A tavolaa.....è prontooooo! или Мами в Италия - 4аст 67

• 20 063
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
Аля, аз не обичам особено неаполитански пици, защото излизам на 4 крака от пицарията,обикновено проклинаща се Laughing Твърде са дебели и много натрупани. Харесвам по-тънки и семпли пици.
Ние ядем пица мин. 2 пъти седмично - единия път домашна ( с тестото на Деси), другия навън.  Моята става малко по-висока. Обожавам пица Фрутти ди маре ( за разлика от 90 процента от хората, които познавам). Дори само да са с коцце и вонголе пак съм на небето. Пицата предпочитам червена, въпреки, че понякога ям една страшна бяла -  брезаула, пармиджано на люспи, рукола.

ето  изглед към 3 мои пици ( с тестото на Деси, жива и здрава да е)  Laughing   Цък   Цък    Цък

и последната от преди няколко дни:Цък

малко се увлякох, сигурно, защото съм зверски гладна и ще отида да похапна  Laughing

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 16:58 от Lennie

# 76
Pizza Margherita си е класика в жанра, особено с mozzarella di bufala! Но аз май няма пица, която да не харесвам. Много обичам да има колелета пресни домати!   chef

# 77
  • Torino,IT
Лени, страхотни произведения, 4ак ми се прияде пак пица, да те питам на последната ти пица, от преди няколко дена, какво е това заленото, рукула ли и шунката каква е?

Мерси   bouquet

# 78
Маркрит твоят кекс ме заинтригува.Това някоя руска рецепта ли е?

# 79
Лени, страхотни произведения, 4ак ми се прияде пак пица, да те питам на последната ти пица, от преди няколко дена, какво е това заленото, рукула ли и шунката каква е?

Мерси   bouquet

рукола рулз   Mr. Green  шунката мисля е  котто торрионе, малко по-дебелшки ми ги нарязаха този път, обикновено ми ги режат като вестник.

# 80
 За пореден път да вметна темата за италианската кухня, който иска да чете и да я обогатява. Wink
 Естествено намира се в Готварския. Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192732.0

За пиците и ние поне веднъж в седмицата ядем. Peace
 Аз обожавам порчини , така че в повечето случаи е порчини с нещо. Wink
 Харесвам и с рукола. Grinning
  newsm78  Да питам и по вашите пицерии ли правят пиците много солени? Twisted Evil
  Тук имаме познат пиациоло , който казва, че се прави с цел да я поливаш с повече бира, но после цяла нощ си жаден. Tired
 Открили са сме само 2-3 места,където я правят нормална и там ходим.  Laughing

ov4eva , много хубаво куче ! Hug

# 81

гери, не , не са солени. а и не са май бираджии по нашия край. там сте интернационале... сто процента се пие повече. тука народа ближе сладоледи. Laughing

овчева,   за еклери си позволявам да ти препоръчам една рецепта и моя опит, който е кратък, но доста успешен ето тук изказвам 'компетентно' мнение :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=138904.msg2644625#msg2644625

# 82
Астреа и аз съм чувала това за солените пици,въпреки,че ме убеждават,че било от двоинната порция прошуто ,която ми слагали.Много си приличаме с кучето  Simple Smile
Да попитам нещо.Снощи чух,че днес излизала биографията на Лучано Павароти,та се засилих да я търся тази сутрин,но маи нашата част на Италия е в литературно затъмнение.Или аз не съм разбрала правилно

# 83
 тук без бира не се сяда на пица.. Laughing

# 84

Да попитам нещо.Снощи чух,че днес излизала биотрафията на Лучано Павароти,та се засилих да я търся тази сутрин,но маи нашата част на Италия е в литературно затъмнение.Или аз не съм разбрала правилно

за биографията не съм чувал  но днес излиза Паваротти фор евър диск.
малко ме е яд, че толкова бързо се ориентираха търговски тия хора  Confused

кучето ти е супер!

# 85
  newsm78 А какво ще кажете за полемиките покрай наследството - всички зейнаха срещу Николета.  Confused

Rolling Eyes  Един личен въпрос към Фата Моргана - ти да не се казваш Мария и да си работила към кол център за Италия, намиращ се в Холандия?? Че май света ще се окаже малък. Wink

# 86
  newsm78 А какво ще кажете за полемиките покрай наследството - всички зейнаха срещу Николета.  Confused

не ми е читава тая николета, сори. и не го разбирам тоя мъж, който нищо няма да остави на първата си жена, която е отгледала децата му , живяла е с родителите му и до колкото разбрах активно е участвала в бизнеса му.
от др. страна при развода си с нея сигурно й е платил доста пари.
четох, че николета го е изнудвала с аличе и че той е бил готов да я зарязва. от др. страна готов, ама й оставя 25 процента.  и е бил с главата си, не е страдал от мозъчно затъмнение.
та, аз съм раздвоена.

# 87
Доколкото си спомням бившата му жена получи солидна сума при шумният им развод.Както и ,че това са поредните медиини простотии и че доста от тази помия е организирана пак от бившата му жена.Дъщерите получават също дял от наследството,а бившата му вече си е получила своя дял.Абе аз пък с какъв акъл му отказах когато ми предлагаше да се женим,ама бързо се събудих,та не видях края.Да мисля,че Николета не е такава кучка кавато я изкарват сега.И тези "приятели"които сега раздухват как им се бил оплаквал и т.н. направо ми прилича на приказки от шипковият храст.Лека вечер дами аз отивам на зъболекар.чао

# 88
  • Italia, Palermo
Овчева, здрасти, много готин лабрадор с маргаритки ей, пич! Мъжът ми работи с кучета полижейски и там имат две лабрадорчета де сега са влюбени да видим колко и какви ще са евентуалните бебоци. Много готини сладки и игриви кучета са, но за апартамент са пакостници-гризкат това-онова. Иначе другата раса полисбаубау при Витакис( мъжо) са немските овчарки.
Лени, много ме разсмя с това цък цък цък, а на последното видях оранментираната дуска за рязане, но щом затворих "образа" ми се стори, че е пица с формата на дъска, та се върнах да отворя пак, ама цък! Хрумна ми тая идея за база на пица, хм. Много обичам и аз Маргарита, Прошутто и фунги, а напоследък се ориентирах към една с пържен патладжан(пармиджана я именуват), но предпочитам по-високите пици, наречени фокачи де се намират най-вече по обяд в панифичите, че не са солени. Аааа не знам дали е за повече продажби на бира, но и тук са солетни пиците, дори не само в заведение, но и тези за дома.

# 89
  newsm78 Аз съм по-близо до мнението на Овчева ,но кой ли знае... Rolling Eyes
Залъкът е много голям и отворени усти да го хапнат колкото искаш.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт