ЕПИЛЕПСИЯ - 2

• 113 332
  • 890
  •   1
Отговори
# 870
Ванче, права си а защо трябва да чакаме мадераторите да пуснат темата.
Ако нямате нищо против мога и аз да я пусна  Embarassed

# 871
Теди,това с пускането на 3та тема имат право модераторите,аз съм се разбрала с тях!  Peace

# 872
Здравейте милички!
Аз съм сменила сумата и доктори и лекарства покрай тях.Малко започвам да губя вяра че може да се намери решение на проблема.Но все пак се опитвам да търся нещо ново което може да ми е в полза.Гледам да спазвам определен режим, по едно и също време да си вземам лекарствата...не пия алкохол, не пуша, не прекалявам с физ.натоварвания(защото ми казаха че не е добре да получавам мускулна треска и също да имам ускорен пулс).Най ми е трудно да се ограничавам от ТВ и компютъра.Вярвам че сега техниката е на високо ново и не влияе така негативно.
Чудя се дали има храни които трябва да се избягват(освен шоколад) и кои да се препоръчват?
Много често ми се случва пристъпа да е около менструацията(но не само тогава).През този период от време жените са "подпухнали"
от задържане на течности което при мен явно ми влияе на мозъка защото след като го получа пишкам многократно повече.Купила съм си диуретик и го вземам покрай датата на цикъла за да намаля това напрежение в мозъка.Въпреки това пак се получава Tired
Ще ми бъде приятно да обменяме опит и да си помагаме по този начин!

# 873
момичета, Дебс е с бронхопневмония Cry направо ми иде да се гръмна вече... сякаш малко й е епилепсията, ами сега и пневмония #Crazy
какви лекарства са противопоказни за епи? мн ме е страх да не я натъпчат с някое неподходящо и да предизвикат пристъпите ....   от 19.03. не е имала и неискам да има  Tired

# 874
 Тедка, след поставяне на диагнозата сме имали поне 3-4 бронхита и още доста болести, но нито едно лекарство от изписваните не е било противопоказно на епи.
Преди няколко страници се коментираше точно това. Дано
лесно да откриеш!
 И бързо да се оправя малката!

# 875
Момичета, я ми обяснете по- подробно как се прави ЕЕГ на малко дете /разбира се ако ви се обяснява/
И за колко време напред е записването например при д-р Христова или другия доктор който споменавате.
Глождеме от вътре и ми се ще да заведа малкия на профилактичен преглед, а ако го заведа при моя невролог не ми се мисли какво ще стане, ще останат без апарат ще издърпа всички кабели Embarassed

# 876
Тед ти мислиш ли че може да има нещо наследствено и твоето дете да има същите проблеми като теб?

# 877
Пиника,извинявай ,че чак сега съм на линия и ти отговарям.Моят син преди да започне лечението се чувстваше много зле след абсенс.Казваше ми ,че буквално му се губи целия ден след това и няма спомен за деня.Освен това му се губеха спомените за предишните дни.Абе направо-бяло петно.Освен това му пада рязко кръвното,а може би се случва нещо с кр.захар,защото веднага след пристъп трябва да яде.Сега обаче след 3 години лечение вече усеща ,че настъпва  пристъпа,може би 2.3 мин преди него го усеща,няма такива бели петна за това какво се е случило п реди и след това,няма силното главоболие,с което бяха свързани предишните пристъпи,само големия апетит си остана.А за наследствеността на това заболяване-до колкото знам само наследствена епи има вероятност да се наследи от следващо поколение,но не е така ако епи е придобита т.е от родова травма или последваща травма на главата-в такива случаи няма вероятност да се предава в наследство.

# 878
Момичета, я ми обяснете по- подробно как се прави ЕЕГ на малко дете /разбира се ако ви се обяснява/
И за колко време напред е записването например при д-р Христова или другия доктор който споменавате.
Глождеме от вътре и ми се ще да заведа малкия на профилактичен преглед, а ако го заведа при моя невролог не ми се мисли какво ще стане, ще останат без апарат ще издърпа всички кабели Embarassed

Тед, трудно ще вземеш направление,ако няма някакви съмнения за неврологичен проблем при детето.Не знам каква профилактика се полага на дете с родител с епилепсия.Питай твоя невролог!
При децата разчитането на ЕЕГ се прави от специалист дет неврология.
Знам,че на бебетата правят трансфонтанелна ехография.Също е безвредна,но трябва да има причина.

# 879
обяснете на мен невежата какво е трансфонтанелна ехография Thinking незнам Rolling Eyes или ме насочете каде да чета.
Pininka всичките лекари ме казват че вероятността детето ми да боледува от епи е нулева, но мен ме човърка от вътре смятам че ще ме разберете

# 880
Светла.....аз също съм била със силно главоболие след пристъп и затова сменихме тогаващните лекарства.Бих казала че също усещам кога ще имам но се случва може би секунди преди това.Не знам защо но винаги деня преди това започвам да пъпчасвам по лицето и ми се изостря обонянието.Уж сега е по поносимо но защо трябва да го има изобщо?

# 881
Тед, ТФЕ е вариант на образна диагностика, ехография през фонтанелата при деца в кърмаческа възраст.
Ето идеи за лекар,към когото да се насочиш:
Д-р Димитрина Христова – Найденова – невролог (не съм се срещала с нея,но назад в темата е писано от други майки)
http://www.tokudabolnica.bg/show_page.aspx?key=departments&d … d=7&dKey=Team
Д-р Ваня Калева Костова -Детски болести, Физиотерапия,Следдипломна квалификация:   Трансфонтанелна ехография 
http://www.zdraveto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=62
 Д-р Калева беше лекуваща л. на моето дете (имаме и диагноза ДЦП).
Когато получи първия гърч, отидохме при нея и в Детско здраве направихме първото ЕЕГ ,но детето беше на 3г.
Ако вземеш направление за педиатър, ще имаш пълен профилактичен преглед на малкия пухчо,на когото най-вероятно НИЩО МУ НЯМА, но поне ти ще си спокойна!

# 882
plamak благодаря ти  bouquet

# 883

ted, вместо да се притесняваш и да си внушаваш разни глупости,а така влияеш и на детето,иди му направи изследвания и се успокой  newsm32 ,твоя невролог може да те насочи при някой лекар за преглед

# 884
Ted успех на прегледа на детенце, но спокойно и аз мисля, че вероятноста той да има епи е минимална или почти нулева, но направи изследване за да  се успокоиш- сигурна съм че ще покаже че малкия е напълно здрав!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт