Тайната на перфектната кожа.

• 203 500
  • 831
  •   1
Отговори
# 270
Утре съм свободна и ще пиша. Наследява се типа кожа, а грижите ако си прихванала нещо от майка си... Grinning

# 271
Утре съм свободна и ще пиша. Наследява се типа кожа, а грижите ако си прихванала нещо от майка си... Grinning
Аз от майка ми нищо не съм прихванала, тя е от типа жени, които на последно място обръщат внимание на себе си и собственото си здраве улисани в грижи за другите, така да се каже,  оставила се е на грижите на природата Wink. Всичко което съм си изградила като навици и знания си е от мен  Flutter
Колкото до чакането - май с него ще си останем  Laughing Май нашата съфорумка ще ни остави в неведение за тези елементи  Mr. Green

# 272
  • Стара Загора
Видях, че сте писали за маска с мед на лицето - подкрепям напълно, само да добавя: След като постои меда около 15-20 минути на лицето, не се измива веднага, а се взема козметичен тампон, потопява се в много гореща вода - колкото можете да търпите и започвате да изтривате меда с горещия тампон с кръгообразни движения - получава се пилинг. Тампона се измива няколко пъти в горещата вода, докато се изтрие цялото лице. Може по средата на операцията да се смени с втори тампон, защото от горещата вода и търкането се деформират. Накрая лицето се измива с топла вода. Кожата става великолепна! В няколко мнения видях за маска с мед и канела и мисля следващия път, като се мажа с мед, да пробвам и смесен с канела.

# 273
Според мен добрата кожа си е генетично заложена, имам приятелки които полагат огромни грижи и харчат много средства и пак кожата им и е зле, за това всичко е наследствено Laughingдории с минимални грижи ще си имате перфектна кожа Hug

# 274
Има изключително много информация и е безмислено да претрупвам темата. Важното е кожата да диша, както се отбелязали някои момичета. То е ясно, че витамини и минерали са от изключителна важност . Пак да кажа, че наследяваш типа кожа, но грижите и начинът ти на живот са си твои, а не се ли спазват елементарни правила, гените са безпомощни в такъв случай. Виждали сме майки, изглеждащи по-млади от дъщерите си.
Мога да кажа конкретно за мен :
Достатъчно сън, редовно измиване на лицето, богата храна на витамини и много плодове заради фитохормоните и микроелементите, никакво ползване на нощен крем, само лек дневен крем, регенериращ крем 1 път седмично, положен през нощта, 3 пъти седмично гимнастика за лице /има тема, писахме вече/, много вода - редувам минерална с чешмяна, всеки ден 1 чаша прясно мляко, малко шоколад или какао за деца заради магнезия, банани на почит заради витамин В6 за метаболизма, зехтин заради 3 омега мастните киселини, основното блюдо е малко месо, което приготвям на скара нетлъсто и богата салата вместо гарнитура, сушени плодове доста - обожавам сини сушени сливи. Станало ми е начин на живот и не ми струва никакви усилия. 2 пъти в годината пия комплекс витамини с минерали. През лятото не се показвам много на слънце. Крем за околоочния контур не ползвам, просто нанасям в по-малки количества от дневния, който да уточня е на база витамини и минерали. Упражненията за лице правя в продължение на 20 години. Мазните кремове съсипват кожата.
Основното е кожата да ДИША, без фондьотен и пудра, да я подхранваме с неагресивен крем, сравнително интелигентно хранене и воля за упражненията.
Смятам, че не съм казала нещо ново. Успех и постоянство на дамите с воля!!!

# 275
  • в провинцията
Holly1, благодаря! От доста време се чудя дали да оставя нощния крем (майка ми също не ползва и изглежда много добре) и сега вече окончателно го реших. Колкото до упражненията - започвам ги още тази вечер! Дано имат ефект, че нещо взе да ми се отпуска кожата... Cry

# 276
Какво е съображението да не ползвате нощни кремове? Thinking Това някаква нова тенденция в грижата за кожата ли е Blush или просто така сте преценили за себе си? Peace След определена възраст смятам, че нощният крем е просто задължителен, въпросът е всеки да си намери подходящия продукт за неговия тип кожа Wink В тази връзка някои дами нарочно търсят мазни кремове, защото имат много суха кожа, която все не може да се "напие" Crazy. Освен това през нощта кожата се възстановява от "агресията", която всекидневният живот е оставил върху нея и трябва да й се помогне с един хубав, по-концентриран на съставки крем Flutter

# 277
  • в провинцията
Какво е съображението да не ползвате нощни кремове? Thinking
Идеята е, че пренасищането на кожата с активни съставки я прави мързелива и тя спира да ги произвежда, понеже очаква да ги получи наготово от кремовете, маските и пр. Затова през нощта е хубаво да бъде оставена "на себе си", хем да подиша спокойно, хем да се активизира малко. Така поне съм чувала и чела, ще пробвам, пък да видим какво ще излезе  amiiii

# 278
Какво е съображението да не ползвате нощни кремове? Thinking
Идеята е, че пренасищането на кожата с активни съставки я прави мързелива и тя спира да ги произвежда, понеже очаква да ги получи наготово от кремовете, маските и пр. Затова през нощта е хубаво да бъде оставена "на себе си", хем да подиша спокойно, хем да се активизира малко. Така поне съм чувала и чела, ще пробвам, пък да видим какво ще излезе  amiiii

Да, и аз съм чела подобни статии, но не за кремовете като цяло, а за конкретни съставки - напр. хайвера. Възможно е Peace, благодаря за инфо-то  bouquet

# 279
  • София
Едно време посещавах козметичка в х-л Хемус, рускиня. Тя ми обясняваше, че е абсолютно противопоказно да се ползва крем през нощта. Това за пренасищането ми се струва логично, но имайки предвид, че моята кожа и без друго не се сеща сама да се грижи за себе си, мисля, че единственият начин е аз да се грижа за нея. Майка ми има страхотна кожа, тя е на 60 години, но аз съм наследила характера, а много бих искала да бях наследила гладката и без косъм прозрачна кожа и гъстата чуплива коса. Мисля, също така, че сравнението с кожата на нашите родители е неуместно - помислете си в каква нечиста среда живеем, с какви боклуци се храним, колко часа изкарваме пред компютъра дори и извън офисите ...

# 280
Споменахте Дермабион, искам да споделя с вас, че преди месец си го купих и започнах да го пия както си пишеше в упътването. Но след 1 седмица започнаха да ми излизат страшно много пъпки и то гнойни. Естествено веднага спрях да го пия. По-късно ми казаха, че не е трябвало, защото всъщност по този начин организмът се изчиствал от вредните вещества и щяло да е само времено. Сега се чудя дали да рискувам пак.
Моля, ако някои е приемал този продукт да ми кажа какъв е  бил ефектът при него!
БлагодарЯ!

# 281
Има изключително много информация и е безмислено да претрупвам темата. Важното е кожата да диша, както се отбелязали някои момичета. То е ясно, че витамини и минерали са от изключителна важност . Пак да кажа, че наследяваш типа кожа, но грижите и начинът ти на живот са си твои, а не се ли спазват елементарни правила, гените са безпомощни в такъв случай. Виждали сме майки, изглеждащи по-млади от дъщерите си.
Мога да кажа конкретно за мен :
Достатъчно сън, редовно измиване на лицето, богата храна на витамини и много плодове заради фитохормоните и микроелементите, никакво ползване на нощен крем, само лек дневен крем, регенериращ крем 1 път седмично, положен през нощта, 3 пъти седмично гимнастика за лице /има тема, писахме вече/, много вода - редувам минерална с чешмяна, всеки ден 1 чаша прясно мляко, малко шоколад или какао за деца заради магнезия, банани на почит заради витамин В6 за метаболизма, зехтин заради 3 омега мастните киселини, основното блюдо е малко месо, което приготвям на скара нетлъсто и богата салата вместо гарнитура, сушени плодове доста - обожавам сини сушени сливи. Станало ми е начин на живот и не ми струва никакви усилия. 2 пъти в годината пия комплекс витамини с минерали. През лятото не се показвам много на слънце. Крем за околоочния контур не ползвам, просто нанасям в по-малки количества от дневния, който да уточня е на база витамини и минерали. Упражненията за лице правя в продължение на 20 години. Мазните кремове съсипват кожата.
Основното е кожата да ДИША, без фондьотен и пудра, да я подхранваме с неагресивен крем, сравнително интелигентно хранене и воля за упражненията.
Смятам, че не съм казала нещо ново. Успех и постоянство на дамите с воля!!!

Peace почти спазвам всичко, като  изключим нередовния сън, за нощния крем знам,че не е препоръчително да се употребява, за да диша кожата. Без фон дю тен, обаче не мога. Относно упражненията за лице от опит знам,  че са доста ефективни, имам книга с упражнения и йога за лице и съм доволна.

# 282
Не откривам теми за упражнения за лицето. Ще дадете ли линк.  Praynig

Аз обичам да си слагам нощен крем - приятно ми е сутрин да се видя с отпочинало и свежо лице. Когато не съм слагала крем, ми е едно опънато и сухо. Но до 30 години не съм ползвала. Сега и серуми слагам вечер.
В този мръсен град хич не разчитам на кожата ми да се пребори сама със замърсяването, стреса и т.н. Поради същата причина денем слагам и фдт, и пудра. (Освен за да ми скрият петънцата.)
Майка ми докъм 50 години изглеждаше много добре. Аз едва ли ще издържа дотогава.

# 283
 Аз пък тоочно когато започнах да ползвам нощен крем открих пътя към перфектната кожа. От 3 месеца го ползвам  и разликата е огромна. Всичко е индивидуално.

# 284
  Peace  Holly-на колко си години Thinking май трябва да тазделим темата по възрастови граници Laughing Grinning-макар че принципите за поддържане са еднакви за всички ежедневно почистване,хидратация и подхранване според нуждите,типа кожа и сезона.
Такива пренасищания ми се струват малко смешни и архаични схващания на фона на съществуващата съвременна козметика-за всяка възраст ,тип кожа и джоб.
И разбира се че няма начин в средата която живеем,ядем дишаме и т.н./а и стреса/ кожата да се справи регенерира сама Hug

Общи условия

Активация на акаунт