Какво да правим ние с неваксинираните деца?

• 17 360
  • 138
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!Въпросът ми е към родителите, които не са ваксинирали децата си.Как сте отказали ваксините/ в смисъл, къде сте се подписали за това-някаква декларация или в свободен текст, защото това не е уредено все още в Б-я със закон, поне така ни казаха в ХЕИ/ и търсили ли са ви от ХЕИ за глоба?Ние досега сме сложили само тези в родилния дом, но непрекъснато атакуват нашата педиатърка от ХЕИ и сега са я заставили да ни изготви нов имунизационен план, понеже ние сме вече на 1 г. и 7 м.

# 106
Аз пък ако разбера, че неваксинирано дете посещава групата на сина ми, ще побеснея Close.
Да, всеки сам решава за децата си, но в тази страна си има закони и трябва да се спазват.
Щом ние сме ваксинирали децата си, то те не носят опасност за околните.
Но - нямам намерение детето ми да се разболее от коклюш например, да не говорим за една епидемия от полиомиелит.

Щом сте решили така без да ни питате нас, родителите на ваксинирани деца - устройвайте си отделни детски градини.

Въпрос на личен избор.
Но и на обществен морал.

Прекалено много се преекспонира темата за тези ваксинации.
Не ми се мисли ако ги нямаше колко народ щеше да измре от вариола например...

Абсолютно!!! Peace

# 107
Ludmil, да се върнем на въпроса ти - като не е ваксинирано детето ти, няма да правиш нищо специално. Дете като дете, ще си играе с другите деца, ще си ходи на ДГ, на училище, ще си живее живота, да е живо и здраво, и това е. Естествена храна, доколкото е възможно, повече чист въздух, каляване, кърмене до дупка, по-малко лекарства... Не че това не важи и за ваксинираните дечица, да са живи и здрави всички.

# 108
Аз пък ако разбера, че неваксинирано дете посещава групата на сина ми, ще побеснея Close.
Да, всеки сам решава за децата си, но в тази страна си има закони и трябва да се спазват.
Щом ние сме ваксинирали децата си, то те не носят опасност за околните.
Но - нямам намерение детето ми да се разболее от коклюш например, да не говорим за една епидемия от полиомиелит.

Щом сте решили така без да ни питате нас, родителите на ваксинирани деца - устройвайте си отделни детски градини.

Въпрос на личен избор.
Но и на обществен морал.

Прекалено много се преекспонира темата за тези ваксинации.
Не ми се мисли ако ги нямаше колко народ щеше да измре от вариола например...

Абсолютно!!! Peace
В това "изказване", няма никаква логика. След като сте си ваксинирали децата, няма от какво да се страхувате. Ние сме тези, които трябва да се притесняват, с неваксинираните ни отрочета.
 Морала е субективно понятие. Ако за теб не е морално това, че аз не спазвам "законите", за мен не е морално, че дискриминираш детето ми! Naughty

# 109
Ще кажа че аз имам  БЦЖ от 1 клас и 5 години след това като си погледна лявото рамо виждам  едно голямо червено топче което седи там и не може по никакъв начин да се махне и това нещо ми  е там от 5 години .питате ли ме какво ми е че тръбва постоянно да го пазя да не го ударя някъде и лятото когато всички ходят по потничета аз  не мога да ги нося защото всеки срещнат започва де ме пита :Какво ти е това ?Ама защо е така?Ами не може ли да се махне?Като си сложа потник няма как все някой да не ме пита просто е невъжможно
Аз на  моя брат който е още малък съм казала на майка ми че не искам да му слагат БЦЖ ами ако му стане като моето?...мога да говоря цял ден на тази тема ........

# 110
Здравейте, моля да разсеете притеснението ми, ако е възможно, относно пореден пропуск на 3 ят прием на хепатит В ваксина. На 7 месеца и вече втори път пропускаме последната инжекция от Хепатит В защото е храмава. Педито тнърди, че няма проблем, но мен ме съмнява, ако някой е минал по този път или знае точно процедурата, моля за мнение. Благодаря ви!

# 111
  • ГОре на черешата...
В това "изказване", няма никаква логика. След като сте си ваксинирали децата, няма от какво да се страхувате. Ние сме тези, които трябва да се притесняват, с неваксинираните ни отрочета.

Айде сега обяснявам като на първокласник, пък дано схванеш Wink.
Ако твоето неваксинирано дете домъкне коклюш, или морбили, или заушка в градината, има голям риск да се разболее и моето ваксинирано дете.
Разликата ли?
Ами моето ще изкара заболяването леко.
Твоето ли? Незнам.
И не ме интересува Crossing Arms.

# 112
  • София

Айде сега обяснявам като на първокласник, пък дано схванеш Wink.
Ако твоето неваксинирано дете домъкне коклюш, или морбили, или заушка в градината, има голям риск да се разболее и моето ваксинирано дете.
Разликата ли?
Ами моето ще изкара заболяването леко.
Твоето ли? Незнам.
И не ме интересува Crossing Arms.

Моето изкара коклюш, въпреки че не те интересува. И то го изкара много по-леко от коклюша, който изкараха ваксинирани деца по същото време. И моето дете се зарази с коклюш от ваксинирано дете. Така че не нападай по този начин, защото не знаеш кой всъщност носи по-големия риск.
И, сигурно и това не искаш да знаеш, но колкото и да ти е неприятно, моите деца ходят на у„илище без ваксини и боледуват много по-малко от другите деца. За миналата година малката ми дъщеря няма нито едно отсъствие. За тази уч.година досега още не е отсъствала от училище. Направи си изводи.

# 113
Здравейте, моля да разсеете притеснението ми, ако е възможно, относно пореден пропуск на 3 ят прием на хепатит В ваксина. На 7 месеца и вече втори път пропускаме последната инжекция от Хепатит В защото е храмава. Педито тнърди, че няма проблем, но мен ме съмнява, ако някой е минал по този път или знае точно процедурата, моля за мнение. Благодаря ви!

Никол направи пауза от година и половина за този трети прием на Хепатит Б. Защо те притеснява забавянето? Даже по-леко ще го понесе в последствие детенце, а инмунитета вече си е там  Peace

# 114
Мариета,
А ти ваксинираШ ли се среЩу коклюШ редовно...zаЩото ако ти ми домькнеШ zараzа вече са други zаконите... Wink

# 115
Людмил, ако не ти се занимава с излишни борби, просто намери педатър, който само да ги вписва Wink
Ние между другото така правим, а детето  се радва на отлично здраве, за разлика от връстничетата си!
Поздравявам те за избора!

# 116
При нас проблемът е не вече дали ще ни пуснат в градина, а как ще ходим там при това неправилно хранене, на което се възпитават децата там. Това е също толкова голям проблем. ooooh!

# 117
  • Ланкър, планините Овнерог
Ludmil, да се върнем на въпроса ти - като не е ваксинирано детето ти, няма да правиш нищо специално. Дете като дете, ще си играе с другите деца, ще си ходи на ДГ, на училище, ще си живее живота, да е живо и здраво, и това е. Естествена храна, доколкото е възможно, повече чист въздух, каляване, кърмене до дупка, по-малко лекарства... Не че това не важи и за ваксинираните дечица, да са живи и здрави всички.

Да, но за да тръгне на градина, трябва да има всички ваксини. Иначе няма да го вземат.

# 118

Да, но за да тръгне на градина, трябва да има всички ваксини. Иначе няма да го вземат.

Абе я да видим....

# 119
  • Ланкър, планините Овнерог
Е, с фалшиви документи е друго.

Общи условия

Активация на акаунт