Какво да правим ние с неваксинираните деца?

• 17 358
  • 138
  •   1
Отговори
# 120
  • ГОре на черешата...
Мариета,
А ти ваксинираШ ли се среЩу коклюШ редовно...zаЩото ако ти ми домькнеШ zараzа вече са други zаконите... Wink
Защо, ти още на градина ли ходиш Mr. Green?
На въпроса - да, имам всички имунизации.

# 121

[/quote]

Айде сега обяснявам като на първокласник, пък дано схванеш Wink.

[/quote]
 След ваксина ДТК, дъщеря ми изкара коклюш!! ЗА какъв първокласник говориш?
 Три месеца се чудех, как да си оправя детето, а ти ми говориш, че не те интересува! Crazy
 Благодари се на Господ, че детето ти е едно от късметлиите, които не са получили странични реакции.  ooooh! Само аз си знам, какво преживях и през какво преминах.  #Cussing out

# 122
Твоето ли? Незнам.
И не ме интересува Crossing Arms.

Нека наистина не сме толкова груби, за дечица става въпрос все пак. То е ясно, че те интересува твоето си дете ....

# 123
... само допреди 100 години нашата нация е била сред най-дълголетните в Европа? Нашите баби и дядовци са били здрави и силни до последния си дъх и не са стъпвали на доктор. ..

За това не съм съгласна. Не са стъпвали на доктор, защото са нямали толкова доктори и лекарства. напротив, умира ли са много по-млади хората.

# 124
Аз пък ако разбера, че неваксинирано дете посещава групата на сина ми, ще побеснея Close.
Да, всеки сам решава за децата си, но в тази страна си има закони и трябва да се спазват.
Щом ние сме ваксинирали децата си, то те не носят опасност за околните.
Но - нямам намерение детето ми да се разболее от коклюш например, да не говорим за една епидемия от полиомиелит.

Простете, но ако детето ви е веаксинирано, това че в групата му има неваксинирано дете, не би го застрашило, именно защото е ваксинирано Simple Smile)) Опасността е за неваксинираното дете.

Не приемайте изказването ми като заяждане. Моите деца са ваксинирани. Просто уточнявам.

# 125
  • София
Ами като не искате да ги ваксинирате, дръжте си ги в къщи. Или, ако предпочитате, можете да направите специално училище за неваксинирани.

# 126
Ами като не искате да ги ваксинирате, дръжте си ги в къщи. Или, ако предпочитате, можете да направите специално училище за неваксинирани.

А на теб лично какво ти пречат неваксинираните деца?  Те не застрашават твоето, напротив, твоето е опасно за тях. Но родителите им са си поели риска и отговорността.
Теб обаче какво те бърка това, не разбирам?  newsm78

# 127
  • София
Прекалено много се преекспонира темата за тези ваксинации.
Не ми се мисли ако ги нямаше колко народ щеше да измре от вариола например...

"Средно изчислено в периода на 20 век Вариолата причинява 300-500 милиона смъртни случая. Само през 1967 година Световната здравна организация изчислява, че от 15 милиона души заразени от болестта 2 милиона умират същата година." (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%80%D0%B0_%D1%88%D0% … D1%80%D0%BA%D0%B0)

Благодарение на масовата ваксинация - на това, че нашите родители и нас са ваксинирали без никой никого да пита, не се налага да ваксинираме децата си. Бих се радвала, ако не се налага да се слага ДТК на правнуците ми... Но за съжаление, благодарение на такива като автора на темата, това няма да се случи. Тъжно, как уж интелигентни хора съзнателно спъват глобалния прогрес. Особено по отношение на борбата със страшни болести.

# 128
Благодарение на масовата ваксинация - на това, че нашите родители и нас са ваксинирали без никой никого да пита, не се налага да ваксинираме децата си.

Това е една от най-големите масови заблуди по отношение на ваксините. Епидемиите имат свой естествен ход и зависят предимно от хигиената и стандарта на живот.

# 129
Специално за вариолата (едра шарка) в моето детство, а и след това, се тръбеше надлъж и нашир, че е изкоренена, именно благодарение на повсевместната ваксинация. Пишеше го даже и в учебниците ни по онова време! И затова спряха да имунизират децата.
Моят син е роден през 93-та и не е ваксиниран против вариола, не защото аз не съм пожелала (много щеше да ме пита някой), а защото тогава просто не ваксинираха! Между другото, тогава бях леко притеснена от това, защото сме учили, че е смъртоносна. Някак си странно ми се струваше аз и мъжът ми да сме ваксинирани, а детето ни - не.
Странно как се появи от нищото тази уж изкоренена болест, та се наложи пак да се правят ваксини. Много странно!  Whistling

Хахаха, намерих един стар учебник, издаден през 1975 г., в който за вариолата пише:
Цитат
Благодарение на ефикасната и задължителна ваксинация в голяма част от света, включително и у нас, болестта е ликвидирана.

Joy Joy Joy

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 09:30 от Как' Сийка

# 130

Всъщност твоето мнение е, че си си ваксинирала детето за да не заразява другите, така ли?  ooooh!

# 131

Те ще направят точно каквото ги посъветваш ТИ.
Някакви други желания имаш ли?...Ако може да са адекватни!

# 132
Момичета, не се заяждайте - жената просто отговаря на Людмил. Сигурно и нея като родител я е страх за детето й, в случая от неваксинираните деца. Въпросът, обаче, дали този страх е основателен, е друга тема.

Всъщност, има ли някой, който да е напълно наясно за ДГ и училище - изискват се задължителните ваксинации или се изисква имунизационен статус, което са 2 различни неща.

# 133
...В НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ пише:
Чл. 4. (1) В детските градини целогодишно се приемат деца въз основа на писмена молба, подадена от родителите.
(2) Към молбата се прилагат следните документи:
...
5. данни от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
6. медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издадена не по-рано от 3 дни преди постъпване на детето в детската градина.
В ал.5 не пише направени задължителни имунизации, а вписани данни за направени или не такива.
Както изглежда, проблема не е в това може или не може неваксинирано дете да посещава д.градина, а кой как тълкува наредбите.
Това от мен.

Намерих тази Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.) , съгласно чиито изисквания се отбелязва имунизационния статус. Пишете в Гугъл - излиза веднага пълният текст. Та, според нея, имунизационен статус не е дали Е или НЕ е ваксиниран един човек, а какви ваксини има или няма и защо ги няма, ако ги няма... Мдааа... Има ред изброени причини да не се ваксинира, максимален срок на отлагане и други подобни глупости, но не видях като причина за липса на ваксини да е споменато "Отказ". Реакциите след ваксини са описани като "нежелани" - сякаш има "желани"... Силно се надявам в скоро време българинът да има право да избира. Аз не ваксинирам детето си и то няма да ходи в българска детска градина.
Grace, самоцитирам се от преден пост в темата.

И, моля, стига сте се заблуждавали, че невакснираните деца са опасни за ваксинираните - те не са чумави! Мислете с главите си!

# 134
Аз пък не мога да разбера защо темата не е заключена.
Какво цели авторката с темата. нали сама си е избрала неваксинирането. Какво сега пита и разпитва. Въпросът според мен е зададен леко късничко. Трябвало е преди да се счупи стомната.         
И защо не се ползва закованат за това тема, ами само се залива форума?

Подкрепям!

Авторката не пита какво ще прави, защото не е ваксинирала децата си и могат да се разболеят, а какво ще прави с институциите, като детски градини, които изискват задължителни имунизации.

И пак казвам, макар че моите деца са ваксинирани, не смятам, че неваксинираните ги застрашават, нито че е редно да се налагат задължителни имунизации. Като прочетох как някои деца са реагирали на ваксините и какви увреждания са получили, направо изпадам в ужас и съм благодарна, че моите са здрави. Впрочем, вторият ми син няма ваксина за коклюш, тоест вместо ДТК има само ДТ, защото му беше противопоказно. И благодаря на личния ми лекар, който ми каза, че има такъв вариант, защото аз нямаше как да разбера.

Не ми е ясно как е възможно жени, които са станали майки да имат толкова пренебрежително и грубо отношение към чуждите деца! Какви са тези изказвания на Кати и Мариета? Би трябвало да се засрамите. Форумът е БГ мама, не БГ злоба.

Общи условия

Активация на акаунт