La vuelta al cole - España; номер по ред на темата - неизвестен

• 16 739
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Момичетааааааа, идвам пак при вас (преди бях за много кратко)

GOYA , честито , лелче!!!
Марица, супер снимки

Приятен ден на всички smile3525 Аз ще ходя на морето след малко  newsm03

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 11:49 от Gery_Cherry

# 136
Добро утро  Hug
Слагам по4ерпката тази сутрин,именни4ка съм днес.  Grinning

Momи4ета,прави сте,много добре й се е отразила България на щерка ми.Аз когато я видях се разревах,толкова голяма и променена ми се видя.После и като ми заговори... Party
Майка ми я е гледала доста добре,никакви там бабешки лиготии,нау4ила е доста думи4ки и на английски.
Мимки,не за навиците й говорех,ами за това,4е не желае да ходи на това у4илище.Тя си иска старата детска градинка.
Но с вси4ко се свиква така или ина4е,ще се адаптира.
Бари,не я спирай от у4илище.Знам,4е ти е тежко да я гледаш така,оба4е пък спреш ли я й правиш на нея лоша услуга.
От това,което Ани ми разказва за у4илището,си вадя изводи,4е в момента между децата има борба за надмощие в новата среда.Отделно и новия колектив,непозната обстановка...
Фрики,аз съм същата като теб.Алергия някаква имам,не са ми я открили въпреки тестовете.Най_показателни са кръвните,но по_принцип тези неща трудно се изясняват.
Писнало ми е и на мене все да избирам и пробвам козметики,гримове,климатика го 4истим пове4е,отколкото е необходимо,ина4е ми се надува лицето.
Долу горе засега налу4квам на принципа на изклю4ването кое ми вреди,ама е неприятно.

Гоя,4естита ти племенница   bouquetДа ви е жива и здрава и много да ви радва. Peace

# 137
Марица, да ти е живо и здраво името!
Весел празник!

# 138
Марица радвам се да те видя,4естит празник,много здраве и щастие ти пожелавам и весело изкарване на празника  newsm68  smile3525

# 139
Марица да ти е честито името! Пожелавам ти много здраве и късмет и много да те радва малката принцеса. Приятно изкарване на празника!

Снимките на дъщеричката ти са много хубави, извинявам се че не съм те разбрала правилно, вярно че ще и е трудно първите седмици, но ще свикне лека полека.
Rali_80 честито за новата работа, и не се чувствай виновна та нали оставяш детето си в ръцете на баща си. Колкото до форума не им обръщай никакво  внимание, вие сте си родителите и сами решавате как да отгледате детето си и кога да започнеш работа, хората колкото искат да си говорят те все ще намерят за какво и за кого да се заядат, тъй че прави това което си си наумила и не слушай хорските приказки. Успех в новата работа!  bouquet
Бари аз все още нямам деца, но  мога да ти кажа как бих постъпила аз в този случай.  Колкото и да ми е трудно да гледам детето си че му е трудно да свикне в детската градина, бих продължила да го водя имай впредвид че има известен период на адаптация към новата среда. Знам, че искаш най доброто за детето си все пак, но трябва да отстояваш на решението си за градината предполагам ще ги научат на много неща там.  А така като държиш на решението си имай впредвид, че утвърждаваш авторитета си пред нея. И каквото каже мама трябва да се изпълнява, а иначе виж и от другата страна ако сега я спреш от градина идва и такъв момент, че всичко което поиска ще и се дава и е разрешено. Абе според мен възпитанието на децата е трудна задача, трябва да имаш много нерви и търпение. Не се отказвай! newsm10 smile3521
Гери все още не съм си получила сертификадото и за момента нищо не мога да направя по въпроса, иначе това е идея да се направя аутоному, за в бъдеще трябва да помисля по този въпрос.  За жалост ще изпусна майчинските, но какво да се прави такъв е живота. Мила та как тия двете латиноамериканки ще правят разлика в езиците, та те сигурно не  знаят къде се намират тия страни, какво да говорим за останалото. newsm62 Успех с намирането на работа!
Саби честито ви първо зъбче! Колкото до курса дано да те приемат въпреки наплива.
dun4e този сайт за безплатните курсове е супер, даже открих това което на мен ми трябва, но за слъжаление няма веднага да мога да започна, първо да изкарам курса за езика и тогава.
Момичета след малко тръгвам за гинеколога, ако знаете какви сънища сънувах тая нощ във връзка с това посещение при гинеколога почти не съм мигнала, дано всичко мине нормално и татенцето успее навреме да дойде, за да отидем заедно. Толкова ми е нервно цялата се треса от напрежение.
Пожелавам ви лек ден!

# 140
  • La casa de Mickey Mouse
пак аз и пак с проблеми
объркали ми глупаците номината за месец август, на 1200? саларио и 27дни ми излиза 4е трябвало да полу4а 332? можете ли да си представите
както не бях спала (малкото така ме ритна сноЩи 4е прокървих 4ак и се е смъкнал много ниско, в понеделник може и да ме оставят в болницата  #Crazy) и бях супер изнервена и крива такъв скандал вдигнах, хестора ми казва ами така е, аз обяснявам като на малоумните викам смятай бе 4овек и Ще видиш 4е не така
както изпокарахме се заплаших ги с денунсия и току Що ми се обадиха 4е наистина се били объркали, но не те видиш ли програмата объркала неЩо и сега във вторник (дано не съм родила) Ще ходя да си вземам парите
за колата аз 4акам консесионариото да ми уредят неЩата, не ми се занимава с ниЩо ве4е ако уредят уредят ако не здраве да е, нямам ве4е нерви за ниЩо искам отпуска от проблемите
гери по новия закон докато си в май4ински (ако не си на паро) трябва да си на алта (смята ти се трудов стаж) фирмата плаЩа процент от осигуровките и държавата остатъка (незнам то4но как е процентно, но по голямата 4аст я плаЩа държавата) така 4е и това се уреди и съм много доволна
освен това за май4ински отново по новия закон трябва да има майката стаж не 6месеца а 1година (без зна4ение къде и като каква във видата лаборал трябва да фигурира 1година инъ4е няма май4ински)
вси4ко се е променило то тази година
саби 4естито ви зъб4е, какви хубави моменти са това
бари знам 4е е трудно да гледаш как детето пла4е, но ако после се успокоява, зна4и е върпос на време и на адаптация, бързо Ще свикне, на вси4ки деца им харесва да ходят на гуарде
рали за работат не се коси и аз когато малкия е на около 3 месеца ЩЕ се върна на работа и то не само 2 дни в седмицата
Ще съм във филиал на една валенсианска адвокатска кантора тук в бенидорм и трябва да реша дали да съм сутрин в къЩи и след обяд в кантората или обратно (Ще съм сама в кантората за това трябва да е отворена поне половин ден, а останалата работа Ще я върша от вкъЩи) с две думи хорнада комлета, гадно е но не мога да изпусна тази възможност, а и татито е до обяд свободен, за в на4ало и баба ЩЕ си имаме в къЩи та Ще се оправим
мимки никъкви притеснения ЩЕ видиш 4е вси4ко Ще е наред и после докладвай
МАРИЦА ДА ТИ Е 4ЕСТИТО ИМЕТО И СМАО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ, НЕКА ТЕ СПОЛЕТИ ВСИ4КОТО ЩАСТИЕ НА ЗЕМАТА И ДА НЕ СЕ ОТЪРВЕШ ОТ ЗДРАВЕ

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 14:50 от ANETT

# 141
mimky i Марица, да прави сте,и аз съм на съЩото мнение.Днес  Али заплака само като влезе,аз излязох,постоях 5 минути отпред.Бързо се успокои,виждам ,4е у4ителките веднага я гуШват,говорят й. Даже после се върнах,погледнах през живият плет...играеШе си на двора.Добре,4е у4илиЩето е среЩу нас. ТОва ми казват и у4ителките,отстъпя ли веднъж,после Ще е по-зле.
ТРудно е ,но няма как.
Благодаря за съветите.
Марица,4естит имен ден,но днес не е ли Петков ден ThinkingВесел празник  bouquet
Това е ,лек ден на вси4ки.

# 142
Благодаря ви моми4ета за пожеланията!!! Hug
Бари,Кръстовден е днес,голям християнски празник.
Петковден пак е на 14,но октомври или ноември,не си спомням. Thinking
Анет,край нямат тия проблеми.Пожелавам ти да се справиш и поне малко спокойствие. Peace
Мимки,то и аз като тебе ми е кошмарно преди посещение при гинеколог и зъболекар.Направо полу4авам аритмия,всеки един момент от прегледа о4аквам да ме порази инфаркт. Embarassed Laughing
Ама си ходя редовно,де въпреки вси4ко,4е ако има нещо,недай си Боже,да е навреме.Това лято при зъболекаря мъжа ми ми се смя много на реакциите ми. Mr. Green

# 143
  • E-CLM & CH-VD
Ето ме и мен Mr. Green. Ние вече се стягаме за връщане. Канехме се да се връщаме с кола, но май ще оставим половината уреди тук, така и така ще идваме пак след 6 месеца, та ще се прибираме на 3 транша със самолет. Купили сме и билетите вече, ще падне едно пътуване.... Иначе, твърдо е уредено следващото ни идване, евентуално за 2 години, пък после ще му мислим.
А за гинеколозите Laughing, откакто ходя на частно в Мадрид, почти с удоволствие ходя hahaha

Бари, хайде, чакаме снимки  Sunglasses А за градината - най-трудните дни май са минали.

