It`s Raining Mеn! --> Немска тема № 44

• 18 342
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
  • Primum non nocere !
Не зная как става тая работа с фалшивите дипломи, защото в министерството на здравеопазването ми искат една папка документи.
Тук също...
В Бг също гръмна такъв случай! "Лекар" придобил дипломата си в Молдова. Обяснавам си го само с даване на много пари на определен човек в министерството...По друг начин, умът ми не го побира!?

Пиша само нещо последно и представам да спамя!
Тук ти искат конформитетсбешайнигунг, т.е. че часовете ти и предметите ти на обучение по медицина са еднакви с европейските стандарти.Най -просто казано, че срока по обучение по медицина е 6г , а не 5.
Ако не представиш такъв документ, трябва да представиш че си работил последните 5г , 3г по специалноста си.
Има ИЛИ. Нашите в министерството, изпускат 2 букви и става И...наред с всички документи ти искат и трудов стаж.Хубаво, аз ги имам.

Въпросът в загатката е...как новозавършил студент по медицина ще дойде да работи и специализира в Германия?/ като на него няма да му издадат документ, защото няма трудов стаж/

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 18:29 от Шехи

# 211
И на мен не ми го побира, тъй като той от един кърлеж се плаши, какво тогава се натиска да работи с животни  Shocked Все едно аз да стана стюардеса  Grinning Или по-скоро да лъжа, че съм стюардеса и като ме сложат в самолет да получа нервна криза и тодесангст....

# 212
препоръки от работодателите (ако има такива)

Добре би било да работи човек, ако иска
да погледнат на документите му с добро
око, а не като на потенциален Харц-IV-
клиент. Вечке, стискам ти палци, дано да
стане бързо. Ако ти откажат, губиш ли 255Е?

Зени, ето ти една обява за тебе.
Мъжът ти може би ще се ориентира бързо,
щом като има познати тук. Друга възможност
за българите, които идват от БГ, е да отворят
фирма и да се пишат, че работят със свободни
професии. Разбира се, това става бързо и леко
с адвокат. После сключват договор с други фирми,
че им изпълняват поръчките и така си бачкат. Това
мога да правят дизайнери, архитекти, фотографи,
всякакви такива, дето могат да се пишат самостоятелни.
Един мой познат поляк така си бачка легално. Мислете
и за тоя вариант. Познатите на мъжа ти ще го ориентират.

Иначе и аз чух с ъгъла на ухото си, че май се обмисля
отваряне на работния пазар за наши милости. Тоест
за сънародниците ни, които тепърва идват насам.

# 213
Зени, днес загледах обявите за предлагана работа в нашето село и имаше обявени 2 места за кюхенхилфе(ж. и .м.), 2 за хаусхилфе(ж.), като на едното място се включваше и грижа за възрастен и едно място за електрикер. И за 5те места единственото условие беше добър език, а за хаусхилферинките и "финес" Laughing. Т.е. според мен работа в някой ресторант като помощничка би могла да си намериш безпроблемно.
Съпругът ти би могъл да се разтърси малко из строителните фирми - има доста бг-подизпълнители тук. Работят предимно сухо строителство, изолации, санитария и саниране. Работата е легална, но има сезонност и трябва евентуално да изчакате.

п.п. Забравих също автомонтьори, ако разбира нещо от автомобили твоят човек, се търсят често. Дори бях говорила за баща ми за такова място Mr. Green.

# 214
Зени, линкът по-горе те праща на стартова страница.

Herr Ivan Pischimarov
Obere Bachgasse 1
97959 Assamstadt
Baden-Württemberg
Deutschland

Telefon: +49 6294 439393

Ето, търсят помощник-готвач. Обади се и пробвай.

# 215
Момичета, благодаря ви!  bouquet
Ориентирахте ме много добре в ситуацията!Надявам се ,че нещата ще се получат! Simple Smile

# 216
Ориентирахте ме много добре в ситуацията!Надявам се ,че нещата ще се получат! Simple Smile

ще се получат, има толкова много народ , който си е намерил мястото извън родината и всеки има различна история, професия, положение, но се е справил доколкото е искал  Wink Успех Simple Smile

# 217
здравейте,

ох да ви препоръчам едно нещо първо, миналата година ми подариха едни лавандулови пантофки, слагат се в микровалновата, вътре са с черешови кокучки и после си топлиш краката, така бях замръзнала, и те ме стоплиха Grinning, тук е студ........
Zени, незнам какъв е шанса за работа, защото всичко е много относително, зависи къде сте, познати, късмет.

Бих ти препоръчала първо да дойде мажът ти да се ориентира, да почне законна работа, после ти, бачкаи ако трябва 1-2 месеца на черно, и търси законна работа като готвач. После вземете детето. Още като дойде мажът ти да подаде документи за ясли, много се чака. Те не искат кой знай какво за Анмелдунга, тъй че ще стане.

Лиска ти е казала за фирмата, не съм чела подробно закона но знам, че много професии са разрешени и това е добър вариант Wink.

# 218
Зени,
zнам има легална спогодба межди Бг и Германия zа кухненски работници и служетели в хотелиерството сеzонно раzбира се. Работонаемателите правят така, 4е вzимат последните 3 месеца от годината и първите три месеца от следваЩата. НеЩата се уреждат от бйурото по труда _ централното на Дондуов 3 или месното по квартал или град.
Има и 18 месе4на такава спогодба zа мед. сестри, хотелиери, готва4и , рестонтийори.
Така, 4е може ти да дръпнеШ първа и после мъжа ти с детенцето.
По_бърzо Ще стане ако си намериШ работодател 4реz ваШите поzнати.
Важното, 4е вси4ко е легално и не ти струва ниЩо освен певодите и легалиzациите.
Ако искаШ на ли4на Ще ти дам пове4е инфо.

# 219

Въпросът в загатката е...как новозавършил студент по медицина ще дойде да работи и специализира в Германия?/ като на него няма да му издадат документ, защото няма трудов стаж/

в момента мои поzнати, които са zавършили медицина в България, се снабдяват с такъв документ от Министерството на zдравеопаzването.
а zа "фалшивите" дипломи при лекарите става веднага ясно, кой колко zнае и колко може, така че ако е самоzванец ще иzхвърчи още преz пробния срок.

# 220
  • Primum non nocere !
Да, ако въпросното лице ,започне работа в клиника.
Започне ли самостоятелна практика, практически ,няма контрол!

Ха, добро утро!

# 221
Добро утро,

Имам молба към берлинчанки - ориентирайте ме към подходящ за туристи хотел - да не е много отдалечен, да не е много шумен, да има възможност за паркиране(негов паркинг или парк хаус на близо) и да не е забутан в някой измислен квартал.  Praynig

# 222
Добро утро,

Имам молба към берлинчанки - ориентирайте ме към подходящ за туристи хотел - да не е много отдалечен, да не е много шумен, да има възможност за паркиране(негов паркинг или парк хаус на близо) и да не е забутан в някой измислен квартал.  Praynig

Сърфи, виж това: http://www.123berlinzimmer.de/home/cont/viewobject/ob_id/1292/Pe … -Prenzlauer-Berg/
Тук обикновено отсядат родителите на мъжа ми както и моите роднини и е прилично. Естествено, за тях има неоценимото предимство, че е на нашата улица  Laughing Намира се на около 15 минути с Метротрам от Александърплац.

# 223
Обичам есента  Wink
Мириса на кафе в топлата кухня, докато навън е още мрачна и хладна утрин  Wink
И приятното есенно слънце и шумата по тротоара  Wink Wink Wink
Мечтая си zа дебела  пухкава снежна покривка zимата и zа голяма красива елха на Коледа  Hug  

# 224
И моят любим сезон е есента. Като човек, който мрази жегите, само мога да се радвам на есенните ми дрехи в гардероба. Най-после! А да, забравих и шапките. Аз нося шапки и за съжаление мога да ги нося само есен и зима. Идва моето времеее, хехе.

Приятелке, сънувах пак ужасни неща  Sad

Котарано и ти ли си лекар бе душа? Какъв лекар си ( ако не е недискретно..)?

Кажете, ще си купувате ли книгата на Воверайт?

Сърфи, вие в каква връзка ще ходите в Берлин? На пресконференция на Воверайт ли? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт