МНОГОДЕТНИ МАМИ 24

• 18 339
  • 335
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,маминки!Колко е хубаво ,че се завръщате малко по малко!Аз от вчера на обяд нямах форум...и сега не знам до кога ще имам...защо стаа така не знам.При вас така ли е!
Ако се позагубя тези дни,не се чудете къде съм...ще сменям оператора за Интернет,че то тяхното вече не се търпи.Всеки месец вдигат услугите...Обадих се да дойдат да ми резнат връзката...ще се свържа с другите...да видим там как ще е...
Моя малкия ученик е много щастлив тази година в училище...За няколко дена започна да си тананика песнички и да бъбри много думички на испански.Като тръгваме не мога да го стигна по улицата...бърза,бърза,бърза...Батковците и те тръгнаха.Доволни са от новите класове .Гого записа вечерно,та да може и да работи и да спортува.
Имунизации съм им слагала винаги...преди,когато бяхме в Българиа...Тук не съм им  давам нищо,но се чудя за малкия...че е много проблемен ,когато се разболее.

Пещеходчице,свързах се с момичето,но нещата не са такива,каквито изглеждат...Може да се помогне на човек,който иска да му се помогне...а не на човек,който не знае какво иска...

Наистина,къде е Феичка...как ли е коремчето и...

С малко заакъснение...Честит празник на имениците ни от вчера!Със здраве да си носят имената!

Недоволните ,разстроените,изнервените да се вземат в ръце!

Обичам ви!

# 136
Габи, права си - извинявай че те забърках...  bouquet Не знаех какъв е случая...
Аз говорех че ваксиниации не правя, нито перорално нито на инжекции... Имунизациите ги слагам както си е реда, макар, че съм против ...

# 137
Здравейте!!
Наталия, честита ти именничка!
За Джо, много ми се иска да те успокоя... но диагнозата и на мен ми се струва странна newsm78
Цитат
усложнение след ангината
Цитат
лелките бяха много щасливи да го видят,понеже е дете-мечта,не плаче,не се напикава,изяжда си всичко и то сам се храни,не се бие с другите деца и така.Малко ми е смешно още като видя деца се зарадва и тръгна при големите да играе на топка ,викайки:"Деца,игая smile3501
Красим, много ме успокои,мислех че само аз викам.А кафето беше супер За закуската - днес е ден за солидарност с гладуващите ни съфорумки.
Габи,дано да е  все така Praynig
Цитат
тананика песнички и да бъбри много думички на испански.Като тръгваме не мога да го стигна по улицата...бърза,бърза,бърза..
Раде,
Юле,дано бързо оздравеете.И да няма усложнения Praynig
Алма, много ти благодаря за "повишението"Просто ми е много хубаво с вас Hug
Пу- пу да не урочасаме ученичето на Галче.Браво на голямото момче smile3501
Цитат
мама3, много ти се радвам напоследък: винаги на линия и в добро настроение smile3503 И на живо ли си такава бърборанка? Laughing
Да такава съм си.аз всъщност съм жена, с душа на дете.Сега вече няма да се чудите ,защо използувам толкова емотиконите Joy
Пешеходке Hug
Сега ,по препоръка на Теди ,нещо за излизане от дупката:и още-
Така-а-а, утре вече да няма поне депресирани!
За отчета-снощния купон започна добре но...свърши много зле.Запуши ми се мивката,и когато се опитах да я отпуша ,тръбата се извади от канала и всичката мръсотия се изля в кухнята.Цяла нощ чистих.Най -лошото е че вечерята беше с риба ,и сега воним на риба Свеки понеже е София пък обърна пред входната врата тортата подарък за моето Софи...Абе ужас.Ама свърши Още малко ще потъркам Да сме здрави само!макар че в бързината снощи не сложих ръкавици и сега ръцете ме болят от Доместоса.
Ще има и снимки!
ВесЕЛ СЛЕДОБЕД!!!

# 138
Здравейте,
вторият училищен ден за Мати за съжаление не беше толкова успешен колкото първия Sad Като му казах, че трябва да тръгваме за детското училище и почнаха пазарлъците, гоненките и уговорките. Едва успях да го обуя, а преди да спомена градината, го облякох без проблем. В асансьора се спазарихме, че ще пътува до градината без да е вързан в столчето(  smile3511 наруших един от най-твърдите си принципи: безопасното возене в кола) По пътя за градината (ок. 20 мин) се наслушах на мрънкане и мърморене: аз не искам детското, ти не бичаш ме, аз нямам майка Sick и още доста подобни. На входа се гушкахме доста дълго време, обаче не успях да му променя настроението и влезе вътре с рев. Към обяд се обадих и директорката ми каза, че е спокоен, даже е ял на закуска (а пък аз го бях нахранила в къщи newsm78). Като отидох да го взема, се беше лепнал на оградата и като ме видя ревна. Не ме прегърна, много ми се сърдеше, даже не искаше да тръгва с мен ooooh! Пак не беше спал и ми върнаха спалното бельо, защото нямало смисъл, той не искал Rolling Eyes, а пък се бяхме разбрали да пробват лека полека да го приучват към спане. Директорката не можа да ми обърне много внимание, защото качваше някои от децата на микробусите. После за подобряване на настроението ходихме в Зоопарка, а като се прибирахме заспа по пътя (беше малко след 18.30) и досега спи  Rolling Eyes, ама дали няма да кукне утре в 6, не знам.
Утре как ще ходим, направо не ми се мисли. ooooh! Чакам с нетърпение мъжът ми да се прибере от командировка, че да поеме тази трудна задача, воденето на градина.
Габи, браво на Давид, че така е напреднал. И аз искам Мати да чурулика весело по пътя за градинката, надявам се да е скоро Tired
Наталия, приета си в компанията (която засега се състои само от мен и теб, защото СуперТеди не ми е отговорила твърдо положително) Hug За спането ще трябва да помогне Цоци, с някое не много скъпо и чисто местенце.
Ей, сега ще ви осведомя малко за Супер Теди. Тя вече има трима ученика: Боги е гимназист в 1АЕГ, Гери е първокласничка, а малкият Пепи от днес е ученик в забавачка на половин ден. Теди е заета с воденето и взимането на двамата малки и още не може да влезе в крак, ама ще свикне и тогава ще се обади. Днес даже говорихме и тя ме пита какво става в темата, да не би да пропусне някоя среща Laughing от залисването с учениците.
Вълшебна, не се шашкай де, рано ти е още за пубертет така като гледам подписа ти Wink Ако искаш съмишленици влизай в темата за тинейджърите тук, която почти винаги е на 1 или 2 страница. Ииииииииии най-важното СПОКО. Ако знаеш какво те чака Crazy newsm78 радеток, за теб се отнася същото като за Вълшебна, ама ти май си и по напред с материала Laughing
Кабо Алма, ще ме извиниш за неизпълнението на обещанието, обаче аз съм шашната майка на малък ученик Rolling Eyes

# 139
Здравейте момичета!
Отдавна навестявам темичката ви, когато имам време но все изчаквах да се представя и аз, понеже съм очакваща, все още не съвсем многодетна.  Grinning
Казвам се Мариана, на 33г, имам син Стоян на 16 години (24.03.91г) и дъщеричка Ивелина на почти 3г (10.11.04г), очакваме третата си рожба на 05.02.08г. Винаги съм мечтала да имам най- малко 3 деца и се радвам че скоро това ще се сбъдне!
 Възхищавам се на всички ви и много ви се радвам!  bouquet Да сте живи и здрави вие и големите ви семейства! Няма по голямо богатство от пълната къща, няма по- голямо щастие от детската усмивка, притихналата рожба в прегръдките ти и блесналите очички!  Heart Eyes

П.С. Малко се натъжих тази вечер гледайки новините, на предложенията които, ощетяват многодетните майки. Почувствах се приравнена с циганките и ми стана доста неприятно (не съм расистка, но определено съм родолюбец и патриот).

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 00:35 от Мери

# 140
  • Не съм от тук и съм за малко
Здравейте майчета, четох малко по диагонал, видях че има въпрос за Гранофорин - чух че вече се продавал само във ветеринарните аптеки, но не съм проверявала. Дано се оправят малките и по-големи боледуващи. За малките ученичета-градинчета - повече търпение и твърдост. Ние с мъжа ми обяснявахме, че трябва да работим, да изкараме парички и даже имаше моменти на подкупване с обещание за някое любимо лакомство - може би е грешка, не знам.
Добре дошла на мама Мери, има и други очакващи мами като теб  Hug
Спокойна нощ и успешен утрешен ден за всички!  bouquet

# 141
Добро утро маминки!
Слагам кафето и отивам да водя ученика.

Мери  welcome
Кажи повече за новините,по коя програма беше?Искам да гледам и аз.
Приятен ден на всички  newsm51

# 142
Добре дошла Мери!
Наталке, ще играе тоягата - това май не е много "режимно"!
Благодаря на Мама3, само тя уважава глада на хората, но за съжаление и това не ми е позволено...
Галче, и при нас беше такова положението, даже той не се пазареше и не хистерясваше като други деца, просто си върви и сълзичките му капят...като на заколение...Мойте - заедно с неговите... Но откак се светнах тати да го води, никакви такива сърцераздирателни сцени!

# 143
Добре дошла на Мери! Лека бременност! Hug

Снощи по новините казаха, че предложенията са еднократната помощ за първо -200, за второ-600, а за трето и т.н. - 200. Детските 30лв , като това било поощрение за съвестните родители. Нямам думи. Ами дрехите за първи клас - сигурна съм , че не струват повече от 40-50лв, а те ги раздават за по 120лв. Пак някой си взима комисионната. Аман вече.

Момичета, помагайте! Не мога да се оправя с тая Вики за детската градина. Вече трета година се мъча. Какво ли не обещавам и обяснявам. Сутринта обяснявах с благ тон половин час, тя се тръшка и не става от леглото. Накрая я набих, пак не става. Чак като казах, че ще я оставя в детската и няма да я взема повече, някоя друга майка да я вземе ако иска, чак тогава благоволи да стане, но след като изяде боя и то не малко. Там пак рева. Въобще вече не знам какво да правя. Нищо не помага. А вчера /първия й ден/ беше много доволна, хубаво си е изкарала. Съвестно ми е, че аз съм вкъщи с бебетата, а тя е там без нас. Но нали трябва да свиква и да се подготвя за училище. Не знам, дали не усеща моите настроения и затова така да прави. Ох, оплаках се. Ако има изпитан метод, казвайте! ooooh!

Лек ден и целувки на всички!

bouquet

# 144
Наде, ние носехме шоколадови бонбони - да черпим, ей така - без повод. Почти всеки ден! Като се опъне и му казвам - а днес, кой ще почерпи горките дечица - нали им се ядат бонбонки... Това като го водеше татко му...

# 145
Дивна недей така,аз съм режимна,но другите не,между другото отслабнах и аз и понамалих обиколките  newsm44
Наде може и от твоята нагласа,децата усещат много,не мога да те посъветвам нищо,и с трите нямала съм никакви проблеми.
И от ново за новините,по кой канал беше че да го погледам?

# 146
здравейте момичета
От понеделник се чувствам като такси.В 7.30-карам Йоана на училище,връщам се будя Тони -карам го на яслата,връщам се карам Павел на тренировки,връщам се за Тони/вземам го на обяд/Отивам да прибирам Йоана от училище,карам я в къщи да хапне и отново я карам -този път на басейна,прибирам се слагам Тони да спи/аз на компа/В 4.30 отново до басейна за да прибера Йоана.Но какво да се прави съдба.......
.
Тони горкичкия първите 2-3 дни много плачеше на яслата,сега не плаче,но цялото време /около2 часа/прекарва седнал на една табуретка. CryА той е толкова живо и буйно дете.Много ми стана мъчно като го оставих тази сутрин и той отиде да си седне на табуретката .Все едно е наказан и чака да му свърши времето. Cry

Батко му пък -влюбен. CrazyХоди на 16 август на рожден ден на братовчедките си в Ловеч и там се запознал с тяхна приятелка/в която се влюбил/След стажа си в Ахтопол пак отиде до Ловеч/на гости на братовчедките/и връщайки се от там ,заяви,че искал да отиде да учи в Ловеч и да живее при сринка си #Crazy.Естествено нашата реакция беше"ТИ ЧУВАШ ЛИ СЕ ИЗОБЩО ,КАКВО ИСКАШ " и "ВЪПРОСА Е ПРИКЛЮЧЕН"-сърди ни се 2 дена,но вече му мина Laughing

Йоана пък е очарована от новото си училище.Нея нали я приеха в Математическата гимназия и те са най мъничките/нали са по един клас само приети след 4 кл/Чувства се голяма и и е много интересно,че имат специални кабинети,че се местят от стая в стая  и изобщо всичко.Даже вчера си писа домашното 2 пъти,защото не и харесало как го е написала първия път #Crazy Joy

Аз почвам диетата от понеделник

Джулка -желая ви бързо оздравяване
Наталка-аз имах същия проблем преди години след ангина.Беше ми се възпалила ставата на крака.Мина ми от самосебе си за около месец.Знам,че от ангината могат да се получат такива усложнения.

