ОСИНОВЕНИ,време е да кажем нещата такива,каквито са!

• 55 560
  • 467
  •   1
Отговори
# 405
   Това ми се е случвало, случва ми се и вероятно ще продължава да се случва.Опитвам се да мисля, че съм го превъзмогнала, че съм над това..... и сякаш действително е така.Затова съм тук, затова сме си нужни, някак си не се чувствам сама, друго си е да знаеш че има и други като теб!
  Такива хора са ми много странни, имат толкова елементарно мислене , тая с кафето се надявала като я прочета да се ударя по главата и да открия топлата вода  Shocked, чудя се наистина ли си вярва.....
  Днес пък какво ми се случва- пием кафе с приятели / и не до там приятели /и минава едно осиновено момченце, за което пред мен не беше обсъждано осиновяването му .Една майка ме пита според мен на кого приличало детето ..... аз казвам- знам ли, не познавам бащата , а тя - странно прилича и на двамата , а е осиновено!, а аз питам и какво от това .....?!И броя до 10...да ми мине, да не го правя на въпрос... по лесно ми е, няма да ми донесе никакво удовлетворение да се доказвам точно пък пред нея .Но ме заболя..... и всеки път ме заболява, защо , не мога да си го обесня, нали уж съм над това?!

# 406
Ароматно кафе, не знам дали четеш тук (явно да, щом си така добре запозната с битието на дива-не)  Абе кво ти давам обяснения - я си гледай маникюра  smile3513

Не, по-добре правописа... И най-вече - пий си хапчетата редовно!!!

# 407
Е това на нищо не прилича, да се подигравате така с една, цитирам: "меко казано силно интелигентна жена". Защото:
1. Нищо не разбирате от въпроса.
2. Това е плод на много четене и ровене в интернет.
3. Това е една жена, озарена от Божественото.
4. и така нататък.

# 408
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
 Hug Трябваше да дойдете на срещата на Вонеща вода,осиновители ,осиновени....хубаво беше ,а и като се срещнем и с пораснали осиновени имаше и какво да си поприказваме,защото личният контакт е съвсем различен от тукашният,пък и новите познанства и приятелства са си цяло безценно богатство Flutter поне за мене е така !
Аз пък съм безкрайно щастлива,че осиновените деца започват да приличат на родителите си,за ужас и недоумение на някои  Joy! Моята дъщеря живее с мисълта и убеждението ,че децата в семейството могат да дойдат или като се родят от родителите или като се осиновят и едното е равно на другото по стойност Hug! Омраза не се насажда към жената ,която я е родила и изоставила,макар ,че едва ли има представа на какво е подложила бебето си изоставяйки го  ooooh!
......за търсенето на рожденните майки......съм на кантар в мнението си и да...щом иска да я търси ще я подкрепя,от друга страна ...защо , това дете можеше да умре заради изоставянето и последвали ситуации,но Да ще я подкрепя,ако тръгне да търси!
.......и аз неодобрявам такива директни и груби мнения,които даже обиждат.....никой неможе да знае какво му е на другият в душата.....
  bouquet Бъдете здрави и щастливи  Heart Eyes

# 409
най-добре е, вместо да се дърляте, да използвате линка към модовете. със лоши думи само заприличвате на това, което си мислите, че обиждате.

иначе, факт, интернет голям, простаци всякакви, и всеки един от тях е с претенции, че е най-

еди.

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 09:10 от T3-M4

# 410
 Hug За да неостана неразбрана защо съм на кантар  относно търсенето на жената родила моето дете...примерно  Stop по принцип съм много против,защото Ваня е преживяла едно осиновяване и брутално изоставяне в домът и /на семейството и/ една седмица сама и почти умряла я намират,следва разсиновяване,лечение ,после сме ние,вследствие стреса си има някои проблеми и до днес,та тази дето я е родила не бих искала и на снимка да я видя, но от друга страна ,ако дъщеря ми я загризе любопитството и реши,че трябва да търси ...ако се възпротивя ще усложня отношенията ни,няма да разбере може би мотивите ми против / може и да ги разбере / ...та за това бих подкрепила едно подобно търсене,просто защото трябва да съм до нея,както винаги съм била.
Особено сега ,като представител на ДБМ посещавайки домовете за деца,особено бебешките,ако знаете как ми се къса сърцето,как ми иде да зарева с глас като ги гледам бебоците самички в кошарките,риткат,гукат,но незнаят какво е да те гушне мама,да те успокои...и едни чувства се надигат в мен към тия дето са ги зарязали....едни такива #2gunfire  дето неискам да ги казвам  #Cussing out и затова не ги оправдавам за избора и подписа  Naughty
 А  иначе  Heart Eyes аз вярвам в здравият разум на дъщеря си и точната и преценка!

# 411
С вас искам да споделя - Вики има нокти на всички 10 пръстчета. От три дни. И това е страхотно. Моето малко юначе се справи. Беше толкова дълго и трудно. И е толкова горд, а аз съм така щастлива. И "жената, която си е свършила много добре работата като е родила най-прекрасните деца на света за нас" вече не е толкова важна, защото "ние с Преси сме най-важни за семейството".

# 412
калина  Hug Hug Hug

# 413
 Hug за всички вас  Heart Eyes от сърце http://www.zazz.bg/play:e8f1b30d
Калинче   bouquet целувки за юначето и за братчето Hug

# 414
Калина браво,ще се справяте разбира се.Те са юнаци и ще са с вирнати калпаци.
 Hug

# 415
Здравейте на всички имам въпрос и се надявам да ми помогнете , ето как стоят нещата мои близки осиновяват дете в момента по принцип всияки сме н мнение че детето трябва да знае,но кой е най-добрият момент най-подходящата възраст най-подходящия начин да съобщиш н едно дете ,че е осиновено без да се почувства обидено и да знае че е не по-малко тяхна дъщеря само защото е осиновена а не родена от майка си(приемната).Моля ви помогнете защото всички които са минали вече по този път знаят колко е трудно да признаеш от страх че можеш да загубиш детето си най-малко доверието му

# 416
  • космополитно
Здравейте на всички имам въпрос и се надявам да ми помогнете , ето как стоят нещата мои близки осиновяват дете в момента по принцип всияки сме н мнение че детето трябва да знае,но кой е най-добрият момент най-подходящата възраст най-подходящия начин да съобщиш н едно дете ,че е осиновено без да се почувства обидено и да знае че е не по-малко тяхна дъщеря само защото е осиновена а не родена от майка си(приемната).Моля ви помогнете защото всички които са минали вече по този път знаят колко е трудно да признаеш от страх че можеш да загубиш детето си най-малко доверието му

Привет! Разбирам, че ориентацията на нова, непозната и обширна територия е нелесна работа!... Hug
Първо, хубаво прочиташ името на дадена тема! После изчиташ темата за да се ориентираш за какво се дискутира в нея! Тази  тук е запазена територия за разисквания на осиновените!
Въпросите ти нямат еднозначен отговор, но ако ти и познатите ти започнете да четете из темите в този подфорум ще добиете много отговори, знания и опит в тази насока!
Успех!  bouquet

П.С. Няма най-подходящ, момент, възраст, начин! Всяка ситуация е уникална и е добре да се следва детето: да вървиш паралелно с него; нито преди него; нито след него!

# 417
Здравейте,
от доста дълго време се каня да пиша в тази тема , но все не събирам сили и смелост.
Та по същество, аз също съм осиновена преди 25г. и съм била новородена. Иска ми се да знам коя е жената която ме е родила но незнам къде точно да пиша за това. иска ми се да разбера коя е и къде е сега, но без майка ми (която ме е отгледала) да разбира че я търся.
Ако някой пита защо? Първо тя много ще се разтроир второ защото много я обичам и уважавам плюс това тя е жена на възраст и не се знае какво ще и селучи.
Бях си казала че докато не се случи най лошото с моите родители няма да я търся, но сега вече като имам мое семейство и дете нещо от вътре все ме кара.
Та така родена съм на 27.04.1983г. в гр. Златица и съм била кръстена Деница.
Само това знам от там нататък всичко за мен се променя.
Но аз съм най щастливия и благодарен човек на този свят, че съм имала късмета да бъда отгледена от такива прекрасни хора.
Дано някой ме прочете все пак.

# 418
Цитат
Казвала съм го и преди, но ще се повторя: Затворете очи и си представете, че баба ти не ти е баба,дядо ти не ти е дядо,майка ти...и се опитайте да усетите тая безтегловност,която усещам аз! Rolling EyesНе мога и не искам да се примиря с идеята, че ще си отида от този свят и няма да знам нищо за своя произход, за своя ген !

Не споделям напълно твоето мнение. Естествено че рано или късно детето трябва да узнае истината, НО то също така трябва и да е наясно с една друга, според мен по-важна истина, а именно за хората които са го отгледали като свое, които са го дарили с дом и го обичат безусловно, които винаги са били до него в добро и зло. Колкото до биологичните родители, естествено е да иска да научи нещо за тях, но нека си кажем истината, че би било доста трудно за обикнеш хората, които са те изоставили на произвола на съдбата, без грам сигурност, че ще те осиновят, и че ще получиш по-добър живот. Ако бяха стока нямаше изобщо да дават децата си за осиновяване, може да живееш в бедност, но обичан. Така че не мога да кажа нищо хубаво за такива хора.

# 419
 spam2
Май само осиновени споделят тук newsm78Дали искат твоето споделяне или несподеляне?

Последна редакция: нд, 13 юли 2008, 09:51 от Аист

Общи условия

Активация на акаунт