МНОГОДЕТНИ МАМИ 24

• 18 342
  • 335
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Какво да ви кажа... и на мен ми е едно шантаво напоследък. Може би това е криза на прехода. Предстоят нови събития, не сме свикнали с промените. На мен нищо не ми се прави, само се заяждам, викам. Всяко изпищяване на децата ме нервира до крайност, а те като че ли не могат да говорят нормално, а само се карат.  Най-много ме дразни Цветомира с нейните първи опити да ми се налага.  Осъзнавам, че не реагирам както трябва, но не мога да го преодолея. Ще ми се да рева, а като че ли няма никаква причина за рев. Събраха ми се  много проблеми на куп и се чудя от къде да започна: болести,  изследвания, не се знае Ели дали ще успея да я дам на ясла на пролет, баба свеки ще е при нас зимата, аз трябва да специализирам и евентуално да започна работа.... Оплаках ви се и аз. Извинявайте за това.
Прегръщам всички и пожелавам по-бързо преодоляване на кризата!  

# 121
: В новото училище ги държат доста строго и имат електронен бележник за всяко дете, така че вече няма да живея в информационно затъмнение по отношение на оценките и поведението му. Laughing

Галче, това за електронния бележник нещо ново ли е  и във всички училища ли е въведено, и какво точно представлява?

Наде, електронният бележник означава, че оценките на учениците се въвеждат в сайта на училището и всеки родител си има потребителско име и парола и в края на седмицата проверява какви са оценките на детето му и дали някой учител има пуснато мнение за детето. В старото ни училище напр. бяха създали такава система, но така и не разбрах защо не я използват Rolling Eyes, мързи ли ги, що ли newsm78 Чувала съм от една позната, която е учителка в някаква гимназия в Княжево, че и те имат електронни бележници и всеки петък предават справка за написаните оценки. Просто си зависи от ръководството на всяко училище, дали да въведе такава система.

# 122
Цитат
Наталия, плаче ли Джо?Чак на мен ми стана тъжно....
Не е плакал,спокоен е както винаги,но уморен,вече спи,аз повече от него уморена и ще си лягам нищо че няма 9 още,утре ще го водя на ортопед,много съм притеснена.
Лека нощ   bouquet smile3524

# 123
Здравейте и от мен!!
Чак сега ми остана време да вляза. afwitch..че и да пиша. atwork..иначе влизам 100 пъти за по 5 секунди.Надушват ме дребните,и точно тогава решават че са гладни,жадни,имат пиш и т.н.
Цоци, Sadмного добре те разбирам...  spokoSadаз скоро излязох от едно такова състояние,и май-май пак съм така..Незнам от какво се получава,че се чувствам така...И все на косата си посягам.Ама те хората са го казали-когато една жена е в депресия-или се подстригва,или се боядисва.Аз правя второто,та затова косата ми вече на метла е заприличала....Ще взема накрая и да я скъся....Днес си взех Калмацин,уж за зъби и кости,а пише,че влияело добре на нервната система...Вярно,днес не съм викала по децата,ама дали е от хаповете... newsm78 Mr. GreenНе се притеснявай,Цоци,от есента е..  ruporuuВ никакъв случай не си лоша майка!Това,което правиш-пак за семейството ти е!След време,когато береш плодовете на труда си,ще си кажеш-ето,затова беше всичко!.Как да те успокоя незнам...Ама ние сме тук,да те изслушаме и да ти  дадем рамо!
Натали,Джо е много сладък!!Ама това куцане...да не се преструва,заради яслата?Живко казва,че го боли корем,когато трябва да си ляга...Дано на Джо не е сериозно!
Радеток,дерзай!!Не се отказвай,след време може да съжаляваш!Улови момента!Чудесно е,че те подкрепят вкъщи!
На всички оплакали се Hug Hug Hug
На всички,които само им се иска да се оплачат,но си мълчат  bouquet  bouquet  bouquet
На всички,които четат,но нямат време да пишат Hug Hug Hug
Честит имен ден на всички,които носят имената Вяра,Надежда,Любов,София!  bigdance2
Честит рожден ден на Дарина на Magda!!  ura  ura  ura

На всички лека вечер!!

# 124
Цитат
Наталия, плаче ли Джо?Чак на мен ми стана тъжно....
Не е плакал,спокоен е както винаги,но уморен,вече спи,аз повече от него уморена и ще си лягам нищо че няма 9 още,утре ще го водя на ортопед,много съм притеснена.
Лека нощ   bouquet smile3524

Наталия, когато Мати беше на 1г и 6м внезапно една сутрин започна да куца и даже не искаше да си стъпи на крачето. Нямаше никакви външни белези за ударено. Много се притеснихме, дори тогава бяхме на почивка в Албена и го водихме в поликлиниката, но доктора нищо не можа да ни помогне. Просто го щадихме крачето няколко дни и то си отмина постепенно, от самосебе си. Дано и при вас да е нещо непритеснително. Аз тогава си мислех, че може да е стъпил накриво без да сме го видяли и просто да го наболява от това.
А пък нашият малък ученик днес се представи блестящо. Плакал е само малко, когато са му казали, че трябва да спи. В крайна сметка обаче не са го насилвали (аз ги бях предупредила за това, че не спи на обяд) и са го оставили да си рисува. Като отидох да го взема, привършваха закуската и тайничко го наблюдавах около минутка: беше ухилен до уши. Учителката каза, че е бил много контактен, участвал е във всички занимания. Като му обувах маратонките ме стрелна с въпроса: Ти защо остави ме тук? Обаче аз най-хладнокръвно му отговорих, че децата ходят на детско училище, за да играят с други деца и да учат английски. Това обяснение явно го удовлетвори и повече не повдигна въпроса. За сега показва готовност утре пак да ходи Simple Smile
Вълшебна, спокойно   action032 Всички имаме право на своите кризи и неуспехи, даже и многоотговорните многодетни мами Laughing Това само идва да покаже, че ти си най-нормален човек и скоро ще се оправиш  bouquet
Цоци, мила, всичко е въпрос на нагласа и организация. Ще се справиш Heart Eyes

Мамчета от София, на мен ми дойде една идея, а именно да ходим по женски в Благоевград на 30.09.. Аз предлагам транспорт, а от вас весело настроение. Засега съм пуснала мухата на Супер Теди (тя мисли Laughing) има още места в колата. Желаещи?! Мъжете ще гледат децата през уикенда пък ние в събота вечер newsm44 в Благоевград, а в неделя  married на Цоцоланка.
мама3, много ти се радвам напоследък: винаги на линия и в добро настроение smile3503 И на живо ли си такава бърборанка? Laughing

# 125
Честит празник на всички с имената Вяра, Надежда, Любов и София (и на Любчовците също!)

Галче, честит ти малък ученик! Да му върви училището поне през следващите 20 години!

Наталия, успех и на твоят пораснал малък Джо! Стискам палци за крачето, дано не е нещо, което си струва притесненията!

Вълшебна, не се притеснявай от чувствата си. Всеки си има моментите, явно сега е времето на твоите. Колкото повече се притесняваш от това, че се чувстваш не във форма, толкова по-подтисната ще бъдеш. Дай си правото на лош ден и върви напред.

мама3, браво на тебе, направо пое щафетата от Цоцоланка, докато тя си стъпи на краката на новото поприще.

радеток, как съблазнително ми звучи това за курса по английски... Ако ти се решиш, ще ми бъдеш стимул и аз да го направя...

Цоцоланке, защо не ми отговаряш на личните? А? А? Wink

# 126
Алме, ай да ги направим ЛС, публични....Да ти отговоря тук,че това ми е малката болка през днешния ден...Лъчо сам ще идва в София Crossing Arms, аз да работя тук....А незнам защо,но много обичам да идвам в Сф и да обикалям с него издателствата......Да разглеждам книгите, да ми мирише на мастило...Но няма кой да остане тук да продава и естествено, жертвата съм аз!Ще се лиша този път от тази романтика - обикаляне на Сф борси.Иначе по принцип той около и след 10,30ч. ще бъде в Сф и там някъде и по издателствата.......Съжалявам много, но няма да можем евентуално да се видим!

Такааааааа...........Днес за пореден път се убедих защо съм избрала Лъчо за другар.......Заради свободата,която ми дава! Сутринта станах по-рано за да направя питка за един мой съученик,който сега живее и работи в Сф и Лъчо не прояви никаква ревност! Смятайте,че аз при индентична ситуация,но с обратен знак - щях да извадя очите на Лъчо! Дори Лъчо и съученика ми ще се срещнат в Сф за да си придадат питката. Аз това не бих го понесла. Признавам си!

Вили вече има любими учителки, Рая пък ми се хвалеше вчера,че нищо не са и откраднали и всичко и е било налице. В различни смени са двамата, но Рая като остане на занималня и ще бъде с Вили. А незнам дали се похвалих,че на Рая госпожата по занималня ще бъде класната на Вили в старото училище. И това ме прави много спокойна!

Та прочетох за СуперТеди - тя и Маминка се изгубиха нещо напоследък.......Перка и тя не се е вясвала - домъчняло ми е за всички тях! СуперТеди сега нали е първолаче и не се е организирала още.

Вълшебна, тя Галето и Сватята организираха преди време един клуб на мамите на пубери.....Да вземем с тебпък да спретнем една група на преодоляващите кризи...Защото знам,че лека полека с теб ще се справим с кризите. По ми е добре като знам,че не съм сама!

Гале, и на нас вчера ни бе първият ден на градина. Чак не се сети да ме целуне магерето! Така му е домъчняло за градината,че нямаше търпение да влезе и да види госпожата си!

Краси, косата си не бутам! Не ги знам тези неща аз,знам,че при развод обикновено жената се подстригвала късо! Мен ми е най-добре като превъртя да си купя нещо, макар и дребно! Така се лекувам аз.....

Оставам ви, да видя децата какво правят, Рая ще тръгва на училище, аз на работа,Вили ще кара Йоан на ДГ и така.... От 3 дена разбойниците пият имуностимулатор - Респивакс...Вие смятате ли да давате нещо подобно на децата и от какво за профилактика сте доволни?

Обичам ви!

# 127
Добро утро!!

Цитат
От 3 дена разбойниците пият имуностимулатор - Респивакс...Вие смятате ли да давате нещо подобно на децата и от какво за профилактика сте доволни?
Аз давам само Осцилококцинум,ако така се пише.Друго не съм давала,препоръча ми го лекар-хомеопат.Засега помага,избегнахме втората вълна от грип.А и с това променливо време никое от децата не настина!
Цитат
Галче, честит ти малък ученик! Да му върви училището поне през следващите 20 години!
Честито и от мен!голяма съм блейка!...
От мен толкова засега!!Приятен ден,момичета!!С едно кафе ви оставих,но има по-големи майсторки на закуските от мен!! Mr. Green

# 128
Нито давам, нито ваксинирам - смятам че ваксините са нож с много остриета... Лично мнение, де.
На празнуващите - Честито!
Депресираните - или правете клуб или не се оплаквайте! Така нямате никаква легитимност Grinning! Майтап, де. По бързо излизайте от тия кризи и не си създавайте излишно напрежение!  spoko - затова сме тук!
На най малките ученици и техните мами -Галчето и Натали - успех. Това ни беше най трудното отделяне, после в у-ще беше по лесно..
Кобо! А, отчет!? А, снимки!? Хъмммм... newsm66
Раде, кураж! Нема да се отчайваш!
Габи, кво стана с онуй девойче? Свързахте ли се?