Габи, какво стана с търсенето на жилище? Хареса ли ви нещо?  Thinking

Карчита, оздравяха ли се девойките?

Мимки, ходи ли на преглед? Какво ти казаха?

Рали, много е пораснала госпожицата! И е една сладурана....  Heart Eyes А за оставането в къщи, хич не си го слагай на сърце. Всеки си решава за себе си.

Гоя, честито на сестра ти! Нека малката Емилия да расте здраво и щастливо дете!  Hug

Пламплам, а с теб какво става? Расте ли коремчето  Laughing?

Фрики, напълно те разбирам. Дано с крема ти мине алергията, но ако ти се появят петна или пъпчици по тялото, веднага на лекар, че е много опасно! И при мен лятото тръгна от една уж невинна алергия, а пък се свърши с няколко дни на системи урбазон Close Ако имаш възможност, направи си тестове.

Саби, честито ви първо зъбче! Дано бързо и лесно избият и останалите. Сигурно сега само търси какво да захапе  Mr. Green

Марица, честит имен ден  bouquet! Да ти е живо и здраво името, и весело прекарване тази вечер!

# 144
Анет проблемите край нямат, пожелавам ти бързо да ги решиш и дано всичко е наред с теб и бебчето то всичко усеща кога се радваш, кога си нервна и се бунтува когато нещо не е наред, дано всичко се нареди и двамата сте добре пожелавам ви го от сърце!  bouquet А за работата не е за изпускане птичето каца веднъж на рамото, а щом има и кой да се грижи за бебчо, не се притеснявай нещата  ще се оправят.
Бари само ти трябва да си по-силна, виж че и учителките са ти го казали. Лека полека детето ще свикне, няма как. Днес е Кръстовден, голям християнски празник, малеее сега се сещам, а аз от сутринта пера, но съвсем бях забравила за него. Сега се сещам за бг, преди години майка ми, и баба ми бог да я прости ходиха на Кръстова гора близо до Лъки, казват че е лековито място понеже има части от христовия кръст. Отидеш ли там и минеш под кръста и преспиш ли в храма болните оздравявали. Незнам доколко е вярно, но майка ми е с сумати операции и откак се помня все нещо я наболяваше, сега да чукна на дърво е по добре от преди. Но стига съм ви занимавала с тия неща може въобще да не са ви интересни.
Марица такава съм си зора е докато отида после, мога и сама. На зъболекар това лято ме води батко ми понеже бях в бг, първо аз не знаех къде се намира и при мен се получиха едни ми истории въобще весело беше Joy  smile3532. Ей да попитам дали има значение че са ми слагали упойка да ми оправят зъба, но тогава не знаех че съм бременна, иначе в никакъв случай не бих подложила детето си на това. 
Вес къде се изгуби отдавна не си писала.
Накрая да доложа как мина, прегледа при гинеколога, първо едвам го намерих трябваше да се обаждам на кумата ми понеже и тя там е ходила, както и да е накрая го намерих, в последната минута. Второ таткото ми се обади че е объркал улицата, ходих да го посрещна и най накрая с закъснение от само 5 мин. понеже бързахме, но пък трябваше да изчакаме малко пред кабинета, та се поуспокоих малко. Влезнахме искаха ми всички изследвания, книжки и тем подобни истории, мериха ми кръвното, изглежда ми е било много ниско, но като съм бързала съм го вдигнала малко та ме изкараха нормално. Задаваха и въпроси на мъжлето, после ме мереха на кантара, качила съм 300 гр. за две седмици. Качиха ме да ми направят ехографията, мале мале, само как шаваше моето човече, не могат да го уловят от всички страни и за слъжаление не можаха да ми кажат пола му все още. Общо взето беше много вълнуващо как си движеше ръчичките и крачета вече имаме първата снимка на бебешока 14 см. е, токоложката каза че много шава и не може да го улови, та как ли не ме гледа от коя ли не щеш страна. Сега ми дадоха сума ти сити за изследвания, питаха ме дали искам да ми се направи изследване за синдрома на Даун и аз се съгласих, та на 21 септември съм на изследвания и на 1.10 излизат резултатите. После още една консултация в края на месеца при токолога и една при матроната, даже ми дадоха за края на октомври втора сита за ехография, но тя е на друго място. Ужас момичета и при вас ли е така- матроната на едно място, токолога на друго , ехографията на трето. Разкатават ме тия хора от ходене.
Е стига толкова увлякох се много май. Лек ден.   bouquet

# 145
  • Ispania
ХАЙДЕ И АЗ ДА ВИ ПО4ЕРПЯ
 newsm38 newsm38 newsm38
Моята по4ерпка е по скромна Embarassed
И аз днес имам имен ден Party

4ЕСТИТО БЕБ4Е НА CLARA
Добре доШли на новите моми4ета и по 4есто да ни навестяват Wink.
4естито на GOYA и на нейната сестра с пожелание да и е живо и здраво беб4ето

Пьрвият у4ебен ден,за нас беШе в понеделник 10 Party,ммм да голяма работа сме ние Joy.У4ителката каза ,4е Алекс не иска да говори на испански и  4е и говори на Бьлгарски Shocked,но в последните дни пак се отпусна и по4на да казва по някоя и друга дума на испански.
Преди да си отиде в Бг говореШе испански от както се е вьрнал не спира да говори на Бьлгарски ,но не иска да говори на испански.

Анет,дано най_накрая се оправят вси4ките ти проблеми и в остатька на "бременеенето" ти се радваШ само на хубави неЩа Wink

# 146
Вал Честит Имен ден и на теб! Пожелавам ти много здраве и късвет и нека мечтите ти да се сбъднат! bouquet

# 147
  • En un lugar de La Mancha...
Марица,Вал,честит ви имен ден!Със здраве да си носите имената!
А Петков ден е на 14 октомври.
Мимки,радвам се,че прегледа при гинеколога е минал успешно.Радвам се,че и мъжът ти е успял да те придружи,важно е в такива моменти да сте заедно.Иначе за пола,мисля че още е много рано да го видят,това ти го казват на 2-я ехограф.Само не разбрах защо ще ти правят допълнителни изследвания за синдрома на Даун.При нас те са задължителни ако си над 35 години или ако видят,че има някакъв риск .Каква точно проба ще ти правят?Да не би да е amniocentesis?При мен матроната беше в здравния център,а гинеколога в болницата,иначе са ми наблизо и двете згради,но това е едно от предимствата на по-малките градове Wink .
Вес,я казвай какво толкова правят тези частни гинеколози в Мадрид,че ходиш с удоволствие Laughing.Ако е толкова добре да се записваме и ние.
Бари,и моята дъщеричка все още плаче в гуардериата.Като я заведа е весела,но явно по-късно се повлиява от дечицата,които плачат и тя започва.Ти поне имаш от къде да я наблюдаваш,а аз и това не мога да направя.Незнам,чудя се,има няколко дечица,които заплакват безутешно още като ги доведът и след два часа,когато отивам да си прибера детенцето,продължават да плачат-дали плачат през цялото това време #Crazy?Аз ако видя,че Йоана плаче толкова дълго време,не знам дали бих  продължила да я оставям.Учителките ме убеждават,че плаче само по 10-ина минути,но не знам дали е така....

# 148
  • E-CLM & CH-VD
Вал, честит имен ден и на теб!  Hug Желая ти много щастие, късмет и успехи във всичко!   bouquet

А ситуацията с Алекс ми напомни за момченцето на Чумби Joy

Саби, ами нищо по-различно от другите гинеколози по принцип Joy - 2 жени са, но са много любезни и изчерпателни с информацията винаги (как няма де, нали си плащаш  Money), изследванията изллизат до 3-4 дни, и ако не беше самото естество на прегледа, щеше съвсем да ми е приятно. Аз затова съм писала "почти" Mr. Green.
А за Йоана, ти как я намираш като я взимаш? Ако е плакала по-дълго, ще си личи по личицето и поведението й.

# 149
МАРИЦА,честит ти имен ден!пожелавам ти всичко,което ти си пожелае6!
Goya,Да ти е жива и здрава племенничката и много радост да носи на всички ви!
Момичета,не съм писала от няколко дни,но имам малко грижи с моят Иви.Имам чувството че изкарва някакъв супер ранен пубертет и ме побърква напоследък.Вър6и само глупости,кре6ти,когато му се скарам или прави всичко напук,ляга на земята в знак на протест и т.н.Та сега сум се заела с по-строга дисциплина пък 6те видим докъде 6те я докараме.Известно ми е ,че във възрастта между 2 и 3 години го има тоя проблем,но като нямам помо6т от никъде малко ми е уморително и изнервено,но 6те мине и това.Ако сте минали ве4е през това,разкажете не6то повече,как бе6е при вас? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт