ДЕКЕМВРИЙСКИ ЛУДИ КРАВИ ПАК КРЪСТОСВАТ ШПАГИ

• 15 854
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
  • София
На Вим Вендерс. 1987. Дамиел и Марион. Стремежът на духа към въплъщение и сетивност  Wink

# 76
http://www.imdb.com/
покажи ми го тук

# 77
# 78
  • София

И по-точно тук http://www.imdb.com/title/tt0093191/ Оригиналното заглавие е Der Himmel uber Berlin - Небето над Берлин

# 79
Смайли, мерси за поздрава! и за подкрепата в дискусията! Grinning

закъснях, ама ето за Криле на желанието:
http://www.wim-wenders.com/movies/movies_spec/wingsofdesire/wingsofdesire.htm

наскоро даваха по тв Град на ангели /ако не бъркам/ и рекламният клип гласеше основно, че това е холивудската реплика точно на Криле на желанието...
аз нещо за по-нови филми съм зацепила и не мога да се изкажа, но ако искам да помогна на мкп да ми направи по-гаден профил, да довабя и нещо от Ларс фон Трир за фон?
а и, мкп, не хитрея, ама в твоя цитат се казва само как се говори, но не и как НЕ се пише по изключение  Mr. Green

# 80
ми това е дядото на "Град на ангели"  Shocked

http://www.imdb.com/title/tt0120632/

# 81
  • София
но ако искам да помогна на мкп да ми направи по-гаден профил, да довабя и нещо от Ларс фон Трир за фон?

Е сега вече хитрееш  Laughing Освен това какво гадно виждаш в желанието на духовното да се едини със сетивното? Бих те насърчила само  Laughing

# 82
не знаех за този филм до преди малко
трябва да се гледа!

Нев, сродна душа си ми тииии  Wink

ларс фон трир простете чувам за пръв път! обяснете моля за простолюдието!

# 83
Ай стига бе! Докато си публикувам написаното /висях на телефоните/, вие сте изписали 10-тина нови отговора! ooooh!
МКП, точно за метричните съображения се бях хванала, не че претендирам за филолог, но не се и отричам от нещо, което знам 100%-во. Така че тенкс за силната професионална подкрепа на Маймунка. Hug МКП,  имаш уваженията ми /не че ти трябват Wink/ за начина ти на изразяване, нямаш равна наистина, но за граматика не търпя критики. Peace
Speisi, добре дошла!  bouquet Да ти кажа на твое място и аз като прочета заглавието на темата, бих се позамислила дали да не стоя настрани Joy Обаче няма страшно, щом аз им свикнах и ти определено ще ни заобичаш много скоро! Hug Казвай сега нещо повече за теб и дечко!
Айде, Люси, дай ми сега психологически профил на Маймунка. Щото мен ме сърбят вече ръцете  Mr. Green
Нищо не давам за по-малко от 5 филма! Ясно са се изразили хората: 5 любими филма! А и аз нито един от изброените не знам, дори да съм гледала някой, заглавия и имена не помня. Може в отговора си за 5 любими филма искрено и директно да напиша: Забравих ги. Mr. Green
..... си дочитам назад, че не разбрах дали познанстовото с Графа на дадена майка определя гениалността на детето й  Laughing 
Маймунче, няма такава връзка. Поне не всички майки на Декемврийчета си признават познаството с Графа! За разлика от другото, в което никой не се съмнява, де! Wink hahaha

# 84
  • София
Аз знам само за един негов филм, Идиотите. Цитирам фабулата най-повърхностно - Идиотите са група от млади и интелигентни граждани, който се интересуват от всички възможни изяви на идиотизма. Свободното си време те прекарват заедно в голяма къща, която се намира в покрайнините на Копенхаген. Там те се забавляват като провокират съседите и околното общество с преднамерените си идиотщини. За да докаже на дело привързаността си към принципите на групата, всеки един от нейните членове трябва да премине през важно изпитание - да организира оргия в дома си, пред очите на най-близките си хора. И тогава остават седемтте най-силни....

Като гледам какво те влече, ще го оцениш по достойнство. Особено сцената, в която едно от "идиотчетата" е заведено от майка си на баня (той е около 30 годишен жребец). Любезно поздравява всички, те му се лендзят, докато не му щръква пишока  Laughing

Това, разбира се, съвсем не е филма  Wink

Маймунка да каже, нали й е любим  Laughing

# 85
 ooooh!

мисля да дремна с книга ...

# 86
  • София
ooooh!

мисля да дремна с книга ...

Що тъй?  Mr. Green

# 87
  • София
Еееее, къде изчезнахте? Тъкмо взе да ми става интересно. Маймунка, дезертьорка такава. Заради вас ще ми се наложи да работя  Crossing Arms

# 88
аз уж отидох да търся цитати, но не намерих материали, ама ме хванаха малко на работа... а и то виждам темата за със-чето вече е отшумяла, но ще гледам довечера да се доаргументирам...  Grinning
а за Идиотите - не ми е толкова любим /мислех, че планираш мой по-психарски профил Wink/, по-скоро ме потисна /90% съм сигурна, че вече за правилна е обявена тази форма, а не поДтисна  Wink/, и важно за Ларс фон Трир /и групата Догма/ е и че особено тогава използва една такава специална техника на снимане - всичко се вижда размазано, разконцентрирано и т.н. и уморява не само духа, но и очите... има и "по-нормални" филми, сега ми се губят заглавията, но имаше един, дето много добре си критикува амер. действителност и манталитет, а това би се вързало някак, макар и може би не по очаквания начин, с онази статия за възпитанието, която  Embarassed още не съм смляла.. ей сега ще го потърся този филм...

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 15:56 от Маймунка

# 89
да, Догвил беше онова за Америката, Порейки вълните май е най-сходен на Идиотите, а май и Танцьорка в мрака е негов...

а мкп май работи  Simple Smile

а аз май трябва да ходя насам-натам, ще се включа с нетърпение по-довечера  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 15:58 от Маймунка

Общи условия

Активация на акаунт