# 129
Влизам за  да не ми се карате,:oops: и да не ме включите при  Маминка , Перка и Супер Теди Mr. Green
Ние сме болни - ама много!!!Яни вече 4 дена, Къци от 2. Проблемите са много, на яни вирусната инфекция тръгна през  устата с огромна  авта под езика - което прави използването на антибиотик нежелателно, поради рискът да се прехварли херпеса из цялата уста... та се лекуваме само със свещички през дупето, а това е бавно и не много успешно. Съответно не ходим на ясла, и като гледам до края на седмицата едва ли ще ходим. Кашлицата е много упорита а не лечението и....не дава надежди скоро да изчезне.
При Къци, ако си спомняте нещата са по-особени също... Той нормални Температури  не вдига. При него шеметно скачат на 40гр и то през нощта, докато се събуди и прави гърч и почва да повръща. ooooh!Направо е нещо страшно щото с неговите 1,70 да се изпружи...а и трябва цяла нощ да дежуря за да го вардя.
Не мога да повикам свеки да бави, защото са възрастни хора и ако ги разболеем трудно се възтановяват. И така.
Добре, че ми е Мимката, че следобед да ме отменя с детето и да слизам на работа, че те поръчките не чакат и никой не те пита болен ли си, деца имаш ли и т.н. Но това е частният бизнес - вардиш хляба и се съобразяваш. Повечето ще ме разберат...
Наоплаках се пак. Embarassed
За училището:
На Къци класа е пръснат и той е отделен от приятелите си. За мен като че ли това е добър вариянт, че те тримката бяха такава комбина...че трудно се справяха с тях!
Вчера дойде класната - новата да ми се представи. Страшно мила и симпатична жена. Мисля че и класът е по-добър. Надявам се това малко да компенсира миналогидишните му провали!
Отивам сега че Яни се събуди, да се пробваме да се храним, че то с това чудо в устата - нищо не ядем ooooh!
Лек Ви ден момичета! Hug Heart Eyes
П.П. Давам цитросепт - уж е доста хвален имуностимулатор...но...нещо не виждам ползата от него

# 130
  • Пловдив
Добро утро и от мен!

Юле - оздравявайте по-скоро! Радвам се че поне ти се държиш и на този зор и ти не си в депресия!
Абе аз не съм против ваксините, защото знам колко ползи има от тях, макар че съм чувала и за поражения, знам че мъжът ми ако не  ваксинира децата ще го глобят, а и това все пак са стари и изпитани ваксини. Така че тези, които GP-то слага - ги слагам, но тези инфлувак и т.н. – не.
Ох, явно всички майки плачат когато дадат децата за първи път – и досега си спомням и моите преживелици и сълзи тогава... Но няма начин – трябва да се случи!

Тук прочетах за клуб на майките на пубери - давайте да се включвам и аз - че съм с два в къщи - големите бати и кака, които са големи особено на ръст! В интерес на истината се забавлявам във всичката тази суетня около учищните приготовления и благодаря на Бог че имам пари за да накупя всичките тези учебници, помагала, сборници и т.н..... и т.н..... Казах на децата, че тази година продължават с миналогодишните раници - поне това за сега няма да купувам! И дрехи и маратонки също за сега няма да купувам - само по някой анцунг и панаталон, но не е спешно.
Благодаря, че продължавате да ме насърчавате! Една приятелка също се нави и ако тя се запише ще се чувствам съвсем "подкрепена" в усилията.
Наталка, вярваме че нещата при Джо се оправят! Пиши какво е казал педиатъра!
А на всички, които се чувстват  в "дупка" им пожелавам по-скоро да превъзмогнат ситуацията и отново да са веселите, смели и засмени мами, които познавам!
Кабо - ти така ни запали любопитството - че нямаме търпение да научим за дъъъъългото пътуване!
 Hug ви всички, които не съм споменала по име!

# 131
  • София
Джули,афтите са много гадно нещо.Анди миналата година пострада с тях,та чак гърч от тумпература направи.Много е неприятно.
Тази година пак се опитаха да се появят,но си купихме Гранофорин и с общи усилия го мазахме.Този път,слава Богу,нямаше по-тежки последствия,но на мама й и злезе една афта-ужас.Цяла седмица се мазах и едва мина.
Та,ако искаш да ти купя Гранофорин,но как да ти го пратя-то е течно,зелено и цапащо  newsm78 иначе действа.

На изпадналите в депресия,моля,моля.Няма време за такива глезотии  Naughty Чака ни учебна година,никакво отпускане!
Я си купете един голям шоколад или сладолед и се сетете за всички хубави мигове,които сте преживели през годината.Не си струва да се скапвате,а и всички около вас да страдат.

Галче,Наталка,успех на малките сладурковци!
Нас не ни приеха,защото сме набора за догодина.Не направиха изключение,въпреки,че се познаваме с цялата градина  Sad

На желаещите да учат,успех!   bouquet

# 132
  • Пловдив
Tедивас, ти от каде успя да купиш гранофорин - искам и аз - невероятно лекарство е!
 Embarassed благодаря за букета!

# 133
Добро утро!
Току-що се завърнах от ортопед,вчера педиатърката ни даде направление.Направихме снимка,няма нищо на костите,каза че е става,усложнение след ангината,което се получава след 15-20 дена,но при нас беше повече от месец,незнам,още се притеснявам.Каза че ще мине от само себе си след 10 дена и да не му обръщаме внимание и да го караме да ходи,че да не почне да го прави нарочно, по-големите трябва повече да почиват,но при Джо няма как да го накараме да лежи и затова да го пускаме на ясла и днес го заведох със закъснение,но лелките бяха много щасливи да го видят,понеже е дете-мечта,не плаче,не се напикава,изяжда си всичко и то сам се храни,не се бие с другите деца и така.Малко ми е смешно още като видя деца се зарадва и тръгна при големите да играе на топка ,викайки:"Деца,игая"Но лелката го сграбчи за ръката,аз в това време вече се скрих зад ъгъла и той разбра че ме няма и почна да вика:"Мама,мама"Но ме забрави бързо  Simple Smile
Искам да кажа на Юлето , преди да се разболее от ангина,започна с афти също и не се хранеше няколко дена,че и вода не пиеше,знам че това е голяма притеснение за всяка майка,но като му мина,на всеки половин час отиваше в кухнята на масата и викаше:"аааамммм,аааамммм"
Теди незнам от къде го намираш този Гранофорин,но нашата лекарка каза че не се произвежда вече и беше изписала CORSODYL,бяла течност и мирише на мента,като бебе почиствахме устата след всяко хранене със същото и избегнахме афтите тогава,които обикновенно се появяват при малки,макар че аз нито веднъж не преварявах бибероните.
Цитат
Наталия, когато Мати беше на 1г и 6м внезапно една сутрин започна да куца и даже не искаше да си стъпи на крачето. Нямаше никакви външни белези за ударено.
Галче нашия няма болка и си стъпва на крачето ,даже тича,но го прави куцайки,според доктора щяло да мине в края на седмицата,ще видим.
А това по женски много ми харесва,мога да дойда до София и от там с твоето бу-бу,ако ме искаш  Laughing
само ме притеснява спането.
Честито на рожденници и именници,които съм пропуснала,също.
Моята майка се казва Любов  Heart Eyes

Приятен ден на всички останали маминки   bouquet  bouquet  bouquet

# 134
Абе, нещо Пролетната фея се затри.... ко стана с нея newsm78?
Перката е "моля Другарка" и нема комп, че нещо сдал фирата... Наред е, не я мислете!

Общи условия

Активация на акаунт