Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

  • 32 429
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Не мога да се сетя точно коя, но някоя от мамите беше правила. Каза, че бедемите не могат да се смелят достатъчно дребно и се усещат, но на вкус е превъзходен (нейните думи са, че вече ще заменят шоколада в къщи с този марципан). Ако можеш да намериш бадемово брашно ще е идеално, ако не - мели колкото можеш по-ситно.
Едва ли ще намеря бадемово брашно но ще меля няколко пъти и накрая ще ги мина с пасатора и ще докладвам какво е станало.

Млчения марципан се хареса на децата много, но мъжо не го одобри.Още търся нашето покритие  Mr. Green

# 166
  • до морето
  • Мнения: 494
Впечатлена съм от сръчността и фантазията, която проявявата при приготвянето на сладкиши. До скоро мъжът ми се подиграваше, че чета този форум, но след като приготвих няколко много овкусни и атрактивни неща - вече е на друго мнение и дори снощи ми каза "Ти не си ли влизала скоро в твоя форум, та  да вземеш рецепта за нещо вкусничко" - много му се смях. Но ето днес вече реших да пиша и аз. За съжаление нямам фотоапарат, с който да си снимам произведенията и не мога за момента да ви покажа нищо.
Реших да изненадам съпруга си с една торта за рождения му ден, който ще е съвсем скоро. Мног о ми хареса идеята на Bambinkamalinka торта-кораб. Аз реших да напарвя яхта.
Моля за съвет! Добре ли ще е блатът да е от рецептата за торта Таралеж /бисквити, мляко, масло, ром и т.н/. Сякаш ще мога по-лесно да оформя корпуса на яхтата с това. Търся предложение за материал от който да направя мачтите и платната. Смятам да приготвя марципан Варна за обличане. Имах проблем с марципана през лятото, след като му сложех пудрата захар стана на течност - разтечесе ама ужасно, не подележеше на замръзяване. Надявам се сега да успея да го направя.
Много дълъг ми стата поста, моля да ме извините и ако може да ми помогнете!

# 167
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
За мачти можеш да ползваш сламки , платната да са от марципан, който да оставиш да съхне
Ако ще правиш реи и те може да са от сламки, вързани за мачтата!

# 168
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Bambinkamalinka, страхотна торта!  bouquet Изглежда великолепно!!!!

# 169
  • до морето
  • Мнения: 494
Благодаря Mimito!

# 170
  • Мнения: 5 873
Том и Джери Grinning





Тортата е Трюфел+шоколадов трансфер. Flutter

# 171
zdr nqkoi moje li da mi kaje kak se pravi zaharno pate

# 172
  • Мнения: 265
Ванче трансфера ти е майсторски-браво ,а Трюфела ни е любима торта  Peace Имам въпросче-към майтор специалиста-с какво шприцоваш контура,аз съм правила 2-3 трансфера и се  мъчих като грешен дявол със спринцовка-от най-малките-голямаааааааа  мъка  беше. Надявам се д а споделиш.
До скоро

# 173
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
BanbinkaMalinka пак си се представила блестящо и оригинално   bouquet
Саси, радвам се да те видя в тази тема, и аз се нареждам за рецепта за тортичката ти  Hug
Ама какви са тия трансфери дето сте ги праснали пак тука мечовци пухчовци, котки мишки ooooh!. Ей, невероятни сте   bouquet. Аааааа Ванче, ти нямаш равна наистина, е то бива майсторлък ама твойто какво му се вика незнам  Crossing Arms. Пак ме зарибихте брей, ще се бърка шоколад то се е видяло, ама стискайте палци че да не овапцам пак работата  Crazy

# 174
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Аз пробвах да меля бадеми, но не стана финно. Трябва кафемелачка, а аз нямам.
Ванче, чудесен трансфер!!!

# 175
  • Мнения: 818
Bambinkamalinka 
фантастична тортичка, дай подробности как е сглобена и с какво е отвътре.Аз по принцип си падам по по-нестандартните форми, и съм виждала и правила какво ли не, но тази торта ме впечатли найстина много! Hug Hug Hug

Тортата е пандишпанови блатове,млечно-маслен крем+сметана,покритието е млечния марципан на Наталина.
Блатовете са 4.Двата са като триьгьлник отпред,а отзад заоблени.Другите два са заоблени и в двата края.Всеки от четирите блата е малко по-кьс от другите-подреждат се леко стьпаловидно в задния край на кораба.След това всички блатове разрязах на 2,за да се получат 8 тьнки блата/исках да има повече крем/.

  bouquet Ванче невероятен трансфер както винаги  bouquet

# 176
  • Мнения: 5 873
Благодаря ви момичета.  bouquet

Контурите правя с фунийка от пекарска хартия.Правя отвора голям,колкото е необходимо.Запълвам останалите пространства също с фунийка.По -добре се получава.И не остават шупли.
Аз пък се възхищавам на вашите торти. HugИскам и аз да мога да  правя кораби и човечета...Нямам фантазия за такъв майсторлък...  bouquet

 Heart Eyes

П.П.Корни,размесвай боите само с мляко.Шоколада са пресича по някое време,но после се оправя.Добавяш по малко,докато му дойде акъла в главата и добие нужната консистенция.

# 177
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Тане Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Аз дори имам вече моя книжка с мой сет за цветя и пак толкоз четох  Embarassed Embarassed Embarassed

И пак да питам - някой опитвал ли е в домашни условия бадемов марципан? Искам да пробвам.....Но ако има някъде някоя тайна подшушнете ми моля Praynig

Мими, наскоро четох в един сайт тук, че има начин да си го направиш и в домашни условия без да имаш прах. Ама е играчка, но пък щом искаш толкова да опиташ...
Цялата тайна е в това, че когато попарваш бадемите в гореща вода за да им паднат кожичките, трябва да действаш много бързо и още докато бадемите са меки, топли и мокри след отделянето на кожичките, трябва да се смелят - най-добре в кафемелачка(дори на два пъти - просто докато стане еднородна маса). Не знам дали няма да стане и с блендер. Номера е в това, че докато са топли, бадемите са меки и мога да се смелят на каша, след като изстинат стават твърди(дори по-твърди от колкото са били преди).

Така че щом искаш да опиташ, пробвай!

Още нещо, установих, че като сложа няколко капки бадемова есенция във Варната и вкуса е много подобен на бадемовия марципан...

Лек ден - аз бягам по задачи!  bouquet

# 178
  • Мнения: 678
Скоро не съм писала но не спирам да ви се любувам на красотите.Тази тортичка спретнах за РД на дъщеря ми,като това е за самия ден и нещо като опит какво ще стане,а за големия празник съм замислила много грандиозна и дано се получи.

идеята не е моя копирах от снимка на готова торта

# 179
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Мила, много свежа тортичка!Само може би трябва да се оправи консистенцията на чаршафа, за да седи по опънат.Но пък една поляна винаги има неравности!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт