Тайната на перфектната кожа.

• 202 883
  • 831
  •   1
Отговори
# 285
Да, и на мен ми е малко странна и нелогична Rolling Eyes тази теория за нощните кремове, но е напълно възможно Peace да е вярна. Факт е, че от всяко женско списание ни заливат с подобаващата порция статии колко е важна грижата за кожата през нощта, като естествено не пропускат да ни "зарибят" Mr. Green с реклама на най-новите продукти на пазара. Факт е и, че средата стана изключително замърсена, за ежедневния стрес, на който сме подложени - да не говрим ooooh! След 25 защитните функции на кожата започват да отслабват, според мен трябва да й "помогнем" някак си с допълнителна грижа. Съвременните кремове, повечето, независимо по-скъпи или по-евтини, обикновено не съдържат активни съставки във висок (достатъчен от гледна точка ефективност на продукта Peace) процент, така че не мисля, че има крем, който е толкова наситен на активни съставки ( освен вероятно някаква супер скъпа, висш клас козметика Laughing, прим. за 1000 евро бурканчето Mr. Green), че би могъл да направи кожата мързелива. Но има конкретни съставки, коото действат в тази насока - както писах, аз съм чела за хайвера, че кожата "привиква" към него и после трябва непрекъснато да й го "доставяш". Ако вие знаете за други, моля споделете!  bouquet

# 286
  • София
Ох, аз пия изключително малко вода, което е вредно не само за кожата.

И според мен основата на всичко е гена.

# 287
teo_71 , аз за пренасищания не съм говорила. Нито пък съм старомодна. При редовна употреба при мен на нощен крем се наблюдават едри пори. После месеци ми трябват, за да се отстрани това състояние. Така, че правя това, което дава резултат. Компромиси не правя. Имам много кремове от престижни козметични фирми, но щом с две намазвания кожата ми придобие дадено състояние просто спирам да го употребявам. Не съм обобщавала и не ми  е работа да обобщавам, при положение, че всеки има глава на раменете да преценява кое може да му е полезно и кое не.  Mr. Green

# 288
Е не мога да не се намеся след написаното горе  Rolling Eyes
Според мен всичко е 90% ген и 10% козметична и естетична култура. Не вярвам, че добрият вид на кожата е резултат само на леки кремове и големи салати...Да не говорим, че за мен околоочният крем е абсолютно задължителен.
Аз имам хубажа кожа по рождение, за което съм много щастлива. Съгласна съм за нощния крем, не ползвам и не се чувствам добре сутрин, ако съм сложила такъв. Мразя мазни мазила, ползвам савсем леки такива. Мия си лицето всеки ден и винаги слагам хубав околоочен. Не ползвам фон дьо тен и пудра, не ги понасям, а и нямам нужда. Ям, пия и пуша  Embarassed
Та така, или го имаш, или не, но като го имаш, трябва да се грижиш за него  Peace Но нямаш ли го по рождение, каквото и да правиш, резултатът никога няма да е същият  Peace

# 289
и аз немога да открия темата за гимнастиката на лицето,моля за линк  newsm78

# 290
всичко звучи супер, обаче това дето не докосваш лицето си направо ме смая... newsm78 струва ми се доста трудно да го приложа, както и шпатулката. наистина ли това толкова вреди???
Това разбира се е дрън-дрън една кашва плява.
Спокойно си барайте кремчетата!

# 291
О, да! Студено пресовани те масла са също много добър избор. Аз през няколко вечери си мажа лицето вмсто с крем с масло от гроздови семки. И тялото така. То при всичките мазила, които ползвам не може да се забележи фрапираща разлика, но определено няма лош ефект.
и какво става, ако маслото от гроздови семки е гранясало - а то прави това много, много бързо - за 8-10 месеца...

# 292
Доста странно е твърдението за нощните кремове,няма как кожата да стане мързелива,тя е най големия орган в човешкото тяло и за нея трябва да се полагат грижи! Специално кожата на лицето е подложена на най голям стрес,от климата от замърсявания от начина на живот и е важно ако искаме да е здрава и красива да да я обгрижваме. Кремовете за лице не са допинг,няма как кожата да привикне към тях,както съм казвала не веднъж само кожата на скалпа привиква и развива резистентност,но кожата на лицето НЕ.
Ако се избере подходящ крем,за типа кожа вярвам че ще останете доволни.Аз ползвам Истеал емулсия на Авен
 http://www.eau-thermale-avene.com/public/avene/html/toolkit/flas … php?langueHtml=en
вярвам че качествената козметика действа и най-вече помага!

