Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

  • 32 423
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
  • Мнения: 224
Деа, Корни ето по тази рецепта от "Бон апети" направих тортата : http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=647
Рецептата е с готови еклери, но аз си направих еклерите. Отнема повече време, но пък удовлетворението е по-голямо. За украсата можех да си поиграя повече, но мъжа ми беше в къщи и напираше да опита тортата и после за един ден я омете.

# 181
  • Мнения: 326
да се включа и аз с една торта Барби. Подарък беше за едно момиченце, голяма фенка е на барбитата. Тортата е с рула (на Лео), но вътре е с течна сметана. Малката госпжица беше много радостна  Heart Eyes
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=115787&photo=40

# 182
  • Мнения: 6 105
Направих торта за рожденният ден на баща ми който е утре  thumbsup, с марципан Варна, блатовете слепих с крем "Ванилия". Разточих марципана върху оризова хартия, защото беше много много мек колкото и захар да сложих(около 1кг пудра захар)но марципана си остана много мек и го метнах върху тортата, която намазах с крем "Ванилия"(който беше изстинал). За украса сложих една розичка в средата, а долу по крайщата розови и кафеви топченца, но марципана започна да се разтапя и отдолу се вижда вече белия крем, а розовия почти не е останал, същата работа става и с розичката и топчетата. Незнам къде ми е грешката и защо се получи така тортата, много се ядосвам  Rage Rage Rage , защото за цялата торта пръснах около 2кг захар, а да не говорим за брашното  tantrum . Бихте ли ми казали какво е общото между фондана и марципан Варна  newsm78 , защото мисля че с фондана нямаше да се получи така, или се бъркам newsm12 ? Ще се радвам  smile3503 да ми посочите грешката за да мога следващият път да не я правя.  Hug

# 183
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
От допира с млечен крем марципана се разтапя - това е коментирано неколкократно в темата
Под марципана е хубаво тортата да се намаже с маслен крем или кайсиев конфитюр

# 184
  • Мнения: 6 243
Не е трябвало да мажеш тортата с крем Ванилия, а с маслен крем. Всички други кремове (освен масления), размекват покритието и се получава такъв резултата. Ако не си фен на масления крем, можело е да използваш сладко от някакви възкисели плодове - класиката в случая е сладкото от кайсии.

Меги, писали сме едновременно  Grinning

# 185
  • Мнения: 1 209
.... Всички други кремове (освен масления), размекват покритието иD

сладка хапка, това не е 100% вярно , по4ти  вси4ките ми торти тук са снимани около 24 4аса след приготвянето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171428.msg4348530#msg4348530 и са с крем не на маслена основа, най- 4есто сметанова. такива са във фуклите и в гаврош- не знам техните да се разти4ат. разтичат се предимно торти на сметанова основа с квасена сметана.  на мен ми се е случвало веднъж и съм сигурна тогава, 4е бе от мазнината.
сега съм убедена , 4е с най - голяма важност е температурата на тестото и коли4еството на захарта.

Simple Smile сипвай захар- не жали матриалуууу

# 186
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Да, спомням си че беше казвала това и преди, и затова писах, че се разтича от млечни кремове. То сметановия крем си е пак с висока масленост, може би затова не влияе. Важното е да не е мокър крема.

# 187
  • Мнения: 6 105
Благодаря за съветите, замесих ново тесто в което сложих повечко брашно и се получи страхотен марципана, чожах да го разточа благополучно и да го навия около точилката без да залепва въоще, стана направо като чершаф. Наприх нови блатове и ги слепих със млечният крем който ми остана от слетобеда, отгоре намазах със сладко от кайсии и сложих чершафа отгоре. След това направих две фитилчета и ги усуках, сложих ги по долният край на тортата, а в средата сложих няколко розички. Получи се добре в сравнение с тази слбетобеда, но то е така когато се учиш да правиш нещо, неможе от първият път да стане перфектно. Да ви попитам, остана ми една топка марципан Варна (тесто) сложих я в найлонова торбичка и в фризера, колко време може да се запази така, и въобще може ли да се запази така?
Ето го и пройзведението ми...

# 188
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Аз съм го държала в хладилника, плътно завито в найлон, няма проблем
Я кажи сега как постигна този червен цвят?

# 189
  • Мнения: 6 105
Я кажи сега как постигна този червен цвят?
Амии, този цвят не е червен, незнам защо мислиш че е червен, на мен пък ми прилича на тъмно розово- тъй нареченият цвят...пепел от рози. Постигнах то с едно степче на Bolero- малина, сложих му малко прясно мляко- една две супени лъжици, обърках много добре, прибавих го към марципана и го омесих, резултата е пред очите ви.  Wink

# 190
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
е, не е като на дядо Коледа червеното.... но аз имах предвид наситения цвят, защото такива тъмни цветове трудно се докарват. И понеже няма отзиви за вкуса при оцветяване със такива разтворими напитки, очакваме (поне аз) после да кажеш как е било на вкус. Направо ме изуми колко бързо се справи с направата на нова торта....

# 191
  • Мнения: 6 105
Направо ме изуми колко бързо се справи с направата на нова торта....
Ами като беше необходима нова торта, какво можех да направя. Другата я хвърлих- кучето ми и то заслужава да яде нещо сладичко, само дето може да не му хареса на външен вид. Новата торта направих сравнително бързо, защото блатовете пекох на включен вентилатор в печката и то на високи градуси, направих един блат- доста обемист, имам предвид за височина, затова то срязах пруз средата с един конец- не с нож, защото от опит знам че не става много добре с нож, прилепих двата блата с малко крем "Ванилия" който беше ми останал и отгоре намазах със сладко от кайсий както ми казахте. Марципана направих докато се печеше блата. Е не е толкова бързо- час и нещо....много ли е  newsm78 ?

PS: Забравих да отбележа, че сиропирах блатовете с сироп от 2ч.ч. вода и 1ч.ч. захар.- и двата! А вие сиропирвате ли ги? Защото не съм виждала да пишете че ги сиропирвате, е поне не съм виждала откакто съм в форума.

# 192
  • Мнения: 22 867

 Другата я хвърлих- кучето ми и то заслужава да яде нещо сладичко, само дето може да не му хареса на външен вид.

Изобщо не заслужава, ако му мислиш доброто - вредно е за кучетата да ядат сладки неща. А пък цяла торта............Съжалявам за спама.

Иначе наистина, като за пръв път, съвсем добре си се справила.  bouquet

# 193
  • София
  • Мнения: 4 147
SlaDk0_i_SoLeNo - браво  bouquet
Аз от първия си безуспешен опит с марципана категорично се отказах от него Crossing Arms,въпреки че тортата се получи на външен вид,аз хич не я харесвам...Поне на вкус е много хубава
http://images19.snimka.bg/003930162-big.jpg - ето я
http://images19.snimka.bg/003930164-big.jpg  - разрез
Браво на теб още веднъж за ентусиазма Hug

п.с. и аз сиропирам блатовете-така ми харесват повече

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 13:45 от vnd

# 194
  • Мнения: 1 283
Мили момичета,помагайте.. Praynig

Искам да направя торта с вафлени кори.Какъв крем ще е най -подходящ??Става ли муса на Танита??Аз така и не съм видяла още рецептата му,само съм чела отзиви за него.Някой ако я има нека да ми я копне тук,моляяяяя! Praynig Praynig Praynig
Регистрирах се в сайта"Гответе с мен" и не го намирам.Предварително ви благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт