За заплатите на учителите и стачката

• 40 792
  • 1 062
  •   1
Отговори
# 810
Сесана, а защо да не ги оставят?
Нали сме "безотговорни, некомпетентни, нищо не вършим" и какво ли още не. Що за заблуда, за най-тъпи ли ни смятате, а? Ще оставя децата на РОДИТЕЛИТЕ им, които трябва да си имат грижата за тях, а не да разчитат училището да им оправи грешките или да служи за забавачка. Защото и родителите и всички изобщо за нищо не бръснат учителите. Смятам да отвърна със същото. Ако ще има уважение, то ще трябва да е взаимно. Вие, родителите (всъщност и аз в тази категория, виж ти), противопоставяте децата с учителите. Вие не идвате на родителски срещи, вие не контролирате дали те учат, вие не контролирате дали идват на училище, вие ни лишавате от правото да упражним контрол пък и не ни уважавате.
Истината е, че ако цялото общество не спре, не помисли и се усети срещу кого е вдигнало мерник и си реже собствения клон, скоро и да мрънкате и да не мрънкате, учители просто няма да има. Защото не са малоумници и защото всички вие дружно се стремите да ни обясните колко сме невероятно длъжни на вас без вие да ни давате нещо. Ами не става.
Как точно противопоставяме децата срещу вас? Не ми е ясно, извинявам се за което. Все си мисля, че един учител, като влезе в час, трябва по такъв начин да се отнася с децата, че те да имат нужният респект, уважение и обич ако щеш. От него зависи - не от мен. Аз по никакъв начин не мога да кажа на детето си дали ще си харесва учителя или не. А ти?
И защо да ви лишаваме от правото да наложите контрол? И как точно го налагате този контрол ? Ами да - бих възроптала ако някой ми ошамароса детето или пък му скъса ухото от дърпане(това съм го виждала с очите си между другото) - има си други начини. НАй- малкото престой и мъмрене в директорската стая.
Длъжни сте не на нас , а на себе си. За да се чувствате добре на работа трябва да си го отстоите сами - т.е. - уважението и всичко останало. И какво трябва ние да ви дадем? Какво? Подкрепа? Хубаво...ами после? М?

А сега за портокола - аз съм от типа родители, дето си ходят редовно на родителските срещи, по никакъв начин не оспорвам думата на даден преподавател дори да мисля, че не е прав (за да не уронвам авторитета му като такъв, разбираш ли...), следя дали се учат и как се учат уроците и дали се ходи на училище. И за тая цел съм си налегнала парцалите, не ходя на работа, опитвам се да работя вкъщи за да мога ....мамка му...да помогна на децата си да се подготвят, защото видиш ли...на училище всички са си свършили работата повече от достойно.

# 811

Но ти знаеш китайски. Супер. А овладяване на класа, привличане навнимание, преподаване на нов материал и тинтири-минтири учи ли? Щото те ги учат. И след това не могат да излязат на глава с класа и реват като магарици. Кой да им създаде атмосфера в часовете? Министерството ли да наложи дисциплина? Аз ли трябва да си пребия детето, че е шуми в час и не слуша? Щото за да те уважават учениците, трябва да имаш какво да им кажеш.

Мен мама и татко са ме научили да се държа възпитано на всякакви публични места, включително и в клас. Без да ме пребиват. Не е толкова трудно, пробвай и ти, вместо да прехвърляш своите отговорности по възпитанието на учителите.

# 812

Но ти знаеш китайски. Супер. А овладяване на класа, привличане навнимание, преподаване на нов материал и тинтири-минтири учи ли? Щото те ги учат. И след това не могат да излязат на глава с класа и реват като магарици. Кой да им създаде атмосфера в часовете? Министерството ли да наложи дисциплина? Аз ли трябва да си пребия детето, че е шуми в час и не слуша? Щото за да те уважават учениците, трябва да имаш какво да им кажеш.

Мен мама и татко са ме научили да се държа възпитано на всякакви публични места, включително и в клас. Без да ме пребиват. Не е толкова трудно, пробвай и ти, вместо да прехвърляш своите отговорности по възпитанието на учителите.
Не знаеш какво говориш. Честно. Детето ти може да е ангелче в часа на еди кой си учител и диво говедо в часа на друг. Чия е вината за това? Не е възпитано може би? Сигурно....

# 813
  • Варна

Не знаеш какво говориш. Честно. Детето ти може да е ангелче в часа на еди кой си учител и диво говедо в часа на друг. Чия е вината за това? Не е възпитано може би? Сигурно....
Да, диво говедо е когато не е възпитано, не за друго

# 814
Да, диво говедо е когато не е възпитано, не за друго
А, добре. Да знам. Сигурно си права.

# 815
.....Как точно противопоставяме децата срещу вас? ....

Примери:
1. Ученичка в първи клас по въпроса за изискването за анцуг в часовете по физическо: 'Мама каза, че те тия учители по физическо само си придават важност.' 

2. Ученик от втори клас в мой час (когато работя с малки ученици използвам най- различни адаптирани игри, за да им е по- интересно; децата, включително въпросният ученик, ги обожават- първият им въпрос в началото на часа е 'днес ще играем ли някаква игра?') та един път това дете не беше в настроение и ми заяви 'аз не си плащам, за да си играя игрички'.

3. Много пъти в езиковата гимназия са идвали родители, които са ужасно невъзпитани (какво да очаквам от децата!) и си позволяват да крещят на учителите (така че цялото училище ги чува)- после как искате детето да уважава учителя, на когото майка му или баща му е викал и обиждал?

има и още... но да не се разпилявам...

# 816
Съгласна съм, но отказвам категорично да ме приобщават към този тип родители.
НИкого, мисля, не съм нападала, задавам въпроси просто.
И вече ми стана досадно, че не разбирате (или поне се правите че не разбирате) за какво точно говоря.

# 817
  • Бургас
Значи направих макета. С размери 22х220мм. Копирах изгледа от "Не сте сами". Но идеите относно надписа ме притесняват. Трябва да са най - много 2-3 думи. Имаше идея и за друг надпис и снимка на дете, но не се виждат и ще изглеждат като петна. Та ако имате идеи моля дайте. Има две наклонени линии, като уточним варианта ще ги направя бели. Те обозначават сгъвката. И контурите ще са по слаби.
http://bgphoto.net/photos/1521/o633255632436250000.jpg
Моля давайте мнения и идеи.

# 818
  • София
Tова там с ниския бал на филологическите специалности да се коригира!!!!
Щото много ме ядоса Twisted Evil

Аз, за да вляза славянска филология, завърших с отлична диплома/6.00/ видна столична гимназия, да не казвам "елитна", че тая думичка нещо почна да дразни, но преди години не беше така и "елитните" гимназии в София се знаеха.
Това едно, а друго - балът за момичета беше нечовешки жесток.С два изпита по литература - единият с 6.00, другият с 5.75. не бях първа в списъка Laughing

# 819
Между другото, докато още ги кълвете нещастните учителки, депутатите отново разрешиха нощните ескурзии за ученици. Тихомълком.  Явно трагедията Лим вече е достатъчно забравена. Няма значение, по-важни са учителските заплати.
Вие бихте ли си пуснали детето на такава екскурзия? Аз не!

# 820
  • София и там където не се пуши

Аз не и ако ходи на такава екскурзия ходя с тях. Но имах проблем, че на една екскурзия не ме искаха, макар че си беше за моя сметка и не искаха ни един родител. И чувам, че и по другите училища не искат родители. Аз съм за това , да не се разрешават зимни летни училища и т.н.

# 821
  • София
Пускай нова тема. Това с летните и зимните училища много скоро пак ще започне.
Предполагам, че ще е от интерес за хората.

# 822

Аз не и ако ходи на такава екскурзия ходя с тях. Но имах проблем, че на една екскурзия не ме искаха, макар че си беше за моя сметка и не искаха ни един родител. И чувам, че и по другите училища не искат родители. Аз съм за това , да не се разрешават зимни летни училища и т.н.

в нашето училище взимаме родители, даже понякога ги каним  Peace

# 823
Значи направих макета. С размери 22х220мм. Копирах изгледа от "Не сте сами". Но идеите относно надписа ме притесняват. Трябва да са най - много 2-3 думи. Имаше идея и за друг надпис и снимка на дете, но не се виждат и ще изглеждат като петна. Та ако имате идеи моля дайте. Има две наклонени линии, като уточним варианта ще ги направя бели. Те обозначават сгъвката. И контурите ще са по слаби.
http://bgphoto.net/photos/1521/o633255632436250000.jpg
Моля давайте мнения и идеи.

Sesana, лентичката е много хубава, но днес се видях с една колежка и тя каза, че вече имало лентички (пък и по телевизията май видях, но не съм сигурна...). Да не стане объркване коя лентичка за какво е. Утре или във вторник ще я помоля да ми я покаже. После ще я пусна тук.  Peace

# 824

Общи условия

Активация на акаунт