ЕПИЛЕПСИЯ - 2

• 113 352
  • 890
  •   1
Отговори
# 855
 Пиника, за съжаление не мога да ти дам компетентен съвет, колкото повече4е мнения толкова по- добре. Не вярвам да няма начин!
 ХАДВ е хиперактивност с дефицит на вниманието. Лекува се с ескимо, концерта и др такива, които намаляват ХА и повишават вниманието. Имаме крещяща нужда от тези медикаменти, но всеки път ми отказват да ги изпишат, за да не се  върнат пристъпите!

# 856
Здравей Галя аз малко не съм запозната с тези ХАДВ, ескимо, концерти и т.н.Не съм писала тук до сега защото виждам че се пише за малки деца а аз съм 29г.Връзката е само това че се боря да се излекувам за да имам деца без проблем - и за мен и за бебето.

# 857
Имам въпрос.........на 100% ли е задължително майка/баща с епи да предаде болестта на детето си? понеже,нито аз или съпруга ми сме с тази болест....но ето ,че детенцето ни я получи ....та се чудя дали тя ще я предаде на децата си (внуците ми) Thinking А ако се излекува преди да дойде време да има деца,ще им предаде ли тази болест? Знам,че са ми доста далеч от главата тези неща(все пак тя е още на 3г само)...но се питам напоследък доста често и незнам отговора Rolling Eyes
А иначе от злополучното ЕЕГ на 19.03., не сме имали пристъп....  за съжаление обаче вече 3ти АБ пие и кашлицата не се маха....за капа сега пак е с Т ,а АБ свърши и сигурно вече е ред на инжекциите. ooooh!  Снимката показа,че няма бронхопневмония, гърлото не й е червено....само има сополки,които се стичат по гърлото и я дразнят да кашля....повръща почти всяко лекарство и незнам до каква степен се разгражда Конвулекса Rolling Eyes

# 858
Pininka да наистина тук се пише основно за дечицата но това не значи че не може да се включиш и ти. Смятам че това ще го потвърдят и другите мами. Аз как съм се присламчила hahaha

# 859
Тед но доколкото знам ти си мама.?Само разликата е че детенцето ти няма такава болест?

# 860
Тед но доколкото знам ти си мама.?Само разликата е че детенцето ти няма такава болест?
Да но съм минала по твоят път

# 861
Тед кой е бил доктора ти по време на бременността?

# 862
Тед кой е бил доктора ти по време на бременността?
Писах ти на ЛС, за да не натоварваме темата

# 863
# 864
Пиника,форума е затова да си даваме кураж една на друга,независимо дали лекуваме себе си или децата си.А и няма значение колко големи са ни децата.Всички имаме един и същи проблем и то много голям.И е хубаво,че сме заедно и можем да споделяме.Ти би трябвало да направиш нови консултации,прегледай темата,има доста варианти за други невролози.

# 865
Здравей Светла!Аз четох доста от форума и забелязах че имаме едни и същи проблеми с твоето дете.Аз имам втренчване и пълна загуба на внимание.Много хора хвалят Алексиев.Аз не казвам нищо лошо за него само това че за сега лечението при него няма резултат.Мъчи ме най-вече това че след пристъпа се чувствам ужасно.Исках да попитам усаща ли че след пристъпите има определена задръжка на течност в организма?Аз виждам че ходя много повече по "малка и голяма нужда" след като се случи.Какво значи това?

# 866
Здрвей пининка,пристъпите на моята дъ6теря са подобни на твоите,и тя не си спомня какво е станало,но веднага след пристъп ляга и спи.Това с ходенето до тоалетна след пристъпа,немога да го коментирам,за6тото моята Анелия много се стиска и не ходи редовно до тоалетна.Както са те посъветвали и другите май4ета,потърси и мнение от друг специалист.

# 867
Pininka , ted_ , не мисля че е проблем да пишете тук,само с членския внос как ще се оправяме...?! Joy Шегувам се!
Аз примерно се интересувам от това какво се усеща преди или по време на пристъп? Има ли болка,стягане,задушаване? Чела съм,че не ,НО като наблюдавам дъщеря си в такива моменти, ми се струва,че в определени моменти ,преди пълното безсъзнание (или мускулен спазъм), детето изпитва страх и усеща нещо,обаче заради последващото безсъзнание и задължителния сън (заради умората), не може да ми каже нищо за случката и наистина нищо не помни. Правила е различни по изява и интензитет гърчове. При първите,които бяха с повръщане, се събуждаше,казваше че я боли коремчето,говореше,изпълняваше като й казвах да се наведе напред,държеше поднесеното легенче.
После правеше едни миоклонии на дясна ръка около 1- 2 мин. Казваше,че не я боли, само не може да я спре и й се спи.Тогава я хващаше с лявата,за да не подскача.
Друг път при невъзможност да движи челюстта и други мускули, движеше очи и следеше движението на лекарката в Бърза помощ.Явно чуваше и разбираше,но беше скована.Обади се другата ми дъщеря и аз сложих джи-ес-ема до ухото на малката,за да чуе кака си,макар другите да казваха,че е безсмислено.Тогава от ъгълчетата на очите й започнаха да се стичат сълзи!!!Мъжа ми ме смъмри, но аз разбрах,че не е в безсъзнание!Освен това като я гушнах,ръцете й се раздвижиха и обхвана врата ми. Може би под влияние на силната емоция,се активизираха други центрове на мозъка или просто е било време шоуто да свърши?!
Обаче и вчера- гърч стабилен,със саливация и т.н.....говорих й,говорих й... ,докато се чудя дали да слагам диазепам,часовникът се раззвъня и аз отидох да го изключа.Като се върнах при нея, ми тя вече движи крайниците и се обръща сама.Зениците свити.Ни лук яла ,ни лук мирисала, и ....нищо не знае.После спа до 13ч.Пък аз цял ден ходя като идиот и все ми се реве. Дали като се отдалечих,се е мобилизирала някак...Кой знае?
Лекарите се стремят да нацелят лекарството,което ще преустанови или разреди гърчовете.Не им се занимава с Какво се случва? ,Да му се говори ли? Ако чуе любима музика, дали няма да промени състоянието?  Затова съм склонна да експериментирам предпазливо, пък дори да не помни дали съм й държала ръката!Важното и за мен е ужасът да е по-кратък с 1 секунда дори.
Ако имате впечатления за полезни неща, може да споделите!

# 868
Pininka след голям пристъп всеки се чувства зле не е само при теб в това трябва да бъдеш сигурна. Извини ме за въпросът, които ще прозвучи като на свекърва, но тренирам  Joy
Ти пазиш ли се да не провокираш пристъпите в смисъл, малко ТВ, малко компютър, малко физическо натоварване и т.н.
plamak за членския внос че си помисля  Joy Обяснението е много трудно и аз не знам как да го опиша опитвала съм се няколко стотин пъти но....
Важното е ако може да са пред усети за да не се удари. Докторите наистина се стремя да ти уцелят точното лекарство, по едно време имах чувството че се бях превърнала в опитно зайче на докторите мисля че ще ми повярвате. Спирам до тук не обичам дългите постове , за това и аз няма да ви затормозвам с тях Hug Hug Hug

# 869
Здравейте ,тъкмо се прибрах от работа,а вие сте завъртяли цяла страница! Simple Smile
Май скоро модовете ще ни пуснат 3та тема! Peace
Нямам нищо против и пораснали вече девойки  Laughing да пишат ,защото и нашите деца ще пораснат и те ще са на вашето място. Sad
Пиша лично за моята дъщеря ,защото при нас не може и дума да става за спиране на медикаментите -никога! Sad
Но аз съм съгласна вече и на този вариянт само да не се влошават самите пристъпи! Thinking

Общи условия

Активация на акаунт