"Приемни семейства с трудов договор"???

• 197 167
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 660
Поздравления!Абсолютно точно казано! Simple Smile))

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 23:34 от cvete.di

# 661
Струва ми се, че изпуснах нещо важно и ценно...

# 662
Lindt   bouquet  bouquet  bouquet  Hug

# 663
здравейте... нз дали тук трябва да попитам но не зн къде другаде.... на 16 години съм търся си приемно семейство как може да стане това..??? предварително благодаря...

# 664
  • София
Като се обърнеш към Отдел закрила на детето.

# 665
Ако напишеш от кой град си, ще ти помогнем да намериш къде е вашият Отдел закрила на детето.

# 666
абе, няма ли гореща линия някаква за деца в криза? някакъв централен номер, на който могат да позвънят дискретно от родителите си при нужда?

разбира се, трябва да знаят отговорността си, приказката за лъжливото овчарче и т.н. ...

ПП има - 116 111

http://news.ibox.bg/news/id_537457742

# 667
Здравейте всички приемни родители . Днес вече се реших да се регистрирам.Незнам дали някой от вас се е интерисувал как и къде може да се промени нещо в нашите трудови договори.

# 668
  • София
Какво да се промени? Те тези договори въобще не трябва да са трудови. В трудовото законодателство никъде не е регламентиран "труд" който е 24 часъв 7 дни в седмицата, така че настоящите договори очевидно са в нарушение на трудовия кодекс. Не се е хванал някой, не е осъдил АСП.
Ако ще има някакви договори които регламентират приемната грижа като професия, те трябва да са по типа на свободните професии или да се рагламентират със специален режим.
Вас какво по-точно ви интересува?

# 669
ходих в офиса на кнсб първо ми се изсмяха а след това ми казаха ,че ако искаме да ни обърнат внимание трябва или да стачкуваме или да направим подписка която да испратим до всеки който се сетим

извадих нешо от кт там пише ,че назначените по чл.70 са държавни служители и заплащането на извънаредния труд извън месечния график за почивните дни е 100 на 100 и е даден пример ,че ако 1ден е 15лв.то за извънаредния ден също се заплащат 15лв.

с още 3 семейства обсъдихме варианта за подписка но първо трябва да решим точно какви са ни исканията.Има няколко неща които трябва да се обсъдят

Ехо lindt много е скучно да си пишеш сам били ми отговорила нещо Stop

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 16:39 от Boten Mary

# 670
  • София
Не знам какво да ти отговоря повече - написах това, което мисля по въпроса.
Като решите какви са ви исканията и ако имате желание може да ги изложите тук за да ги обсъдим.

# 671
Най_важното според нас е да искаме еднократната помощ да се дава с настаняването на детето,другото нещо е да увеличат заплатите и парите за децата до размера който дават на дете в дом .Трябва да дават и поне 400лв. на месец за деца от 0 до 3 годишна възраст.Да позволяват както е по закон и приемния родител да работи и на друг договор на 8 часа.Не се сещам за друго ако ти се сетиш казвай.Имаше предложение и двамата приемни родители да подпишат договор  увеличават заплатите,но според мен това не е коректно спрямо самотните приемни родители.

# 672
  • София
Да, еднократна помощ при настаняване е необходима и е логично да се дава за да може семейството да се подготви с най-необходимото за настаняване на дете - дрехи, обувки, мебели...
Заплатите с подписки няма де се повишат.

Няма как при условие, че сте подписали основен трудов договор с АСП да имате право да работите на друг 8 часов трудов договор. Трудовото законодателство не позволява два основни трудови договора.
Имате свободата да изберете да сте доброволен приемен родител и да работите другаде.

И нещо, което е лично мое мнение. Изключително лоша услуга на децата правят държавните органи и неправителствения сектор, които "промотират" приемната грижа като начин да се увеличи трудовата заетост.

За всеки тръгнал с мотива, че приемната грижа е начин хем да ти тече трудов стаж, хем да получаваш някакви доходи, хем да си стоиш в къщи, трябва да е ясно че съвсем скоро след като започне да гледа дете ще разбере, че всъщност парите не покриват разходите и би могъл да си намери поне няколко работи, които ако не по-добре платени са по-лесни в пъти от това с което есе е захванал.

# 673
Не съм съгласна с това ,че парите никога няма да стигат.Така е само в нашата държава .Ако ми дават парите които се отпускат за дете в дома няма да има нужда да си търся друга работа и ще се отдам изцяло на грижите за детето.Ние цялото семейство обичаме деца и всички които са около нас забелязват разликата в детето .Стефи беше едно малко и много нещастно момиченце,а сега е малка фурия и любимка на всички.Така ,че не ми казвай че трябва да приема работата която ми предлагат ,вместо да се боря за това колкото се може повече деца да растат като нашия бонбон.

# 674
  • София
Така ,че не ми казвай че трябва да приема работата която ми предлагат ,вместо да се боря за това колкото се може повече деца да растат като нашия бонбон.

Това което казвам е че приемната грижа не е "работа" и ако човек гледа на нея като на работа никога няма да е доволен, защото има много други професии в които с по-малко усилия ще изкарва също толкова или повече пари.

Общи условия

Активация на акаунт