Време до НОЕМВРИ не остана и аз ще стана скоро мама!

• 12 599
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
m_face,marusj, сещам се като подавах документите за новата карта и питам лелката на гишето "Ми може ли с мъжа ми да живеем на различни адреси?" Mr. Green При което тя прихва да се смее и хората зад мен се хилят...Аз докато асимилирам с бременния си мозък какво толкова смешно има... Embarassed

marusj, я го стягай тоя мъж! Close какво значи - лека ми е бременността, дай да си я утежня ако мога! Особено съм възмутена от мъкненето на чанти! Какво му пречи на връщане от работа, примерно,  да напазарува?? Я го питай. Ми той как я мисли като се появи бебето? Ясно ли му е, че ще е 15 дупка на кавала вече в твоите планове за деня и че малко ще ти пука кои точно подправки си сложила манджата! Crossing Arms А това ,че ще те замени с друга предполагам е мисъл дължаща се на пустите хормони. Едва ли би го направил.

Моето мило е наистина злато в това отношение. Много ме гледа, много ме пази.Помага ми страшно много.Вчера даже се полигавих малко и го карах да ми връзва вързанките на маратонките.... Blush

# 121
  • София

. Тя го погледнала и му рекла - еми като ти е правила едно време, да си ял.
Joy Joy-това е страхотно-може ли да го използвам у дома  Rolling Eyes

# 122
Давай смело, било е преди повече от 50 години - авторските права би трябвало да са изтекли...

# 123
ооооооооо и аз ще го ползвам.  Laughing

# 124
# 125
  • София
marusj, да, в "Младост" съм и съм навита на всякакви приятни срещи. Що се отнася до мъжа ти - ако сега не го свикнеш да ти помага, няма кога. Наистина не трябва да допускаш ти да вършиш всичко. А бременността е повод да се поглезиш, да се преструваш, ако щеш, та да почне да свиква да се включва в домакинската работа и той!

# 126
Лелеее няма изчитане тва ваше писане Mr. Green...От обяд се опитвам,ама нали немога само на компа да чета и сега довършвам,ама пак май съм малко неадекватна Embarassed Бях на зъболекар цяла сутрин и затова ви изпуснах аз Grinning

Дес, дано всичко мине добре!!! Моля те кажи ако имате нужда от помощ, било дори само информация, каквото и да е. Зная какво преживява сестричката ти.. Може и да грешат за 29, видеозоните не са точни. Само дано е здраво бебчето, то ще се пребори с кувиоза. Кажи й, че имам приятел роден 1600гр, два месеца е седял в кувиоз. Сега е здрав, прав,висок, умен и с коремче   Laughing както ние се шегувахме онзи ден.
Мерси миличка Hug Hug Hug

Това за баницата ми хареса и на мен hahaha Joy
Моя мъж когато си е в къщи прави всичко което му кажа,никога не възразява.Но примерно знам какво няма да свърши като хората и хич не го карам Wink Немога да се оплача.

А за тия абсурди в държавните ни институции (ако мога така да се изразя) непарвао не ми се говори.За малко да не ми изплатят помощта за раждане на дете преди време.И това заради пълна некомпетентност на 100тината служителки набутани в социални грижи и чудещи се какво да правят само и само да не си гледат работата.

Сега ме накарахте да се замисля какво ще стане с майчинството като аз изляза в болничен след като то е прехвърлено на майка ми newsm78 Ако има някой в подобно положение моля да сподели Praynig

Превръзки ползвах Олуейз тези които са преди нощните,супер май бяха-не помня.Сега мисля пак такива.На мен не ми бяха много обилни лохиите и не продължиха дълго.
Зехтина - с това мазах малката в началото докато свърши бутилката,после козметика.
Я да ви питам какво ще кажете - четох наскоро едно мнение че преварен зехтина си губел свойствата (даже ще ви я издиря после),ама то май ставаше дума за приемане през устата.НЯкой има ли идея защо трябва да се преварява?

Ами да направим списък с кой къде ще ражда,няма проблем.Аз още незнам къде ще е Outta Joint

# 127
  • Плевен
Моя мъж горкия се прибира всяка вечер в 21-21.30,а всяка сутрин излиза в 7,как да го карам да мие чинии като аз съм си по цял ден вкъщи и буквално мързелувам.Иначе той простира и минава с прахосмукачката,даже готви понякога,когато работех ми помагаше повече,но сега аз и без това се чудя с какво да се занимавам,та съм го поотпуснала малко.
А това с баницата е супер.

# 128
krasimira и ти като мен-жал ти е за мъжът ти.и моя работи много,ама и аз работя.но от някъде се е научил че жената е длъжна всичко да върши.моя се цупи че трябва да ме прибира от работа/само ме прибира/отклонявал се с 5 км.е мен  по автобусите ме премазват.и аз тъпата си трая.

Jutoo искам ми се да вземем жена да помага ама ако продумам край с мен,всички ще ме изядат.няма и да си мечтая за такова нещо.

за зехтина знам че не е полезен и че запушва порите.

# 129
Маруся, не ме затормозяваш, но не искам да започнеш да си фантазираш разни неща. Имам една позната - акушерка, която каза, че когато раждала, се опитала да е като циганките - да забрави всичко, което знае и да остави природата да си свърши работата, вместо постоянно да мисли какво би могло да й се случи. Тя постоянно ми се кара, когато започна да я разпитвам за разни усложнения и все повтаря да се съсредоточа върху спокойствието на бебето.

# 130
аз не за усложнения по време на раждането питам.а на пример бебко да не е завъртян,или може да стане много голям.най-ме притеснява дали е възможно да получа течение в 9 месец и до колко то ще е опасно за раждане по естествен път.ти и нищо да не ми кажеш аз пак ще се притеснявам.голяма паника съм.нали съм малко и..............

аз от вчера се водя в болничен.знае ли някой кога ще ми дадат първите парички?

# 131
някъде четох и с мами приказвах,някой татковци правели подаръци на жените си като като родят.вашите мъже да имат такива намерения?

# 132
  • София
Сега ме накарахте да се замисля какво ще стане с майчинството като аз изляза в болничен след като то е прехвърлено на майка ми newsm78 Ако има някой в подобно положение моля да сподели Praynig

Дес, точно днес четох закона и ми направи впечатление че майчинството (обезщетението за отглеждане на дете до 2 години) в случаите в които се прехвърла на трети лица т.е. на майка ти се получава от тях, а не от теб. Това е така защото майка ти за да го получава е била на трудов договор и е излязла в отпуск, за да ти гледа детенце.

Сега ти предстои да излезнеш в болничен (45 дни и още до 315) за бременност и раждане, така че по него - имаш право на 90% от осигурителния ти доход 6 месеца назад.

Обаче за да не се мине държавата, ти трябва да си избереш да получаваш едно от двете - т.е. или майка ти да спре да получава твоето майчинство или да си получаваш болничния. Определено те съветвам да си получаваш болничния особено ако през последните няколко месеца си се осигурявала на повечко парички.

Мили мами, да знаете че има "дупка" в закона, в която казват, че ако трябва да излезнеш в болничен за бременност и раждане и по това време си в друг болничен за бременност и раждане или получаваш обезщетение за отглеждане на дете до 2 години (което не си прехвърлила на никого), втория болничен ти се изчислява на база 6 месеца доходите преди първия - т.е. - както за 1-вото детенце.  

# 133
а мога ли да прехвърля майчинството на моята баба която е пенсионерка?тя ще гледа детето като изтекат 9те месеца.

# 134
  • София
Дес, са като чета постинга си не знам дали ти го обясних добре, защото по принцип не обяснявам добре: но с 2 думи ще ти спрат обезщетението което в момента плащат на майка ти за малката, което е май 180 лв.

Ако не съм обяснила добре, питай, ще опитам пак Simple Smile

marusj ,, в нащо семейство това е траадиция - и не само татковците, ами и свекитата трябва да направят подарък...Обикновенно това е някакво семейно бижу което се е предавало през поколенията...Но т.к. на мен свеки за сватбата не ми подари нищо и сега не я чакам ...

А майчинството на пенсионер не можеш да прехвърлиш . . .за съжаление - и на мен ми се искаше, но...

Общи условия

Активация на акаунт