Другото което знам,е че кожата няма рецептори за водорасли,златни частици хайвер и тн,тя има такива за елементи който влизат  в нейния състав.(ретиноиди и др)
Продукти със съдържание на такива скъпи(водорасли,хайвер) действат само на нагорния слой на кожата,което прави и най евтиния вазелин!
Рзбира се има различни кожи и ако някой не се чувства добре от кремове то тогава да не ползва Joy

# 293
Здравейте,
Темата наистина е много хубава и има много полезна информация....
Аз да изкажа и моето мнение - наистина генът е доста силен фактор,но си трябва и поддържане,защото какъвто и да ти е гена,ако не се поддържаш след определено време кожата ти просто няма да изглежда добре.
В моята рода хубавата кожа ни е ген и младоликото излъчване - и то и от двете страни.
Но леля ми,която е над 60,а изглежда на не повече от 50 ми каза един ден следното:"Имаш много хубава кожа,но трябва да я поддържаш. Аз от майка знам една рецепта- всяка вечер след като станеш на 25 си мажеш лицето с кисело мляко и оставяш да попие,а после изплакваш със хладка вода- това е моята тайна" Наистина тя не ползва скъпи кремове,но пък се храни здравословно и е доста активна физически жена.
Аз за съжаление не го правя всяка вечер,но и нямам 25 Simple Smile
Но наистина важно е да се поддържаш.Всеки човек има различна кожа и различен начин на живот и универсална рецепта няма.

# 294
и аз немога да открия темата за гимнастиката на лицето,моля за линк  newsm78

траят си да не сме красиви като тях  Crossing Arms

Много е съм в час за какво става дума, но може би имат предвид да не се пипа в бурканчето с пръстче.
А една козметичка ми каза да нанасям маските с четка, иначе се замърсявала кожата.  newsm78

# 295
Абе хора,луда работа,направо не е истина  #Crazy Пролет не се обиждай,но ако наистина правиш всичко, което си написала ,всеки ден,мисля че или имаш прекалено много свободно време,или се занимаваш само със себе си и си толкова горда от факта,че си се докарала до фанатизма да си сменяш калъфката всеки ден и да си миеш косата не за друго,а защото ти се докосва до лицето,4е си решила да го споделиш с всички  Shocked  Всичко е много хубаво,но все пак го намирам за прекалено,да не говорим че 1/3 от нещата,който правиш нямат НИКАКЪВ смисъл  Naughty Момичета,не се психирайте,не си прекарвайте дните да броите колко мл/кг течности сте изпили,хигиената е важна,храненето,козметиката,ГЕНА,но всичко в умерени граници

# 296
# 297

Много е съм в час за какво става дума, но може би имат предвид да не се пипа в бурканчето с пръстче.
А една козметичка ми каза да нанасям маските с четка, иначе се замърсявала кожата.  newsm78
[/quote]
Значи много е удовляващо как един микробиолог няма да знае как се тестват козметични емулсии!!! И да пише такива глупости!
Всеки продукт минава така наречения challenge test, или тест с натоварване. Ерго - взима се крема и СЕ ЗАРАЗЯВА с различни бактериални щамове - грам позитивни, негативни бактерии, дрожди и гъбички (по отделно). И се следи броя на тези гадини: дали е константа (бактериостатик), дали ги убива (бактерицид), дали се развиват - системата консерванти не им действа, трябва промяна> Има специално разработен тест в Европейската фармакопея!
Така направен този тест трябва за 14-28 дни да останат 100-1000 колонии гадини и е ОК: т.е. 1 година след отваряне! Ако нищо не остава: до 24 месеца след отваряне или поне 3 години!!!
Та, нека мацката се клепе със шпатула (да я питам по кой метод я стерилизира тази шпатула - с етилен оксид, гама-стерилизация или суха стерилизация???).
А на мъжа си....май само бръмчи и харчи средства! Laughing Laughing
последното е чист майтап!

# 298
# 299
  • У дома !
Аз имам доста проблемна кожа,но съм забелязъла,че ми става хубава като пия много вода,спя повече и много добра хигиена+медицинска козметика Peace

Общи условия

Активация на акаунт