ДЕКЕМВРИЙСКИ ЛУДИ КРАВИ ПАК КРЪСТОСВАТ ШПАГИ

• 15 951
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
  • у дома
Мирянче, не се упреквай, нямало е как да знаеш, дори и да си изчела 100 книги по детска психология и да си приказвала със 1000 майки по въпроса.  Hug Личният опит е най-добрият учител очевидно.

Съгласна съм с Криси и елексир!
Благодарна съм че случих на педагози в яслата ни, които настояваха за постепенното привикване на детето. Пак имаше ревове и сцени, но май меко минахме адаптационния период.

# 196
  • София
Диди,  Hug

# 197
аболютно е по леко, да не говорим, че в нормалните страни и майката може да остава с детето, но това тук никога няма да стане.
Имам го пред очите си в момента - как свикна ВИки постепенно и как свика на кумата детето от раз и разликата е огромнааааа. и пак много и помага, че с Виктор са в една група, защото те са по цял ден заедно у дома, и са като брат и сестра, само дето не спят заедно, и пак реве и пак детето е истерясало, майка му и тя Confused

# 198
аболютно е по леко, да не говорим, че в нормалните страни и майката може да остава с детето, но това тук никога няма да стане.
Добре, на мен наистина ми е много чудно, защо тук възпитателките са категорично против такава практика?! Страх ли ги е от нещо, що ли  Rolling Eyes В крайна сметка Обединените Детски Заведения ги има заради децата, те имат работа заради тях. По-приятно ли им е седмици наред да са свидетели на тръшкания и истерии, в сравнение с това майката/бащата/бабата/детегледачката да ходи по 1 час на ден в продължение на седмица и целия процес да е безболезнен, че дори и приятен за всички?
А и като чуя, че е забранено да си вземеш детето не точно в определените от тях часове, защото другите  се разстройвали и лошо ми става  Sick

# 199
  • у дома
Шоши, единственото ми обяснение е , че в нашите ОДЗта още битуват остарелите методи на възпитание на децата, под строй, всеки да потиска чувства и индивидуалност още от 2 годишен.
А възпитателките са все същите завършили детска педагогика през комунизма.. 

Още не ги е разтърсила промяната в педагогическото съсловие. 

# 200
  • София
Моля ви се, тъкмо бях решила утре да ходя да записвам Ванеса на детската градина. Ако обаче ми кажат, че не мога да стоя с нея аз или баба й първите няколко дни, няма да я запиша. Спомням си преди година като ходихме с Мартин там ми казаха, че няма проблем, да видим сега. Ако още малко попрочета в тая тема, ще взема да я оставя за пролетта. ooooh!

# 201
  • у дома
Моля ви се, тъкмо бях решила утре да ходя да записвам Ванеса на детската градина. Ако обаче ми кажат, че не мога да стоя с нея аз или баба й първите няколко дни, няма да я запиша. Спомням си преди година като ходихме с Мартин там ми казаха, че няма проблем, да видим сега. Ако още малко попрочета в тая тема, ще взема да я оставя за пролетта. ooooh!
Миме, вас не ви касае - ти си плащаш, значи ти поръчваш музиката  Mr. Green

Бягай записвай принцесата, не ни слушай че ще ти се изправи косата  Crazy Все ще преживеем началото на разделите, не можем да избягаме от това.

И даскалския манталитет ще променим, да ни уважават децата и да ни ги учат, не само да ни ги вардят през деня, ама това понатам  Mr. Green

# 202
  • 42.016399,23.101179
А ние днес изобщо не плакахме, влезе с усмивка и каза "ДОБРО УТРО" на госпожите и "ЧАО" на мен. Още не мога да повярвам че не рева. АЗ я оставих да спи там още 1 ден, вэпреки че баба и искаше да си я вземем на обяд. Причината да я оставя обаче е че е ходила вече 2 години на ясла и няма да и е съвсем непознато. Страх ме беше да не свикне че всеки ден ще я взимам на обяд и да имаме 2 драми вместо 1.

Цитат
А възпитателките са все същите завършили детска педагогика през комунизма..

Определено липсва свежи попълнения, но кой завършил по късно ще се съгласи да работи такава отговорна работа за 200лв. Cry
И не мисля че вината да не пускат родители примерно в градината е на педагозите, има си изисквания и наредби на които те се подчиняват. Цялата държава ни е скапана... Confused

# 203
  • у дома
марси, и аз докато даскалувах говорех по същия начин, даже употребявах същите фрази.
 Mr. Green

истината е че от теб и мен и от порасналите ни деца (ще) зависи каква ще бъде държавата утре и дали лелката в градината ще бие децата или ще ги утешава когато плачат.

А на Вики, браво  bouquetHug  Peace

# 204
  • София
Аз отивам в Ахтопол. Ама ако искате ще ви взема утре билети, но трябва някой да ги вземе от мен. Което е безсмислено... Simple Smile

по темата за ДГ още нищо не мога да кажа... мога само да ви съчуствам засега...

# 205
Привет банда
и аз да подкрепя мнението, че им трябва период за адаптация на нашите декемврийчета за градина, ясла и тн  Peace
Емката първия ден бях там през цялото време с нея - 2-3ч пихме кафета с учителките - те са три броя, хаху-хихи, разпитах ги за подробности до десето коляно  Whistling На другия ден като отидохме, Емката никакво внимание не ми обърна, и аз си тръгнах, но като отидох да я взема след 3ч. - така ми се хвърли на врата, все едно месец не ме е виждала  Hug и това беше, от там на татък никакви проблеми, по скоро проблеми с тръгването имаме, не иска да си ходи на обяд  Crazy Grinning но от другия месец ще е по цял ден там, така че още малко й остана Wink

# 206
  • София
Къде се затрихте всичките днес?
Ние продължаваме с драматургиите.

# 207
  • София
Какво да пиша? И ние продължаваме, и май става още по-зле.  Като има накакъв напредък обезателно ще се похваля Simple Smile

# 208
  • у дома
И при нас няма новини, освен че Катето продължава да кашля зле, а при мен има много работа.  Sad

мкп, записа ли Ванеса днес в крайна сметка или те уплашихме?

Ели, много ми се ще и в БГ да минават толкова леко и весело първите дни в ОДЗ. Много ме кефят тия чехи, леко живеят

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 16:02 от fastuche

# 209
  • София
Мая пък днеска яде бой. От мен.

Общи условия

Активация на акаунт