ДЕКЕМВРИЙСКИ ЛУДИ КРАВИ ПАК КРЪСТОСВАТ ШПАГИ

• 15 841
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз великодушно ще го приема за комплимент.  Mr. GreenЗа другите - не гарантирам.

Ей, и Янче въвлякохте в тайния си заговор, опасни сте. Така, така, сговорна дружина, слепи ги ражда!  Laughing Нооо, от друга страна бързата кучка/старата пушка, планина повдига  Mr. Green И все пак, чист инат или не, докато не ми извадите цитат от капацитет по темата, си оставам на моята. (аз цитирам класици, все пак  Mr. Green)

ПП. Брях, чак сега се усетих. Ще ти дам аз на теб една стара пушка  Laughing

# 106
брях, забравих за цитатите.... но нали и утре било работен ден, ще има бъбрене тук, то се е видяло...

иначе - Янче, мнооого ме зарадва - да, май му се кефят на Савко в Пипи, а и той се държи доста контактно явно... то имало още едно декемврийче - Нино, но нашият с по-големи е установил повече контакти... и на мен ми се е случвало да ги засичам и пошпионирвам, групово или по-камерно (веднъж със Самйли бяхме, веднъж и мкп се включи, но това е друга тема;-)); аз, пак казвам, съм доволна засега, макар че, ако се напъна, ще извадя и забележки - например често ми се случва да ми мирише вътре на някаква боя - дали с нещо по-странно рисуват и мажат, или само ми се струва, но това наистина е малко изсмукано от пръстите оплакване...

Деска - да, бъди лоша майка, а и заведи Теди евентуално и при друг лекар.

# 107
добре де, ето малко цитати (от правописния речник на БАН от 2002), макар че реално те не са по-различни от написаното от мкп, дори са по-кратки, но просто тя се инатеше на собствените си източници:

1. ... пропускам това, кога се удвояват в и с винаги (пред в,ф, с, з), но се оказва, че и пред цифри, които се изговарят с начално в, ф, с, з: "със 7 години по-възрастна" (примерът не е за форумки, спокойно!) - за това и аз понякога съм се чудила, признавам си...

2. удвояват се, когато въхру тях пада лог. ударение: "ще замина със или без съгласието му"

3." В поезията по метрични съображения се допуска удвояване на предлозите в и с и без наличието на горните условия:

Може би искате да я сразите
моята вяра във дните честити (Вапцаров)"

Стига ли това? Да, милена ще каже, те се удвояват само при произнасяне, и тук наистина не е казано директно, че се и пишат така, но това мисля, че се подразбира, например от факта, че инфото е от правописен, а не правоговорен речник...

Хайде лека ви нощ!
Аз пък не се сещам за Студио 54, Янче...

# 108
  • у дома
Оо, пак интересни теми сте зачекнали, доста работа сте свършили днес виждам. А мен цял ден ме сърбят ръчичките за форум.

В спора за удвояването и без доказателства знаех Неви, че си права, а Мимка и тя знае че си права, обаче понеже няма работа продължава спора, заради самото спорене - да си упражнява българския.  Mr. Green

Деси, давай смело само на твойто си млекце. И аз се ядосах на твоето ГП..

Добре дошла на спейси, и нейното детенце. Пиши смело наистина - как се казва пиленцето? В коя градина сте? Разкажи нещо повече за вас. .
мкп е лютивичка понякога във форума, да не те е изплашила ...

# 109
  • София
Да, милена ще каже, те се удвояват само при произнасяне, и тук наистина не е казано директно, че се и пишат така

Нямам какво да добавя.  Whistling Шшшшт, Фъстъче, да`н си посмяла  Laughing

Янче, и аз не се сещам за такъв филм  Thinking

Лека и от мен!

# 110
абе вие не сте добре Crossing Arms Crossing Arms Thinking Thinking Thinking
айде, на някои да им е от кърменето, ама другите - секс скоро правилили сте newsm78 newsm78
аз не съм де, май аз не съм добре
Нело имай късмет утре да не дойдеш. праи му сметката #2gunfire

# 111
  • София
Това "правило" е не е норма, а "мнение". На Стоянов (Граматика на българския книжовен език. Фонетика и морфология. София: Наука и изкуство, 1964. ), който разяснява, че "удвоените варианти се употребяват в мерена реч по метрични съображения, т.е. когато е необходимо с тях да се реализира в стиха една сричка". Примерът, който дава обаче, не подкрепя това твърдение:

"Комини израсли в гората.
И със рапидно-стоманни зъби
заръфал снагата й
                      гатер" (пак Вапцаров)  Wink

гл. ас. д-р Маймунка, и двете четем един и същи източник като дявола евангелието  Wink Дайте друга тема!

# 112
Това "правило" е не е норма, а "мнение". На Стоянов (Граматика на българския книжовен език. Фонетика и морфология. София: Наука и изкуство, 1964. ), който разяснява, че "удвоените варианти се употребяват в мерена реч по метрични съображения, т.е. когато е необходимо с тях да се реализира в стиха една сричка". Примерът, който дава обаче, не подкрепя това твърдение:

"Комини израсли в гората.
И със рапидно-стоманни зъби
заръфал снагата й
                      гатер" (пак Вапцаров)  Wink

гл. ас. д-р Маймунка, и двете четем един и същи източник като дявола евангелието  Wink Дайте друга тема!

ooooh! ooooh! ooooh!

# 113
  • София
Във филма се разказва за един легендарен диско клуб от мисля 70те години в Ню Йорк. Аз нали съм си диско любителка, та затова много му се кефя. Участва Салма Хайек в много млада възраст и разни други не толкова известни. По едно време редовно го въртяха по Диемите ид ругите кабеларки.

Маймунка, ами тя ми каза, че са купили и апартамента отгоре. Сега се ремонтира и когато е готов вече 1во ще имат по-голям капацитет и 2ро ще могат да ги разделят на 2 групи.

# 114
  • на езерото
    Минимо, честита първокласничка  bouquetСамо шестички да получава и по-вода да и върви в училище!
 Yanche, за кой филм разказваш?
  Спейси, добре дошла сред нас  bouquet, как ти се казва пиленцето?
  За литературният Ви спор, ще се въздаржа от коментар, понеже съм тотално неграмотна Embarassed
 Хайде лека Ви работа и много целувки от нас!

# 115
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Спейси добре дошла  Hug.

# 116
Благодаря за посрещането!
Госпожицата се казва Александра /03.12.2004/. Ходи на детска градина - държавна - от 4 дни, и майка й всяка сутрин реве и до обяд я боли главата. Не съм предполагала, че така ще ми се отрази 75-то ОДЗ. След сутрешния екшън детето е спокойно, спи добре и др., но на мен ми остава гадното чувство. До скоро я гледаше жена в къщи, но е съвсем различно да си оставиш детето у дома. Всички ще свикнем, ама трябва време.
А за данните /ръст, тегло, ханш, талия...../ - отдавна вече не им обръщам внимание, това са бебешки трепети.

Не съм ходила на кино от декември 2004г.  Grinning, нещо не мога да се включа в това обсъждане, на доста високо ниво ми идва

# 117
Спейси, добре дошли и от нас! аз вчера още исках да кажа, че ми хареса как се вписа в тона на темичката ни!

Фъстъче (аз така и не разбрах в коя градина ходи сега Катето?), хубаво казваш, че Милена знае, че не е съвсем права, т.е. гл. експерт г-жо мкп (дано не те понижавам) - ясно ти е, че нямаше това мнение за онова правило да го пише на толкова места, ако не се отнасяше и за писмената форма на езика. Край по това значи.  Simple Smile

Мони, честит първи учебен ден и честит рожден ден на Яна! Хайде, чакаме те да си признаваш коя от вас плака повече днес!   bouquet

Честит първи учебен ден и на Калоянчо на Аса! и на всички други ученичета, които се въртят покрай декемврийчета! елена_мл, Райке - вашите батковци сега в предучилищна ли са? Райке, Марси - честит първи работен ден и на вас!

идеи за днес следобяд? ако не кажете друго, ние може да ходим до Св. Седмочисленици, Савко много обича да играе там. Янче? А новините около Пипи са интересни, не знаех за разширението.

Впрочем, преди малко Еж видя снимката на мкп от аватара и като се развика очарован - Това е Пипи, това е Пипи  Wink Аз бих го приела като комплимент... 

# 118
  • София
Впрочем, преди малко Еж видя снимката на мкп от аватара и като се развика очарован - Това е Пипи, това е Пипи  Wink Аз бих го приела като комплимент... 

Толкова малък, а вече естет  Laughing

Какво ще кажете за едно НДК следобед? (имам предвид детския център).

# 119
Казвайте какво ще правите следобед,? Мога да дойда с децата, ще се радвам да ви видя. А и на МКП и Нелката пакетчетата да не забравя Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт