Тайната на перфектната кожа.

• 202 821
  • 831
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, обръщам се към вас с молба за мнения и съвети. Използвам добра козметика и състоянието на кожата ми е сравнително добро...но имам доста лунички и петънца от минали пъпчици. Не искам да си правя маската с маята, поради съмнения за алергична реакция. Мислите ли, че е подходящо да използвам избелващ крем за случая или такъв се използва само при някаква по- изявена пигментация. Аз съм си харесала един от марката козметика, която си използвам от доста време...колебая се. Предполагам..и се надявам, че един такъв избелващ крем ако не помогне, поне няма да ми навреди. Вие как мислите? Thinking

# 346
Момичета, обръщам се към вас с молба за мнения и съвети. Използвам добра козметика и състоянието на кожата ми е сравнително добро...но имам доста лунички и петънца от минали пъпчици. Не искам да си правя маската с маята, поради съмнения за алергична реакция. Мислите ли, че е подходящо да използвам избелващ крем за случая или такъв се използва само при някаква по- изявена пигментация. Аз съм си харесала един от марката козметика, която си използвам от доста време...колебая се. Предполагам..и се надявам, че един такъв избелващ крем ако не помогне, поне няма да ми навреди. Вие как мислите? Thinking
Избелващите кемове са с много ниско рН, кисело!
Това, което описваш, е пигментация следствие бавна регенерация, а не следствие меланиногенеза. Тамън за това се пишеше.

# 347
Направи си малко количество от маската с мая и я сложи на сгъвката на лъкатя,предварително почистена със спирт.Ако след 48 часа не се появи зачервяване,сърбеж и т.н. няма алергична реакция  Peace

# 348
Това, което описваш, е пигментация следствие бавна регенерация, а не следствие меланиногенеза. Тамън за това се пишеше.
Да разбирам ли, че не е подходящо за мен да използвам избелващ крем newsm78  А за лечението на ефелидес. Имам чуството, че с времето стават все повече
Направи си малко количество от маската с мая и я сложи на сгъвката на лъкатя,предварително почистена със спирт.Ако след 48 часа не се появи зачервяване,сърбеж и т.н. няма алергична реакция  Peace
Благодаря за съвета, но при мен в повечето случаи се получава т.нар. отложена алергична реакция, при натрупване на продукта Sad Затова не ми върши много работа и ползването на тестери, защото трябва да се мазотя поне една седмица. Охх, не знам какво да правя, но поне за луничките може би ще го пробвам този крем

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 15:48 от kremi_s

# 349
Днес питах личната ми лекарка и тя ме посъветва да си взема Зинерит и още едно(забравих му името  Embarassed),което се използвало само нощем и имало излющващ ефект.
По принцип ползвам Трите Стъпки,кожата ми е далеч от перфектната,но не мисля,че съм трагичен случай-имам само ситни пъпчици и се чудя дали да си взема тези продукти.Струват ми се доста силни. Thinking

# 350
а тази маска сас маята какво о6те се слага в нея и за какво е.в смисал какво е деиствието и

# 351
А да ви попитам за съвет за моята кожа...Имам пъпки около носа(там не са с бял връх) и на брадата-малки,с бял връх,виждат се като си опъна кожата.На челото също кожата ми е някакси неравна....Само бузите са ми ОК-гладки и меки,без проблеми по принцип,но лятото и те лъсват.Ако си сложа лек хидатиращ крем на цялото лице разбира се веднага лъсвам.Ако си сложа матиращ-изсушава,не ми хидратира лицето достатъчно,сега зимата съм си слагала крем за нормална кожа на бузите и беше добре,но такъв крем челото,носа  ибрадата няма да ми оправи...В момента съм на матиращ крем с/у пъпки,за да не ми излизат допълниелно,но кожата ми никак не е в добро състояние.Не знам вече и аз какво да правя...Как да се преборя с пъпките(ама и са едни особени на носа,някакси подкожни  newsm78 Виждам ги,но нито имат връх,нито могат да се изтискат или нещо такова...) без да си изсуша кожата?

# 352
  • София
Днес си купих едно мехлемче на Пашкулев с 64 мг. невен и какво ли не още вътре, който аз ще използвам върху дребно белегче от изгаряне на шията. Жената, която ме консултира, сподели, че вече две години ползва споменатия мехлем като нощен крем и мога да кажа, че имаше страхотна кожа. Аз мисля, че няма как да преспя с подобна мазнотия, но пък нищо не ми пречи да го ползвам като маска от време навреме. Има и мехлем само от невен /Календула/.

