Нали сме "безотговорни, некомпетентни, нищо не вършим" и какво ли още не. Що за заблуда, за най-тъпи ли ни смятате, а? Ще оставя децата на РОДИТЕЛИТЕ им, които трябва да си имат грижата за тях, а не да разчитат училището да им оправи грешките или да служи за забавачка. Защото и родителите и всички изобщо за нищо не бръснат учителите. Смятам да отвърна със същото. Ако ще има уважение, то ще трябва да е взаимно. Вие, родителите (всъщност и аз в тази категория, виж ти), противопоставяте децата с учителите. Вие не идвате на родителски срещи, вие не контролирате дали те учат, вие не контролирате дали идват на училище, вие ни лишавате от правото да упражним контрол пък и не ни уважавате.
Истината е, че ако цялото общество не спре, не помисли и се усети срещу кого е вдигнало мерник и си реже собствения клон, скоро и да мрънкате и да не мрънкате, учители просто няма да има. Защото не са малоумници и защото всички вие дружно се стремите да ни обясните колко сме невероятно длъжни на вас без вие да ни давате нещо. Ами не става.
И защо да ви лишаваме от правото да наложите контрол? И как точно го налагате този контрол ? Ами да - бих възроптала ако някой ми ошамароса детето или пък му скъса ухото от дърпане(това съм го виждала с очите си между другото) - има си други начини. НАй- малкото престой и мъмрене в директорската стая.
Длъжни сте не на нас , а на себе си. За да се чувствате добре на работа трябва да си го отстоите сами - т.е. - уважението и всичко останало. И какво трябва ние да ви дадем? Какво? Подкрепа? Хубаво...ами после? М?
А сега за портокола - аз съм от типа родители, дето си ходят редовно на родителските срещи, по никакъв начин не оспорвам думата на даден преподавател дори да мисля, че не е прав (за да не уронвам авторитета му като такъв, разбираш ли...), следя дали се учат и как се учат уроците и дали се ходи на училище. И за тая цел съм си налегнала парцалите, не ходя на работа, опитвам се да работя вкъщи за да мога ....мамка му...да помогна на децата си да се подготвят, защото видиш ли...на училище всички са си свършили работата повече от достойно.