много благодаря  bouquet, че сподели Hug

# 307
kiora, с най - голяма радост  Hug

В продължение на близо година преди да се регистрирам редовно чета темите в  КМ и така "задочно" съм получила безброй ценни съвети от мами  Peace , надявам се занапред  и аз  да бъда полезна с каквото и колкото мога   bouquet

# 308
Тайната на перфектната кожа е -  70%ген  останалото грижа за нея и начин на живот,почивка,сън и т.н.

Peace 100% съм съгласна.

# 309
Невероятен ефект съм имала при масаж с гъба с едра плетка (има няколко вида текстури) с масажно масло - аз лично имам слабост към тези на Greenland, заради свежия аромат, ммммм. Crazy 

Какво съвпадение, аз много харесвам пък един ексфолиант за тяло на Greenland, но не съм обръщала внимание, че имат масла. Но, обезателно ще си купя гъба на Агива и масло на Greenland  Peace А за бирената мая ще се консултирам със специалист, защото, макар и да и9мам хубава кожа, нещо не си харесвам цвета на лицето напоследък  Tired

А харесвам постовете ти, защото са интересни, грамотни и пълни с ценна информация-нещо, което си е кът тука  Mr. Green  bouquet

# 310
Благодаря много, LEI    bouquet

Аз съм ползвала и съм доволна от масажното олио с лайм/ванилия и лимон/папая. От сайта им научих, че почти всяка серия си има такъв продукт, аз съм много заинтригувана от органичната им серия Less = more, но понеже ползвам моя веднъж седмично, а той ми стига за доста дълго време (2-3 месеца), още не съм стигнала до там  Rolling Eyes
http://www.greenland.nl/fruit_emotions.php

Както вече споделих, аналогични гъбички и ръкавички произвеждат и Vandini (мисля, че така се пише), вярвам, че лесно ще се намерят. Аз моите си ги купувам директно от Пикадили (във Варна) и се зареждам с бройки, затова не ми се е налагало да ги търся в магазините в София.

И много се радвам, като видя жена с красива и поддържана кожа,  на света  няма дизайнерски тоалет, който да се сравнява с тези "одежди"  Peace  А на всички, които по рождение са с такава   bouquet

# 311
И аз съм доволна от гелчето себиум на Биодерма  Peace Myriad Canaan  на каква цена са ексфолианта на гринланд и ръкавичката, която е на твоята снимка  Hug

# 312
Myriad Canaan, много интересна и добре поднесена информация   bouquet
Имам три различни по форма гъби от ест.влакна, които се мотаят в банята, едната е точно ръкавичка като твоята. Ще опитам да ги използвам по начина, който ти описа, защото моят спомен и причината да не влизат в употреба е, че ми жулят силно кожата  Sick А откъде купуваш продуктите на Greenland, в аптеките ли?
iguanka, някъде около 6-7 лева струваше моята ръкавичка ако правилно помня  Peace

# 313
Здравейте, и аз да се включа в темата  Simple Smile Тези ръкавици ги има в почти всички аптеки в който продават козметика а също и в Хит-Супермаркет, там съм виждала и комплект за баня от естествени влакна.  Цената му беше около 13-16 лева. ползвам такива ръкавици вече години. Няма ексфолиант които да постигне такъв ефект. С ръкавицата кожата става по гладка и нежна. А и стимулира кръвообращението на тялото, масажа трябва да започва от стъпалата към сърцето, като обхваща цялото тало, съчетано с подходящ гел душ, усещането и ефекта са невероятни. Аз ужасно харесвам аромата на праскова за кожата и съм ползвала доста продукти, най-сполучлив ми се струва гел душа на Ив Роше, но напоследак открих плодовата серия на Greenland много ми допада MANGO shower gel. http://www.greenland.nl/fruit_extracts.php.

Включих се скоро във форума на Бг-мама и съм изненадана колко интересни и полезни неща намирам. Много е хубаво, че мамите използват полезно опита си. И аз ще помагам ... Но и ще чета с удоволствие !

# 314
Привет, iguanka,  dulcemulce,  Ane  Hug

За ръкавичките мама  Ane е дала чудесно инфо bouquet , аз ги купувам от Варна за 13-14лв.  Peace

Продуктите на Greenland си купувам предимно от магазин Драка (в Студ.град, че ми е най-близо), както и от Аптеки Ремедиум, даже ми се струва, че там като че ли са по-заредени (тази преди ул.Юрий Венелин напр., вътре продуктите са точно до тези на Нюкс). Дали ги няма и в Бонжур? Не съм минавала от толкова време...    Embarassed

Ето линк към цените им от Dir.bg :

http://market.dir.bg/search.php?action=search&searchstring=g … t=%D2%DA%D0%D1%C8

Иначе съм виждала и плодовите им балсамчета за устни - 9.00- 10.00лв са, но не съм си взимала досега - доволна съм от сегашния си продукт за устни на Eucerin:   Crazy

http://www.eucerin.com.hr/empfindliche_haut/lip_aktiv.asp

dulcemulce , ти сух или мокър масаж си си правила?  Ако гъбичките ти идват силни на кожата, може да пробваш масаж под душа, с мек душ гел или масажно олио  Peace Моята кожа също е тънка и чувствителна, затова правя масажа с бавни, кръгообразни движения. Иначе на суха кожа и на мен ефектът ми идва твърде "микродермоабразио"  Blush Технитеката за масаж отдолу нагоре на Ane ще я приложа още довечера   bouquet

Поздрав с малко съботно-романтичен привкус  newsm51

http://www.youtube.com/watch?v=mcdMNh6xUdA&feature=related

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 13:44 от Myriad Canaan

Общи условия

Активация на акаунт