Цената на живота / Ömre Bedel - тема 7

• 29 565
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък си мисля за семейството на Джесур. Къде бяха до сега. Само го нападаха, обвиняваха и какво ли още не. А те най-добре го познават. Знаят защо се държи така, знаят какво го изнервя, знаят, че е като диво животно в клетка. И те не можаха, не да забравят, а да простят. Как веднъж не се срещнаха с Йомюр, да поговорят с нея. Все се опитват да го "вкарат в пътя", все го поучават, моралистките (Сениха и Дилбер). А той просто е нещастен. Сега малко съм обнадеждена от думите на Дуйгу. Те си бяха много близки с батко си. Всъщност сега започва истинската война. Дано застанат на негова страна.

Сениха може много да помогне да го предпази  поне от Тайфур , с правилния подход към него , може да се постигне  и мирно разрешение , или поне да се  избегне кървавия  край , но засега нищо , и трите с Дилбер и Дуйгу са просто мълчаливи наблюдатели на това как Джесур върви бавно но сигурно към гроба .

# 31
Хитра е да , сигурно ,  щом още седи в онази къща след всичко случило се , спи по цял ден , чете
на детето или слуша глупостите на Разие ,  възползва се от  издръжката на Сойкан които плащат за всичко ,дори за лечението на чуждо дете  и въобще не се срамува от това  да  им харчи парите . Защото не можа , като нормална майка да застане пред Джесур и да каже , купи  къща и плащай издръжката на детето си , защото така е редно , и той нямаше да откаже нищо и тя нямаше да е в тази глупава позиция както е в момента , да не може да си тръгне , защото няма кой да плаща лечението на  Джан , а от Джесур не може да се принизи да иска , защото е твърде горда , глупачката .

Йо не иска нищо от Джесур защото:
1/ако поиска нещо, той ще й поиска всичко
2/вероятно заради нагласата си към него

# 32
Той Джесур и беше наел къща, когато в 1-ия сезон живяха няколко дни с бебето. После още една, където се срещаха, която подари  на сестра си. Колко къщи повече.........

Той (Дж) и предложи такъв вариант: да и купи къща и да и осигури издръжка, а и на детето. Той няма да ги притеснява, няма да живее с тях, условието беше тя да се раздели с Ердем и да не живее с него. Това в първия сезон, като бяха с бебето в оная къща.
Това беше доста приемлив вариант.
толкова ненавист беше насъбрала тогава, че не се съгласи.
към този момент обаче, като знае, че всички са срещу нея, може би щеше да приеме, но...

# 33
Той Джесур и беше наел къща, когато в 1-ия сезон живяха няколко дни с бебето. После още една, където се срещаха, която подари  на сестра си. Колко къщи повече.........

Той (Дж) и предложи такъв вариант: да и купи къща и да и осигури издръжка, а и на детето. Той няма да ги притеснява, няма да живее с тях, условието беше тя да се раздели с Ердем и да не живее с него. Това в първия сезон, като бяха с бебето в оная къща.
Това беше доста приемлив вариант.

Така е , ама нали все я е страх от него , и как ще зависи от него , човека и повече щеше да направи , той и частно училище -забавачка щеше да даде пари да отвори за нея , за да има къде да си упражнява професията на спокойствие , и за да е щастлива , всичко щеше да и даде той , ама тя предпочете лъжливата закрила на Сойкан и мечтата да е щастлива с Ердем един ден , ден който едва сега осъзна че никога няма да настъпи

към момента натова предложение, тя знаеше, че мъжът и, когото обича, лежи заради Джесур в затвора.
как можеше да приеме?

# 34
Лошото е , че за всичко ще намери как да се оправдае  Юмюр , и всички ще и повярват , за всяко едно от действията си тя ще обвини Джесур , винаги търси съжалението  у хората , и го намира , а тя никога не е била за съжаление не и  повече отколкото  е Джесур . Всичкото това реване и поведението на жертва , всичко изглежда вече натруфено и излишно след толкова години , да се оправдаеш с думите , той ме заплашваше , аз съм само една от жертвите му , нямах друг избор е , направо непростимо , защото просто не е вярно , никога няма да признае вината за мълчанието си  , по-лесно  е  да се разревеш и да сведеш поглед пред всички , отколкото да признаеш вината за причиненото страдание на толкова хора , които винаги са ти желали само доброто .
нали през цялото време прие всичко и мълча заради Ердем и Джесур.
после беше късно да говори - лавината от премълчани истини направо я засипа.
не виждам момент, в който е можела да проговори, като се връщам назад. и това истински я измъчва.
не мисля, че е използвачка - само това не.

# 35
Хитра е да , сигурно ,  щом още седи в онази къща след всичко случило се , спи по цял ден , чете
на детето или слуша глупостите на Разие ,  възползва се от  издръжката на Сойкан които плащат за всичко ,дори за лечението на чуждо дете  и въобще не се срамува от това  да  им харчи парите . Защото не можа , като нормална майка да застане пред Джесур и да каже , купи  къща и плащай издръжката на детето си , защото така е редно , и той нямаше да откаже нищо и тя нямаше да е в тази глупава позиция както е в момента , да не може да си тръгне , защото няма кой да плаща лечението на  Джан , а от Джесур не може да се принизи да иска , защото е твърде горда , глупачката .

Йо не иска нищо от Джесур защото:
1/ако поиска нещо, той ще й поиска всичко
2/вероятно заради нагласата си към него

Съжалявам , че ще го кажа по-този жесток начин , но ако Джесур искаше наистина всичко , то тогава Юмюр щеше просто да прекара остатъка от живота си заключена в една стая и редовно изнасилвана от него , за да си засити плътската страст по нея , щеше да я притежава като вещ , той можеше да направи това , но не това е целта му , той иска любовта и ,  иска взаимност и равенство , съпричастност , не иска нищо друго освен да му се даде шанс и на него да обича и да бъда обичан .

# 36
В преведа Йомюр се тревожи за Джесур ,има напредък за това отива да го посети в болницата.

Не се тревожи за него ама въобще , първото което каза  , като Ердем и съобщи за това че е прострелян  , беше за това Тайфур ли го е направил , интересно и е кой го е свършил само , сигурно за да му благодари че я е отървал от него  , въобще ако се тревожеше щеше ако не на друг поне на Дуйгу да се обади да пита за него , а не да се подсмихва на Разие , докато я слуша как праща Джесур в гроба с  кълненето си  по-негов адрес .
и пак стана така, че научи новината от Ердем и никак не  можа да реагира.
всъщност тя сега има също голям проблем - нали е браменна.
не знам дали й е мъчно за Джесур, но ако е така го е затаила в себе си.
не е правилно да се обади на Дуйгу защото не знае как ще реагира семейство Гьочер.
сложна ситуация.
вероятно сама ще отиде да види какво става.

# 37
Дано да греша , но според мен ответната реакция на Ердем след като Мерве му сервира новината за аборта ще е да не допусне Юмюр отново  в къщата си или близо до сина си , може би не е случайно че не я дават вътре в къщата , никъде в този трейлър , а само  как реве отвън  на решетките  , ще видим , но се съмнявам че Ердем ще преглътне всичко отново и ще я остави да си живее както досега , а и според него детето е от Джесур ,ще приеме аборта и  като акт срещу здравето на Джан , ще я направи в очите му лоша майка , няма да го разбере по-друг начин , той вярва че е  стерилен и с нищо досега не е видял обратното , а и мълчанието и също я изкарва виновна .

# 38
Дано да греша , но според мен ответната реакция на Ердем след като Мерве му сервира новината за аборта ще е да не допусне Юмюр отново  в къщата си или близо до сина си , може би не е случайно че не я дават вътре в къщата , никъде в този трейлър , а само  как реве отвън  на решетките  , ще видим , но се съмнявам че Ердем ще преглътне всичко отново и ще я остави да си живее както досега , а и според него детето е от Джесур ,ще приеме аборта и  като акт срещу здравето на Джан , ще я направи в очите му лоша майка , няма да го разбере по-друг начин , той вярва че е  стерилен и с нищо досега не е видял обратното , а и мълчанието и също я изкарва виновна .
ако махне детето с нищо няма да може да обясни каквото и да било и от миналото и от настоящето. направо е свършена.
ако не махне детето дори и Ердем не би повярвал на теста за бащинство на нероденото дете.
но Йо сега е в голяма безизходица.
както и да постъпи все ще е грешка.

# 39

Любовта е най-велика. И в Евангелието пише, че от тези трите: Вяра, Надежда и Любов, най-голяма е Любовта (тук става въпрос разбира се за всемирна любов). Тя никога не отпада. Ако е истинска, бих добавила аз, в контекста на нашата тема. Дари несподелена, дори неоценена, това не я прави нищожна или по-малко любов. А и казват, че не оставала незабелязана, Господ винаги я  компенсирал. А за дервиша Шамс от Тебриз казват, че знаел всичко за любовта, но нищо не знаел за несподелената любов. Така алтруистично обичал света, не очаквал споделяне. Но ние сме обикновенни хора. Обичаме, и искаме да ни обичат. Любов Ви пожелавам, споделена да бъде...Хубави Коледни празници!! (анонса на еп.60 в неделя ще го преведа)

# 40
Трудно ми е вече да коментирам , защото не мога да си представя вече какво ще стане в този сериал. И все пак си мисля, че сценаристите няма да посмеят да разочароват нас зрителите и като удължават момента до събирането на Йо и Дж правят накрая сладостта от щастливият край още по - голяма.
 Йо изобщо не е проста, тя толкова много научи покрай постоянните атаки на Дж, че имам чувството, че тя попи всичко от него и той й предаде част от насъбралата му се омраза и озлобление. Тя може да му прости и дори си мисля, че го е направила, само че проблемът тук е, че тя не иска да признае пред себе си, че всъщност живота е решил да ги събере и каквото и да направят те двамата съдбата винаги ги изправя един срещу друг. Те са обвързани не само , чрез синът си, а и чрез душите си - Дж успя да осъзнае този факт , макар и той отначало да искаше отмъщение, но после призна пред себе си любовта. А на Йо това и бе невъзможно тогава, заради Ердем , но сега не мога да разбера, защо все още тай всичко в себе си, а не се остави да бъде истински обичана. А то не се знае вече, сега Дж като не помни.........

# 41
Весели коледни и новогодишни празници на всички и дано всичките ви мечти се сбъднат!!!!!!!!!! Мн любов и усмивки!!!! Оххх, дано и очакванията ни за нашето сериалчее се сбъднат!!! newsm03 Two Hearts santa2
Може и да се повтарям , извинявам се , ако е така, но някой знае ли след колко серии идва краят на Цената на живота?????

# 42
Ömür'ün hamile olduğunu öğrenen Erdem, büyük bir patlama yaşayacaktır. Kısır olduğuna inandığı için Ömür'ün onu yeniden aldattığını düşünecektir. Bebeğini aldırmak için hastaneye giden Ömür, hiç düşünmediği b...ir şey yapacaktır. Hastane dönüşünde Ömür'ü çok kötü bir sürpriz beklemektedir. Hafızası yerine gelen Cesur, bunu sadece bir kişiyle paylaşacaktır. Herkese oyun oynamaktadır. Olayların kontrolünden çıktığını anlayan Cesur, hastanede gizli bir görüşme yapacaktır. Kabus dolu günler geçiren Ayten, başına geleceklerden habersizdir. Köşke gelen davetsiz misafir, aile üyelerini büyük bir hesaplaşmaya mecbur edecektir

# 43
Весело порсещане на Коледа и новата 2011 и Ви пожелам ного усмихки.

Също така пожелавам на сценаристите да измислят   хубав край на филма Laughing Laughing Grinning

# 44
Весело посрещана на Коледа!
Весело изкарване на празниците!
Бъдете здрави, усмихнати и много щастливи!!!

Много благодарности на преводача в този форум!!!! Късмет и здраве!!!

santa2

Последна редакция: сб, 25 дек 2010, 00:00 от Светозара

Общи условия

Активация на акаунт