Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

  • 32 418
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
# 196
  • Мнения: 243
Според мен този мус /понеже е с крема сирене и е стегната консистенция/ е подходящ за блатове, които могат да се сиропират. За пръв път чух за вафлени кори от Наталина. Дори не съм ги и виждала и не знам какво да ти кажа newsm78

# 197
  • Мнения: 1 283
Знам,че ще е подходящ много шоколадов крем с орехи,но какъвввввввввввв?Благодаря Порша!  bouquet

# 198
  • Мнения: 1 116
HOLY имам копирани от пред три години от форумите на дира, две рецепти за крем за торта с вафлени кори. АЗ съм правила първия, шоколадовия, много вкусно беше. Не съм си записала на кого са били рецептите, май Веси беше ника, ако някой си ги познае да каже.

Приготвя се "крем" с който се слепват.
I. Вариант:
1/2кг. захар + 2 супени лъжици какао се смесват на сухо
Сипваме към сместа 1/2л. прясно мляко и слагаме да поври на тих огън 10-15min. Махаме от огъня и добавяме 1п. масло (125гр), 1ч.чаша смлени орехи(може и повече) и 100гр. бисквити (при нас обикновени) смлени.
Бъркаме от време на време докато сместа се охлади. Трябва да е гъстичка, а не течна. Когато гъстотата ме притеснява добавям още бисквити.

II. Вариант:
0,250л. прясно мляко
0,250кг.захар
0,200кг.локум
Смесваме и слагаме да поври 10-15min. на тих огън докато локума се стопи. Добавяме 1 маргарин (250гр), 200гр. млени орехи, 200гр. млени бисквити малко шоколад или какао.

Слепване на корите:
На табличка с подходящ размер слагаме 1-вата с лице надолу(грапавата страна е лицето ) и мажем с крем. Процедурата се повтаря и за следващите 4 кори, но лицето им е нагоре. Притискаме леко за да се слепят и оставяме докато крема се стегне. Режем по диагонал с остър нож. За да са ми еднакви вафличките се съобразявам със самата шарка на корите(тя е на малки ромбоидчета).

# 199
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Кони, много хубава бррби!
Сладко И солено, страшна фурия си!  bouquet  bouquet
Дано татко ти хареса тортата.

Аз вчера направих марципан с бадеми. Но понеже се очертаваше да стане много сладко смесих пудра захар със сухо мляко Mr. GreenПолучи се приятна маса за работа. Днес ще украсявам тортата.
Не мога да кажа кое от девете млечен марципан или бадемов ми допада повече на вкус...Харесват ми и двете.

Относно кремовете - предната ми торта беше с маслено пудингов крем и млечен марципан - стана бетон. Не мръдна. Тази пак е с маслено пудингов крем но с бадемов марципан.Ще докладвам как се е държала тортата Peace

# 200
  • Мнения: 498
SlaDk0_i_SoLeNo , браво, момиче! Харесва ми , че не се отказваш!

# 201
  • Мнения: 37
Искам да поздравя всички тук за прекрасните творения които правите.Досега съм правила доста торти, но винаги съм ги украсява ла със сметана.От този форум видях за покритието и моделирането на фигурки с марципан.Ще ви бъда много благодарна ако ми кажете с кой вид марципан се работи най лесно и в същото време и да е вкусен.Благодаря ви предварително. Hug

# 202
  • Мнения: 1 271
Здравей SIANA79, аз до преди да открия този форум си правех захарен фондан и руската мастика за фигурки, защото се забърква лесно и може да престои доста време в хладилник при правилно съхранение.Не съм пробвала този марципан Варна, за който говорят всички, но в предвид отзивите за него, ще трябва да се пробва скоро.
Съветвам те да започнеш с руската мастика, но в по малки количества-когато ми трябва за малко фигурки правя така на 1 супена лъжица кондензирано мляко слагам 2 супени лъжици пукра захар-пресята и 2 супени лъжици сухо мляко и няколко капки лимонов сок.Замесвам и според консистенцията добавям пудра захар-да стане като пластелин.
Успех  Simple Smile

# 203
  • Мнения: 6
здравейте, от доста време се любувам на красотите които творите. сабудихте в мен любовта към цапането на тенджерите Joy
никога не сам правила обаче покрития на торти с марципан или подобни продукти.
реших да се пробвам и аз Simple Smile
в доста от рецептите тук се среща съставката кондензирано мляко. какво е това?? може ли и къде в българия мога да си купя такова нещо.
благодаря ви

тортите ви са страхотни  bouquet





# 204
  • Мнения: 498
в доста от рецептите тук се среща съставката кондензирано мляко. какво е това?? може ли и къде в българия мога да си купя такова нещо.

Продава се почти навсякъде, в големите хранителни магазини - със сигурност. В консервени кутии с различна вместимост. За мен е нещо средно между течна сметана и прясно мляко.

# 205
  • Мнения: 6
мерси за експресният отговор

# 206
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Искам да поздравя всички тук за прекрасните творения които правите.Досега съм правила доста торти, но винаги съм ги украсява ла със сметана.От този форум видях за покритието и моделирането на фигурки с марципан.Ще ви бъда много благодарна ако ми кажете с кой вид марципан се работи най лесно и в същото време и да е вкусен.Благодаря ви предварително. Hug

Здравей SIANA79! Simple Smile

Трудно е да се отговори на въпроса ти, защото на един му е по-лесно да работи с едно покритие, на друг с друго.
Аз съм пробвала почти всички покритя от първа страница, но най-удобно ми се работи с Варна и млечният марципан. Според това какви продукти имам правя различен. Най-добре е да пробваш в малки количества различни покрития и да разбереш с кое ти се работи най-приятно.
 И за вкуса е различно - мъжа ми например харесва марципан Варна(с добавка на бадемова есенция), защото на вкус много се доближава до оригиналният бадемов марципан. Децата ми обаче много повече харесват млечният марципан(някой спомена, че има вкус на бял шоколад - май има нещо такова).

Успех и ще се радваме, ако споделиш с нас и снимки на тортите ти!  bouquet


Цитат на: mehtob
в доста от рецептите тук се среща съставката кондензирано мляко. какво е това?? може ли и къде в българия мога да си купя такова нещо.

Здравей и на теб mehtob! Simple Smile

Освен това, което е казала smiling искам да добавя само да внимаваш и да купуваш подсладено кондензирано мляко, защото има и не подсладено, но е много по-течно от подсладеното и няма да ти станат рецептите с него. Макар да не съм в България от дискусиите, които водеха момичетата тук знам, че в България продават подсладено кондензирано мляко с марката "Dutch Lady"  - .

Успех и на теб и пак чакаме снимки!  bouquet

# 207
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Искам да покажа  тортата (пак торта)за рождения ден на свекърва ми. Това успях да спретна докато ми помагаха още 4 малки ръчички.
Приемам всякаква конструктивна критика.
Блатовете ми са пандишпанови, поляти леко с фанта,крема е пудингово - маслен, покритието традиционен марципан.
С марципана се работи лесно,покри добре тортата. И фигурки лесно ще се майсторят с него.Бадемите ги млях първо в мелачка, после в блендер и накрая в кафемелачка.Получи се нещо като бадемово брашно.И понеже се очертаваше да глътне много пудра захар и да ми е много сладко сложих и малко сухо мляко.Та се получи млечно бадемов марципан.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 15:27 от Mimito

# 208
  • Мнения: 22 867
Красива импровизация си спретнала!  bouquet
Копнах си рецептата на марципана. Grinning

# 209
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Искам да покажа  тортата (пак торта)за рождения ден на свекърва ми. Това успях да спретна докато ми помагаха още 4 малки ръчички.
Приемам всякаква конструктивна критика.
Блатовете ми са пандишпанови, поляти леко с фанта,крема е пудингово - маслен, покритието традиционен марципан.
С марципана се работи лесно,покри добре тортата. И фигурки лесно ще се майсторят с него.Бадемите ги млях първо в мелачка, после в блендер и накрая в кафемелачка.Получи се нещо като бадемово брашно.И понеже се очертаваше да глътне много пудра захар и да ми е много сладко сложих и малко сухо мляко.Та се получи млечно бадемов марципан.

Mimito топли ли ги мели, както ти бях писала? Супер тортичка! Браво!

Общи условия

Активация на акаунт