За заплатите на учителите и стачката

• 40 697
  • 1 062
  •   1
Отговори
# 675
Аз до колкото знам само във Франция учителите са държавни служители и се третират почти като дипломати.
Е това ми е мечта да се случи и в БГ, но това означава основно почистване на сферата, безброй обучения, тестове, сертификации и изобщоооо, не виждам как ще стане скоро това.

Маркрит, с 1200 се оцелява в Италия доволно добре, ако не плащаш наем ( и заем). Тоест, не може да става дума за мизерстващи учители, или за такива спрели си парното, както говорим за България. Но пак казвам, не съм сигурна в тези цифри, питах 2-3ма души.  Но и тук дават уроци учители.  Laughing
Лени права си горе долу , наистина тези със собствено жилище са по добре .Но за другите не съм съвсем сигурна .А относно заплатите при вас, да точно такива са около 1000 - 1200 евро .

# 676
  • София
грешка в изтриването

# 677
Във връзка с протестите да ви питам , какви са ви прогнозите за това правителство ???? newsm78Не му ли е време вече да падне (незнам как точно да се изразя  Embarassed) ????Извинявайте  че отклонявам темата в друга посока , но все пак има връзка едното с другото.Пък и често се замислям що ги траем толкова време ... Embarassed Embarassed
Моите прогнози са, че ще си ходи. На там отива работата.

# 678
  • София
Кой знае? newsm78
Гледам, че Президентът нещо си предлага услугите като посредник.

# 679

не разбирам как един съвестен учител може да бъде несъвестен, защото му плащат малко. на децата най-малко трябва да се отмъщава по този начин, защото те не са виновни за нищо.
това е, така се постигат резултати, а заплатите са резултат, а не цел на който и да било труд.

Като не разбираш, да ти обясня. Когато учителят употребява времето за подготовка на часовете и проверка на домашни и тестове за частни уроци, от това естествено страда качеството на неговата работа в училище. Това не е редно и учителят го знае. Но не печалбарства, за да си купи ламборджини. Детето му трябва да яде. Трябва и облечено да бъде. И компютър с интернет трябва да има, иначе всички останали ще му се смеят, а това води до комплекси, които създават проблеми цял живот. Всички тези неща струват пари, а учителската заплата не стига. И защо тоя даскал да си жертва добруването на собственото дете и да си изпълнява съвестно задълженията спрямо едно безсъвестно общество, според което трудът му струва 250 лева? И хамалин не можете да наемете на половин работен ден за 250 лева месечно, но учителят трябва да работи за толкова. При това и съвестно. Смях в залата.
Много е лесно е да си идеалист на гърба на другия.

# 680
аз не съм идеалист на твой гръб, аз съм идеалист по принцип.  Laughing
тоест, вие от втори работи ( тип уроци например) не сколасвате да се подготвите за качествена работа в училище.  ако съм разбрала правилно.
това ако го кажа на шефа ще ме хвърли през моста и няма и да ми се обяснява защо   hahaha

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 21:16 от Lennie

# 681
Искам само да споделя, че ужасно много ме дразни министърът на образованието. Какво е това цинично отношение? Каква е тази наглост? Защо се мислят за богоизбрани тези хора? Shocked
Заклела съм е, докато съм жива, да не гласувам повече в тази държава, освен ако не се кандидатира човек, който познавам лично и с когото съм изяла една торба сол. Hug
Тази вечер с мъжа ми плахо прехвърлихме думичката "емиграция".. Ей- така, между другото.

# 682
Защо никой не се сети да пусне лентички и за родителите?  newsm78
"Аз подкрепям стачката на учителите!"

# 683
аз не съм идеалист на твой гръб, аз съм идеалист по принцип.  Laughing
тоест, вие от втори работи ( тип уроци например) не сколасвате да се подготвите за качествена работа в училище.  ако съм разбрала правилно.
това ако го кажа на шефа ще ме хвърли през моста и няма и да ми се обяснява защо   hahaha
800 милиона за частни уроци на година /според Хоризонт и в-к Сега/. Това са парите на родителите, които милеят за образованието. Това са пари, които отиват в джобовете на доста учители. Реални пари. А с тези пари тези хора могат да живеят доста добре.

# 684
На мен нещо друго ми прави впечатление.
Около стачката на лекарите, новините бяха пълни с репортажи за кофти лекари, обвинени в корупция и какво ли не и от обществото се очакваше да недоволства срещу лекарското съсловие.

Сега гледам са подхванали учителите заради частните уроци. Вместо някой да се сети да се запита защо децата имат нужда от тях, защо не си пишат домашните, дали е защото родителите им не се сещат да им обърнат внимание... Постоянно се повтаря колко прецакани са горките деца и горките им родители, да не би случайно някой гражданин да застане на страната на тези маскари, дето си позволяват да искат нормални заплати и да вземе да насочи недоволството си към правителството и начина, по който е усвоило бюджета  Rolling Eyes

На някой друг прави ли му впечатление същото?

# 685
  • Балчик
Искам само да споделя, че ужасно много ме дразни министърът на образованието. Какво е това цинично отношение? Каква е тази наглост? Защо се мислят за богоизбрани тези хора? Shocked

О, този не го понасям и аз- откакто бях с колеги на среща с него. Толкова арогантно държание, нямам думи. А да не говорим, че не можеше да отговори на един въпрос като хората, без секретарката му да е написала нещо на листче и да му го подаде, за да го прочете. Професионалните гимназии пък въобще не му влизат в плановете. Толкова лошо изказване направи за тях и за издръжката им. #2gunfire

# 686
800 милиона за частни уроци на година /според Хоризонт и в-к Сега/. Това са парите на родителите, които милеят за образованието. Това са пари, които отиват в джобовете на доста учители. Реални пари. А с тези пари тези хора могат да живеят доста добре.
[/quote]

тоест, тези, които трябва да си закачат лентичка. Laughing
а гаранция , че няма да дават повече пари за уроци няма.

# 687
На мен нещо друго ми прави впечатление.
Около стачката на лекарите, новините бяха пълни с репортажи за кофти лекари, обвинени в корупция и какво ли не и от обществото се очакваше да недоволства срещу лекарското съсловие.

Сега гледам са подхванали учителите заради частните уроци. Вместо някой да се сети да се запита защо децата имат нужда от тях, защо не си пишат домашните, дали е защото родителите им не се сещат да им обърнат внимание... Постоянно се повтаря колко прецакани са горките деца и горките им родители, да не би случайно някой гражданин да застане на страната на тези маскари, дето си позволяват да искат нормални заплати и да вземе да насочи недоволството си към правителството и начина, по който е усвоило бюджета  Rolling Eyes

На някой друг прави ли му впечатление същото?
Да, права си, нещо трябва да се направи! Не може от нашите данъци държавата да дава 800 милиона за основно и средно образование, а родителите - още 800 милиона! Пълен абсурд! Два пъти пари за едно и също! И накрая резултат - незадоволителен...

# 688
Карина, на мен също ми направи впечатление, но си мълча, защото тука явно има компетентни с логорея. Извинете, че се обадих...
Лени, изобщо не ми пука дали ще съм симпатична, особено пък на теб...липсва уважение и наличие на ценност...човек може да е образован но да си остава недодялан.

# 689
  • София
Ако образователната система е добра, което включва главно добро качество на образованието, то няма да има и нужда от частни уроци. 

Родителите просто търсят начин да се справят със ситуацията. По-скоро учители и родители са потърпевши от проблемите в образованието. А децата по подразабиране, защото им се налага да имат работен ден от около 10 часа. Та те работят повече от възрастните!

Общи условия

Активация на акаунт