Цената на живота / Ömre Bedel - тема 7

• 29 483
  • 750
  •   1
Отговори

ЦЕНАТА НА ЖИВОТА  -  ÖMRE BEDEL

Страст, любов и отмъщение в новия сериал по bTV "Цената на живота"

Сериалът се излъчва всеки вторник от 20.00 часа по телевизия FOX

FOX Online 

ДОБРЕ ДОШЛИ В ТЕМАТА ЗА ЛЮБОВТА И ОТМЪЩЕНИЕТО!

АНОНС :

Любимата на млад и богат бизнесмен предпочита смъртта пред това да бъде с него. Това пробужда омраза у него и той ще се опита да отмъсти на семейството й. Но омразата не е единственото чувство, останало у него - той ще се влюби отново и ще трябва да намери път обратно към себе си и към любовта.

След смъртта на баща си, Джесур (Мурат Хан), единственият син на известното в Килис семейство Гьочер, е поел семейния бизнес и е наложил авторитета си в областта. Семейство Гьочер е най-големият дистрибутор на злато в областта. Сърцето на този на пръв поглед суров мъж от години бие за Илкнур. Любовта е заслепила Джесур, а една от основните цели в живота му е да се ожени за Илкнур.

Тя е красиво момиче, което живее заедно с баща си и сестра си. Бащата на Илкнур – Акиф, е длъжник на семейство Гьочер, но не може да плати дълга си. Единственият начин Джесур да опрости дълга е да се ожени за Илкнур. Акиф с нежелание се съгласява. Илкнур приема, за да спаси баща си, но сърцето й се къса, защото от години е влюбена в Оуз.

Джесур сбъдва мечтата си – подготовката за сватбата с Илкнур започва. Джесур, Илкнур и сестра й Йомюр (Бегюм Биргьорен) отиват в Истанбул, за да пазаруват за сватбата. Там ги посреща семейство Сойкан, бизнес партньори на семейство Гьочер. Семейство Сойкан притежава най-голямата бижутерска фирма в Истанбул. Синът им Ердем (Мехмет Али Нюруглю), е скромен младеж, възпитан в духа на истанбулската култура. По време на посещението в Истанбул Ердем се запознава с Йомюр и чувствата между тях пламват мигновено.

Илкнур разбира, че дори да се жертва заради баща си, няма да издържи дълго това мъчение. Тогава измисля изненадващ план.

Събитията, които започват в сватбената нощ, объркват плановете и съдбите на всички. Джесур и Йомюр ще се окажат участници в една неподозирана игра на отмъщение.

Режисьор: Нихат Дюрак
Сценарист: Дениз Акчай ("Късчета живот")

В ролите:

Темите:

Тема 1       Тема 2          Тема 3           Тема 4           Тема 5           Тема 6 

Снимки от сериала:

# 1
Е smile3525 newsm51, тя темата е по-хубава от филма!
Благодаря!

# 2
 newsm10 newsm51

Така  е темата е супер , филма малко ни разочарова ама това е , и да се оплакваме няма кой да ни чуе , сценаристите като че нарочно напук на нас правят , но ще погледаме още малко и ще видим Simple Smile

# 3
някой да е гледал филана он-лайн  от този линк, който е посочен?

# 4
На Джесур трябва веднъж завинаги да му паднат задръжките и да им изкрещи на всичките че обича Юмюр и Джан до безумие , ама така че до всеки да достигне кратко и ясно , стига си го е държал в душата само за себе си , веднъж да му потекат сълзите и на него ,
 друго ще е някак си  , като си го излее веднъж , поне ще му олекне и ще диша свободно .
Все се прави на мъжкар , ама понякога трябва и пред другите да покажеш че и ти имаш чувства , и ти страдаш и теб те  боли , така си е ,  иначе умира за тях , ама не може да излезе и да каже каквото му е на сърце . Трябва му малко повече смелост , не всичко се решава с уръжие и заплахи в живота .

# 5
На Джесур трябва веднъж завинаги да му паднат задръжките и да им изкрещи на всичките че обича Юмюр и Джан до безумие , ама така че до всеки да достигне кратко и ясно , стига си го е държал в душата само за себе си , веднъж да му потекат сълзите и на него ,
 друго ще е някак си  , като си го излее веднъж , поне ще му олекне и ще диша свободно .
Все се прави на мъжкар , ама понякога трябва и пред другите да покажеш че и ти имаш чувства , и ти страдаш и теб те  боли , така си е ,  иначе умира за тях , ама не може да излезе и да каже каквото му е на сърце . Трябва му малко повече смелост , не всичко се решава с уръжие и заплахи в живота .
Всичко това ще стане сигурна съм ,ама искам да го изкрещи както Ердем крещя в последния епизод (при Айтен май като беше)

# 6
Те всички искат само това от него , да излезе пред тях и да признае , но какво точно ще признава зависи само от него в крайна сметка , ако признае че се е влюбил , ако каже че е направил всичко
за да е до Юмюр и Джан , това няма да го оневини , но поне няма да го превърне в ужасно чудовище ,стига му е че Юмюр го смята за такъв , а и нека и тя да чуе , това е единственият му коз , той с нищо друго няма да я спечели освен с искреност и търпение , качества които тя не вярва че той притежава.

# 7
еризод 59
- Кърви ли, много ли кърви? Тогава няма да стане без отиване в  болницата.
- Казвам, че няма да стане.
- Какво ще правим тогава? Виж, губиш кръв.
- Отиваме в твоята къща..
- Какво? В това състояние какво ще правим в къщи?
Той й казва, че е опасно ако отидат в болницата и и напомня, че тя го е намерила.
„Тайният  мъж” обяснява на батко си (Тайфур), че човека е с три куршума. Иска позволение да му помогне. Монолога завършва с една игра на думи, трудна за разбиране но в общи линии е: Ако Израил (ангела на смъртта) не му е взел душата на този кучи син, защо той да му дава своята.
На рутинната проверка Айтен представя  Яшар като свояй син, който е болен и ги моли, ако може да побързат.
Разие подсказва на Йомюр, че може би е бременна.Лъжа ли е? Всички признаци ги има?  Тя изнервена й казва: Да пази господ. И че всъщност това е невъзможно. Стига вече. Ердем е стерилен, знаем го. Казано му е от негов приятел. Всичко може да се очаква – казва Разие. Ти си направи теста заради себе си. Какво толкова един тест. Престани вече, нищо такова няма. Невъзможно -  казва Йомюр
Какъв тест мамо? пита Джан. Ела да те видя красивото (привлекателното) ми дете - му казва тя. Да не би да е болна, и защо е до това време в леглото-пита Джан. Не -  добре съм. Какъв тест да си направиш каза леля Разие? За анемия- отговаря Йомюр.
Да да, и аз ще си направя – казва Разие.
Яшар говори ми! Какво да кажа? Айлин звъни на майка си: Дъщеря ми. Ако не й отговоря, ще ме търси, не издавай никакъв звук. В трафик съм – Айтен на Айлин. Ако не е спешно, по-късно да говорим. Какъв е този звук мамо- пита Айлин. Нищо. Какъв звук? А от радиото е. Сега ще го спра. Мамо добре ли си? Много лошо звучиш.-казва Айлин. Станало ли е нещо?  Не. Какво да е станало, добре съм, в трафик съм. Казва й, че се прибира в къщи и че затваря телефона.
Айтен се извинява на Яшар и му казва, че най-наред трябва да намерят лекар. Звъни на Джиан. „Където и да си, и каквото да правиш, остави всичко и ела. Спешно имам нужда от помощта ти. Изобщо не питай какво става. Като дойдеш, ще ти обясня, ама много спешно. Знаеш адреса ми нали. Чакам. Ела подготвен, с марли и други неща. Казах ти да не питаш.Няма да ти обяснявам по телефона.”
Може ли да пия вода мамо? Мамо, ама истината ми кажи – и я пита  дали е болна като него, ако неговата болест е заразна, дали не се е заразила.   Единствен мой – му казва Йомюр – с това ли е заета главата ти?  Наистина съм добре, нищо ми няма. Твоята болест не е заразна, говорили сме си вече.
Спри да мислиш вече.

# 8
+++
Джесур пред болницата, „Има ранен, бързо извикайте доктор. Мъртъв ли е? Какво  е станало? Доктора се разпорежда да се определи кръвната му група  и т.н. и пита кой го е докарал. Оставил го  пред болницата и  избягал – обяснява сестрата.
- Можеш ли да притискаш така?-Айтен говори на Яшар. Доктора е на път. Той е добър специалист. Ако умра? Няма да умреш. Обещай ми. Няма да умреш. Обещавам. Но ти трябва да се държиш..
Убих го. Отмъстих му.
Дойдох си Йомюр- казва Разие. Защо закъсня? – пита Йомюр. След търговския център се отбих в аптеката. (купила й тест ) Разие това не е твоя работа. За да отпаднат съмненията ти, какво ти пречи и т.н. Ще го направя, иначе няма да млъкнеш – казва Йомюр.
Кога ще дойде този човек? – пита Яшар. А дойде. Всичко ще е наред- казва Айтен
Айли? Друг ли очакваше – пита Айлин Да, един приятел щеше да идва. Ти защо дойде? За да си поговорим малко. Айтен я моли да не е сега. Айлин и казва за сбиването между Ердем и Джесур и влиза в къщата. (звъни телефона й)
Да, съпругът ми, какво, какво е станало, в коя болница, състоянието му какво е? Добре. Веднага идвам. Какво е станало Айлин?-пита Айтен. Трябва да отида. Джесур е бил прострелян. Какво е станало, какво казаха? – пита Айтен. В болницата е, в операционната. Ти няма ли да дойдеш? – пита майка си. Ще дойда, ама по-късно. „Как е могъл да отиде до болницата този човек?” – се пита Айтен
Йомюр какво стана? – пита Разие. „Не го направих. Няма нужда, казва Йомюр. Има няма, нарави го. (теста е направен, положителен,) Разие казва: Ах боже, бременна си, ето виж. Не – казва Йомюр – има грешка, не може да бъде, невъзможно е. Каква грешка, има две черти- й отговаря Разие. Теста е неверен  -упорства Йомюр.
Айлин в болницата. Извинете, аз съм А.Гьочер, Джесур Гьочер ми е съпруг. Как е той. Ранен е с огнестрелно оръжие – отговарят от информацията. Операцията продължава. Какво е състоянието му? – пита Айлин. Извинете, не мога да знам.
В отделението й казват малко повече. Ранен, операцията продължава, три куршума са извадени, изгубил е много кръв. Ще се оправи нали? Докато не приключи операцията нищо не може да се каже, съжалявам. Трябва да сте подготвена за всичко – й казват от втората информация. Тя пита и кой го е докарал. Някой, който след това веднага е избягал – й отговарят.

# 9
+++
Джиан пристига. Казах, че е спешно, къде беше? Веднага излязох от болницата – й казва той и вижда Яшар. Какво е станало – пита. Г-жо Айтен това момче трябва да бъде откарано в болница. Не в болница – се обажда Яшар. Тук немога да направя нищо. Защо се забърквате в това. Момчето е ранено. Много съжалявам, ама нямаше на кого да се доверя- се разплаква Айтен. В болница е невъзможно. Ама защо – пита лекарят. Не питай. Познавам Яшар от година. Спаси му живота. Съжалявам, не мога да го направя. Тук не мога да го направя - казва лекаря. Нали ти казах да дойдеш подготвен. Насила ще те накарам да го направиш. (убеждава го) Той й поисква топла вода и др. неща.
Това ли искаше? Ердем пита Джан. Да това. А защо си отегчен? Татко, мама болна ли е?. Това пък от къде?-пита Ердем. И Джан разказва за теста, как леля Разие казва на майка му да го направи, а тя казва, че няма да го направи. И че ставало въпрос за тест на кръвта. Ще поговоря с майка ти – му казва Ердем. Много ме е страх татко, мама болна ли е? Не се страхувай, не е.Ккога ще го сглобим – пита за самолета. В най-скоро време, сега отивам да видя майка ти.
Разие и Йомюр продължават да спорят вече за резултата от теста. Йомюр казва грешка, Разие, че трябва да отиде на преглед.
Ердем приема обаждане от Айлин, и тръгва за болницата, не успява да чуе подробности.
Ердем им казва, че Джесур е прострелян. Йомюр пита кой  го е прострелял, Тайфур ли? Не знам – отговаря той. И им казва да бъдат внимателни. За същото предупреждава и охраната.
 Какво е състоянието му? – Айтен пита Джихан, който е приключил с операцията. Не знам – отговаря той. Много кръв е загубил. Изписва му лекарства. Айтен му благодари. Ако е речено, ще се оправи- казва лекаря. Той е издръжливо момче –казва Айтен. Трябва да се справиш – казва Айтен на Яшар. И продължава да се чуди, как е могъл Джесур да отиде до болницата. „По дяволите, ако се оправи, ако проговори.. ?”
Разие предлага на Йомюр топъл чай. Тя мисли. Опитваш се да се оправдаеш пред себе си ли? -  Разие пита Йомюр.
За какво ще се оправдавам (извинявам)? Само се тревожа какво е станало. Дали е свързано с Г-жа Айтен. Айде сега, г-жа Айте ли да го е простреляла? – пита Разие. Джесур последно тръгна с нея да се срещнат. Разие намесва и Тайфур. И Разие на края  (не съм сигурна с нейния диалект) май благослови ръцете, които са го направили

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 10:49 от dani_ka

# 10
+++
Пристигат Дуйгу, Сениха, Дилбер в болницата. Как е батко? Не знам. В операционната е. Какво е станало – пита Сениха. Прострелян бил с три куршума- има казва Айлин. Дилбер обвини Тайфур. Сениха обаче казва не.(те да не се харесат двамата). Кой друг би могъл да бъде? – пита Айлин. Не знам – казва Сениха.
Айлин казва на малката Доа, че баща й има работа й че ще я вземе леля Шебнем.
- Тогава толкова много се ядосах (разсърдих) на батко. Тогава толкова много не изках да му простя, не съм й помислила, сякаш не съм вярвала, че мога да го изгубя. Виж Айлин, лельо, заради батко е като обезумяла. Тя наистина много обича батко. „Очите на любовта наистина са слепи. Жалко, и на батко ти очите са слепи. Заради това е цялата беда.”- казва Сениха. Аз за себе си вече се обърках, батко палач ли е, жертва ли е, не е ясно – допълва Дуйгу
Доктора от операционната казва, че като за начало са извадили трите куршума, но да се каже нещо по конкретно е рано. Засегнат е белия дроб. Била е  трудна операция. Нито, че ще се оправи, нито, че ще се влоши мога да кажа. Ще чакаме.
Айлин се опасява, че Джесур може да не се справи, да не се възстанови. После се пита с кого ли е говорил последно по телефона, и че трябва да разбере.
Йомюр отива на преглед, Разие иска и тя да дойде. Докато чакат таксито пак коментира  Айтен, и че от болницата и Ердем и Айлин не са се  обаждали
Айлин разбира, че Джесур последно е потърсен от  майка й. Защо? се пита тя.
Ердем и Ердинч коментират случай с Джесур, Ердем получава съобщение от Тайфур. Дава му да разбере кой е докарал Джесур до болницата, и че майка му е пряко свързана с това.
Дуйгу говори с годеника си. Предава подздрави от него. Саниха казва: Горкото момче, изплашихме го, все беди около нас. Става ясно, че и тя е трябвало да замине за Франция, но в последния момент си е променила решението.
Айлин отказва да се прибере при Доа, докато не влезе да види Джесур, няма да си тръгне.
Ердинч черпи всички с чай и плодов сок. Настоятелно ги моли да се подкрепят. Ердем му казва, че се налага да излезе. Защо? Нещо свързано с донора на Джан-казва Ердем. „Аз ще бъде тук, ти върви. После го пита за майка му, какво става има ли някакви новини от нея, нито отговаря, нито ги търси..”Не знам, вероятно ще дойде.”

# 11
+++
Йомюр си прави тест на кръвта и пита колко ще чака. Изследванията са готов. Сестрата й се извинява, че се е наложило да чака, „но си е заслужавало”. Поздравления, заключението е позитивно” – казва тя.  Може ли да е грешка? – пита Йомюр. Не, няма грешка. Но това е невъзможно. Моят съпруг не може да има деца, казано му е, че е стерилен. Сестрата обяснява всичко с някаква вероятност (1/безкрайност) и добавя, „съпругът Ви ще бъде много щастлив”.
Как си Яшар?-пита Айтен. Жив съм, добре съм, й казва той. Но се сеща, че Джесур е жив и я пита защо го е спряла да го застреля в главата. Тя му казва да спре да мисли за това, най-важно е да се оправи, и да помисли и за майка си. Джесур в болницата кой го е откарал, и какво знае, ти не знаеш.. Звъни се на вратата. Дай ми пистолета – казва Яшар. Айтен му го дава и го успокоява. „Който и да е сега ще го отпратя”
-Майко, майко, знам, че си в къщи. Отвори ми вратата, Хайде. (влиза) Какви ги вършиш? Кой е този?
- Ердем ти от къде знаеш. С Джесур ли говори,  полицията ли е идвала.
- Не.Джесур все още не е дошъл на себе си. Майко ти каква работа имаш с мафията. Това момче...
- Това е Яшар. Син на Хасан от затвора. Слушай го Ердем. Само го изслушай. За направеното от Джесур.
- Знам майко, аз знам.
- Какво означава, знам всичко. Всичко ли. И за ДНК теста ли. Защо си мълчал тогава, защо отговори, защо, защо??
- Майко успокой се.
- Не мога да се успокоя, не мога, през цялото време си мълчал, така ли?
- Майко съжалявам
Тя продължава да пита защо. Защото не е знаел какво да направи, искал е да ги запази, за баща си мислел, за Айлин мислел, имал нужда от време.
- Не знаеш какво да кажеш. Ще полудея, не може да бъде...(много крещят)
Ердем предлага да се погрижи за момчето, и казва на майка си, че после ще поговорят.
- Не остана нищо за казване – му отговаря тя
Ердем води Яшар в болница. В колата си говорят за Джесур. Яшар казва” Три куршума и то в сърцето”. Ядосва се, че е жив. Ердем допълва, че според лекарите състоянието му е неопределено, и много критично. Настоява Яшар да не се меси в това.
От разговора на Дуйгу и Айлин пред болничната стая на Джесур нищо не разбрах..
 Йомюр се прибира. Разие я посреща с въпроса. Какво стана? Не знам какво стана, но съм бременна. Разие й казва, защо да няма дете от Ердем, виж как Джан й е опора. Тя казва, че няма изход. Че не може да направи такова нещо” Виж брака ми, виж живота ми. Трябва да го махна веднага.”
Мерве чува разговора и се чуди, защо. Това дете би спасило живота на Джан

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 10:54 от dani_ka

# 12
+++
Ердем отива при майка си. Той й говори за Яшар. Тя го изслушва и му казва да си отива. „Майко, позволи ми да ти обясня”. Какво има да ми обясняваш?-пита тя. Изчезвай, не искам да те виждам, на сестра си и на баща си обяснявай, разбра ли?”
-Мислиш, че ми беше лесно ли да мълча. Погледни ме, погледни ме. Исках да си отмъстя майко. Исках да си отмъстя. Достатъчно, замълчи. Ще полудея, ще полудея.
Защо на мен Разие. Защо трябва постъпвам  грешно (неправилно).  Разие я моли спокойно да вземе решение, да помисли. „И ако помисля, какво ще стане, ако знаеш кажи ми.” Знам, че това ще ти донесе щастие.. „Ердем вярва, че е стерилен, този път без да направя ДНК тест няма да ми повярва. В душата си, в живота си най-много това съм искала”. Но нещата са се променили.  „Той ме мрази Разие, ще мрази и бебето” (и други доводи изтъкна, които не разбрах)
Ердем иска позволение от майка си и я моли да му помогне да си отмъсти, той нама да каже на никого. Добре, а Йомюр, какво ще стане с нея. Ердем замълчава, Винаги съм се съмнявала в Джесур, ама в Йомюр. Не мога да си обясня  защо те чака 6 години, защо продължи да живее с тебе, защо Джесур не предяви претенции за Джан ( и други защо..)- пита Айтен. Не знам майко, не мога да мисля. Тази вечер съм при теб, няма да те оставя сама. „Ако Джесур дойде на себе си...Той знае за направеното от мен.- казва Айтен. Едва ли ще дойде, но ако се случи, тогава ще му мислим”- я успокоява Ердем. Е няма ли да ми помогнеш? Трябва ми малко време – му отговаря майка му.
След като Йомюр почете на Джан(Андерсен – Грозното пате), Мерве извика Йомюр на разговор. Тя казва, че е чула разговора им с Разие, и че няма право да се намесва, но не могла да се въздържи, защото това дете може да спаси Джан и т.н
Йомюр й казва, че има кой да мисли за това (и други неща й казва доста на дълго) и че й гласува доверие ( в смисъл да си мълчи). В банята Йомюр си говори: Какво да ти кажа Ердем, свърши се с нас, като с парче стъкло. И после добавя: Извини ме миличко, не мога да те родя.
Айтен сънува кошмари.Разказва на Ердем за кошмара си, че Джесур я удушава
„Този мъж вече на никого от нас няма да може да навреди, не се плаши” – й казва Ердем.
Йомюр се гласи за болницата, пита за Ердем, дали се е прибирал. Не, не е идвал, казва Разие. Вероятно е останал в болницата? Верятно – отговаря Разие, чудна работа, мразейки Джесур, какво ще говори с него.
Ердем и майка му  си говорят. Тя се опитва да осмисли това, което Ердем й каза (че знае всичко) Той я пита: Е какво ще правиш?. С мен ли си? „ Само едно нещо искам да ми обещаеш. Да не се отказваш под никакъв предлог от наказанието.” За това живея – отговаря Ердем

# 13
+++
В болницата Джесур идва на себе си. Първият му въпрос е: Къде съм? В болница сте. Претърпели сте произшествие. Успокойте се, Не се напрягайте за нищо. Ще извикам доктора и веднага идвам.- това го казва мед.сестра.
Посетителите на Джесур са във воаето. Как е? пита Мелиха. Все още няма новини  -отговаря Айлин. Пристига Айтен. Пожелава бързо оздравяване (много популярен израз „гечмиш олсун”) Айлин е сърдита на майка си. „Закъснях, извинявай” й казва Айтен. „Не ти вярвам мамо. За какво си говорихте с Джесур, търсила си го по телефона”  В този момен сестрата заявява, че болният е дошъл  на себе си, и че е казала вече и на доктора. Може ли да го видим? Не знам, докторът нищо не е казвал – отговаря сестрата. Всички наредени до стъклото, Джесур поглежда към тях. Сениха пита: Айлин защо гледа така с празен поглед?
Ердем се прибирав къщи и пита Мерве в стаята ли си е Йомюр. „Не е господине.”
„Къде е, каза ли?” „Излязоха с Разие”. Той пита дали Джан се е събудил. Мерве се опитва да каже нещо, но първо заговаря Ердем за донора на Джан. Ердем й казва, че процедурата е дълга има време, Тя му обяяснява, че го пита, защото се тревожи за здравето на Джан.
Йомюр пристига в болницата за кюртаж.” Престани да ме гледаш така, Разие моля те”. Знам ли, и Джан не искаше но виж какво стана - й казва Разие. Какво стана, като че ли прекрасен живот съм му осигурила. Този път не искам да съм бременна. Принудена съм, нямам друг изход.
Айлин влиза при Джесур. „Скъпи, ще се оправиш. Много се изплаших.” „Вие коя сте?” я пита той
Мерве пак спира Ердем, за да поговорят. Той й казва, че е много странна днес. „Няма да мълча, не мога да мълча. Г-жа Йомюр е бременна. С Разие отидоха да махне бебето”.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 12:50 от dani_ka

# 14
  • София
Да се запиша в новата тема и се връщам да чета превода .Благодаря на dani_ka за превода  newsm51 newsm10 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт