ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 038
  • 818
  •   1
Отговори
# 570
Когато започнахме да внасяме импланти сменихме и типа на батериите.Истина е че батериите 675 Super Power  издържат по дълго в сравнение със стандартните 675. При болшенството от пациентите, консумацията е 1 комплект(3бр) за минимум 4 дни, като максимума е 7.

Хм. Аз ползвам Implant Plus на Power One. Три отиват за точно 24 часа, като аз спя 7 часа нощем, къпя се примерно 20 минути и айде още 20 минути дневно седи изключен. Просто моята настройка е ултра мега турбо гълтаща. Дори мини контролер не мога да ползвам. Акумулаторните държат 8 часа, много е досадно.

# 571
Здравейте на всички Simple Smile Simple Smile
Искам да ви се похваля че снощи проведохме с мъжа ми един дълъг разговор ( до 3 през ноща) и взехме оокончателно решение да преместим Мелани от сл.учебна година в масово у-ще. Страшно ми беше полезна информацията и мненията ви-те затвърдиха нашите предположения, както и ми додоха увереност че това е възможно да се случи.
 Йепе нямам новини от теб но да знаеш че сме силно заинтригувани от възможността за 34 СОУ.
В тази връзка искам да помоля всички мами които са от София, които имат желание и възможност естествено, да ми дадат координати на проверените от тях специалисти-сурдопедагози, логопеди, психолози, за да се свържем с тях и да започнем сериозна подготовка на малката за промяната която и предстои.
Също така ви моля за координати и лице с което мога да се свържа от АРДУС за да видим с какво биха могли да ни помогнат и там.
Чакам съобщенията ви на лични-да не пълним темата с моите въпроси.
Много ви благодаря предварително !!!  bouquet  bouquet

# 572
Здравeй, ludetina!
Писах ти лично съобщение. За специалистите ще ти пиша допълнително. Много се радвам за решението ви - сигурна съм, че ще е за добро. Ще поамгаме с каквото можем. Hug

Вени, честит ти рожденик на патерица! Да е жив и здрав и мнго радост да ти носи!  bouquet

Боби, за пръв път чувам за минимум от 4 дни работа на имплант с един комплект батерии. Наистина съм озадачена.  newsm78

# 573
  • Враца
Нямам за цел да ви лъжа...наистина толкова издържат батерийте..ние ползваме тези 675 Super Power  за  които Боби спомена..и засега съм доволна от тях.Може би и от настройките да е...  newsm78..не зная... ние не сме правили от юни миналата година..сега планирахме и само изчакваме времето ,че ето днес станахме и пак сняг...  ooooh! вече ми писва от тези студове и киши.. Crossing Arms

# 574
Марги, аз ти вярвам, просто се учудих. Simple Smile

# 575
  • Sofia
Здравейте!
Днес Дианчето- Сирта има рожден ден!
ПОжелавам и много здраве, семейно щастие, професионални успехи и най вече успех и късмет с  малката принцеса!
                                                newsm59

Колкото до батериите нашите издържат 5-6 дни, като Веси става в 7,30, на обед спи час и полувина и мечер си ляга към 22,30 - 23,00

# 576
 Grinning
Здравейте мили мами, е добре регистрирах се във вашия форум, за да ми имате личен e-mail адрес, въпреки, че много от мамите ми имат координатите и тел.Но както и да е. Много е хубаво това, че сте се задействали за център, аз от 10 години се боря да се създаде такъв самостоятелен център, но уви. Все пак има развитие на нещата. Създаде се центъра в ИСУЛ, който се създаде с упоритото съдействие на "Сентилион". Трябва всички да знаете, че в самото начало служителите на "Сентилион" се бориха рамо до рамо с родителите за всяко едно нещо. И смятам, че извоюваното до този момент никак не е малко. Знам, че на вас ви се иска най-доброто за децата и сте прави, но нещата в Б-я стават толкова бавно и тъй като се боря с всичко от самото начало, мога да оценя постигнатото. Освен това лекарите в ИСУЛ много добре вече знаят проблемите и съвсем скоро ще се направи звукоизолирана стая за изследване и настройки. Мисли се и за отделен център за КИ, който ще е в болницата и в същото време, ще е отделен от болните и болничните стаи. Трябва наистина да оценявате труда на лекари, фирми, родители и рехабилитатори за всичко постигнато до този момент. Да не мислите, че е малко това, че се извоюва имплантациите да се правят по здравна пътека, не само за деца, но и за възрастни. Да не мислите, че е малко това, което се прави в ИСУЛ, родителите да остават за 1 седмица за интензивни настройки и рехабилитация в болницата, без да заплащат нищо за това. Ако мислите, че е малко, питайте родителите на пионерите, които идваха и стояха по хотели, квартири, роднини и т.н. Знам, че гледате ситуацията в света и искате нещата да се случват и при нас така, но уви. Ние сме бедни, закостенели и големи егоисти във всяко отношение. Да разбира се, че не трябва и да се примирявате с това положение. Много е хубаво, че действате по въпроса. Трябва да знаете, че почти навсякъде по света в самото начало на КИ всички са минали през нашите проблеми и всичко извоювано за децата в повечето случаи става от родителите и техните организации. Затова беше създадена и БАКИ. И колкото и абсурдно да звучи това, тогава преди да се създаде тази организация " Сентилион", няколко родители, карахме всички останали да се съберат и да направят тази
организация. Като сте се амбицирали да действате, хайде, но не само в нета. Напишете писма от името на БАКИ и вървете да говорите лично с екипите в болниците. В ИСУЛ говорете с проф.Кунев и с доц.Попова и доц. Спиридонова. Мисля, че в този момент нямате никакъв шанс да обедините болниците. Това никога няма да стане. Такъв център, какъвто вие искате, може да се създаде само като самостоятелен, в който специалистите да ви идват на хонорар. Да не мислите, че не сме минали и през този етап, преди създаването на центъра в ИСУЛ. Беше написан проект за такъв национален център с включване на всички специалисти и с развит бюджет за такъв център, който проект беше представен в МТСП, но уви той беше откраднат и в един момент се появи подобен такъв. Но както и да е всичко потъна в не-видение. Започнаха да си прехвърлят топката. Това което беше тогава извоювано е настоящия център в ИСУЛ, и ресурсен рехабилитатор от Спец. у-ще в София. Тогава с подкрепата на това у-ще/визирам ръководството/се извоюва възможността 1 чов. да работи в клиниката. Опитах се да се направи такъв независим център, като се обединят усилията на рехабилитаторите и всичко да тръгне от там, защото няма шанс да обедините болниците. Спец. у-ще има сграда за това със съответн. помещения, но има много администр.спънки. Ако искате говорете наново с ръководството, те винаги са готови да помагат, все пак от тогава минаха няколко години, нещата може и малко да са се променели. От сърце ви желая успех. Това беше моята мечта от самото начало и  съм готова да помагам за реализирането й. Ако успеете да намерите пари, фондове които са готови да помагат, проектът е готов и ще ви го дам. Направен е за 5 год.напред. Само може би ще трябва да се пипне малко във финансовата част.
Що се отнася за рехабилитаторите и обучението на такива в София и страната. Какво да ви кажа, трагедия е меко казано. През моите ръце са минали стотици, от които мога да изброя 5 от тях които започнаха да работят както трябва, останалите не отбират. Не искат да си променят мисленето. Що се отнася до обучение на рехабилитатори в чужбина, няма смисъл. Какво от това, че съм ходила и видяла няколко такива центрове и как работят хората там, с какви средства и материали. Тук нещата са много различни и когато навсякъде удряш на камък, много боли. Трябва да гоните големите цели, но трябва и да бъдете реалисти. Затова се започна и работа с Читалище " Цар Борис3". Там беше открит първият кабинет за рехаб. след КИ, издействан отново от БАКИ, " Сентилион". Там на добра воля ръководството на читалището ни подаде ръка. Кабинета беше с рехаб. от спец у-ще. Преди да се открие кабин. в ИСУЛ, там беше кабин. за рехабили. и за да не плащат родителите допълнит.работа за рехаб., танци, музика и др. дейности, беше спечелен проект. След изтичането на проекта дейностите останаха, но тъй като финансир.спря, родителите трябва да си плащат.
Що се отнася до помагала, които могат да се използват, сме създали/ аз, родители и "Сентилион"/ един наръчник, който е пълен с упражнения и напътствия,+ 13 тематични книжки за работа, като се следват всички етапи за развитието на слуха и речта на децата след КИ. Книжките включват 1-те 13 теми по, които се работи през първите 2 години след КИ. Има идея да се увеличи бр.на темите, но не знам кога ще успея с това. Освен това, ако си вземете 1 или всички 13 книжки, към тях има диск, който показва как трябва да се изпълнява всяко едно упр. Книжките включв. Всички необход. ви картинки и упраж., които ако изпълнявате както трябва, резултат ще има. За тези книжки, ако проявявате интерес можете да видите и да поръчате при инж. Абаджиев във ф-ма "Сентилион". За сега тази фирма поема голяма част от финансирането, вие реално плащате само отпечатването им, което се прави в др.фирма, занимаваща се само с такава дейност. Освен това съвсем скоро чакам да излезе от печат от МЕД-ЕЛ отново тематична книжка, която ще се разпространява безплатно.
Това е мисля, че е дошло времето да научите как, откъде е тръгнало всичко, кой и как е помагал. Да си направите равносметка и да продължите нататък. Аз и родителите, които се борихме, май се изморихме. Разбира се има сблъсък на интереси навсякъде. Надявам се сега да имате по-малко проблеми.Винаги ще помагаме. Имайте предвид, че е ходено навсякъде, до всички министерства и парламентарни групи, които биха могли да помогнат. Що се отнася до другите организации АРДУС Приятели на хора с увреден слух, може би трябва да замълча. АРДУС правят много. Не знам какъв дневен център прави другата организация, та за този дневен център се говори от много години, не го ли е направила вече. Хората, които тогава познавах от тази втората организация, не мога да кажа добри думи, затова ще замълча. Просто не мисля, че трябва да им се вярва.
Мисля, че трябва да спра до тук. Написах всичко това, за да сте малко инф.за ситуацията, за това, какво е направено и с кого сме се преборили. Това, че вие не знаете нещата, не означава, че нищо не се прави. Ходете, питайте, инф. и тогава пишете и действайте. Между другото, родители от БАКИ се бориха и със застрахователните агенции в Б-я, мисля, че имаха преговори с почти всичко, но удари на камък. Имаме инф.как стоят нещата със застрахов. в Австрия и Испания, но тук нищо не се получи.За това Вл.Илиев може да ви даде по-добра инф. Всички родители с повече опит, с които заедно се борихме също ще ви помагат, но се свържете с тях. До колкото чета оставам с впечатление, че вие сте родители на по-скоро оперирани деца. Търсете и се свържете с тези, които имат повече опит. Те винаги питат, защо никой не ги търси, така, както те са търсили предните и се поддържат постоянно.
Това е от мен! Успех!

# 577
Здравейте момичета,искам да ви попитам при аудиодиагностиката нужно ли е постъпване в б-ца?От б-ца,,царица Йоанна,, ни искат пълна кръвна картина и направление за постъпване в б-ца

# 578
 Здравеи Светла добре дошла във форума аз също като теб съм нова но това което мога да ти кажа е това. На нас ни искат пълна кръвна картина но за евокираните потенциалии ни искат направление за хоспитализация .обадих се на Доцент Спиридонова и я попитах колко време ще останим в болница  тя ми каза че само един ден незнам толкова ми е притеснено направо незнам къде се намирам.

# 579
Честит рожден ден Сирта да жива и здрава и много обичанаи и много дас те радва малката принцеса. newsm51  party023 nbirthday

# 580
Извиняваите за грешките обаче имам помагач на компа и той натиска и аз и затова допускам грешки.

# 581
Руми, здравей отново!
Не всичко, което правим, го обсъждаме във форума. Много родители не искат да пишат вече мнението си тук, защото биват притеснявани я от някой специалист, я от някой търговец... не искам и да коментирам дори. Аз лично поддържам връзка с В. Илиев, като председател на БАКИ, той е в течение на нещата, които тук обсъждаме, но за съжаление още не е успял да намери време да ги обсъдим лично. Последното, което направих беше да му пиша мейл, на който нямам отговор. Така че, не е вярно, че не комуникираме с БАКИ - напротив. Но комуникацията е двустранен процес и за съжаление доста бавничко върви.
Не си мисли, че не оценяваме направеното до този момент. Много пъти сме коментирали тези неща. Но пък не може да спрем да искаме повече и повече, защото става въпрос за децата ни. Най-вероятно, ако ставаше въпрос лично за мен, отдавна да съм отсвирила всички и всичко и да се оправям както мога. Но работата е там, че  не става въпрос за мен, нито само за моето дете, а за всички преди и след нас.
Не си правим илюзии, че ще обединим болниците. Дори ме насмешава при тази мисъл. Crazy Обаче защо пък да не се обучават специалистите в чужбина или поне от чужденци. Аз пък наистина смятам, че отношението на хората може да се променя, ако насреща им има опитни и добре обучени хора. Съвсем наскоро даваха за един дом за деца с увреждания, като пример за това, че нещата могат да бъдат и други. Там персоналът беше обучаван в продължение на повечко време от немски специалисти. Хората споделяха как първоначално изобщо не можели да разберат това, за което им се говори, но в последствие, тези обикновени селски хора, бяха проумели, че преди всичко трябва да се осигури нормална среда за децата - не материална, а най-вече емоционална - и резултатите бяха наистина впечатляващи. Не мога да повярвам, че със сурдопедагозите би било по-зле. Но е много важно отношението към децата да се моделира, защото се нагледах на безобразия, а не искам и да знам какви по-тежки случаи от нашия има.  Sad
Така че, каквото можем, правим. Но очевидно е бавно и трудно, още повече, че на повечето от нас грижите за децата ни са все още много интензивни. Бъдете малко по-снизходителни към нас - все пак сме от един отбор. Simple Smile

# 582
Диана, и от мен честит рожден ден! Много здраве и радост ти желая!  bouquet Hug

svetla_deca, предполагам, че ще сте само до обяд в болницата. Поне при нас беше така. Приеха ни сутринта, настаниха ни в стая, след това поставиха абокат на Йоан, упоиха го и му направиха изследването. После пак ни върнаха в стаята, докато се събуди детето и го види лекар, че е добре и може да си тръгне. Това е по-добре, защото когато му правиха ЯМР и скенер във Военна болница, там нямаше място, където да постоим, докато се посвести малкия и беше бая гадно да го влачим в това състояние. Не се притеснявайте, всичко ще е наред.

# 583
Благодаря на Ieppe и Marti04 за отговора.Марти и на мен ми е притеснено,но трябва да сме силни.

# 584
Руми ,
здрасти и от мен ,цялото ми уважение към всички  екипи родители специалисти допринесли за това което се прави днес за децата .Това че гледаме напред и че ще бъде трудно то се знае ,но означава ли нищо да не се прави ?Нима трябва да се чувстваме виновни че искаме най-доброто за децата не го ли заслужават изстрадалите ни душички ?
Много родители се притесняват да пишат тук ,заради реакциите .Кои сме ние че да обединяваме болници или да противопоставяме интереси и екипи , никой не иска точно това ,нито пък отричаме положителните неща които се правят .
Както казва Ieppe ние сме от един отбор ,защо  това което си споделяме тук притеснява някои хора  ,никой не омаловажава нещата които са направени до сега  .Децата стават все повече и повече ,мисля че това също е причина да се развиват нещата към по-добро .  bgНали сме в Европейски съюз и те самите искат да вървим по техните стъпки ! Wink
Радвам се че ще помагаш и ти ,ако наистина имаш желаниета !Благодаря ти за включването ! Hug
Руми надявам се че ни разбираш ние не  сме съдници ,а  просто майки ,които обичат децата си !          newsm04

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 12:30 от FEN

Общи условия

Активация на акаунт