# 147
  • Пловдив
Добре дошла на мама Мери! Чакаме снимки и да пишеш повече!

Галче и Наде - не се поддавайте на манипулации - знам за какво става дума. Моят най-големия така и не свикна в детската градина - такива ужасни сцени правеше - ревеше като магаре и после като трагна на училище всички го биеха и две години се социализираше. След няколко опита да го пращам на градина се отказах - защото бях в майчинство с Пешко - дъщерята- Ели му беше много ядосана, защото на нея и харесваше, а заради него и тя не ходеше - но това всичкото беше на моята глава - толкова много се изморявах с тримата малки в къщи... Това с "подкупите" мисля че работи - пробвайте и пишете резултата. Аз го пробвах на Пешко тази година, но по друг повод - наистина си промени отношението!!!!
Наталия - спокойно - че му мине. А от това което пишеш за Джо отново се убеждавам, че знаеш как да се оправяш с деца - жалко че не живееш в Пловдив.....
Хей, момичета, и ние с мъжа ми ще почваме диетата в понеделник след рождения ден - пишете какво приготвяе за ядене и трудно ли се издържа на нея?

Мама3 - благодаря за букета - и аз съм същата като тебе- но съм притисната от времето и нямам време да търся емотиконки... за съжаление.....

Габи - ще ни липсваш!
Ани карай внимателно!

# 148
Здравейте!!!
Добре дошла Мери! HugПогали коремчето от мен и се пази! pregnant
Галче,много съжалявам  Sad А кога ще се върне помощника?
На теб и Надето,бих предложила някой трик .Например, това което предлага Пешеходка.
Цитат
ние носехме шоколадови бонбони - да черпим, ей така - без повод
Или някой от моите хитринки.Когато беше по- малка, носихме играчка от къщи.Това караше Софи да не се чувствува сама.Все едно е отишла с приятелче...Или като поотрасна ,и говорих кото на голям човек, да се чувствува важна.Казах и че да ходи на градина , е нейно задължение.Както на бащаи е да ходи на работа ,за да имаме пари.Както моето, да пера ,готвя и т. н. Ако тя не си изпълнява задълженията, и ние няма да изпълняваме нашите.Т. е. няма да имаме пари за празници ,нови дрехи и играчки.При нас имаше успех, Пожелавам скоро и вие да се похвалите със същото.Това за наградите след деня
Цитат
. После за подобряване на настроението ходихме в Зоопарка,
също е много добро newsm10
Ани, Hugсега разбирам- отсъствието ти от Многодетни е оправдано.Стана ми много смешно като прочетох
Цитат
От понеделник се чувствам като такси
Ама си е самата истина май... Grinning Горкичкият Тони  love001Дано скоро си намери и други приятели освен табуретката.За баткото не сте прави!!!!!! Вие да не сте забравили първото влюбване ?????? Толкова е хубаво ..... а вие таки ва думи.Е-е-е, не става въпрос за местене в Ловеч ,но малко повече разбиране. smile3503Браво на Йоана
Цитат
писа домашното 2 пъти,защото не и харесало как го е написала първия път #Crazy 35
Успех с диетата!

Наталия,мерси за кафето.Поздравления за обиколката.
Раде,нали скоро гледахме снимки? Не видях нужда от диета... newsm78Разделно хранене може би?
Габи, много ми липсваш...и изгледите към океана...и... Heart Eyes
Ами Бо Славова да не отпътува за Турция?
За всички мами
Аз (т. е. Венко ,аз още не мога) ще пусна снимки.Нещо ни е трудно напоследък...Но ако успеем ще видите обещания гоблен - Мадоната със синьото грозде- лично производство.Близначките много го харесват ,но са притеснени че детето е босо и ще изстине Joy
Малко семейни снимки - именничката -София,порасналите Ивана и Бояна, Като фон - прясно боядисаната ни жълто- оранжева къща и наша милост- оперирания Венко и майката - дете Наси!
Целувам ви !

# 149

Общи условия

Активация на акаунт