ДЕКЕМВРИЙСКИ ЛУДИ КРАВИ ПАК КРЪСТОСВАТ ШПАГИ

• 15 957
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
  • у дома
не е въпрос на протест само.. трябва и родителите да работят и да показват отношение към това което става в ОДЗ, училище ..
В старото ми училище например имаше родителски комитет ама на място! Родителите си имаха организация с право на глас при вземането на някои решения. Спонсорираха и помагаха според възможностите си на училището за едно-друго.
Директорката се СЪОБРАЗЯВАШЕ с тях и ако родител или децата не харесваха някой учител - намираше законни начини да го пренасочи в други класове или да си поговори с него сериозно и да коригира поведението му.
Така родители+ ръководство работеха с и за децата  заедно, в синхрон! Резултатите бяха много добри и популярността на училището скочи до небесата!
Нещо подобно е необходимо и за детските градини, независимо че са държавни.

П.С. Аз не обичам протестите и манифестациите, въпреки че промените започват с тях  Confused Предпочитам конструктивните разговори на добра воля.

сори, много се разгорещих..

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 12:12 от fastuche

# 181
  • у дома
Асе, звучиш ми по-уверена днес, утре ще бъде още по-добре!  Peace

Викчо ще свикне по-бързо като види че ти си спокойна  Hug

# 182
П.С. Аз не обичам протестите и манифестациите, въпреки че промените започват с тях  Confused Предпочитам конструктивните разговори на добра воля.

сори, много се разгорещих..

Аз също не съм взимала участие в подобен вид акции, което не значи, че не ги одобрявам. Но действам горе-долу като теб - надявайки се на добра воля и разбиране от отсрещната страна. Само че някак не виждам с това мислене кой ще е първият след мен родител, който ще се включи в подобен родителски комитет. Гошо преди дни ми даде подобна идея - евентуално в Д.Г. да събираме пари за заплата на още една възпитателка. Вярно, че никой родител не иска лошо за детето си, но масово се страхуват от "по-лошо" в случай, че идеята претърпи неуспех.... Със сигурност винаги има начини да стане и по-зле. Confused

# 183
Тук съм, тук съм ...
Едвам ви изчетох, наистина много сте се разгорещили някои ... май след лигавенето миналата седмица сега ни се е стъжнило на всичките, а?
Аз мога само да цъкам с език на този етап и да си мисля, че на мен баш такива ужасии няма да ми се случат, ноо понеделеник идва със страшна сила и колкото и да се опитвам да не мисля за това, ще ми се наложи.
Имам дилема - веднага да я оставя за цял ден или да си я взимам на обяд известно време. Мнението на Криси прочетох, но пък силен довод срещу това е, че децата ни вече много бързо свикват с "хубавите" работи и на четвъртия ден, когато не се появя в 12 на вратата за нея ще бъде по-голям шок и ужас, защото вече ще е свикнала и ще ме чака преди обяда.
Ако имам възможност, ще се уговоря с учителките да им се обадя и ако се чувства добре, ще я оставя за цял ден. Де да знам ... много е трудно това решение за мен - за детската градина изобщо, а не до кога да стои там ...
Неви има много хубав избор - Сава да ходи за по няколко часа в различни дни, да свикне ... нооо уви. Надявам се престоят ни по клубовете да има някакъв положителен ефект.

Елексирче, Пенчо го познавам, родителите му също ... ще запазя мнението ми за себе си за сега ... Познавам всъщност много от дечицата във вашата група. Най-често комуникарам с майката на Васко /той е нов/, ще те запозная с нея на родителската другата седмица.
А резервни чаршафи трябва и да има там?

За протести и митинги е много лесно да се говори и пише само че като назрее момента всички се покриват в миши дупки и се оказва, че журналистите са повече от протестиращите  Twisted Evil

Хайде нещо по-ведро.
В СЪБОТА 22.09. ОТ 12 ЧАСА В КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР НА ГУРКО ЩЕ ИГРАЯТ "СНЕЖАНКА".
Някои вече сме гледали тази постановка и аз лично смятам, че е много добра.
Ние ще бъдем там.
Янче, можеш ли да вземеш билети за хубави места?

# 184
  • София
Тц. Само един комплект. Ако се напишка ти ги връщат следобед и на сутринта носиш други. Изгладени, ако обичаш Wink

Нашият рев продължава. Вчера говорих с учителката, жената категорично отрече да и се е карала за нещо изобщо, камо ли, че се е напишкала. Ужасно се притесни. Надявам се да е така.

Аз Веси я оставих първия ден в яслата цял ден. Най-голямата ми грешка. Криси за мен е абсолютно права в това отношение. Първата седмица - до обяд. Като си взех детето след първия ден ми идеше да се гръмна. Още се чувствам виновна. Много. Никога няма да си го простя това.

# 185
  • София
Аз оставих Виктор от първия ден да спи там. У дома не можех да го сложа да легне, но в ДГ спи. Така ме посъветваха, така процедирах и с Калоян. Стреса за детето е един. Но си зависи и от детето, всеки родител си го познава и преценява.

Тази седмица сме си тук, ако ходите на театър, най-вероятно ще се видим.

# 186
  • софия
И аз я оставям за цял ден,така беше и с големия.При нас  е такава практиката-ако си го взимаш на обед другите деца се разтройвали,че тях не ги взимат,пък и както пише Смайли като не се появим на 3-4 ден  ooooh!-къде си??Незнам кой е по-добрия вариант.

# 187
Янче, вземи моля те и за нас билети.  Heart Eyes
Ако много слушате ще ви доведа и мистичната Спейси с нейната чаровна Али  Wink
Деси, мерси за предложението за книжката. Ако не я намеря из околните книжарници, ще те замоля да ми я купиш.  Hug
Мамунка, взех 5 изпита, имам още 3, но най-сериозните. Та продължавайте с палците  Grinning
Радвам се, че децата лека-полека свикват с ДГ. Не знам, аз бих взела детето колкото се може по-рано, според мен първите дни времето им минава адски, адски бавно на малките душици.  Heart Eyes

# 188
  • у дома
за театъра - ако дойдем , на нас билети не ни трябват - Катето ще се курдиса директно на сцената , за да одърпа брадите на джуджетата и да се нагушка със Снежанка.  Laughing

Нели, със свикването може и постепенно да увеличаваш времето - понеделник 1-2 часа, вторник до обяд, сряда да обядва там, четвъртък да спи и  петък пълен работен ден.
Всичко зависи от това как се чувства детето обаче. Аз бих преценявала на място. Просто отсега не е реалистично да си правиш планове - Даричката ще си покаже  Wink

# 189
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз съм обещала да водя Габи в петък следобед или в събота следобед на цирк. Ако има и други желаещи ще ми е приятно да ес видим. Церка е до зала Фестивална, представления от 17,30 и 19,30 часа

# 190
Ама готин ли е цирка? Че на морето я водих и беше пълна скръб. Пони, гълъби и кучета само имаше, а акробатката беше на възрастта на майка ми.

# 191
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Шоши поредицата "В гората" е от 32 книжки. Ние купихме всички на Габи. Ако искаш ще ти напиша заглавията да си избереш

Незнам какъв е цирка, но Габи много се въодошеви като го видя.

# 192

Аз Веси я оставих първия ден в яслата цял ден. Най-голямата ми грешка. Криси за мен е абсолютно права в това отношение. Първата седмица - до обяд. Като си взех детето след първия ден ми идеше да се гръмна. Още се чувствам виновна. Много. Никога няма да си го простя това.

защо? какво се е случило?

# 193
Нели недей оставя Дара веднага за цял ден, това е кошмар за децата, едно е 2-3 часа,особенно за Дара, защотоси я оставяла в клубове з апо толкова и няма да и е нещо ново, нали. но цял ден, ще правинеща, които 3 годни прави с тебе - хранене, следобеден сън и ще се чуди - абе , Нели къде е бе ( тук рев) , довлече един дришльо, дето я засмуква постоянно, а мен заряза в дзверилник и неква строготия тук, ми кавза кво да ям и кога ( тук пак рев) и няма да ме вземе, край, зарязаме - кошмар....да описвам ли още
децата им трябва време да свикнат, да видят че ти винаги  ще идваш да я взимаш, винаги..........такви мисли имам аз у главата Rolling Eyes

# 194
  • София
Ох, не ми се описва, но никога не съм виждала детето си толкова искрено нещастно. Според мен лично и след личния ми опит, детето така или иначе се чувства изоставено първите дни в детската. Колкото повече време седи там, толкова повече се убеждава, че мама няма да се върне...ужасно е. Не бих си оставила детето от първия ден за цял ден за нищо на света повече. Но не мога да върна времето.

Общи условия

Активация на акаунт