ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 023
  • 818
  •   1
Отговори
# 255
  • Враца
И аз вчера разбрах..днес другото детенце от Враца е на на настройки,защото 3 месеца след включването ,а то не иска да го носи..изключен ..да.... но включат ли го..пищи и го сваля..  #Crazy
Довечера ще говоря с нея какво е станало и утре щи ви пиша,защото съм нощна довечера..  Sad

# 256
Здравейте,
мисля, че и д-р Асенова, и д-р Зеленска отговарят за настройките. Защото по време на операцията на синът ми и двете бяха, и участваха в първоначалните настройки на импланта. Д-р Зеленска ми определи и датата и часът за първоначлното пускане на импланта. Така, че мисля ,че и двете настройват.

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 12:12 от RumiA

# 257
Точно така - и двете правят настройки. При нас последната настройка я направи д-р Асенова, а предната беше направена от д-р Зеленска.

# 258
Здравеите ,включвам се да ви кажа че ние ходим на настроики във В академия.Вече за 4 път Зеленска ни прави настроиките,но се обаждам и на Боби  ,и тя да присъства ,ако някои се интерисува ,мога да дам телефон на Зеленска.

# 259
  • Sofia
Здравейте и от мен!
Не съм писала много време, но редовно следя за какво си говорите Laughing
За тези които не ме познават - Казвам се Мира и съм майка на Веси на 3г и 8 м.Веси е имплантирана преди 1г и 5 месеца - т.е реално от тогава си носи импланта, защото беше голям зор.
Та искам да  кажа на всички които се чудят дали да имплантират дуцата си и как след време ще реагират самите те - Задължително ги ичплантирайте, и когато му дойде времето ще му мислите.САМО ЧЕ  - ако всичко след операцията е наред, ако ви правят хубави настройки, ако се работи много с детето и ако, а доколкото видях те са малки деца НИКОГА НЯМА ДА МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО да им давате обяснения защо са с имплант, на се без него!
Може би малко ви обърках, за което се извинявам! Laughing
Може би аз съм най истеричната майка във форума. В смисъл, че все бързам, все давам зор, все нещо си....Много енергия и време и нерви хабя за това нещо си, но ЖИВЕЯ с МИСЪЛТА И СИЛНО ВЯРВАМ, че максимум до 6-7 годишна възраст Веси ще е настигнала връстниците си.
Някой може да ме упрекне, но това мое виждане и желание е напълно реално.
Надявам се всички да вярваме в това и след няколко години да сме забравили трудностите през които минаваме и не рядко некомпететнтността която срещаме.
За детенцето с течността в ушичките само мога да пожелая загубата на слуха, макари малка да е временно и когато се излекуват сливиците и ушичките всичко да е наред!
Д-р Зеленска до Нова Година е отпуска но до довечера ще намеря на Асенова телефона и ще го напиша.
Пожелавам на всички много здрави деца и мъже. И много здрави нерви и търпение на майките!

Стана много дълго.. Hug

# 260
  • Sofia
Извинявам се и за многото грешки! Embarassed
Ако някой иска винаги съм на линия.

# 261
  • Sofia
Телефона на Асенова 0886/272039

# 262
Та искам да  кажа на всички които се чудят дали да имплантират дуцата си и как след време ще реагират самите те - Задължително ги ичплантирайте, и когато му дойде времето ще му мислите.САМО ЧЕ  - ако всичко след операцията е наред, ако ви правят хубави настройки, ако се работи много с детето и ако, а доколкото видях те са малки деца НИКОГА НЯМА ДА МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО да им давате обяснения защо са с имплант, на се без него!

Мира, не може да се говори така. Задължително да се имплантират децата! Може би това е твоето мнение по въпроса, но в никакъв случай не изчерпва възможностите за избор на родителите. Кохлеарната имплантация се прави по преценка на лекарите, но и по желание на семейството на детето. Аз лично бих могла да разбера родители, които се отказват от тази възможност. Макар аз самата да съм направила друг изобр, осъзнавам, че това не е единствената възможност за нас. За съжаление на родителите обикновено не им се оставя достатъчно време, за да премислят всичко и по този начин им се отнема възможността да избират. Дано не ме разбереш погрешно - аз също вярвам, че кохлеарната имплантация дава наистина големи възможности за всички пациенти. Но също така вярвам, че каквото и решение да вземат родителите, ако е взето с грижа и любов, то ще е най-доброто за тях и детето им.
А по въпроса за това, че може един ден децата ни да ни търсят сметка за нашия избор смятам, че все за нещо ще ни се търси сметка в бъдеще. Ако ще е за това - така да бъде. Ставайки родител, човек трябва да е готов да отговаря и на по-сложни въпроси. Да ни помага Господ да намерим правилния отговор и за себе си, и за децата.

# 263
  • Sofia
Лони моля те!
АЗ ВИНАГИ ИЗРАЗЯВАМ МОЙТА ГЛЕДНА ТОЧКА И МОЙТО МНЕНИЕ!
Трябва ли всеки път да го казвам!
И трябва ли всеки път някой да ме конфронтира.......

# 264
  • в края на града
nikiradi, момичетата вече са ти обяснили почти всичко...
Ако искаш можеш да се обърнеш за второ мнение към ВМА, но при отчитането на такава загуба на слуха едва ли може да става въпрос за съществена грешка... Знам, че ви е много тежко и мъчно, но най-важното е в момента да не се поддавате на отчаянието, а да мислите в перспектива какво ще е най-доброто за детето.
При кохлеарната имплантация, операцията е само първата стъпка, следва включването, настройките на апарата и много, много работа с детето. Още отсега потърсете дали има във вашия град сурдопедагог, които ще работи с него. И имайте предвид, че резултати се постигат, но много труд и много търпение е нужно. Успех!

Момичетата, които ходят във ВМА на настройки исках да ги попитам дали са доволни от новите аудиоложки? Ние не сме ходили на настройка от половин година, последният път беше преди да замине Дончев, направи една доста сполучлива... Не че няма какво да се пипне и по нея, ама малко ме е страх...

Деси, съмнявам се, че му е увреден слуха, щом те е чул и разбрал под водата, то се чува под вода, но по-глухо... Недей се шашка предварително, дори и да е намален слуха от течността в ушичките, дано не е много.

# 265
Лони моля те!
АЗ ВИНАГИ ИЗРАЗЯВАМ МОЙТА ГЛЕДНА ТОЧКА И МОЙТО МНЕНИЕ!
Трябва ли всеки път да го казвам!
И трябва ли всеки път някой да ме конфронтира.......

Мира, спокойно. Прочети още веднъж написаното от мен, като се опиташ да не се ядосваш и ще видиш, че нито се конфронтирам с теб, нито нещо подобно. По начина, по който си написала мнението си, то прилича повече на поучение, а в такива моменти хората нямат нужда точно от това. Може би аз не съм те разбрала правилно и се извинявам, ако е така. И в крайна сметка, тук просто си говорим, не е нужно да влагаме такива емоции. Поздрави!

Исках да попитам защо казвате, че тази д-р Асенова е от ИСУЛ? Там е работила преди това ли? Хич не съм я чувала...

# 266
  • Враца
Започне ли се темата за настройките..просто трябва да се включа.. Петя и ние хванахме последно Дончев и направи и при нас сполучливи..,но нещо взе да ги замазва и да не изговаря правилно думи които преди казваше хубаво , а сега някак глухо...особенно...и мисля да потърся Асенова ..И на мен ми се иска да даде някой мнение за новите аудиоложки, но това са новите дечица , а при тях настройките по-трудно се преценяват..но дано имат впечатление....
Мира ,много отдавна не си се включвала..кажи как е Веси..докъде стигнахте...

# 267
Здравейте момичета след ден отсъствие пак съм на линия. Вчера бихме за скенер но той не работеше (незнам дали да се радвам или да зъжалявам но май по скоро се радвам че поне с няколко дена отменихме отново преспиването и т.н.) докато чакахме да разберат със сигурност работи или не д-р Попова реши да заведем малкия при рехабилитаторката малко да се занимае тя с него и да прецени и тя детето в това положение на какъв етап от углошаването е? Казва се Христина (навярно всички я познавате но за нас тя беше напълно непознат човек) незнам вие с какви впечатления сте от нея но на мен доста ми допадна беше много всеотдайна и търпелива с детето . От разговорите който проведохме стигнахме до заключението че детето ЧУВА , и тя самата не знае до каква степен но все пак това е някаква НАДЕЖДА за нас и за сега се разбрахме с доцентките че за известно време ще бъдем със слухови апаратчета. Незнаем дали взехме правилния избор за сега но повярвайте ми ще пробваме абсолютно всичко преди да се решим за имплантация. Навярно всички вие на чийто деца вече сте ги поставили сте свигнали вече с тях и сте приели факта но ние все още се борим със себе се че все пак това е някакъв кошмар!!! Днес ходих в социални да оправям документите за отпускането на сумата и до другата седмица ще имаме апаратите. Ох много объркано пиша!!! Та мисълта ми е след поставянето им мислим да говорим с Хриси да започне да се занимава с малкия да видим какво ще постигнем (пишете моля ви познавате ли я и какво мнение имате за нея) и тази детска градина за която всички пишете да ли ще ми позволят докато сме в София (около месец и.........) да я посещава и моя син . Нали в нея има специални педагози който се занимават с децата или се лъжа? За да можем да наваксаме пропуснатото в обучението колкото и малко или много да е то!

# 268
nikiradi най простата проба до колко чува детето може сама да я направиш по всяко време- задължително си за гърба му така че да не те вижда и започваш да му викаш името като постепенно намалявш силата на гласа си! Иска се търпение, защото може и да чуе а да не благоволи да отговори Wink или пък му предлагаш да повтори дума която може да каже, но да не те вижда , като сменяш думите с близки по звучене защото в един момент може да реягира на гласа ти и да налучква! Например - мама - баба , Друг вариент е да повтори думата като се гледате но с ръка закриваш устата си и задължително сменяш думите - дали диференцира звуците или просто чува шум и налучква! На мен так ми демонстрире логопедката че сина ми не различава някой звуци без апарти!

# 269
Здравей вени ние така си правим експерименти постоянно( в един момент даже си мисля че поставям детето си като опитно зайче) и той реагира постоянно  е от време на време и си прави оглушки но той все пак е дете и неможе постоянно да е и съсредочен. Заставам зад него и пляскам с ръце и той се обръща овеличаваме малко повече звука на касетофона в колата и той почва да танцува(има го и момента че може да усеща и вибрацийте в колата но все пак ние сме в движение?...........) баща му му подсвирква и той се обръща и много такива примери. Вчера рехабилитаторката с ръка на устата издава звуци и той отговаря на тях по същия начин е не на всички но на почевето и много други примери! Именно за това аз не мога да приема диагнозата ГЛУХО ДЕТЕ!!!

Общи условия

Активация на акаунт