# 353
Днес си купих едно мехлемче на Пашкулев с 64 мг. невен и какво ли не още вътре, който аз ще използвам върху дребно белегче от изгаряне на шията. Жената, която ме консултира, сподели, че вече две години ползва споменатия мехлем като нощен крем и мога да кажа, че имаше страхотна кожа. Аз мисля, че няма как да преспя с подобна мазнотия, но пък нищо не ми пречи да го ползвам като маска от време навреме. Има и мехлем само от невен /Календула/.

Привет, Емел Simple Smile

Благодаря много за споделената информация   bouquet Мога ли да помоля за конкретното име на продукта?  И разбира се ще се радвам да науча дали си доволна от мехлема   bouquet Благодаря !

# 354
  • София
Нарича се Генерофит и съдържа също така конкрет от живовлек и роза, етерични масла от лавандула, мента, чаено дърво, иланг-иланг, лайка, пшеничен зародиш и бадемово масло. В момента ползвам козметика за Диор и на Ланком за избистряне на тена, така че ако има положителен ефект от споменатия мехлем няма как да разбера на кой продукт точно се дължи. Sad Но за белегчето няма да имам съмнения, ако подейства.

# 355
За това мехлемче /второто/ става въпрос, нали?
http://secana.hit.bg/veridia.htm
Виждам, че четвъртото е другото споменато  - Календула.
Изглеждат ми чудесно и смятам да си ги закупя и двете - имате ли представа в кои аптеки могат да се намерят тези продукти?  Simple Smile

.Как да се преборя с пъпките(ама и са едни особени на носа,някакси подкожни  newsm78 Виждам ги,но нито имат връх,нито могат да се изтискат или нещо такова...) без да си изсуша кожата?

Препоръчвам консултация с дерматолог  Peace
Аз нямам медицинско образование, но съм имала сходен проблем. По описание звучи като затворени комедони или микрокистички. Внимавай и следи състоянието им, защото микрокистите могат да се инфектират /със стафилококи например и не само/ , при тежки случаи може да се стигне до пункция /при която след време последват рецидиви/ или по-радикално справяне чрез хирургическо отстраняване на образуванието. Аз лично съм била на косъм от подобна операция /състоянието ми се овладя малко преди да се реша да запиша час/  и затова съм търсила по-подробна информация по въпроса. Не бих искала да те плаша /пак  повтарям - нямам медицинско образование и мнението ми не е меродавно/, но ти обръщам внимание на тази възможност на база горчивия си опит с дерматолози - "специалисти", които не полагат старание за вникване в състоянието на пациента, а просто изписват стандартния набор от продукти, имащи само външно действие.  ooooh! 
Не пести време и средства да сондираш и съпоставиш различни лекарски мнения Peace

ЕДИТ
: Емел, благодаря за линка към аптеките, в които може да се намерят мехлемчетата   bouquet

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 23:32 от Myriad Canaan

# 356
  • София
Ето тук може да се види в кои аптеки се продават въпросните мехлеми:
http://www.veridia.dir.bg/WEB-SITE/INDEX.htm

/редактирам: трябва да изберете опцията "доставки"/

# 357
Myriad Canaan,благодаря много за информацията   bouquet

# 358
Да разбирам ли, че не е подходящо за мен да използвам избелващ крем newsm78  А за лечението на ефелидес. Имам чуството, че с времето стават все повече
Благодаря за съвета, но при мен в повечето случаи се получава т.нар. отложена алергична реакция, при натрупване на продукта Sad Затова не ми върши много работа и ползването на тестери, защото трябва да се мазотя поне една седмица. Охх, не знам какво да правя, но поне за луничките може би ще го пробвам този крем
Привет kremi S,
Най-важното при пигментирали участъци на кожата е да се ползва слънцезащитен крем,защото именно слънцето е фактора който влияе за на кожата по-този начин,можа да ползваш и дневен крем с малък фактор SPF15,повечето медицинска козметика предлага такива варианти. Второто което искам да ти кажа,че доколкото знам от моя дерматолог най-добрата съставка за избелване е забранене за употреба в европейския съюз защото е канцерогенна,което ще рече че всички кремове който претендират за подобно действие ще имат слабо и много бавно такова Hug. Аз също имам подобен проблем  и това което смятам да направя е да ходя на кислородна терапия ,но когато отида ще разкавам повече,знам че и химичния пилинг с гликолова киселина дава бързи резултати.
Дано съм ти била полезна!

# 359
Благодаря, другата, да споделиш резултати. Аз се чудя...сега ми започва сесията, а знам, че от пилинга кожата се бели и не винаги изглежда много добре. Не искам да ходя като... Sick Ще се поинтересувам повече по въпроса и с пилингите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт