It`s Raining Mеn! --> Немска тема № 44

• 18 358
  • 281
  •   1
Отговори
# 180
Ами нали ти каzвам, zависи къде търсиш. В някой по скъп град или квартал наемите са високи zа хубавите жилища. В по малките населени места са по евтинки май ... За Кобленц, ако пак натам сте се опътили, нямам абсолютно никаква представа.  В БВ наемът ни в предната квартира zа 55 кв. м хубаво ново апартаментче с тераса и двор беше 460 с раzноските (беz ел. ). ОК. Можеше и по евтино и по скъпо и по лошо и по добро ... трябва време , оглеждане ... Аz лично не бих се юрнала веднага към първата квартира. Има сума пансиончета zа по 20 тина евро на вечер (раzноските ти са включени , ако не и zакуската) а може и отстъпка zа дългосрочно пребиваване ... та бих наела месец или два докато се ориентирам i namerq rabota такава стая...

# 181
Мойн мойн,

Мамун, честито на патерица. Дълго и с добро да ти се споменава името.

Мари, Вивита те е посъветвала много добре  за пансионите. Най-удобно е така, а когато си намериш работа ще си потърсиш квартира около нея. В Байерн, особено в големите градове, наемите са мама и тате - за първата ни квартира в Нюрнберг плащахме 650 евро (варм) за 49 квадрата 2 стаен апартамент в Алтщадт. После се преместихме в по-малък съседен град(25 мин. с влак до центъра на Нюрн.) и там за същата квадратира плащахме 460 евро, сегашното жилище е 94 квадрата-680 евро, но беше без кухня. Деверът ми плаща пак 680 евро за апартаментче от 35 квадрата в Мюнхен Mr. Green , т.че всичко е безумно относително.
Изобщо варианти много, стига да знаеш в коя част/град ще работиш. Peace
И аз давам един глас да избягваш турските квартали Tired.

Някой знае ли горе-долу за колко време престига банков превод до милата ни татковина? newsm78

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 11:39 от surfline

# 182
  • Primum non nocere !
Вивке, това ,жената да намери пансион за 20 евро на вечер ми се струва много футуристично!
Случайно разбрах цените на пансионите в нашата област. В околните села , в пансиони, по- малко от 40 евро за стая ,нема!

Добро утро!

Сърфи ,нямам представа, нямала съм ответен отговор.
Вечке, чакам! Flutter

# 183
шехи, може нещата да са се променили. Като се нанасяхме с една приятелка бяхме жzели стая zа под 20, zащото аz още не бях намерила квартира, а тя беше намерила, но предишния наемател не искаше да се иzнася  ooooh! Като си спомня само zа тогава  Joy ... Тогава доста скоропостижно си намерихме пансионче в едно селце (имахме кола обаче  Laughing )

# 184
  • северно море
Моми4ета благодаря ви много за отделеното време да ми отговорите.

# 185
Шехи, по хостелите може спокойно да се намери двойна стая за 20/30 евро, особено ако я бухне за по-дълго време. Също по привати разни, стига да не улучи някоя меса девойката  Peace

# 186
www.meinestadt.de

Влез на тази станица и си потърси,
каквото ти трябва. Има обяви както
за жилища, така и за работа. И много
други неща. По провинции и градове.
Разбира се, всичко е относително, но
за първоначален ориентир ти стига.

# 187
Liska добър линк и съвет е дала. Ето още един линк. Има по градове обяви zа работа и имобилиен http://www.scout24.de/de/homeflash.asp

# 188
Привет и от мен,

Мамунка, честито на патерици!

Сърфи, зависи май от банката? Аз оттук от Пощенска пращам до Булбанк и стигат за около 3-4 дни.

След хубавото време през уикенда и студените бири, сега съм настинала ужасно и ми е гадно Sad А не мога да си взема някой мързелив ден, че колегата е отпуска Tired

# 189
zдравейте моми4ета, Heart Eyes
така ми се иска да ви 4ета,а никакво време не ми остава.Лудница е при мен,малкото ми диваненце е ре6ило да ми и3пие мо3ька ...след ядене вместо да е доволно ,то детето по4ва да реве ,да ака,да напьва,да хьлца,да поврь6та(сьжалявам са правописа,но на тоси комп о6те не сьм иснсталирала ни6то и пол3вам на страницата кирили3атора)Та да ви питам ,и при вас има ли такива моменти в които беб4етата продzлжително пла4ат и мрънкат ,не спят дzлго време  и в3имат цялото ви внимание?как се справяте с бе3сънието и нервите ....
 днес дори да се и3кzпя нямах време, ако 6тете ми се смейте,ама се къпах на интервали ...първо косата,после тялото,по късно си су6их косата и т.н.направо нямам думи...тъкмо по4на да вър6а не6то и Никола надава вой...сега пу_пу 3аспа и се надявам до 8 или 9 да и3кара...

да ви кажа и а3 една страница с обяви 3а работа и жили6та 3а вси4ки области в германия www.kijiji.de успех в търсенето  Hug...на6ето жили6те е 490 варм 3а 60 квадратни метра плус тока .

тая седмица по4нах да подготвям докменти 3а kindergeld i elterngeld.3а вторите супер много документи искат ми се струва....саплатите от последните 12 месеца ми се струва прекалено ,a?са детски доколкото ра3брах само специалния акт 3а раждане ...някой от вас скоро да се е 3анимавал с това и какав опит може да сподели?elterngeld smjatam da gi podam lichno na mesto waw versogungsam,a kindergeld si misleh da pratja antraga s geburtsurkunde po poshtata.Kakwo ste me posavetvate?

приятна ве4ер на вси4ки и mi  пожелайте на мен по лека но6т,4е да се наспя малко....по4нах да вампирясвам от бе3съние Rolling Eyes #Crazy

# 190
  • северно море
Благодаря отново.Много са ми от полза тези сайтове Hug

# 191
  • Primum non nocere !
Ели, аз също бях "изтрещяла" , когато малката беше на месец, два.Кърмех я на поискване, заспише в мен, като я остявах на леглото се събуждаше, рев, хайде сменяне на памперс, и то станало време пак за кърмене. Нямах време да сготвя, да се изкъпя,в къщи беше на вили и мотивили...
Ще мине всичко! Най-важното е да сте здрави и двамата!
Лека нощ! Опитвай се да спиш през деня ,когато и той спи!  Hug

# 192
Никой нищо интерсно не разказа за уикенда...Или в Угърчин имате само делници? Или не става за споделяне? Ако не става ще съм по-спокоен за вас, хайде наздраве сега!

# 193
Наздраве Тони Wink,
какъв уикенд, какъв празник ние  я караме без по4ивка, няма Урлауб, няма кранк:)) ФУЛЛТAUМЕ джoБ МАМА.
Ели и при men беше  така, опитаи се да лягаш тои като заспи!
Мари за наемите мозе да се ориентираш от саита на Лиска, ина4е за ясли е трудно, място за детска градина се полага на всяко дете по закон! Виз за Тагесмуттер, знам, 4е са евтини, но внимаваи, не се хварlи на правата, ако мозеш, вземи някои от БГ да я гледа в на4алото.

# 194
Ели, споко, в на4алото е трудно, и при нас беШе така. Милена имаШе колики и ревеШе всеки ден поне 3 4аса, непрекъснато  Shocked  БеШе някакъв ад. Първите 3 месеца са си трудни, много, но минават  Wink  Трябва да си повтаряШ, 4е с всеки иzминал ден Ще стане по лесно. Спинкай когато спи и той, вzеми го в леглото zа да не ставаШ преz ноЩта, гуШкай го, сега ти се е паднало  Laughing  Успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт