Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви мерки мога да предприема за облекчаване на болката и дискомфорта след перинеотомия?
Каква е ролята на температурата на водата при промивките?
Какви са основните симптоми, за които трябва да внимаваме след раждане с шевове?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви мерки мога да предприема за облекчаване на болката и дискомфорта след перинеотомия?
След перинеотомия е важно да се избягва всякакво дразнене на шевовете. Препоръчително е да правите промивки със смрадлика след всяко ходене до тоалетната, тъй като това има противовъзпалителни свойства. Много потребители споделят, че използването на спрейове за заздравяване, като Бивацин, също помага за облекчаване на болката. Важно е да се търси и физическо облекчение; могат да се използват топли компреси или водни процедури. Упражненията на Кегел са от значение за възстановяването, но е по-добре да изчакате шевовете да зараснат, преди да започнете.
-
Каква е ролята на температурата на водата при промивките?
Температурата на водата при промивките играе важна роля за облекчаване на болката. Много майки препоръчват да се използва топла вода, тъй като тя помага за отпускане на мускулите и облекчаване на дискомфорта. Такова топла вана с отвара от смрадлика може да се прави до три пъти дневно, което значително подпомага възстановяването.
-
Какви са основните симптоми, за които трябва да внимаваме след раждане с шевове?
Основните симптоми, за които трябва да се внимава, включват продължителна болка, гноясващи шевове, подуване или зачервяване на мястото и повишена температура. Важно е да обърнете внимание на всяко влошаване на симптомите и незабавно да потърсите медицинска помощ, тъй като това може да сигнализира за инфекция или усложнение.
-
Какви средства могат да помогнат след операция на перинеума?
Не знам Кегел да помагат за шевовете, но си ги прави за стягане на мускулатурата. За мазила не знам, но аз ползвах Бивацин спрей за заздравяването и дезинфекция. Има леко охлаждащ ефект и облекчава за малко.
да ви е живо и здраво и много да ви радва.На мен и двата пъти нещата чувствително се подобриха като ми свалиха конците.Промивките със смрадлика са много добри,използвай я при подмиване вместо вода и избягвай честото къпане,т.к водата го възпалява допълнително.Можеш да ползваш и някакъм обезболяващ гел или спрей,но и без тях до седмица,10 дена нещата ще отшумят.Стига разбира се всичко да се развива нормално.
.
.
Неприятно е и болезнено,но отминава с времето