Ритниче отляво,ритниче отдясно,на ЯНУАРЧЕТО му става тясно!

• 16 162
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте и от мен  Hug!

Добре дошли на новите мамчета, чудесно, ставаме все повече   bouquet!

На Евито - Честито дипломиране!
Със НОИ - къде тряба да си поискам ПИК кода - в НОИ, тук в София или в НОИ, по постоянен адрес (че при мен постоянния адрес е още при родителите ми  Blush)?

И искам да питам още един въпрос, ще съм благодарна ако някой знае, защото аз търсих и в крайна сметка нищо не разбрах. Когато бебчо се роди, живот и здраве, от къде ще трябва да получа акта му за раждане, след като постоянния ми адрес не е в София? Т.е.акта за раждане от общината по постоянния ми адрес ли ще трябва да го взема или от общината, към която е болницата, в която бебчо е роден  newsm78?
Ох, извинявам се стана объркано, обаче вече и аз тотално се замотах  Blush.

# 181
  • Варна
Добре дошли на новите мами! Лека и безпроблемна бременност  Hug Алех, ти къде пазаруваш бебешки неща във Варна. Иска ми се да отида в един голям магазин каквито има в София и да си накупя всичко.
Уф, болна тема Sad Виж в тази тема има списък на магазините във Варна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14037.0 Горе-долу е актуален, съставен е от момичетата от форума. За по-обикновени дрешки и бодита, както и памперси пазарувам от гаражите на колхозния пазар. Кошари и колички има доста в Бебчо, Биберон, магазин Слънце, както и други аксесоари. В списъка има и магазин Рошко, струва ми се с богат избор, но ми е далеч и не съм ходила там.

# 182
Здравейте всички бъдещи и и настоящи мами. Терминът ми е на 12ти януари.
Чета от известно време и чак сега се регистрирам, защото ще питам нещо. Значи, 23 г.с. съм и вчера и днес усещам лека болка и стягане отдясно. Вчера бебо си буташе, но днес не съм го усещала. Докторът ми изписа магнерот преди седмица, защото имах контракции (или поне си бях въобразила), но като ме прегледаха, се оказа че всичко е наред. Но пък после разбрах, че било нормално да имам контракции, ако не ме боли. Та, сега тая тъпа болка е през 1-2 минути, понякога през секунди, понякога през 1 час. Докато пиша това, спря.  Да се притеснявам ли? Sad

# 183
  • София
Фоксче добре дошла и ти.  bouquet Лека и безпроблемна.
Това за Исак нещо не го разбрах. Извинявай. Embarassed Осиновявате го или??????
Да, Исак го осиновяваме

# 184
  • В полите на Пирин планина
Добре дошли а новите мами - Януарки.
Евито - честито дипломиране.

За болките в областта на матката и корема знам, че може да са предизвикани от нарастването на маткат и притискане на съседни органи. Принципно се взема но-шпа и ако не отпминат се ходи на лекар. Магнезият / Магнерот, Магнерич .../ също съдейства за успокояване на матката, а и на бременната като цяло. Принципно се изписва при опасност за задържането на плода.

Фоксче - поздравления за смелостта да си осиновите детенце! Добре дошла при нас.

# 185
Здравейте мамчета и от мен на новите добре дошли  Hug
Аз също не пия Магнерот, при леки болки от време на време взимам Но шпа и като се сетя пия витамини и отделно Калций и Ц. Вчера бях на консултация със вторите ми изследвания всичко е наред бебето си отговаря на 23 седмица.
Ония ден претърпяхме злополука благодаря на бог че се разминахме само с уплаха. Бях спряла на път с три платна за да сваля един багаж отварям вратата да се кача и някакъв минава и отнася вратата, важното е че не отнесе и мен. Оправданието му беше не те видях Sad За капак на всичко имам акт че съм причинила ПТП но не съм съгласна и ще обжалвам до края.  Пазете се всички че по пътя е пълно с малоумници.
Лек ден на всички.

# 186
  • Карлово
Мелиса, много неприятно това с ПТП, обжалвай до дупка, щом не си виновна. Аз вчера се карах с една собственичка, че съм спряла пред магазина й, ама аз знак "да не се спира пред моя магазин" не съм чувала. Уж щеше да вика полиция, но видя, че няма да ме уплаши. Наглеци колкото щеш.
Добре дошли на новите мами, много голям отбор се заформяме!
Еви, честито дипломиране!

# 187
 Здравейте и от мен.
[/quote]
 А за това, че ти се струва постоянно че ти се пишка - когато матката има контракции, това влияе на пикочния мехур и създава изкуственото усещане, че ти се ходи до тоалетна, без да има защо.
[/quote]

Това значи ли че аз постоянно имам контракции? Sad На мен непрекъснато ми се пишка, а като ида почти нищо. А док не ми е изписал нищо. Правихме стерилна урина - няма бактерии. И така. Дано всичко е наред.
Лек и успешен ден на всички.
И добре дошли на новите мами.

# 188
  • София
  Това значи ли че аз постоянно имам контракции? Sad На мен непрекъснато ми се пишка, а като ида почти нищо. А док не ми е изписал нищо. Правихме стерилна урина - няма бактерии. И така. Дано всичко е наред.
Лек и успешен ден на всички.
И добре дошли на новите мами.

Не значи задължително, че имаш контракции, само докторът ти може да каже какво ти е състоянието.

# 189
Гледам много неща обсъждате, ама детето ми е много болно и съм пас Confused
Повтори го болестта и сега е по-зле и от преди, с Т Sad
Нямам време да се сетя, че съм бременна, добре че бебаната подритва яко, та поне с нея нямам притеснения.
Надявам се скоро в нас да изгрее слънце...

# 190
  • Варна
Това значи ли че аз постоянно имам контракции? Sad На мен непрекъснато ми се пишка, а като ида почти нищо. А док не ми е изписал нищо. Правихме стерилна урина - няма бактерии. И така.
При мен например бебето е с дупето надолу, и съвсем осезаемо ме рита в пикочния мехур, също съм през 15 мин в тоалетната. Не се притеснявай излишно, повече спокойствие  Hug

# 191
  • Карлово
Ох, Филипа, позната история, бързо да се стабилизира Преско! Hug

# 192
  • на плажа
Добре дошли на новите мами! Специални поздравления за Фоксчето - най-щастливата мама на две дечица   bouquet.

# 193
  • на плажа

И искам да питам още един въпрос, ще съм благодарна ако някой знае, защото аз търсих и в крайна сметка нищо не разбрах. Когато бебчо се роди, живот и здраве, от къде ще трябва да получа акта му за раждане, след като постоянния ми адрес не е в София? Т.е.акта за раждане от общината по постоянния ми адрес ли ще трябва да го взема или от общината, към която е болницата, в която бебчо е роден  newsm78?

И аз съм така, но следващия месец ще отида да си сменя постоянното местожителство, за да нямам ядове, защото до колкото знам акта се получава по постоянно местожителство на майката.

# 194
Ох, Филипа много е лошо това, дано бързо да оздравява. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт